-
Καλά, δεν πειράζει. Δεν πρόκειται να επιβαρύνω τους διακομιστές της MS τώρα ή στο μέλλον. Θα το κατεβάσω από αλλού σε κανένα 6μηνο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
ορκίζομαι στο αμάξι του tazio.
Όχι σε κάτι τόσο ιερό ρε...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, δεν πειράζει. Δεν πρόκειται να επιβαρύνω τους διακομιστές της MS τώρα ή στο μέλλον. Θα το κατεβάσω από αλλού σε κανένα 6μηνο.Συγγνώμη αλλά γιατί να 'κατεβάσεις' χωρίς άδεια χρήσης, όπως υπονοείς, το Microsoft Office, και να μη χρησιμοποιείς, από σήμερα κιόλας, μία καλύτερη (από κάποιες απόψεις) εναλλακτική, όπου και νόμιμος θα είσαι, και καλύτερη υποστήριξη θα λαμβάνεις;
Γιατί τέτοιο κόλλημα να χρησιμοποιούν όλοι το MS Office παράνομα;
Επίσης, γιατί πάνε όλοι και σπάνε το Photoshop τη στιγμή που υπάρχει το Gimp;
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή τη λογική.
(Βέβαια, θα μπορούσα επίσης να γράψω, γιατί κάποιος να κάνει upgrade το MS Office και να μην έχει μείνει στο 2000 ή το OfficeXP ή όπως αλλιώς λέγονταν ...)
-
Το OpenOffice θα είναι ο επόμενος πειραματισμός μου, και απορώ που τόσα χρόνια δε βρήκα ευκαιρία να παίξω μαζί του...
Βέβαια το Office 2003 έχει κάποια πραγματάκια πιο βολικά σε σχέση με τους προκατόχους του. Και παραδόξως (τουλάχιστον σε 6-7 μηχανήματα όπου έκανα αναβάθμιση ή εκ νέου εγκατάσταση) είναι λιγότερο ποροβόρο...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Καλά, δεν πειράζει. Δεν πρόκειται να επιβαρύνω τους διακομιστές της MS τώρα ή στο μέλλον. Θα το κατεβάσω από αλλού σε κανένα 6μηνο.
Συγγνώμη αλλά γιατί να 'κατεβάσεις' χωρίς άδεια χρήσης, όπως υπονοείς, το Microsoft Office, και να μη χρησιμοποιείς, από σήμερα κιόλας, μία καλύτερη (από κάποιες απόψεις) εναλλακτική, όπου και νόμιμος θα είσαι, και καλύτερη υποστήριξη θα λαμβάνεις;
(Βέβαια, θα μπορούσα επίσης να γράψω, γιατί κάποιος να κάνει upgrade το MS Office και να μην έχει μείνει στο 2000 ή το OfficeXP ή όπως αλλιώς λέγονταν ...)
Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, κι εγώ ειμαι χρήστης ανοιχτού λογισμικού, αλλα δυστυχώς το Gimp just doesn't cut it σε σχέση με το Photoshop CS2.-
Μέχρι και οι ίδιοι οι developers το έχουν παραδεχτεί σε δηλώσεις τους. Σε μερικά χρόνια βέβαια αυτό το βλέπω να αλλάζει...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Συγγνώμη αλλά γιατί να 'κατεβάσεις' χωρίς άδεια χρήσης, όπως υπονοείς, το Microsoft Office, και να μη χρησιμοποιείς, από σήμερα κιόλας, μία καλύτερη (από κάποιες απόψεις) εναλλακτική, όπου και νόμιμος θα είσαι, και καλύτερη υποστήριξη θα λαμβάνεις;
Γιατι πολυ απλα οταν μπορεις να εχεις το καλυτερο (Office-Photoshop) γιατι να χρησιμοποιησεις το χειροτερο? Βεβαια, αν θα επρεπε να πληρωσουμε ισως να αλλαζε η απαντηση μου... αλλα απο την στιγμη που ο οικιακος χρηστης μπορει να βρει με πλαγιους τροπους το καλυτερο... so be it.
-
avel
έχω δοκιμάσει για αρκετό καιρό στη δουλειά το openoffice. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Πάθαινε αρκετά κολλήματα σε σχέση με το MS Office, είχε προβλήματα στην απεικόνιση κάποιων εγγράφων με πίνακες και εξελιγμένη μορφοποίηση που είχαν φτιαχτεί στο MS Word κ.ά. [ίσως έχει βελτιωθεί στις τελευταίες εκδόσεις, αλλά βαριέμαι να το ξαναπαλέψω]. Αν είχα επιχείρηση δεν υπήρχε περίπτωση να μην το εγκαταστήσω σε όλα τα PC, αλλά στο σπίτι ή για την προσωπική μου εργασία όχι ευχαριστώ.[πρόσφατα πήρα για να βρίσκεται και το ECDL με 94% ]
Οσον αφορά το GIMP, προτιμώ ως εναλλακτική λύση του Photoshop το PaintShop Pro (μάλιστα το 7 της Jasc που αρκεί για τις βασικές και κάπως πιο πολύπλοκες δουλειές και είναι ελαφρύ).
-
Μετά το μήνυμα του Avel επιχείρησα να εγκαταστήσω το GImp, αλλά τζίφος. Ενώ έχουν εγκατασταθεί όλα τα components (runtime environment, help files και τα ρέστα) όταν πάω να το τρέξω κολλάει στο σημείο που ψάχνει για γραμματοσειρές και κλείνει. Επιχείρησα να κάνω uninstall φοβούμενος ότι ενδεχομένως να έφταιγε το ότι του έδωσα εντολή να δημιουργήσει swap file στον
αντί για τον C:, αλλά και πάλι τίποτα. Τώρα πια δεν με ρωτάει όταν εγκαθίσταται που να τοποθετήσει τους φακέλους, οπότε αν το πρόβλημα είναι αυτό, δεν έχω τρόπο να αλλάξω κάτι.
Κρίμα πάντως γιατί φαινόταν ενδιαφέρων.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
[snip]
[snip]
Γιατί όταν οδηγήσεις Μερσέντες μόνο από ανάγκη ξαναμπαίνεις σε Φιατάκι
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
-
Ειδικά σε κάτι κακομοιραφιόρι.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
[snip]
Ατυχες παραδειγμα που το καταριπτω καθημερινως
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μετά το μήνυμα του Avel επιχείρησα να εγκαταστήσω το GImp, αλλά τζίφος. Ενώ έχουν εγκατασταθεί όλα τα components (runtime environment, help files και τα ρέστα) όταν πάω να το τρέξω κολλάει στο σημείο που ψάχνει για γραμματοσειρές και κλείνει. Επιχείρησα να κάνω uninstall φοβούμενος ότι ενδεχομένως να έφταιγε το ότι του έδωσα εντολή να δημιουργήσει swap file στοναντί για τον C:, αλλά και πάλι τίποτα. Τώρα πια δεν με ρωτάει όταν εγκαθίσταται που να τοποθετήσει τους φακέλους, οπότε αν το πρόβλημα είναι αυτό, δεν έχω τρόπο να αλλάξω κάτι.
Κρίμα πάντως γιατί φαινόταν ενδιαφέρων.
http://gimp-win.sourceforge.net/faq.html
αναφερει για τις γραμματοσειρες
READ THE FAQING MANUAL
και αν δεν βγει ακρη η κοινοτητες ανοιχτου λογισμικου βοηθανε παρα πολυ
-
Μην κολλάτε στις μάρκες του παραδείγματος... θα μπορούσε π.χ. να έλεγε BMW και Φιατάκι
-
Χρήστο, αντί για το Gimp δοκίμασε το Paintshop Pro... δεν είναι free (μέχρι την έκδοση 9 ήταν shareware και στην έκδοση 10 το πήρε η Corel), αλλά είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση του Photoshop.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Χρήστο, αντί για το Gimp δοκίμασε το Paintshop Pro... δεν είναι free (μέχρι την έκδοση 9 ήταν shareware και στην έκδοση 10 το πήρε η Corel), αλλά είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση του Photoshop.Ή αν είσαι fan των vector graphics (διανυσματικά γραφικά) δοκίμασε το δωρεάν Inkscape!
-
Ευχαριστώ, παιδιά. Με την πρώτη ευκαιρία θα ασχοληθώ λίγο παραπάνω.
-
Μιάς που το τόπικ είναι και για gadgets.. Έχει κανείς αγοράσει green laser poiter? Αν ναί θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα για την απόδοση τους..
-
Ναι. Έχω ένα Fusion 125mW από την Wicked Lasers.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
[snip]
+1 στον Χάρη...δεν με βόλεψε το OpenOffice. Συνήθισα το ΜS O 2003.
Αν είχα επιχείρηση δεν υπήρχε περίπτωση να μην το εγκαταστήσω σε όλα τα PC, αλλά στο σπίτι ή για την προσωπική μου εργασία όχι ευχαριστώ.
Aν είχα επιχείρηση αβλεπεί το OpenOffice...γλυτώνεις πολλά χρήματα από τις πανάκριβες άδειες του MS 2003.
Χρήστο, αντί για το Gimp δοκίμασε το Paintshop Pro... δεν είναι free (μέχρι την έκδοση 9 ήταν shareware και στην έκδοση 10 το πήρε η Corel), αλλά είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση του Photoshop.
έχω το Paintshop Pro 5.5 δωρεάν από ένα περιοδικό εδώ και καιρό. Μια χαρά κάνω την δουλειά μου. Πολύ καλό εναλλακτικό του Photo.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#6]