-
Άκουσα στις ειδήσεις κάτι περί προμήθειας τον τροχαίων απο τις κλήσεις!
Αυτά που δεν τους έδωσε ο Αλογομούρης ετοιμαστείται να τα πληρώσετε εσείς!
Για καταχρηση εξουσίας μην ξαναμιλήσετε.....μπορεί να βρεθεί καμιά ζαρντινιέρα και να πέσει πάνω σας!
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Και ρωτω εγω, ποιος απο εμας κοινουμενος με 50 χ.α.ω. αντιληφθει στα 20 μετρα πριν απο το φαναρι πορτοκαλι παταει ποτε του φρενο?
Εγώ...Πάντα σταματάω στο πορτοκαλί. Πάντα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mηπως τα πολυ ακριβα προστιμα ενισχυσουν το 'λαδωμα' στους τροχαιους;Μα δεν υφισταται κατι τετοιο
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Και ρωτω εγω, ποιος απο εμας κοινουμενος με 50 χ.α.ω. αντιληφθει στα 20 μετρα πριν απο το φαναρι πορτοκαλι παταει ποτε του φρενο?
Τα περισσότερα αυτοκίνητα δέν μπορούν να σταματήσουν σε 20 μέτρα απο 50 km/h
-
Μα τι λες ; Πώς το λες αυτό ; Τα περισσότερα αυτοκίνητα δίνουν κάτω από 45 μέτρα για φρενάρισμα από τα 100χαω ( που η ορμή του αυτοκινήτου ανεβαίνει αναλογικά αλλά η δύναμη πέδησης που πρέπει να βάλεις εκθετικά ) και μου λές ότι δεν μπορείς να σταματήσεις με 50 χαω στα 20 μέτρα ; Δηλαδή με πόσα κινείσαι πλησιάζοντας ένα φανάρι. Μέτρησέ το και θα δεις ότι εύκολα προλαβαίνεις χωρίς μπλοκάρισμα.
-
συμφωνα με τις μετρησεις των περιοδικων, τα περισσοτερα αυτοκινητα σταματανε σε 10-12μ απο τα 50χαω. Αν δεν με απατα η μνημη μου.
-
Όντως, έκανα λάθος. Αν ένα αυτοκίνητο σταματά στα 45m απο τα 100km/h, χρειάζεται κάτι λιγότερο απο 12m για να σταματήσει απο τα 50km/h.
-
Δεν εχω λογο να σε αμφησβητησω κ μπραβο σου, αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα τρως κορνα βρισιμο,για να μην αναφερω το οτι θα εισαι επιρεπης στο να σε χτυπησουν απο πισω!
-
Εγώ δεν έχω δει ποτέ να γράφουνε κανένα για κόκκινο ή stop που είναι οι πιο επικίνδυνες παραβιάσεις..
Αντίθετα βλέπω συχνά να παραμονεύουν στις ευθείες με κάμερες και να γράφουν για ζώνες μέσα στην κίνηση...Γελάω γιατί θα έπρεπε να κλαίω..
-
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχω 3-4 παραδείγματα τα 3 απο στοπ και το ένα για κόκκινο που έγινε τρακάρισμα, και η αστυνομία δεν έκοψε κλήση....σου κόβουν κλήση γιατί μπορεί να προκαλούσες ατύχημα, και αν το προκαλέσεις δεν σου κάνουν τπτ!
-
Βασικά φαίνεται ότι, για άλλη μία φορά η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το ΚΡΑΤΟΣ Α.Ε. θέλουν να προστατέψουν τον πολίτη και δεν έχουν καμία, μα καμία, πρόθεση να τα εισπράξουν από αυτόν.
Διαβάζοντας το άρθρο προσπάθησα να αλλάξω λίγο την σειρά των παραγράφων του φτάνοντας στο εξής παράδειγμα.
Έχουμε βγει και έχουμε πιεί δύο ποτηράκια (όχι παραπάνω). Δύο ποτήρια μπύρα π.χ. η αλλιώς δύο 'κουτάκια' των 330ml. Φοβούμενοι μην είμαστε στο 0,50-0,80 και για να γλιτώσουμε την κλήση, 'καρφώνουμε' το βλέμμα μας στο κοντέρ. Μαθηματικά θυμόμαστε; Αρχίζουμε. Υπενθυμίζουμε ότι βλέπουμε πάντα το κοντέρ μην περάσουμε τα 50 χλμ.
*Ωπ ένα στοπ!!! Ελπίζουμε να μην μας είδε κανένας (700) - (60 μέρες)
Ωωω στο τσακ!! Ευτυχώς ήταν πορτοκαλί. Βλέπαμε το κοντέρ και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε/φρενάρουμε. Άλλα (700), άλλες (60 μέρες).
Τί;;; Έλεγε 30; εχμ... να... εχμ... ξέρετε... κοιτούσαμε το κοντέρ για να μην περάσουμε τα 50. Φτου άλλα 40 έουρος.
Πώς είπατε;; Τρέχαμε πάνω από 30;; Μα τι μας λέτε κύριε όργανο;;; Αφού το βλέπαμε ξεκάθαρα, 50 έλεγε!! Ορίστε;; Άλλα λέει το ραντάρ σας;; Μήπως είναι χαλασμένο;; Μήπως είναι άλλο όχημα (άντε να αποδείξουμε τώρα ότι δεν είμαστε έλεφαντς). Φτου!! (350 γιούρο τελικά-καλά ήταν τα 40) - (60 μερούλες επιπλέον).
Ντριν! Ντριν! Συγγνώμη κύριε όργανο το τηλέφωνο μου χτυπάει.. Έλα ρε μα. Με γράφουν γιατί λέει έτρεχα, περίμενε να κάνω λίγο το αμάξι στην άκρη να σου μιλήσω. @#$%^#$% Τί λέει ρε ο @$%@$%#@%^% Οδηγούσα και μιλούσα;;; Ένα μέτρο έκανα κ. όργανο... (Παλιό Φιατάκι -> 0-100 (γιούρος) σε 1'') - (30 ντέης μορ)**H χρήση της ζώνης ασφαλείας γίνεται υποχρεωτική ακόμα και για τις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, τους επαγγελματίες και όσους έχουν ύψος ως 1,50 μ. Tο πρόστιμο στην περίπτωση που συλληφθεί οδηγός ή επιβάτης, ο οποίος δεν φορά ζώνη τετραπλασιάζεται και φτάνει στα 350 ευρώ, από τα 83 που είναι σήμερα. **
*Τουλάχιστον πρόσεξε ότι είμαι πάνω από 1,50 και δεν μου είπε τίποτα για την ζ..
-Πού είναι η ζώνη σου ρε;!;!;! Μήτσο κόψτου άλλα 350!!
*Η κυρία γιατί δεν φοράει ζώνη;;
-Ξέρετε είναι έγκυος κύτριε. όργανο.
-Και;
-Τί 'και' κύριε. όργανο; Ξέρετε τί μπορεί να πάθει αν μπλοκάρει η ζώνη; (ρητορική ερώτησις)
-Τί μπορεί να πάθει;
-Μα είναι στον 8ο μήνα
-Και;
-(Άντε τώρα να του εξηγήσεις...) Είναι πολύ επικίνδυνο κύριε. όργανο και πέραν τούτου...
-ΜΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΜΙΛΑΣ ΕΜΕΝΑ!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ!!(άλλα 350)
Τί λέτε φτάνουν τόσα; Επέλεξα να μην συμπεριλάβω και το πόιντ σύστεμ, μου φτάνουν αυτά... Πώς αισθάνεστε 1850 ευρώ ελαφρύτεροι;; Εγώ θα σας απαντήσω σε 7-8 μήνες. Θα 'χω ξανασυνδέσει το ίντερνετ, θα ΄χω ξανασυνδέσει το τηλέφωνο, θα επανέρχομαι σιγά σιγά στην φυσιολογική μου ζωή ρε αδερφέ.
Tέλος θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύστημα πρακτικών εξετάσεων σε ανοικτούς χώρους όπου η βασική εξέταση θα είναι δημόσια, προκειμένου να εξασφαλίζεται πλήρης διαφάνεια. Oι σχετικοί χώροι έχουν ήδη κατασκευαστεί σε 8 νομαρχίες (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Iωαννίνων, Tριπόλεως, Λέσβου, Kαβάλας, Δράμας και Ξάνθης) και οι δαπάνες έχουν ενταχθεί στο Γ KΠΣ.
Α! Παρολίγον να το ξεχάσω. Θα μαζεύω σιγά σιγά και 1000+ ευρώ για να ξαναποκτήσω το δίπλωμα. Γιατί 1000+; Κάπου εκεί κοστολογείται η βασική εξέταση. Καλού κακού θα έχω πάνω μου περισσότερα για μετά την βασική εξέταση. Στην Ελλάδα ζούμε...
Τουλάχιστον τότε θα μπορώ να παρκάρω νόμιμα αφού η μισή χώρα θα μαζεύει επίσης 1000+ ευρώ για να ξαναδώσει εξετάσεις...
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Δεν εχω λογο να σε αμφησβητησω κ μπραβο σου, αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα τρως κορνα βρισιμο,για να μην αναφερω το οτι θα εισαι επιρεπης στο να σε χτυπησουν απο πισω!
Όχι φίλε. Στοιχειωδώς εάν κοιτάς μπροστά σου , προλαβαίνεις να φρενάρεις. Εάν πάλι κάποιος πέσει επάνω μου. . . τι να κάνουμε. . .
-
Αντίλογος ( εννοείται πως σε κάθε περίπτωση δεν απαντώ επί προσωπικού αλλά στο κείμενο ) :
Στο πρώτο στοπ που πέρασες , σκότωσες έναν τύπο με μηχανή που περνούσε κανονικά και λόγω της σύγκρουσης και επειδή δεν φορούσες ζώνη χτύπησες το κεφάλι σου στο παρπριζ. Η σύζυγος απέβαλε λόγω του τράκου με το ταμπλώ και είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω αιμοραγίας.
Εάν δεν είχες περάσει το στοπ δεν θα χτύπαγες τη μηχανή και δεν θα ήμουν υποχρεωμένος εγώ να πληρώνω τη σύνταξη για την οικογένεια του παλικαριού ή/και του συνεπιβάτη του. Επιπλέον από φόρους το κράτος χάνει περίπου 7δις σε δραχμούλες ( εάν ο αποθανών ήταν γύρω στα 30 του ) ανά άτομο που χάθηκε , περίπου 10 δις από το παιδάκι που δεν γεννήθηκε και ότι κοστίσει η πιθανή αποθεραπεία σου και της συζύγου. Τα ποσά που χάνει το κράτος/πληρώνω εγώ ως φορολογούμενος διπλασιάζονται στην περίπτωση του απευκταίου και για τους επιβάτες του οχήματος. Έβαλα μόνο τα ποσά και όχι τις ψυχικές διαταραχές του παιδιού και γενικά των οικογενειών των ανθρώπων που χάθηκαν.
Σε κάθε τέτοια περίπτωση τραγικής ανευθυνότητας ( ε, τι έκανα ; Ένα στοπ πέρασα ) όντως τα πρόστιμα πρέπει να είναι εξοντωτικά.
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
...
H χρήση της ζώνης ασφαλείας γίνεται υποχρεωτική ακόμα και για τις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ...
...
*Η κυρία γιατί δεν φοράει ζώνη;;
-Ξέρετε είναι έγκυος κύτριε. όργανο.
-Και;
-Τί 'και' κύριε. όργανο; Ξέρετε τί μπορεί να πάθει αν μπλοκάρει η ζώνη; (ρητορική ερώτησις)
-Τί μπορεί να πάθει;
-Μα είναι στον 8ο μήνα
-Και;
-(Άντε τώρα να του εξηγήσεις...) Είναι πολύ επικίνδυνο κύριε. όργανο και πέραν τούτου...
...Σύμφωνα με το Should pregnant women wear seat belts? συστήνεται στις εγκύους να φορούν ζώνη ασφαλείας και να έχουν πάντα ενεργοποιημένο τον αερόσακο για την προστασία τη δική τους και του κυοφορούμενου σε ατύχημα.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα σημεία από τα οποία πρέπει να περνά η ζώνη. Η πιο πάνω σελίδα έχει οδηγίες.
-
Σαφώς επρόκειτο για ένα σενάριο γενικού σαρκαστικού χαρακτήρα.Προς τις αρχές, προς τον Έλληνα οδηγό, προς τα νέα πρόστιμα και όλα τα συναφή.
Δεν νομίζω πώς κάποιος μέσα στo forum δεν τρόμαξε ποτέ όταν κάποιος αναίσθητος βγήκε από στοπ. Δεν θεωρώ ότι στη γειτονιά του ο καθένας δεν έχει έστω μία 'ανύπαρκτη' από πολλούς ταμπέλα. Δεν πιστεύω πως όλοι μας κοκκαλώνουμε το όχημα μας σε κάθε οκτάγωνο σήμα, ιδιαίτερα σε αυτά ποιυ περνάμε πάνω από μία φορές καθημερινά. Ναι κι εγώ έχω δει τον μπροστινό μου να περνά με κόκκινο βολίδα. Ναι κι εγώ έχω περάσει (σαφώς εσφαλμένα) με πορτοκαλί προς κόκκινο. Επίσης συνέχεια βλέπουμε ξεκράνωτους αναβάτες. Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε περισσότερα καθώς δεν θα τελειώσουμε ποτέ.
Αλλά στην Ελλάδα παρατηρείται ένα δυσάρεστο φαινόμενο. Δεν έχουμε δει ξεκράνωτους Ζητάδες να μας προσπερνάνε ανάμεσα στην κίνηση; Αυτός ο Ζητάς παρακάτω θα γράφει για κράνος. Όργανο της Τροχαίας δίπλα μας στο φανάρι χωρίς ζώνη; Αυτός ίσως μας γράψει την επόμενη φορά που θα κάνουμε εμείς το ίδιο λάθος.
Πώς περιμένετε κύριοι να φερόμαστε εμείς σωστά όταν εσείς δεν δίνετε το σωστό παράδειγμα; Πώς έχετε το θράσος να μας κάνετε παρατήρηση και να μας κόβετε κλήσεις όταν εσείς κάνετε τα ίδια και χειρότερα; Ή μήπως κάνουμε λάθος όταν σας βλέπουμε (δίτροχους και τετράτροχους) να κάνετε σλάλομ ανάμεσα μας. Με ταχύτητα άνω του επιτρεπομένου ορίου. Ξεκράνωτους ή χωρίς ζώνη. Δίχως φάρο αναμένο. Να περνάτε παράνομα ερυθρό σηματοδότη όντας πρώτοι στο κομβόι. Γενικότερα όταν επιμένετε να φέρεστε με τέτοιο τρόπο σαν να μας κοιτάτε περιφρονητικά και να σκεφτεστε από μέσα σας 'Μ##άκες εγώ είμαι σε πλεονέκτικότερη θέση από εσάς'.
Εν κατακλείδει, όταν ο πιτσιρικάς βλέπει τον πατέρα του ή τη μητέρα του να οδηγεί απερίσκεπτα και κανένας δεν ενδιαφέρεται να του υποδείξει πως αυτό είναι λάθος, μεγαλώνοντας θα υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά. Κυρίες και Κύριοι, για να λύσουμε το πρόβλημα που μας απασχολεί δεν αρκεί να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα. Πρέπει να εστιάσουμε στην πηγή του προβλήματος και ας επαναλαμβανόμαστε...
-
Ρε παιδιά cool απλά ο άνθρωπος λέει ότι αν έχεις συνέχεια τα μάτια σου στο ταχύμετρο μην περάσεις τα 50 χλμ μπορεί να σου συμβούν πολύ χειρότερα!
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Πώς περιμένετε κύριοι να φερόμαστε εμείς σωστά όταν εσείς δεν δίνετε το σωστό παράδειγμα;...Εν κατακλείδει, όταν ο πιτσιρικάς βλέπει τον πατέρα του ή τη μητέρα του να οδηγεί απερίσκεπτα και κανένας δεν ενδιαφέρεται να του υποδείξει πως αυτό είναι λάθος, μεγαλώνοντας θα υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά....
Φερόμαστε σωστά για την ασφάλεια τη δική μας και των γύρω μας. Δεν αρκεί ο λόγος αυτός; Κάποια πράγματα δεν σηκώνουν συζήτηση (κράνος, ζώνη, φανάρια), κάποια άλλα όπως τα όρια ταχύτητας όχι απλώς σηκώνουν συζήτηση, την απαιτούν κιόλας.
Το δεύτερο που λες είναι πολύ σωστό.
Τι cool ratanplan? Σε αυτό το forum το αίμα βράζει!!! Ε, δεν τον φάγαμε κιόλας
-
Ο χρήστης Kosa έγραψε:
Σαφώς επρόκειτο για ένα σενάριο γενικού σαρκαστικού χαρακτήρα.Προς τις αρχές, προς τον Έλληνα οδηγό, προς τα νέα πρόστιμα και όλα τα συναφή.Δεν νομίζω πώς κάποιος μέσα στo forum δεν τρόμαξε ποτέ όταν κάποιος αναίσθητος βγήκε από στοπ. Δεν θεωρώ ότι στη γειτονιά του ο καθένας δεν έχει έστω μία 'ανύπαρκτη' από πολλούς ταμπέλα. Δεν πιστεύω πως όλοι μας κοκκαλώνουμε το όχημα μας σε κάθε οκτάγωνο σήμα, ιδιαίτερα σε αυτά ποιυ περνάμε πάνω από μία φορές καθημερινά. Ναι κι εγώ έχω δει τον μπροστινό μου να περνά με κόκκινο βολίδα. Ναι κι εγώ έχω περάσει (σαφώς εσφαλμένα) με πορτοκαλί προς κόκκινο. Επίσης συνέχεια βλέπουμε ξεκράνωτους αναβάτες. Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε περισσότερα καθώς δεν θα τελειώσουμε ποτέ.
Αλλά στην Ελλάδα παρατηρείται ένα δυσάρεστο φαινόμενο. Δεν έχουμε δει ξεκράνωτους Ζητάδες να μας προσπερνάνε ανάμεσα στην κίνηση; Αυτός ο Ζητάς παρακάτω θα γράφει για κράνος. Όργανο της Τροχαίας δίπλα μας στο φανάρι χωρίς ζώνη; Αυτός ίσως μας γράψει την επόμενη φορά που θα κάνουμε εμείς το ίδιο λάθος.
Πώς περιμένετε κύριοι να φερόμαστε εμείς σωστά όταν εσείς δεν δίνετε το σωστό παράδειγμα; Πώς έχετε το θράσος να μας κάνετε παρατήρηση και να μας κόβετε κλήσεις όταν εσείς κάνετε τα ίδια και χειρότερα; Ή μήπως κάνουμε λάθος όταν σας βλέπουμε (δίτροχους και τετράτροχους) να κάνετε σλάλομ ανάμεσα μας. Με ταχύτητα άνω του επιτρεπομένου ορίου. Ξεκράνωτους ή χωρίς ζώνη. Δίχως φάρο αναμένο. Να περνάτε παράνομα ερυθρό σηματοδότη όντας πρώτοι στο κομβόι. Γενικότερα όταν επιμένετε να φέρεστε με τέτοιο τρόπο σαν να μας κοιτάτε περιφρονητικά και να σκεφτεστε από μέσα σας 'Μ##άκες εγώ είμαι σε πλεονέκτικότερη θέση από εσάς'.
Εν κατακλείδει, όταν ο πιτσιρικάς βλέπει τον πατέρα του ή τη μητέρα του να οδηγεί απερίσκεπτα και κανένας δεν ενδιαφέρεται να του υποδείξει πως αυτό είναι λάθος, μεγαλώνοντας θα υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά. Κυρίες και Κύριοι, για να λύσουμε το πρόβλημα που μας απασχολεί δεν αρκεί να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα. Πρέπει να εστιάσουμε στην πηγή του προβλήματος και ας επαναλαμβανόμαστε...
Απολύτως αντιληπτός ο χαρακτήρας του κειμένου σου φίλε.
Εγώ απλά σημείωσα τις πιθανές συνέπειες.
Εμείς πρέπει να είμαστε σωστοί. Ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι αστυνομικοί ( με μία φωτογραφία μπορείς να του χαλάσεις την καριέρα ) , ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλοι , εμείς για εμάς και τα παιδιά μας οφείλουμε να είμαστε σωστοί. Το κακό παράδειγμα το λαμβάνουμε δυστυχώς από παντού αλλά νομίζω πως είμαστε υποχρεωμένοι να το απορρίψουμε.
Σε κάθε περίπτωση καμία απάντηση δεν ήταν επί προσωπικού αλλά επί των κειμένων..
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε παιδιά cool απλά ο άνθρωπος λέει ότι αν έχεις συνέχεια τα μάτια σου στο ταχύμετρο μην περάσεις τα 50 χλμ μπορεί να σου συμβούν πολύ χειρότερα!Μα δεν είπα κάτι.
Επέκτεινα το κείμενό του με πιθανές συνέπειες.
Εάν φάνηκα απότομος , λυπάμαι. Δεν ήταν επίτηδες.
-
Όχι φίλε. Στοιχειωδώς εάν κοιτάς μπροστά σου , προλαβαίνεις να φρενάρεις. Εάν πάλι κάποιος πέσει επάνω μου. . . τι να κάνουμε. . .
τιποτα, το πολυ- πολυ να ερχεται με καμια 100σταρα πατημενος, να μην προλαβαινει να φρεναρει και να γινει πολυνεκρο.. αφου ειναι απο πισω αρα φταιει δε μας νοιαζει.. ΨΟΦΟΣ!
να σοβαρευτουμε λιγο παιδια, μη βλεπετε μονο τους νομους.
πρωτα κοιταμε τι λεει η κοινη λογικη και μετα οι νομοι.
ΠΡΟΣΤΙΜΑ