-
Πλέον δεν υπάρχει επιστράτευση αλλά επίταξη.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η ΓΕΝΟΠ προτεινε 50% μειωση του βιομηχανικου ρευματος...
....Μόλις άκουσα τον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ να αναφέρεται στους 'βιομήχανους' σαν 'αυτοί οι κύριοι...'. Το έκανε λέγοντας ότι η διοίκηση πρέπει να κόψει από αυτούς το ρεύμα, κι όχι 'από το λαό'.
Η ηλιθιότητα ή ο λαϊκισμός, ή μήπως ο συνδυασμός τους, σε όλο τους το μεγαλείο; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κάτι για τη ΔΕΗ και τις διακοπές ηλεκτροδότησης: Είναι ιδέα μου ότι με το που μπήκε εισαγγελέας κ ελέγχει αν οι διακοπές γίνονται για ουσιαστικούς λόγους, αυτές μειώθηκαν αισθητά;;;Αύριο περιμένουν τις χειρότερες. Λένε όμως ότι θα επιτρέψουν σε 2 ακόμα εργοστάσια να λειτουργήσουν. Θα δούμε.
-
Η ΓΕΝΟΠ προτεινε 50% μειωση του βιομηχανικου ρευματος...
....Μόλις άκουσα τον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ να αναφέρεται στους 'βιομήχανους' σαν 'αυτοί οι κύριοι...'. Το έκανε λέγοντας ότι η διοίκηση πρέπει να κόψει από αυτούς το ρεύμα, κι όχι 'από το λαό'.
Η ηλιθιότητα ή ο λαϊκισμός, ή μήπως ο συνδυασμός τους, σε όλο τους το μεγαλείο;Εδώ αναφέρθηκε στο ΙΚΑ ως 'Δε θέλουμε το ΙΚΑ σας', το 'αυτοί οι κύριοι' είναι παραπάνω από αναμενόμενο ως χαρακτηρισμός
-
Κανένας εκπρόσωπος του ΣΕΒ είναι εδώ για να μας πει τη γνώμη του;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Και τα 'κεκτημένα' πώς έγιναν κεκτημένα; Για θυμήσου τη ΔΕΗ και τη δεκαετία του 80. Σιγά μην απωλέσουν την επιβίωση.
Μιλάμε για το ασφαλιστικό, υπενθυμίζω. Το οποίο θα διαλυθεί όσο παραπέμπεται σε επόμενες δεκαετίες. Αφού λοιπόν εγώ θα κληθώ να πληρώσω με περισσότερα χρόνια δουλειάς και μικρότερες απολαβές, δικαιούμαι να αρνηθώ να δώσω δίκαιο σε όσους απαιτούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους σήμερα.
Πώς να το κάνω πιο λιανά; Ας πούμε, επί παραδείγματι, ότι μια γενιά έχει 'κατακτήσει' το δικαίωμα να πετάει τα σκουπίδια της στη θάλασσα. Και ότι η θάλασσα θα μπορεί να απορροφά το σκουπιδαριό ως το 2035. Μετά θα τα ξεράσει όλα στα μούτρα των επόμενων γενεών. Απαιτούν λοιπόν οι νυν βολεμένοι να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς, αδιαφορώντας για το μέλλον. Μαύρο!Εξακολουθείς να δίνεις άσχετα παραδείγματα με θάλασσες και σκουπίδια. Ο ΔΕΗτζης σου λέει, γιατι ρε φίλε να πληρώσω εγω την κακοδιαχείρηση των άλλων ταμείων; Είναι δικαίωμά του να την παλέψει ρε αδελφέ. Με το ζόρι να τουμπεκιαστεί δηλαδή; Μιλάς σαν να είναι ο ΔΕΗτζής αυτός που πληρώνεται αδρά και οι άλλοι πεινάνε.
Απαντώ στο παραπάνω και σε όσα αναφέρθηκαν περί διαφορετικών ταμείων ΔΕΗ και λοιπών.
Το ταμείο της ΔΕΗ και άλλων είναι ένα ταμείο του δημοσίου. Το δημόσιο, εφόσον κάτι πάει στραβά (κακοδιαχείριση, κακός υπολογισμός, κατάχρηση, 'νόμιμη' κλεψιά από το κράτος) θα στηρίξει τους ασφαλισμένους δημιουργώντας ένα δίχτυ ασφαλείας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το σύνολο των φορολογούμενων.Τούτο είναι το νόημα των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων και της υποχρεωτικής ασφάλισης σ' αυτά.
Δηλαδή οι ασφαλισμένοι σε αυτά τα ειδικά ταμεία θα λάβουν τη στήριξη των υπολοίπων, **υπό το πρίσμα της κοινωνικής αλληλεγγύης. **
Αν οι ασφαλισμένοι στο ταμείο της ΔΕΗ, το Ταμείο Νομικών, το ΤΣΜΕΔΕ κ.ο.κ. είχαν ασφαλιστεί σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ασφαλιστικές εταιρείες, θα διακινδύνευαν να χάσουν τα πάντα, αλλά με κέρδη πολύ υψηλότερα και με τη σχετική ασφάλεια ότι δεν θα έβαζαν 'με το νόμο' χέρι οι κρατούντες για να κλείσουν τρύπες ή για να βολέψουν δικούς τους. Όπως έχει γίνει πχ με το ΙΚΑ, το ΝΑΤ (τρομερά εγκλήματα εκεί, από τα οποία χρηματοδοτήθηκε το δήθεν κοινωνικό κράτος με δανεικά) και τα πρόσφατα με τους compadre και ΣΙΑ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, όλοι θα έκαναν τουμπεκί, ακριβώς γιατί οι ασφαλισμένοι θα ήταν μόνοι τους, θα επένδυαν τα λεφτά τους σε ένα κοινό ασφαλιστικό ίδρυμα και κανείς δεν θα μπορούσε να τα πειράξει - όπως και κανείς δεν θα τους έδινε βοήθεια (καταρχήν) αν ξεσπούσε κάποιο σκάνδαλο τύπου ENRON.Τώρα όμως απαιτούν όσοι ανήκουν σε ΜΗ ΛΗΣΤΕΥΘΕΝΤΑ ή ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΝΤΑ ή στηρίξαντα κάποιες ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ταμεία να μη συμμετάσχουν στην κοινωνική αλληλεγγύη. Δηλαδή θα ζητήσουν βοήθεια από το κοινωνικό σύνολο αν μείνουν για οποιονδήποτε λόγο χωρίς συντάξεις, όμως αρνούνται να βοηθήσουν τους άλλους, απλώς επειδή αισθάνονται (και είναι, αφού δεν τους πείραξαν όπως τους άλλους στο παρελθόν) ισχυροί με οικονομικά και πολιτικά κριτήρια.
**
Επειδή όμως αφενός το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα είναι, όπως προαναφέρθηκε, ΔΗΜΟΣΙΟ και ΕΝΙΑΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ (παρά τον κατακερματισμό του σε ταμεία και ταμειάκια) και αφετέρου στηρίζεται στην αρχή της ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ (το ύψος των συντάξεων και η ανταποδοτικότητα ΥΣΤΕΡΟΥΝ σε σχέση με τη συγκεκριμένη αρχή), δυστυχώς ή ευτυχώς ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.** Λυπούμεθα πολύ.ΥΓ: Το σλόγκαν περί 'ΒρωμοΙΚΑ' δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ακουστεί. Είχε επαναληφθεί από τους υπαλλήλους της Ιονικής Τράπεζας πριν αυτή πωληθεί με πανό στην Πανεπιστημίου, αν δεν κάνω λάθος, το οποίο απευθυνόταν μάλλον στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους βιομηχάνους ή δεν ξέρω ποιους άλλους: 'ΛΑΕ, ΜΗ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΚΑ'.
Εντάξει ρε παιδιά, άμα φοβάστε τη μουτζούρα των βρωμιάρηδων, να σας δώσουμε χαρτομάνδηλα. -
manosk
εσύ τι θα κανες αν αύριο η ασφάλειά σου μεταφεροταν στο ΙΚΑ; -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το κράτος προσπαθώντας να καταστήσει βιώσιμο το σύστημα αποφάσισε ότι πρέπει να καταργήσει αυτές τις διαφορές. Δυστυχώς λοιπόν γι' αυτούς πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν κεκτημένα δικαιώματα.
Το τυρι κουμπαρε....
Εχω γραψει ισα με 100 φορες οτι εφοσον 'το κρατος' επιτρεπει την εισφοροδιαφυγη, τη μαυρη εργασια, αφηνει ατιμωρητη τη κακοδιαχειρηση και σα να μη φτανουν ολα αυτα ειναι και Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΕΣΑΔΟΡΟΣ του ασφαλιστικου μας συστηματος ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να κοβει ουτε σεντσι απο ΚΑΝΕΝΑΝ. Ποσο μαλλον να κλεβει τα ετοιμα απο τα υγιη ασφαλιστικα Ταμεια.
Αντι να σχολιαστει αυτο καθομαστε και γραφουμε αστειοτητες ο ενας περι προνομιουχων, ο αλλος περι γηρανσης του εργατικου δυναμικου, ο τριτος σχολια απο διαφορα που λενε οι συνδικαλιστες.
Καταλαβετε επιτελους πως για το χαλι του ασφαλιστικου μας συστηματος οι τελευταιοι που φταινε ειναι οι συνδικαλιστες και γενικοτερα οι εργαζομενοι.
Και μη τσιμπατε το τυρι που σας πασαρει η κυβερνηση και τα καναλια των οποιων παρεπιπτοντως οι ιδιοκτητες, οι δημοσιογραφοι, οι τεχνικοι κλπ ειναι οι ΜΟΝΟΙ που δεν θιχτηκαν δε θιγονται και δε θα θιχτουν ενδεχομενως ποτε απο την οποια ασφαλιστικη μεταρρυθμιση
-
Θέλετε δηλαδή να σταθούμε στο πλάι σας για να πετύχετε και εσείς αυτό που πέτυχαν οι δημοσιογράφοι?
ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ
-
Μαζί σου όσον αφορά το 'το κρατος' επιτρεπει την εισφοροδιαφυγη, τη μαυρη εργασια, αφηνει ατιμωρητη τη κακοδιαχειρηση και σα να μη φτανουν ολα αυτα ειναι και Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΕΣΑΔΟΡΟΣ του ασφαλιστικου μας συστηματος' και μα τω θεώ θα κατέβαινα σε όσες απεργίες-διαμαρτυρίες γίνονταν γι' αυτό το σκοπό.
Όπως αναφέρθηκε όμως στις εκλογές η πλειοψηφία πάει και ψηφίζει αυτούς που στηρίζουν τέτοιες τακτικές... τα θέλει ο κώλος μας δηλαδή και αφού τα θέλει είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε τις αλλαγές που θα καταστήσουν το σύστημα βιώσιμο υπό τις παρούσες συνθήκες.
Πραγματικά το λέω μακάρι να μπορούσε ο κατώτερος μισθός να γίνει 1500
-
Μια άλλη παράμετρος εισφοροδιαφυγής είναι και οι κατ'εξακολούθηση ρυθμίσεις...
Μεγάλες βιομηχανίες, αφήνουν τα χρέη προς το ΙΚΑ να τρέχουν μη πληρώνοντας τις μηνιαίες εισφορές τους. Μετά πάροδο κάποιων αρκετών μηνών, έχει συσωρευτεί ένα αρκετά μεγάλο χρέος, το οποίο μειώνεται και ρυθμίζεται σε άτοκες δόσεις. Αυτό με την απειλή κλεισίματος και μεταφοράς της επιχείρησης στο εξωτερικό.
Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε η καλή πρόθεση(που δεν υπάρχει) να συνεισφέρουν και άλλοι εργαζόμενοι για τη σωτηρία του ΙΚΑ, με αυτές τις πρακτικές απλά τελειώνουν και αυτές. Γιατί να χάσω εγώ τη σύνταξή μου; Για να πληρώσει λιγότερα ο βιομήχανος; -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Θέλετε δηλαδή να σταθούμε στο πλάι σας για να πετύχετε και εσείς αυτό που πέτυχαν οι δημοσιογράφοι?ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ
Αν μετα απο ολα αυτα αυτο καταλαβες λυπαμαι πολυ...
Εγω σαν ενας απλος εργαζομενος ζηταω να σταθεις διπλα μου για να καταλαβουν επιτελους οι εκαστοτε κυβερνωντες πως δε μπορουν να ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ το εισοδημα και το υστερημα μου/μας κατα το δοκουν, για να καλυπτουν καθε φορα τη δικη τους ανικανοτητα βαφτιζοντας τη ΛΗΣΤΕΙΑ ασφαλιστικη μεταρρυθμιση.Και κατι αλλο:
Οι δημοσιογραφοι δεν πετυχαν τιποτα.Τους αφησαν στην απεξω για λογους που κατανοει ο καθενας φανταζομαι.... -
Oι δημοσιογράφοι πέτυχαν να μείνουν απ'έξω από τον κοινό καραβανά που πάει να δημιουργηθεί. Αυτό προσπαθείτε να πετύχετε και 'εσείς'.
Κλεψιά και ΟΡΓΙΑ εύκολα γίνονται με την πολυδιάσπαση των ταμείων.
Αν όμως όλα ενώνονταν σε έναν οργανισμό και υπήρχε μια διοίκηση, και η διαχείρηση θα ήταν πιο εύκολη, και ο έλεγχος δυνητικά ασφυκτικός.
Δεν θα μπορούσαν να κλέψουν τότε, ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να κλέβουν λιγότερα.Ένα ταμείο λοιπόν κύριοι και μετά όλοι μαζί να παλέψουμε για τις συντάξεις.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Oι δημοσιογράφοι πέτυχαν να μείνουν απ'έξω από τον κοινό καραβανά που πάει να δημιουργηθεί. Αυτό προσπαθείτε να πετύχετε και 'εσείς'.Κλεψιά και ΟΡΓΙΑ εύκολα γίνονται με την πολυδιάσπαση των ταμείων.
Αν όμως όλα ενώνονταν σε [b]έναν οργανισμό και υπήρχε μια διοίκηση, και η διαχείρηση θα ήταν πιο εύκολη, και ο έλεγχος δυνητικά ασφυκτικός.
Δεν θα μπορούσαν να κλέψουν τότε, ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να κλέβουν λιγότερα.[/b]Ένα ταμείο λοιπόν κύριοι και μετά όλοι μαζί να παλέψουμε για τις συντάξεις.
Μάλλον το αντίστροφο θα συμβεί. Σκέψου το λίγο. Αφού με νόμο επιτρέπεται να τζογαριστεί το 70% των αποθεματικών, σκέψου τι θα γίνει όταν τα αποθεματικά θα εκτοξευθούν με την ενοποίηση!
Μόνο οι τόκοι του δομημένου ομολόγου του ΤΕΑΔΥ ήταν 4,5 εκ. ευρώ το τρίμηνο και για αυτό η JP Morgan κωλυσιεργούσε στις διάφορες συναλλαγές μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.
Οι φανερές προμήθειες που μοιράστηκαν οι εταιρίες τύπου ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ήταν περίπου ίσες με το 13% της αξίας του ομολόγου, ε σκέψου τι θα γίνει σε λίγα χρόνια!
-
Όλα αυτά δεν αναιρούν ότι έλεγχος θα ασκείται πιο εύκολα έχοντας ένα μόνο ταμείο...
Επιπλέον η κάθε κυβέρνηση θα ξέρει ότι αν παίξει θα πέσει, ενώ με τη διάσπαση βουλιάζουν ταμεία και σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης δεν ανήγει μύτη.Το αν και κατά πόσο θα πρέπει να επενδύουν σε μη εγγυημένα προιόντα τα λεφτά, είναι άλλο ζήτημα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κυβερνήσεις θα είναι πολύ προσεκτικές στη διαχείρηση αν τελικά ενωθούν τα πάντα σε ένα ταμείο.
Δε θα υπάρχουν πιο δικαιολογίες για διοικήσεις που εξαπατήθηκαν κλπ. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Oι δημοσιογράφοι πέτυχαν να μείνουν απ'έξω από τον κοινό καραβανά που πάει να δημιουργηθεί. Αυτό προσπαθείτε να πετύχετε και 'εσείς'.
Αν όμως όλα ενώνονταν σε [b]έναν οργανισμό και υπήρχε μια διοίκηση, και η διαχείρηση θα ήταν πιο εύκολη, και ο έλεγχος δυνητικά ασφυκτικός.
Δεν θα μπορούσαν να κλέψουν τότε, ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να κλέβουν λιγότερα.[/b]Ένα ταμείο λοιπόν κύριοι και μετά όλοι μαζί να παλέψουμε για τις συντάξεις.
Μάλλον το αντίστροφο θα συμβεί. Σκέψου το λίγο. Αφού με νόμο επιτρέπεται να τζογαριστεί το 70% των αποθεματικών, σκέψου τι θα γίνει όταν τα αποθεματικά θα εκτοξευθούν με την ενοποίηση!
Μόνο οι τόκοι του δομημένου ομολόγου του ΤΕΑΔΥ ήταν 4,5 εκ. ευρώ το τρίμηνο και για αυτό η JP Morgan κωλυσιεργούσε στις διάφορες συναλλαγές μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.
Οι φανερές προμήθειες που μοιράστηκαν οι εταιρίες τύπου ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ήταν περίπου ίσες με το 13% της αξίας του ομολόγου, ε σκέψου τι θα γίνει σε λίγα χρόνια!
Κινδυνολογίες!
Νομίζεις ότι ο ΣΕΒ έχει πρόβλημα; Δεν έχει! Ούτε οι βιομήχανοι έχουν, με ή χωρίς εισαγωγικά.
Εγώ κι εσύ έχουμε, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
manosk
εσύ τι θα κανες αν αύριο η ασφάλειά σου μεταφεροταν στο ΙΚΑ;Η δική μου (τεβε) μεταφέρθηκε στο ΙΚΑ και ... ανάσανα!
Τι προτείνεις; -
**Κινδυνολογίες! **
Νομίζεις ότι ο ΣΕΒ έχει πρόβλημα; Δεν έχει! Ούτε οι βιομήχανοι έχουν, με ή χωρίς εισαγωγικά.
Εγώ κι εσύ έχουμε, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε...-Εάν σου έλεγαν πριν από ένα χρόνο ότι θα πέσουν πάνω στο ΤΕΑΔΥ και θα τρώνε με 10 μασέλες , 'κινδυνολογίες' θα έλεγες αλλά τελικά ήταν γεγονότα.
-Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ ξέρω πολύ καλά τι έχω και δεν έχω , με ποιους είμαι και ποιους δεν είμαι , με ποιους θα πάω και ποιους θα αφήσω κοκ
-
TRAVELLER
Εκείνο που ξέρω, είναι ότι έτσι όπως είναι το σύστημα σε λίγο θα πατώσει.
Άρα, πρέπει ν' αλλάξει.
Και δεν βλέπω κανέναν να κάνει πρόταση για το τι να γίνει, μόνο ευχολόγια και 'απεργία' για να **μην **γίνει.
Αν το ασφαλιστικό σύστημα βουλιάξει, ο φίλος 88888 ελπίζει ότι θα μείνει στον αφρό. Αυτό ΔΕΝ θα γίνει. Αν πάμε πάτο, θα πάμε όλοι μαζί.Τελικά, ένα είναι το σύνθημα: Βγάλτε τα γράσα από τ΄αυτιά σας.
Και τους πολιτικάντηδες απ' το μυαλό σας, λέω εγώ.
Καληνύχτα... -
TRAVELLER
Εκείνο που ξέρω, είναι ότι έτσι όπως είναι το σύστημα σε λίγο θα πατώσει.
Άρα, πρέπει ν' αλλάξει.
Και δεν βλέπω κανέναν να κάνει πρόταση για το τι να γίνει, μόνο ευχολόγια και 'απεργία' για να **μην **γίνει.Δυο πραγματα ειναι αρκετα:
--Ποινικοποιηση της εισφοροδιαφυγης σε βαθμο κακουργηματος.Οι εισφοροδιαφευγοντες να τιμωρουνται με τις βαρυτερες ποινες του κοινου ποινικου δικαιου.--Μηδενικη ανοχη στη κακοδιαχειρηση.
Αν το ασφαλιστικό σύστημα βουλιάξει, ο φίλος 88888 ελπίζει ότι θα μείνει στον αφρό. Αυτό ΔΕΝ θα γίνει. Αν πάμε πάτο, θα πάμε όλοι μαζί.
Κανεις λαθος.Δεν εχω τετοιες αυταπατες.Αν και 'προνομιουχος', μεσα στη κοινωνια ζω και, δοξα τω Θεω, μπορω να κρινω τις συνεπειες της καταρρευσης του ασφαλιστικου συστηματος.
Ειναι αλλο πραγμα αυτο που λες εσυ κι αλλο αυτο που παει να γινει, να βουλιαζει δηλαδη το καραβι κι εμεις να κοιταμε να το σωσουμε αδειαζοντας το νερο με τους κουβαδες αρνουμενοι να δουμε το ρηγμα που προκαλει τη βυθιση.
Τελικά, ένα είναι το σύνθημα: Βγάλτε τα γράσα από τ΄αυτιά σας.
Και τους πολιτικάντηδες απ' το μυαλό σας, λέω εγώ.
Καληνύχτα...Εδω συμφωνουμε απολυτα.
Περί ΔΕΗ