-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
888888
δεν είναι ανάγκη να είσαι τόσο απόλυτος. Ούτε τόσο επιθετικός.
Δεν ισοπεδώνω τίποτα.Aπολυτος γιατι??Ειναι μηπως ψεμματα κατι απο ολα αυτα που ανεφερα??
Το επιθετικος δε το καταλαβαινω.Αν δεις μερικες σελιδες πιο πισω μαλλον αλλοι κανουν επιθεση κρινοντας τη δουλεια μου, χαρακτηριζοντας με προνομιουχο κλπ κλπ...
Οσον αφορα την ισοπεδωση εγω στο νομοσχεδιο αναφερομαι, οχι στα γραφομενα σου.
Διαφωνείς ότι το πρόβλημα του Ασφαλιστικού ξεκινάει από τους λόγους που αναφέρω?
Nαι, διαφωνω.
To προβλημα του ασφαλιστικου στην Ελλαδα ΘΑ ξεκινουσε απο εκει αν ειχαν καταπολεμηθει οι βασικες αιτιες προβληματων οπως η εισφοροδιαφυγη και η κακοδιαχειρηση.
-
Μετά από αρκετές δημοσιεύσεις περί ασφαλιστικού εν γένει, ασφαλιστικού ΔΕΗτζήδων κλπ, νομίζω ότι αυτό που διαφαίνεται είναι 2 πράγματα:
- Μια μερίδα φίλων που λογικά δεν έχουν άμεση σχέση με ταμεία που θίγονται κλπ, ζητά πεισματικά εξομείωση προς τα κάτω για ΔΕΗτζήδες κι όσους τυχόν έχουν ικανοποιητικά λαμβάνειν ανεξάρτητα αν αυτά είναι εύλογα, δηλαδή είναι στη βάση της ανταποδοτικότητας των εισφορών αυτών των εργαζομένων...Απεναντίας, μπαίνει στη λογική του τόσα αντέχει η οικονομία μας, πολλά παίρνουν οι ΔΕΗτζήδες και δεν τα αξίζουν εν γένει κλπ εξυπνάδες, κάνοντάς με να σκεφτώ εύλογα ότι όταν πχ η Εθνική Τράπεζα (κι όχι μόνο βέβαια) αυξάνει τα καθαρά κέρδη της κατά 65-70% σε ετήσια βάση ή όταν οι σουπερμαρκετάδες επίσης κερδίζουν με καλπάζοντες ρυθμούς, είναι λογικό οι αντίστοιχοι υπάλληλοι να αμοίβονται με 700-1000 ευρώ με δεκάωρη+ καθημερινή εργασία και να λαμβάνουν αυξήσεις 3,5-4% ετησίως...
Αντί λοιπόν να διαμαρτυρόμαστε για τις άθλιες συνθήκες εργασίας/αμοιβών αυτών των ανθρώπων ενώνοντας τη φωνή μας και διεκδικώντας μαζί τους τη βελτίωση της θέσης τους (για όλους όσους ενσυνείδητα και τίμια δουλεύουν το 8ώρό τους), λοιδορούμε συλλήβδην όσους είναι, άσχετα αν είναι δικαίως ή αδίκως, καλύτερα αμοιβόμενοι-εργαζόμενοι-διαβιούντες... - Η ίδια μερίδα φίλων, νομίζω, είτε δεν κάνει καμία νύξη για την τεράστια εισφοροδιαφυγή που υπάρχει στη χώρα μας, για την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, πιθανότατα γιατί αυτή θεωρείται μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας , για την κακοδιαχείριση των ελλειμματικών ταμείων και τόσα άλλα, είτε μπαίνει στη λογική του συμψηφισμού και του μη χείρον βέλτιστον.
Συγνώμη guys, αλλά προσωπικά δε θα ψωνίσω
Θα μου πείτε χεστήκατε...
- Μια μερίδα φίλων που λογικά δεν έχουν άμεση σχέση με ταμεία που θίγονται κλπ, ζητά πεισματικά εξομείωση προς τα κάτω για ΔΕΗτζήδες κι όσους τυχόν έχουν ικανοποιητικά λαμβάνειν ανεξάρτητα αν αυτά είναι εύλογα, δηλαδή είναι στη βάση της ανταποδοτικότητας των εισφορών αυτών των εργαζομένων...Απεναντίας, μπαίνει στη λογική του τόσα αντέχει η οικονομία μας, πολλά παίρνουν οι ΔΕΗτζήδες και δεν τα αξίζουν εν γένει κλπ εξυπνάδες, κάνοντάς με να σκεφτώ εύλογα ότι όταν πχ η Εθνική Τράπεζα (κι όχι μόνο βέβαια) αυξάνει τα καθαρά κέρδη της κατά 65-70% σε ετήσια βάση ή όταν οι σουπερμαρκετάδες επίσης κερδίζουν με καλπάζοντες ρυθμούς, είναι λογικό οι αντίστοιχοι υπάλληλοι να αμοίβονται με 700-1000 ευρώ με δεκάωρη+ καθημερινή εργασία και να λαμβάνουν αυξήσεις 3,5-4% ετησίως...
-
@88888
Νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε μένα. sorry.
Η δουλειά σου, εσένα προσωπικά, δεν είναι αντικείμενο επίθεσης. Η στάση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, είναι.
Και, προσωπικά, επαναλαμβάνω, ότι δεν θεωρώ σωστό να υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε, ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα συμβεί γύρω του, αρκεί ο ίδιος να μην θιγεί.Όσον αφορά στα αίτια, δεν θα βγάλουμε άκρη. Και μάλλον από εκεί ξεκινάει και η διαφορά απόψεων που έχουμε.
Ο κόσμος είναι, αποδεδειγμένα πλέον, άκρως συντηρητικός.
Αυτά που ζητάς δεν έγιναν, ούτε θα γίνουν ποτέ.Κάποιοι πάντα θα έχουν κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους. Δυστυχώς.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Το επιθετικος δε το καταλαβαινω.Αν δεις μερικες σελιδες πιο πισω μαλλον αλλοι κανουν επιθεση κρινοντας τη δουλεια μου, χαρακτηριζοντας με προνομιουχο κλπ κλπ...God help has...
Επί προσωπικού ΕΣΥ επιτέθηκες με χαρακτηρισμούς...
Η λέξη προνομιούχος δεν είναι επίθεση, μη λέμε και ότι θέλουμε, απλή διαπίστωση της κατάστασης που επικρατεί είναι.
Επίθεση είναι να πω και γω ότι κλασσικός Ελληνάρας είσαι εσύ που είσαι βολεμένος και δε θες να ξεβολευτείς. Και ναι τη δουλειά σου δεν την κοστολογώ 1400-1500
-
Προσεξτε την καταντια μας............
Ο Αθανασοπουλος βγηκε κιολας αχρηστος και πουλημενος στους Γερμανους διοτι προσπαθει να φτιαξει ενα πλανο δεκαετιας αναπτυξης της ΔΕΗ χωρις να πληρωσει το δημοσιο δλδ εμεις με φορους τον εκσυχρονισμο της ΔΕΗ.
Το ιδιο ειχε γινει με τον Αραπογλου της Εθνικης οταν εκανε την εξαγορα στην Τουρκια που του την 'πεσαν' ολοι οτι ξεπουλαει την ΕΤΕ στους Τουρκους και αλλες τετοιες ομορφιες και μαλιστα του χρεωναν και χρηματιστηριακα παιχνιδια οταν ηταν στην CITIGROUP το 1999.
Βεβαια σημερα αυτος δικαιωθηκε, και ολοι οι επικριτες σημερα κανουν το παπι και εχουν κρυφτει οταν η ΕΤΕ επι διοικησης του 5νταπλασιασε τα κερδη της και τριπλασιασε την κεφαλαιοποιηση της.Το ιδιο εγινε και με την Αγροτικη με τον Μηλιακο οπου η ΑΤΕ εβγαζε ζημιες και δεν ειχε κεφαλαιακη επαρκεια ενω σημερα ειναι μια υγιης τραπεζα κερδοφορα.
Κατι μου λεει οτι το ιδιο θα γινει και με τον Αθανασοπουλου στην ΔΕΗ , αλλα δεν ξερω αν θα παραμεινει με ολα αυτα τα σκατα που εμπλεξε.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
@88888
Νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε μένα. sorry.Παρακαλω
Και, προσωπικά, επαναλαμβάνω, ότι δεν θεωρώ σωστό να υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε, ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα συμβεί γύρω του, αρκεί ο ίδιος να μην θιγεί.
Ειπε κανεις κατι τετοιο??
Όσον αφορά στα αίτια, δεν θα βγάλουμε άκρη. Και μάλλον από εκεί ξεκινάει και η διαφορά απόψεων που έχουμε.
Εδω νομιζω πως υπεκφευγεις.
Τα πραγματα με το ασφαλιστικο ειναι πολυ απλα:Εισροες (εισφορων) - εκροες (παροχων)
Οταν στο συστημα δεν υπαρχουν εισροες εισφορων οσο και να κοψεις τις εκροες παροχων παντα θα υπαρχει ελλειμα ακομα και αν το εργατικο δυναμικο εχει μεσο ορο ηλικιας τα 20 χρονια.
Σε ολο το κοσμο αυτο που προσπαθουν να κανουν τα ασφαλιστικα ταμεια ειναι να μεγιστοποιησουν την εισροη εισφορων τιμωροντας την εισφοροδιαφυγη απ οπου κι αν προερχεται, να διαχειριστουν σωστα τα αποθεματικα και τη περιουσια τους.
Εδω αντιθετα η εισφοροδιαφυγη επιβραβευεται (με τη μορφη χαριστικων 'ρυθμισεων') και οποια ταμεια δεν ειναι προβληματικα για τον Α η Β λογο διαλυονται.
Φυσικα η κακοδιαχειρηση μενει ατιμωρητη και σε πολλες περιπτωσεις επιβραβεβευεται με την αναβαθμιση των υπο κατηγορια στελεχων.Αφου λοιπον εξασφαλιστουν οι εισροες τοτε και μονο τοτε γινεται ρυθμιση των εκροων (ορια ηλικιας, υψος συνταξεων κλπ) αν χρειαζεται.
Εσυ δε λαμβανεις καθολου υποψιν σου οτι το εργατικο δυναμικο με την εισοδο των οικονομικων μεταναστων εχει κατα πολυ μεγαλο ποσοστο ανανεωθει αλλα δεν εισφερει παρα μονο μηδαμηνα στο ασφαλιστικο συστημα λογω εισφοροδιαφυγης και μαυρης εργασιας.
Και ξαναρωταω:
ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (πλην γενικων και αοριστων ευχολογιων) ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ωστε αν παρ'ολα αυτα τα μετρα το συστημα ακομα πασχει να κληθω εγω ο προνομιουχος-τεμπελης-αχρηστος να κανω παραχωρησεις?? -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
@88888
Νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε μένα. sorry.Παρακαλω
Και, προσωπικά, επαναλαμβάνω, ότι δεν θεωρώ σωστό να υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε, ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα συμβεί γύρω του, αρκεί ο ίδιος να μην θιγεί.
Ειπε κανεις κατι τετοιο??
Όσον αφορά στα αίτια, δεν θα βγάλουμε άκρη. Και μάλλον από εκεί ξεκινάει και η διαφορά απόψεων που έχουμε.
Εδω νομιζω πως υπεκφευγεις.
Τα πραγματα με το ασφαλιστικο ειναι πολυ απλα:Εισροες (εισφορων) - εκροες (παροχων)
Οταν στο συστημα δεν υπαρχουν εισροες εισφορων οσο και να κοψεις τις εκροες παροχων παντα θα υπαρχει ελλειμα ακομα και αν το εργατικο δυναμικο εχει μεσο ορο ηλικιας τα 20 χρονια.
Σε ολο το κοσμο αυτο που προσπαθουν να κανουν τα ασφαλιστικα ταμεια ειναι να μεγιστοποιησουν την εισροη εισφορων τιμωροντας την εισφοροδιαφυγη απ οπου κι αν προερχεται.
Εδω αντιθετα η εισφοροδιαφυγη επιβραβευεται (με τη μορφη χαριστικων 'ρυθμισεων') και οποια ταμεια δεν ειναι προβληματικα για τον Α η Β λογο διαλυονται.Αφου λοιπον εξασφαλιστουν οι εισροες τοτε και μονο τοτε γινεται ρυθμιση των εκροων (ορια ηλικιας, υψος συνταξεων κλπ) αν χρειαζεται.
Εσυ δε λαμβανεις καθολου υποψιν σου οτι το εργατικο δυναμικο με την εισοδο των οικονομικων μεταναστων εχει κατα πολυ μεγαλο ποσοστο ανανεωθει αλλα δεν εισφερει παρα μονο μηδαμηνα στο ασφαλιστικο συστημα λογω εισφοροδιαφυγης και μαυρης εργασιας.
Και ξαναρωταω:
ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (πλην γενικων και αοριστων ευχολογιων) ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ωστε αν παρ'ολα αυτα τα μετρα το συστημα ακομα πασχει να κληθω εγω ο προνομιουχος-τεμπελης-αχρηστος να κανω παραχωρησεις??Βρε 888888, γιατί γίνεσαι βαρετός; Είπαμε, οι οικονομικοί μετανάστες με τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της αναπτυσσόμενης ελληνικής οικονομίας. Αυτοί, μαζί με το ελληνικό Χρηματιστήριο...Θέλεις να σαμποτάρεις την ανάπτυξη της οικονομίας μας;
-
lazarefa, εγκαθετίζεις!
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Βρε 888888, γιατί γίνεσαι βαρετός; Είπαμε, οι οικονομικοί μετανάστες με τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της αναπτυσσόμενης ελληνικής οικονομίας. Αυτοί, μαζί με το ελληνικό Χρηματιστήριο...Θέλεις να σαμποτάρεις την ανάπτυξη της οικονομίας μας;
Συγνωμη αγαπητε μου το ξεχασα....
Και απο αυριο θα σταματησω να απεργω αλλα οχι αυτο μονο.
Θα μοιρασω το υπερβαλλον των 700 αυρω απο το μισθο μου στους courier και στους βιομηχανους (οσους δεν εχουν φυγει για Σκοπια) για να καλυτερεψουν οι πρωτοι το μισθο τους και να πληρωσουν τις εισφορες τους οι δευτεροι.
Αισθανομαι πραγματικα ΝΤΡΟΠΗ και ζηταω γονυπετης συγνωμη (ειδικα απο τον αγαπητο aserf) επειδη εγω ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ λαμβανω το εξωφρενικο ποσον των - ακουσον ακουσον- 1400 ευρω το μηνα...οχι λαθος των 1600 ευρω το μηνα προ φορων τοκων και αποσβεσεων -
Μην γίνεστε υπερβολικοί και ειρωνικοί. Κανείς δεν υποστηρίζει αυτά που 'κοροϊδεύετε'.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τα stage είναι ...δωράκι στην εργοδοσία και όντως θεωρείται *'περίοδος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας' *(το ...δωράκι) και μετά την έλευση του απαιτούμενου χρόνου τους σουτάρουν και ξανα μανά από την αρχή.200.000 απασχολούνται στην Ελλάδα σε αυτά τα προγράμματα και εισφορές μηδέν.
Και είναι μεγάλη η λίστα με τα παραθυράκια για να γλιτώνουν (=κλέβουν) τις εισφορές στα Ταμεία. Να' τα μόνο τα stage καλά θα ήταν.
Οι περισσότεροι (μιλάμε για συντριπτικό ποσοστό) δουλεύουν (σ)το Δημόσιο.
Μπες σ' ένα ΙΚΑ κ θα καταλάβεις. Κλέβει εισφορές το ΙΚΑ;
Μπορεί να το είπατε κ να μην το είδα, βέβαια. -
Κάτι για τη ΔΕΗ και τις διακοπές ηλεκτροδότησης: Είναι ιδέα μου ότι με το που μπήκε εισαγγελέας κ ελέγχει αν οι διακοπές γίνονται για ουσιαστικούς λόγους, αυτές μειώθηκαν αισθητά;;;
-
εμας παντως μονο σημερα και χθες δεν εκανε διακοπες...προς τα δυτικα του νομου δε, τα πραγματα ηταν ακομα χειροτερα....
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κάτι για τη ΔΕΗ και τις διακοπές ηλεκτροδότησης: Είναι ιδέα μου ότι με το που μπήκε εισαγγελέας κ ελέγχει αν οι διακοπές γίνονται για ουσιαστικούς λόγους, αυτές μειώθηκαν αισθητά;;;Μην βιαζεσε ..κατσε να δουμε απο αυριο τι θα γινει.
-
Η ΓΕΝΟΠ προτεινε 50% μειωση του βιομηχανικου ρευματος...
Να το δω και αυτο...να κρινουν οι συνδικαλιστες ποιος θα παρει αυριο μεροκαματο και ποιος οχι και τιποτα αλλο.....
Στο βαθος βλεπω επιστρατευση η κατι αλλο ειναι????
-
Θα το επαναλάβω μήπως και γίνει αντιληπτό κάποια στιγμή...
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΑ 1400 ή 1600 ή δε ξέρω γω πόσα
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η ΓΕΝΟΠ προτεινε 50% μειωση του βιομηχανικου ρευματος...Όσον αφορά αυτό δεν το βλέπω να γίνεται γιατί είναι γνωστό στους πάντες ότι όποιος έχει τα λεφτά έχει και το πάνω χέρι...
Με λίγα λόγια αν περιορίσουν το ρεύμα στις βιομηχανίες βλέπω πολλές από αυτές να απειλούν με αποχώρηση από την Ελλάδα και μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στα Βαλκάνια. Όλοι αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες...Όσον αφορά τις διακοπές νομίζω ότι σήμερα ήταν μειωμένες λόγω του ότι ήταν κλειστές οι δουλειές και λόγω του ότι μπήκαν 2-3 μονάδες στο σύστημα. Από αύριο λογικά θ' αρχίσουν ξανά οι διακοπές και όπως άκουσα πλέον θα είναι και απροειδοποίητες
-
-Eαν σας ερθουν χαρτια για επιταξη προσωπικα στον καθενα τι θα κανετε;
-θα τα σκισουμε....θα συνεχισουμε τον δικαιο αγωνα μας!
ταδε εφη συνδικαλιστης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο Μεγκα.
ΣΣ : τελικά μαλακες ηταν οι ναυτικοι που πηρανε τα φ/π ... επρεπε να συνεχισουν τον δικαιο αγωνα τους. Ητανε φαινεται αδικος.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η ΓΕΝΟΠ προτεινε 50% μειωση του βιομηχανικου ρευματος...Να το δω και αυτο...να κρινουν οι συνδικαλιστες ποιος θα παρει αυριο μεροκαματο και ποιος οχι και τιποτα αλλο.....
Στο βαθος βλεπω επιστρατευση η κατι αλλο ειναι????
Μπορεί να κάνω και λάθος, ας με διορθώσουν οι γνωρίζοντες, αλλά έχω την εντύπωση πως η δυνατότητα του κράτους να θέτει απεργούς στο λεγόμενο καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης ήταν απόρροια της θέσης της χώρας σε κατάσταση επιστράτευσης (ή κάτι τέτοιο) και η οποία ήρθη με προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη πριν από 3-4 χρόνια αν θυμάμαι καλά επί προεδρίας Στεφανόπουλου.
Τα λέω καλά ή όχι; -
Πριν απο λιγους μηνες εγινε στους ναυτεργατες επιστρατευση και εληξε το θεμα.
Αν η ΓΕΝΟΠ το τραβηξει πολυ αυτο πιθανως θα γινει και εδω.
Οποιος δεν παει για δουλεια απολειεται, με προεδρικο διαταγμα.-
Περί ΔΕΗ