-
888888
αντίστοιχες (και μεγαλύτερες) κρατήσεις έχουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι, του ιδιωτικού τομέ, χωρίς όμως να παίρνουν τις ίδιες συντάξεις, ή να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια.Το θέμα δεν είναι 'η κατσίκα του γείτονα', αλλά το ότι, πάντα, φωνάζει περισσότερο αυτός που έχει περισσότερα να χάσει. Και οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουν πολλά να χάσουν, αφού έπαιρναν περισσότερα (σε προνόμια και επιδόματα) από τους υπόλοιπους.
Τώρα που όλα άφτασαν σε αδιάξοδο ποιά είναι η τοποθέτησή τους? 'Δεν ξέρουμε τι θα κάνετε ΕΣΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ θέλουμε να παραμείνουμε ως έχουμε'.!
Θεωρείς ότι στην ΔΕΗ όλα είναι καλώς καμωμένα?
-
Παιδιά, επειδή βλέπω ότι γενικά γράφονται αρκετές κορώνες και υπερβολές, να επισημάνω κάτι:
Μη βάλλετε (εν γένει) συλλήβδην κατά των τεχνικών υπαλλήλων ΔΕΚΟ, δηλαδή υπαλλήλων με τεχνικό αντικείμενο που εργάζονται σε εταιρείες του πάλαι ποτέ ευρύτερου δημόσιου τομέα με παραγωγικό-τεχνικό αντικείμενο.
Καταφερθείτε είτε εναντίον διοικητικών υπαλλήλων χωρίς κανένα αντικείμενο που εργάζονται στις ΔΕΚΟ, είτε κατά μεγάλου ποσοστού διοικητικών του δημοσίου, μεγάλου ποσοστού δημόσιων εκπαιδευτικών κλπ. Ακόμα κι αν πριν 15-20 χρόνια υπήρχε σχετικό αραλίκι και κωλοβάρεμα στις ΔΕΚΟ, τα τελευταία 5-8 χρόνια, λόγω γήρανσης τεχνικού προσωπικού αφενός, και των μηδαμινών προσλήψεων αφετέρου, να είστε σίγουροι ότι πολλές υπηρεσίες αιχμής τεχνικής φύσεως σε ΔΕΚΟ λειτουργούν οριακά από άποψη επάρκειας και το εκεί εργαζόμενο προσωπικό στη συντριπτική πλειονότητά του βγάζει τα χρήματα που εισπράττει με το παραπάνω, η δε εμπειρία που έχει αποκτήσει δύσκολα αναπληρώνεται από εργολάβους, ιδιωτικά συνεργεία κλπ...
Τα παράπονά σας στα κοπρόσκυλα βαφτισμένους διοικητικούς (κουτσούς, στραβούς, κάθε καρυδιάς καρύδι κλπ), που όλες οι κυβερνήσεις έχωναν και στη ΔΕΗ και στις άλλες ΔΕΚΟ και στο σύνολο του δημοσίου. Ακόμα κι αυτοί στις ΔΕΚΟ έχουν βέβαια κάπως περιοριστεί, αλλά πιστέψτε με αυτοί ήταν και είναι η γάγγραινα στην Ελλάδα...Κοπρίτες για το πρωτόκολλο, κοπρίτες σε τμήματα που απλά διαβιβάζουν έγγραφα μεταξύ υπηρεσιών κλπ...
Για σκεφτείτε λίγο...Ψάξτε πχ να βρείτε την αναλογία διοικητικών/τεχνικών σε μια επιχείρηση τύπου ΔΕΗ και μετά το ξανασυζητάμε... -
lazarefa
ο κόσμος, και εμεις, είναι σαφές, ότι σε αυτούς αναφερόμαστε. Είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτκό τομέα. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τώρα που όλα άφτασαν σε αδιάξοδο ποιά είναι η τοποθέτησή τους? 'Δεν ξέρουμε τι θα κάνετε ΕΣΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ θέλουμε να παραμείνουμε ως έχουμε'.!
αυτο ακριβως ειναι η 'κατσικα του γειτονα' ... ο ορισμος της εκφρασης αυτης.
να θυμισω το 'Δεν θελουμε το ΙΚΑ σας' που ακομα και η Παπαρηγα το στηλιτευεσε.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
888888
αντίστοιχες (και μεγαλύτερες) κρατήσεις έχουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι, του ιδιωτικού τομέ, χωρίς όμως να παίρνουν τις ίδιες συντάξεις, ή να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια.Στοιχεια αγαπητε μου, στοιχεια.Εγω παρεθεσα ενα εκκαθαριστικο μισθοδοσιας.
Εν πασει περιπτωσει εξακολουθεις να μιλας για προνομια.Μπορεις σε παρακαλω να τα αναφερεις??Το θέμα δεν είναι 'η κατσίκα του γείτονα', αλλά το ότι, πάντα, φωνάζει περισσότερο αυτός που έχει περισσότερα να χάσει. Και οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουν πολλά να χάσουν, αφού έπαιρναν περισσότερα (σε προνόμια και επιδόματα) από τους υπόλοιπους.
Kι ομως το θεμα ειναι ακριβως 'Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ'.Οπως ακριβως το θεμα ειναι 'να σου καει η Πορσε γιατι εγω εχω Ντατσια'.
Θεωρείς ότι στην ΔΕΗ όλα είναι καλώς καμωμένα?
Φυσικα και ΟΧΙ.Σε καμμια περιπτωση.Αν θελεις να το συζητησουμε.
υγ:Τα 170 ευρω κρατησεις λογω απεργιας που αναφερθηκαν ειναι ακριβως το μεροκαμματο συν οι ασφαλιστικες εισφορες...
Τελος μια ερωτηση:
Ολοι αυτοι οι Δημοσιογραφοι που σημερα λοιδωρουν τους απεργους της ΔΕΗ θα ελεγαν τα ιδια αν το Ταμειο τους ειχε ενσωματωθει κι αυτο στο ΙΚΑ και δεν παρεμενε ανεξαρτητο λογω πολιτικου κοστους και δυναμης των ΜΜΕ βεβαιως βεβαιως?? -
Ο χρήστης GTSi έγραψε:
Ας τσιμπησω ....
...η κατσικα του γειτονα ειναι κατι που το ζηλευεις ... εδω εχουμε καποιοιυς που θελουν να υπερασσπιστουν την 'κατσικα ΤΟΥΣ' . Αυτην που ΑΥΤΟΙ μεγαλωσαν , αυτοι φροντισαν ... ΕΣΕΙΣ θελετε να μοιραστείτε το γαλα ΤΟΥΣ.
Σορρυ παιδες αλλα δεν λεει αυτο η εκφραση ...
ΕΣΕΙΣ είστε ο 'κακος' γειτονας που θελει να παρει την περιουσια του αλλου. Οι ΔΕΗτζηδες κοιτουν την κατσικα τους ... ΕΣΕΙΣ την βλέπετε σαν φιλετακια .
Το αστειο ειναι οτι τελικα την κατσικα δεν θα την φατε ΟΥΤΕ εσεις ... οι 'γκαργανες' βαζουν ως συνηθως τα εργατακια να κανουν την βρωμοδουλεια . Μετα θα χαρησουν τα χρεη του ΠΑΟΚ ( αφου τους εχει θερμοπαρακαλεσει ολη η Σαλονικη ) και θα διορισει την κορη μας ( δια της γνωστης μεθοδου του 'πεοθυλασμου' ... με το γνωστο υφος της υψηλης επιστασιας )
αη ντε ρεε..............
-
[off topic]
... ( εννοείτε οτι εχετε την ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ .... ωχ εγινα 'σουβλατζης' )
[/off topic ]
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
lazarefa
ο κόσμος, και εμεις, είναι σαφές, ότι σε αυτούς αναφερόμαστε. Είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτκό τομέα.Νίκο, κι εγώ μαζί σου/σας είμαι. Να πάρουμε πέτρες και να αρχίσουμε να λιθοβολούμε τους όποιους κοπρίτες (σχήμα λόγου αλλά με αληθινές προεκτάσεις αυτό που λέω)...Κι εγώ μαζί σας παιδιά. Άλλωστε από την ανάλυση ασφαλιστικών κρατήσεων/παροχών μου που δημοσίευσα σε προηγούμενο Post, φαίνεται σε ποια κατηγορία Ελλήνων εργαζομένων ανήκω κι εγώ...
Βλέπω ωστόσο, δυστυχώς, ότι πολύς κόσμος κι εδώ μέσα, δε μπαίνει πάντα στη λογική του να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι με συνέπεια η μπάλα να παίρνει αδιακρίτως όλους τους εργαζόμενους σε εταιρείες τύπου ΔΕΗ κλπ. Άλλο που δε θέλει το ιδιότυπο γκουβέρνο που κινεί τα νήματα στην ψωροκώσταινα...Πως το είπαμε; Διαίρει και βασίλευε; Σας (μας) θυμίζει κάτι αυτό (μήπως); -
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Ας τσιμπησω ....
...η κατσικα του γειτονα ειναι κατι που το ζηλευεις ... εδω εχουμε καποιοιυς που θελουν να υπερασσπιστουν την 'κατσικα ΤΟΥΣ' . Αυτην που ΑΥΤΟΙ μεγαλωσαν , αυτοι φροντισαν ... ΕΣΕΙΣ θελετε να μοιραστείτε το γαλα ΤΟΥΣ.
Σορρυ παιδες αλλα δεν λεει αυτο η εκφραση ...
ΕΣΕΙΣ είστε ο 'κακος' γειτονας που θελει να παρει την περιουσια του αλλου. Οι ΔΕΗτζηδες κοιτουν την κατσικα τους ... ΕΣΕΙΣ την βλέπετε σαν φιλετακια .
Το αστειο ειναι οτι τελικα την κατσικα δεν θα την φατε ΟΥΤΕ εσεις ... οι 'γκαργανες' βαζουν ως συνηθως τα εργατακια να κανουν την βρωμοδουλεια . Μετα θα χαρησουν τα χρεη του ΠΑΟΚ ( αφου τους εχει θερμοπαρακαλεσει ολη η Σαλονικη ) και θα διορισει την κορη μας ( δια της γνωστης μεθοδου του 'πεοθυλασμου' ... με το γνωστο υφος της υψηλης επιστασιας )
αη ντε ρεε..............
καταρχας καλημερα κ απο μενα. Δεν καταλαβαινω γιατι αρπαζεσαι.
Συζητηση κανουμε. Μην το παιρνεις προσωπικα, στο ξαναλεω. Συμφωνω σε
αυτο που λες αλλα οπως βλεπεις η κατασταση παει στο απροχωρητο.
Ολοι θα ειμαστε χαμενοι, δεν καταλαβαινω γιατι οι εργαζομενοι της ΔΕΗ
θεωρουν οτι ειναι μονο αυτοι χαμενοι. Αναφαιρετο δικαιωμα η απεργια
αλλα σε τετοιες υπηρεσιες πρεπει να βρουν αλλιως το δικιο τους.
Παντως με αυτα που διαβαζω στις τελευταιες σελιδες διαπιστωνω ολοενα
και περισσοτερο οτι υπαρχουν 2 καστες, οι γραφιαδες-συνδικαλιστες με
τους υπερογκος μισθους και οι εργατες (λιγνιτορυχοι, εναεριτες κτλ) με
οτι ξεροκομματο περισσεψει για αυτους. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για σκεφτείτε λίγο...Ψάξτε πχ να βρείτε την αναλογία διοικητικών/τεχνικών σε μια επιχείρηση τύπου ΔΕΗ και μετά το ξανασυζητάμε...Να μερικα στοιχεια.
Συνολο απασχολουμενων στις 31.12.2006: 26208
Απο αυτους απασχολουνται:
Στη Διοικηση.............................................2688
Στη παραγωγη (ΑΗΣ, ΥΗΣ, ΑΣΠ Α/Π)..........6200
Στη μεταφορα (Γραμμες υπερυψηλης ΚΥΤ).1525
Στη Διανομη(εναεριτες,ταμιες. εξ.πελατων).10285
Στα Ορυχεια.............................................5510 -
Άρα από τα παραπάνω που διαβάζω, το πρόβλημα των περισσοτέρων είναι οι συνδικαλιστές.... Δεν είναι ούτε το 1% των 25.000 εργαζομένων στη ΔΕΗ... Βάλτε τα με αυτούς τους γραφικούς μουσάτους, όχι με όλους. Τώρα κάποιοι που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα, τεκμηρίωσαν το γιατί ο προυπολογισμός προέβλεπε κονδύλια για τη ΔΕΗ. Αν ακόμα νομίζετε ότι το έκαναν για να πέρνουν περισσότερα οι υπάλληλοι τότε μάλλον δε θέλετε να καταλάβετε.
170 € δεν είναι ο ημερήσιος μισθός του εργαζομένου.. Είναι όμως όσα του κρατάνε για κάθε μέρα που δε δουλεύει... Γιατί για κάθε μέρα απεργίας πληρώνεις από την τσέπη σου κρατείται ο μικτός μισθός σου απιπλέον την ασφάλειά σου που συνεχίζεις να την έχεις ενω΄δεν εργάζεσαι λόγο απεργίας. + κάτι άλλες κρατήσεις κλπ....St.Devote@ κανείς δε θα καταλάβει τι γράφεις γιατί κανείς δεν έχει δει τους συγγενείς του να πεθαίνουν σχεδόν όλοι από καρκίνο 10 χρόνια νωρίτερα κατά μέσο όρο, από ότι οι υπόλοιποι Έλληνες. Συνηθέστεροι οι καρκίνοι στον πνεύμονα. Εδώ παρουσιάστηκαν κρούσματα καρκίου του δέρματος!!! Μάλλον γιατί κάνουν ηλιοθεραπεία...
Για τους περισσότερους η ΔΕΗ είναι οι γραφιάδες στη Χαλκοκονδύλη, που αν έχεις πάει, όντως σε κάθε γραφείο είναι 3-4 και τα ματώνουν...Σημείωση: Τζάμπα ρεύμα δεν είχε ποτέ κανένας... Μην γράφουμε ότι να'ναι. Ο μπατζανάκης του θέιου μου. Ο πατέρας μιας φίλης μου κλπ... Παρεπιπτόντος για το γαμοεπίδομα... ΌΠΟΙΟΣ ήθελε πλήρωνε περισσότερες εισφορές κάθε μήνα για αυτό... Ε,ναι αφού τα έδινε, λογικό είναι να τα πάρει πίσω... Και εγώ δίνω σε ιδιωτικό συνταξιοδοτικό επιπλέον των εισφορών του ΤΕΒΕ. Να μη μου τα δώσουν, άμα μπει ξανά μέσα το ΙΚΑ;;
-
παιδιά όσο φωνάζετε τόσο εξυοηρετείτε το συμφέρον των άχρηστων βολεμένων
ο διοικητικός που δεν χρειάζεται, γιατί υπάρχουν και άλλοι που χρειάζονται, κρύβεται πίσω απο το δίκαιο του εναερίτη και του εργάτη στα ορυχεία, ακόμα ακόμα και του μηχ/κου στο κέντρο διανομής.το θέμα είναι όσοι προσέφεραν να πάρουν πίσω αυτό που έδωσαν, είτε αυτό γίνει με βαρέα και ανθυγιεινά είτε με πλασματικό χρόνο εργασίας, οι δε ξυσταρδίδες να πάρουν τα @@ τους
για τον Αθανασόπουλο μια μικρή νύξη. καλός χρυσός άγιος μάνατζερ με περγαμηνές αλλά καλά θα κάνει να καταλάβει οτι δεν διοικεί πλέον αντιπροσωπεία, αλλά αυτοδύναμη κραταιά παραγωγική επιχείρηση και ούτε στο πισινό των Γερμανών να πάει να μας βάλει ούτε να πιέζει το τεχνικό προσωπικό σαν να λέει στα μαστόρια της ΤΟΥΟΤΑ να δουλέψουν περισσότερο. είναι τελείως διαφορετική η δουλειά και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τις ακραίες συνθήκες που πολλές φορές προκύπτουν να τις κάνουν ρουτίνα.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
888888
αντίστοιχες (και μεγαλύτερες) κρατήσεις έχουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι, του ιδιωτικού τομέ, χωρίς όμως να παίρνουν τις ίδιες συντάξεις, ή να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια.Στοιχεια αγαπητε μου, στοιχεια.Εγω παρεθεσα ενα εκκαθαριστικο μισθοδοσιας.
Εν πασει περιπτωσει εξακολουθεις να μιλας για προνομια.Μπορεις σε παρακαλω να τα αναφερεις??Προσωπικά, μου κρατάνε κάθε μήνα το 40% των μικτών απολαβών μου.
Το θέμα δεν είναι 'η κατσίκα του γείτονα', αλλά το ότι, πάντα, φωνάζει περισσότερο αυτός που έχει περισσότερα να χάσει. Και οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουν πολλά να χάσουν, αφού έπαιρναν περισσότερα (σε προνόμια και επιδόματα) από τους υπόλοιπους.
Kι ομως το θεμα ειναι ακριβως 'Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ'.Οπως ακριβως το θεμα ειναι 'να σου καει η Πορσε γιατι εγω εχω Ντατσια'.[/quote]
Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά σε αυτό που λες και αυτό που λέω?
Ότι εδω αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που μας αφορά όλους. Το ασφαλιστικό. Όχι μια κατάσταση που εγώ θα μπορούσα να κάνω κάτι για να γίνω καλύτερος σου. Άρα να αποκτήσω κι εγώ 'κατσίκα'. Τελείωσε το χορτάρι που έτρωγε η κατσίκα.Θεωρείς ότι στην ΔΕΗ όλα είναι καλώς καμωμένα?
Φυσικα και ΟΧΙ.Σε καμμια περιπτωση.Αν θελεις να το συζητησουμε.
υγ:Τα 170 ευρω κρατησεις λογω απεργιας που αναφερθηκαν ειναι ακριβως το μεροκαμματο συν οι ασφαλιστικες εισφορες...
Τελος μια ερωτηση:
Ολοι αυτοι οι Δημοσιογραφοι που σημερα λοιδωρουν τους απεργους της ΔΕΗ θα ελεγαν τα ιδια αν το Ταμειο τους ειχε ενσωματωθει κι αυτο στο ΙΚΑ και δεν παρεμενε ανεξαρτητο λογω πολιτικου κοστους και δυναμης των ΜΜΕ βεβαιως βεβαιως??[/quote]Φτάνουμε λοιπόν στο θέμα. Τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί η κατάσταση.
Η γνώμη μου?
Θα έπρεπε να συνειδητοποιημένοι πολίτες ( ) να εκλέξουμε εκείνους τους εκπροσώπους μας, που θα φρόντιζαν να οργανώσουν την Δημόσια Διοίκηση και το Κράτος με τέτοιο τρόπο, που όλοι να ζούμε αρμονικά και να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα καλά αυτού του θαυμάσιου τόπου.Τι θα γίνει? Θα συνεννοηθούν κάποιοι με κάποιους, και το θέμα σε μερικούς μήνες δεν θα το θυμαται κανείς. Οι δε βολεψιματίες θα έχουν αποκτήσει και μια θέση στην Βουλή!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ότι εδω αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που μας αφορά όλους. Το ασφαλιστικό. Όχι μια κατάσταση που εγώ θα μπορούσα να κάνω κάτι για να γίνω καλύτερος σου. Άρα να αποκτήσω κι εγώ 'κατσίκα'. Τελείωσε το χορτάρι που έτρωγε η κατσίκα.Δεν τελειωσε το χορταρι.Απλα πανε να κλεψουν το χορταρι που αποθηκευτηκε απο τους ΔΕΗτζηδες και ΜΟΝΟ για να το μοιρασουν στις αλλες κατσικες των οποιων το χορταρι το εκλεψαν και το μετετρεψαν σε υποχρεωτικες ατοκες καταθεσεις το 50-60-70, σε μετοχες φουσκες το 99 σε δομημενα ομολογα το 2005.
Ξαναρωταω:
Οι δημοσιογραφοι αποτελουν βασικοτερο παραγοντα της παραγωγικης διαδικασιας στην Ελλαδα απο τους (καλους ή/και κακους) εργαζομενους της ΔΕΗ ωστε να εχουν το δικο τους αυτοτελες Ταμειο?? -
lazarefa
-
Δεν μπορώ να πληρώσω με καθυστέρηση καθώς η Ακαδημία Αθηνών ως Ν.Π.Δ.Δ. θέλει ασφαλιστική και φορολογική ενημερώτητα. Πληρώνω στην ώρα μου και μάλιστα και νωρίτερα για να έχω την απόδειξη ως αποδεικτικό ενημερότητας και να αποφύγω να χάσω μία ημέρα στο ΤΣΜΕΔΕ. Για το Β εξάμηνο του 2007 το ποσό που πληρώθηκε ήταν 2151 €. Για το Α εξάμηνο το ποσό ήταν 1459 € οπότε πήρα το 2ο και χοντρικά το πολλαπλασίασα επί 2. Τώρα αν μας τα πήρανε εν μέρει προκαταβολικά θα το δω για το 2008Α όπου και αναμένω το μπουγιουρτί σύντομα.
-
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα όταν συγκρίνεις τις δικές σου εισφορές ως μισθωτός και τις δικές μου ως Ελεύθερος Επαγγελματίας. Εγώ ως Ελεύθερος Επαγγελματίας πληρώνω 319 € το μήνα και ο αντίστοιχος Ελεύθερος Επαγγελματίας με το νέο σύστημα 295.99 € το μήνα. Για τους μισθωτούς ενώ τα πράγματα φαίνονται και πάλι επιβαρυντικά για τους παλαιούς δεν είναι ακριβώς αν κοιτάξεις τα μικρά γράμματα όπου και υπάρχει και το ανώτερο όριο που είναι χαμηλότερο για τους παλαιούς από ότι για τους νέους. Αν σε ενοχλεί κάτι λοιπόν ζήτα τα ρέστα από τους συναδέλφους στη δουλειά σου που ως παλαιοί πληρώνουν λιγότερα και απολαμβάνουν περισσότερα. Αν αυτό σε ενοχλεί το ίδιο ενοχλεί και εμένα.
Αντιπαρέρχομαι τη κόντρα πάντως Μισθωτών και Ελευθέρων Επαγγελματιών γιατί απλά δεν έχει λογική επί του παρόντος ειδικά όταν κάποιος αρχίσει να μιλά για υπερωρίες - εκτός έδρας - μπόνους (στο τέλος του έτους) κ.α.
Αναφέρεις ότι ως μηχανικοί εκμεταλευτήκαμε τη θέση μας στα Δημόσια Έργα. Πως το τεκμαίρεις αυτό???
Όσον αφορά τις αμοιβές των μελετών ο νέος νόμος προβλέπει στις προ-υπολογιζόμενες αμοιβές την έκπτωση ενώ ο παλαιός ήταν ο Σοβιετικού Τύπου κανονισμός 'η αμοιβή ήταν αυτή'. Καθώς οι αμοιβές δεν άλλαξαν παρά πρόσφατα ο νόμος περί μελετών του 2005 ήταν επιβαρυντικός για τους Μηχανικούς. Δεν θυμάμαι τότε να είχαμε κατέβει σε απεργία διαρκείας και να είχε παραλύσει το σύμπαν...
Στα Δημόσια Έργα (Κατασκευή) ο Νόμος Σουφλιά και τα νέα τιμολόγια του 2004 έριξαν τις τιμές μονάδας κατά 25% περίπου (τιμές μονάδος που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε στείλει στον Ουρανό για το λόγο αυτό είχε και την υποστήριξη των ΜΜΕ που ελέγχονται από γνωστά κέντρα) και κατ' εμέ καλά έκανε (δες σημείωση εντός παρενθέσεως). Στη συνέχεια στο Νόμο περί Ανάθεσης έργων όπου καταργήθηκε ο αμαρτωλός Μαθηματικός Τύπος (αυτός που μας είχε εξασφαλίσει την 1η θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ καθώς είμασταν η μόνη χώρα που το Δημόσιο δεν έδινε ένα έργο στον Μειοδότη) έθεσε την λεγόμενη πρόσθετη εγγύηση για να αντιμετωπιστούν οι υπερβολικές εκπτώσεις. Το τυράκι εδώ είναι ότι για ποσά μεγαλύτερα από ένα συγκεκριμένο ποσό (τα οποία ήταν για τα μεγάλα έργα και δεν αφορούσαν τα μικρά έργα που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία σε πλήθος αλλά όχι σε κόστος) το Ελ. Δημ., σοφά κατά τη γνώμη μου, ζητούσε πέρα από τις εγγυητικές του ΤΣΜΕΔΕ και εγγυητικές από Τράπεζες. Αυτό είχε ως αποτελέσμα τα επιπλέον κανόνια στην αγορά που έσκασαν το 2004-2005 να είναι πολλά. Και λέω επιπλέον γιατί αφαιρώ τα κανόνια των Ολυμπιακών Αγώνων με εκατοντάδες μηχανικούς να μένουν απλήρωτοι (όπως και λοιποί εργαζόμενοι). Και τα κανόνια έσκασαν γιατί οι Τράπεζες υποθήκευαν στην καλύτερη των περιπτώσεων για να δώσουν τις εγγυητικές αυτές οπότε και οι αεριτζήδες πήραν πόδι. Δεν θυμάμαι όμως στο εσωτερικό αυτό ξεκαθάρισμα να έχουμε τους μηχανικούς να κλαίγονται στα κανάλια για την κακούργα Ελληνική Κυβέρνηση που τους κλέβει το φαί.
Ακόμα να σου θυμίσω ότι λόγω υπέρβασης των κονδυλίων του προϋπολογισμού στα Δημόσια Έργα υπήρξε μία παύση των πληρωμών από το Π.Δ.Ε. από το Δεκέμβριο ως και τις αρχές Φεβρουαρίου (45 ημέρες). Αυτό γιατί το Π.Δ.Ε. έφτασε από τα 6 δις ευρώ στα 7 δις ευρώ κυρίως λόγω της υψηλής απορροφητικότητας στα έργα του Γ. ΚΠΣ και διότι οι εκλογές και οι πυρκαγιές του καλοκαιριού έφαγαν συνολικά άλλο ένα 1,5 δις ευρώ από το μαξιλάρι ασφαλείας. Αν είχε διακοπει στο Δημόσιο Τομέα ή στη ΔΕΗ η μισθοδοσία για 45 ημέρες θα είχε ανασκολοπιστεί η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΔΕΗ. Για να δούμε δε, και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς είμαι και 407 στο ΤΕΙ Πειραιά σήμερα Μάρτιος δεν έχω πληρωθεί ακόμα το δώρο του 2007 και δεν έχω εισπράξει μία για τις ώρες του 2008. Το ότι από τα συγκεκριμένα χρήματα μου παρακρατούν το 5~7% για το ΙΚΑ (από το οποίο δεν θα συνταξιοδοτηθώ ποτέ ούτε χρησιμοποιώ τις Υπηρεσίες του) το αντιπαρέρχομαι. Το γεγονός ότι για τις σημειώσεις που μοιράζω στους Σπουδαστές (οι οποίες θέλουν λεφτά για να τις φωτοτυπίσεις) δεν αμοίβομαι εξτρά (κάτι που αν ήμουν Δημόσιος Υπάλληλος θα μου έδιναν και τα εύσημα και θα είχα και πρόσβαση στα μηχανήματα του ΤΕΙ) και αυτό το αντιπαρέρχομαι γιατί το κάνω θεωρόντας ότι είναι μέρος του έργου μου που δεν τελειώνει στις Χ ώρες του μαθήματος. Για να μείωσω βέβαια το κόστος μου αλλά και για να βελτιώσω τις υπηρεσίες μου (δίδοντας και απλά tools - προγράμματα) από το θερινό εξάμηνο τις σημειώσεις της αποστέλω ηλεκτρονικά (γλυτώνουμε και αρκετά δέντρα). Φυσικά και δεν καίγομαι τόσο για τα λεφτά της αμοιβής που καθυστερούν (γνωρίζω ότι θα τα εισπράξω) γιατί έχω μάθει ως Ελ.Επ. να πληρώνομαι με καθυστέρηση γιατί έτσι λειτουργεί η αγορά (μία φορά πληρώθηκα για εργασία 6 μηνών με την Α.Α. όταν είχε καθυστερήσει η υπογραφή της ανανέωσης της σύμβασης μου). Όλα αυτα αποτελούν απλά παραδείγματα (από δική μου εμπειρία) για το πως λειτουργεί η αγορά η οποία είναι και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Σε αυτή λοιπόν την αγορά όπου οι κύριοι αυτοί λειτουργούν με τη λογική του 'τα δικά μου δικά μου και για τα δικά σου το συζητάμε....'¨μην περιμένεις να έχουν και την υποστήριξη της πλειοψηφίας που πρακτικά μέσα από την αναποτελεσματικότητα του Δημοσίου (μίζες, γρηγορόσημα κ.λπ.) πληρώνει για να έχουν τα δικαιώματα αυτά.
Όταν στην αρχική ιστορία της ενοποίησης των Ταμείων υπήρξαν αντιδράσεις από τους Μηχανικούς (και 2 απεργίες όπου ο Ιδιωτικός Κλάδος έλαμψε δια τις απουσίας του) αυτές ήταν 2 24ώρες κινητοποιήσεις με απόσταση δύο εβδομάδων η μία από την άλλη. Τα αιτήματα μας ακούστηκαν και στο τέλος δεν έγινε τίποτα καθώς το ΤΣΜΕΔΕ θα βρεθεί στο Ταμείο Επιστημόνων τελικά (ευτηχώς δεν θα έχουμε τους χαραμοφάηδες Δημοσιογράφους) όπου εκεί οι Δικηγόροι και οι Ιατροί θα μας δείχνουν γελώντας. Εδώ έχουμε όμως ότι για να ακουστούν τα αιτήματα των υπαλλήλων της ΔΕΗ πρέπει να παραλύσει η χώρα. Αυτό το τελευταίο δεν μπορώ να το αποδεχτώ.
Περί ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Σήμερα στο πρωϊνό της ΝΕΤ υπήρξε συζήτηση για το θέμα του ασφαλιστικού όπου ο Μαμμωνάς (υφ. της Κυβέρνησης) ανέφερε ότι στο Νομοσχέδιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι τα ειδικά ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Υπαλλήλων της ΔΕΗ (και ομιλούμε για αυτούς που είναι προ τις 1/1/1993 και δεν είναι ασφαλισμένοι ήδη στο ΙΚΑ) ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ. Για τους υπόλοιπους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί απλά δεν υπάρχουν ειδικά δικαιώματα. Θέμα υπάρχει και για παλαιούς βέβαια όσον αφορά τη ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ η οποία όμως σχετίζεται περισσότερο με το πότε θα βγουν στη σύνταξη και όχι με την ανταποδοτικότητα των εισφορών τους όπου ως και το 31/12/2012 μάλιστα θα παραμείνει αναλοίωτη. Για να δούμε πόσο είμαστε για κλωτσιές και μπουνίες ο Σαρκοζί στη Γαλλία κατέργησε απλά τα ειδικά προνόμια και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (τόσο σε θέματα ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ αλλα και ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ) χωρίς διαχωριστικές γραμμές και για το λόγο αυτό η Δημοτικότητα του είχε ανέβει πολύ ψηλά. Μία δημοτικότητα που την κατέστρεψε ο ίδιος μετά με τις ανοησίες με την Μπρούνι.
Περί μισθολογίων τώρα.
Κατ' εμέ ας παίρνουν και 20,000 Ευρώ το μήνα δεν με ΝΟΙΑΖΕΙ!!!! Όμως όταν τα παίρνουν χωρίς να τα αξίζουν με ΝΟΙΑΖΕΙ και με ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Η αμοιβή ενός εργαζόμενου καθορίζεται και από το έργο που παράγει. Τα 1200 ευρώ αμοιβή του Τεχνίτη στον Ιδιωτικό Τομέα που λες (ως καθαρά) έρχονται μετά από 7 και 8 ώρες πραγματικής δουλειάς με τον Εργοδηγό πάνω από τα αυτιά του και καλώς ή κακώς τόσα δίνει η αγορά στην Ελλάδα για τις αγκυλώσεις που υπάρχουν και που οφείλονται και στην κακοδαιμονία του Δημοσίου τομέα όπου τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν οι ΔΕΚΟ και οι ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ. Το γεγονός ότι κάποιοι στη ΔΕΗ υπεραμοίβονται (και εγώ πληρώνω άμεσα μέσω του ρεύματος και έμμεσα καθώς α) δεν έχω πρόσοδους ως Κράτος από την εκμετάλευση του Ορυκτού μου Πλούτου και β) για να πληρώσω αυτά τα λεφτά στους εργαζόμενους δεν έχω άλλα για να πληρώσω για εκσυγχρονισμό των μονάδων οι οποίες ρυπαίνουν) αυτό δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να ισχύει για πάντα. Κάποτε αυτή η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί. Η ΔΕΗ είναι Α.Ε. και ως Α.Ε. ή θα πληρώσει αυτά που πληρώνει ο ανταγωνισμός ή απλά θα σβήσει από το χάρτη. Το 2ο ελάχιστα ενδιαφέρει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ οι οποίοι βέβαια τους νοιάζει το παχύ τους έντερο καθώς γνωρίζουν ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ είναι εγγυητής της απασχόλησης τους (και των αμοιβών τους). Τα περί ενίσχυσης της ΔΕΗ από τα χρήματα των εργαζομένων τα δέχομαι αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα καθώς το ίδιο ισχύε τότε και για τους άλλους κλάδους. Δεν ομιλούμε λοιπόν για μία πρόσθετη επιβάρυνση που είχε το ταμείο της ΓΕΝΟΠ σε σχέση με τα άλλα ταμεία. Απλά το ταμείο της ΓΕΝΟΠ πλήρωνε για τα έργα της ΔΕΗ όπως το ΙΚΑ το ΤΕΒΕ, το ΤΣΑ και όλα τα υπόλοιπα ταμεία πλήρωναν για τα έργα ανάπτυξης της Ελλάδας (και για τα γιωτ κάποιων άλλων για να μην ξεχνιόμαστε). Το θέμα είναι βέβαια πόσο πλήρωνε και πως τα πλήρωνε η ΓΕΝΟΠ και τη υπηρεσίες είχε γιατί η αποτίμηση της περιουσίας του ταμείου στα 3.3 τρις δραχμές το 1999 μάλλον ήταν νούφαρα με στόχο την αύξηση της αξίας της ΔΕΗ καθώς θεωρώ πρακτικά αδύνατο ένα ταμείο το οποίο ήταν πλεονασματικό από το 1967 ως και το 1984 και ελλειματικό από το 1985 ως και το 1999 να έχει τελικά ένα τόσο υψηλό θετικό ισοζύγιο ειδικά όταν στα τελευταία 15 έτη είχε και πολλαπλάσιους εργαζόμενους (αυτό για να μην μας θεωρούν και εντελώς μαλάκες δηλαδή....). Όχι όταν πληρώνε η ΓΕΝΟΠ η ΔΕΗ να τα επιστρέψει ΕΝΤΟΚΑ σε αυτούς όταν μας πλήρωνε όμως η ΔΕΗ μέσω του άρθρου 7 αυτά δεν τα θεωρούμε ότι καλώς τα έδωσε ΑΤΟΚΑ!!!!! Τοκογλυφία δηλαδή και Άγιος ο ΘΕΟΣ.
Περί τιμολογίων της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει φθηνό ρεύμα. Πολύ φθηνό θα έλεγα κάτω του πραγματικού κόστους (αν σε αυτό προσθέσει κανείς και το περιβαλλοντικό κόστος που δεν είναι αμελητέο). Οι χαμηλές τιμές ίσως να φαίνονται σωστές σε κάποιους αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα. Μάλλον το αντίθετο για την οικονομία όπως φαίνεται και από άλλα παραδείγματα στο Δυτικό Κόσμο (θα μιλήσω για Ευρώπη εξαιρώντας την Μ. Βρετανία). Η Δανία, η Σουηδία, η Φιλανδία, η Ιταλία και η Γαλλία έχουν πολύ υψηλές τιμές ρεύματος τόσο σε επίπεδο οικιακού καταναλώτή όσο και σε επίπεδο Βιομηχανικού Ρεύματος. Αυτό είχε και έχει σαν αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να κινηθούν στην υιοθέτηση λιγότερο ενεργοβόρων τεχνολογιών. Αν οι Γάλλοι πχ. είχαν την ίδια διάρθρωση στην Ενεργιακή αγορά με εμάς και τις ίδιες αποδοτικότητες θα κατανάλωναν 3 φορές περισσότερο από ότι σήμερα με αντίστοιχες εκπομπές CO2.
Να σου θυμίσω ότι σε μία ανόθευτη αγορά όπου τα πράγματα κανονίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση οι κοινωνίες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν και τις συνήθειες τους ανάλογα. Φέτος λόγω της υπέρμετρης αύξησης της τιμής του πετρελαίου (την οποία και φάγαμε στο κεφάλι) οι αιτήσεις για Φ.Α. έχουν πολλαπλασιαστεί και πρακτικά στην Αθήνα για το 2008 οι καταναλωτές Φ.Α. θα είναι οι διπλάσιοι από πέρυσι με τις Δημόσιες Υπηρεσίες να σέρνουν το χορό. Καθώς και το Φ.Α. είναι εισαγώμενο προϊόν αυτό που κερδίζουμε ως χώρα είναι και η λιγότερη ρύπανση αλλά και οι χαμηλότερες εκπομπές CO2 από την αντικατάσταση των παλαιών καυστήρων με χαμηλή απόδοση με νέους αλλά και από την φθηνότερη ενεργειακά μεταφορά του Φ.Α. από το πετρέλαιο. Σε επίπεδο πόλης δε, έχουμε και το όφελος των μειωμένων ρύπων σε SOx αλλά και του μηδενισμού πρακτικά από τη θέρμανση της εκπομπής σωματιδίων. Γιατί τα λέω αυτά. Γιατί το σημερινό καθεστώς των συντεχνειών (και στο Ηλεκτρικό ακόμα παραπάνω) δεν επιτρέπει την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Γιατί η ΓΕΝΟΠ για προσωπικούς της λόγους (που άπτονται των δικαιωμάτων των εργαζόμενων της) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ καμία αλλάγη στο καθεστώς της για να συνεχίσει να έχει δεσπόζουσα θέση στην εταιρεία. Γιατί βέβαια δεν θέλει τους Ιδιώτες (για τους οποίους δεν είναι δυνατόν να έχουν την προνομοιακή μεταχείρηση της ΔΕΗ και φυσικό είναι όταν πληρώνουν για το καύσιμο να έχουν μεγαλύτερο κόστος). Φυσικά και δεν νοιάζεται για εσένα και για εμένα αλλά ενδιαφέρεται η ΔΕΗ να παραμείνει το μαγαζάκι της. Και κατά koytsan έχει συμφέρον να το πράττει αλλά αντίστοιχα από κυνισμό ως μικρομέτοχος της εγώ προσωπικά θέλω να τις τσακίσω τα κόκκαλά για να καρπώνομαι εγώ την υπεραξία της εργασίας της και όχι αυτοί οι ρεμπεσκέδες. Αυτά μήπως και αποφύγω να πληρώνω Χρυσάφι τις εκπομπές CO2 από το λιγνίτη τα πρόστιμα περί μόλυνσης του περιβάλλοντος κ.α.
Υ.Σ. Οι μονάδες ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ κύριοι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ είναι σίγουρα ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΕΣ από ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ που θα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ. (αυτά ως απάντηση αυτών που γράφονται στο ΟΙΚΟ της Καθημερινής του Σαββάτου).
Υ.Σ. (2) ΤΟ CO2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΥΠΟΣ. ΤΟ CO2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ. Η ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΔΡΑΣΗ ΡΥΠΩΝ (όπως CO, NOx κ.α.) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ CO2. (αυτά ως απάντηση αυτών που γράφονται στο ΟΙΚΟ της Καθημερινής του Σαββάτου)
-
-
βασικα ου μπλεξεις με δημοσιογραφους...
αλλα προσπαθω να καταλαβω τι σχεση εχουν οι 2 απεργιες ως προς τον αντικτυπο στο κοινωνικο συνολο...
(υγ. μια τετοια αστειοτητα ακουσα και απο εναν συνδικαλιστη της δεη πριν μια δυο μερες και πεθανα στο γελιο... )
οπως εχω ξαναπει ξεχαστε οι μικροτεροι τις συνταξεις και τα ωραια χρονια σε αγροκτηματα αροζα....δυστυχως οι μ@λακιες που γινανε και οι επιβαρυνσεις που δεχτηκαν τα ταμεια ειναι μη αναστρεψιμες με το υπαρχον συστημα...
για την απεργια της δεη δεν εχω να πω τπτ...σιγουρα οι ανθρωποι θα χουν ποσοστο δικαιου οπως εχουν και ολοι οι υπολοιποι απλως αυτοι της δεη εχουν διαλεξει λαθος τροπο...και τη πληρωνει ο κοσμακης...
ο ακρογωνιαιος λιθος της συζητησης ειναι ο εξης...
σε ενα συστημα σαν το δικο μας και σε ενα κοινωνικο συνολο οπου κανεις δε νοιαζεται για τον διπλανο του..τι μπορεις να διεκδικησεις με μια απεργια????????????????
προσωπικα νομιζω τιποτα..... -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ότι εδω αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που μας αφορά όλους. Το ασφαλιστικό. Όχι μια κατάσταση που εγώ θα μπορούσα να κάνω κάτι για να γίνω καλύτερος σου. Άρα να αποκτήσω κι εγώ 'κατσίκα'. Τελείωσε το χορτάρι που έτρωγε η κατσίκα.Δεν τελειωσε το χορταρι.Απλα πανε να κλεψουν το χορταρι που αποθηκευτηκε απο τους ΔΕΗτζηδες και ΜΟΝΟ για να το μοιρασουν στις αλλες κατσικες των οποιων το χορταρι το εκλεψαν και το μετετρεψαν σε υποχρεωτικες ατοκες καταθεσεις το 50-60-70, σε μετοχες φουσκες το 99 σε δομημενα ομολογα το 2005.
Ξαναρωταω:
Οι δημοσιογραφοι αποτελουν βασικοτερο παραγοντα της παραγωγικης διαδικασιας στην Ελλαδα απο τους (καλους ή/και κακους) εργαζομενους της ΔΕΗ ωστε να εχουν το δικο τους αυτοτελες Ταμειο??Ω ναι, είναι η τέταρτη εξουσία, μη το ξεχνάμε
-
να κανω μια ερωτηση: γιατι δεν αφηνουν ελευθερο τον κοσμακη να επιλεξει αυτος το συνταξιοδοτικο του με καποιον ιδιωτικο φορεα και του επιβαλλουν αυτοι τους δικους τους κανονες που εκ των υστερων βλεπουμε ολοι οτι ειναι αδιεξοδοι;
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ξαναρωταω:
Οι δημοσιογραφοι αποτελουν βασικοτερο παραγοντα της παραγωγικης διαδικασιας στην Ελλαδα απο τους (καλους ή/και κακους) εργαζομενους της ΔΕΗ ωστε να εχουν το δικο τους αυτοτελες Ταμειο??Όταν συγκρίνεις 3 ανόμοια πράγματα (άτοκες καταθέσεις, χρηματηστήριο, ομόλογα) και τα βάζεις στο ίδιο τσουβάλι χάνεις κάθε δίκαιο.
Το 1ο έγινε για έναν συγκεκριμένο λόγο (ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας) και στο τέλος κατέληξε όπως κατέληξε γιατί κανείς πολιτικός ταγός δεν άλλαξε το νόμο. Ο πληθωρισμός είναι προϊόν της δεκαετίας του 70 πιο πριν δεν υπήρχε ως έννοια και οι άτοκοι λογαρισμοί δεν ήταν τόσο απεχθείς όσο έγιναν την εποχή του υψηλού πληθωρισμού στη χώρα και των συνεχών υποτιμήσεων της δραχμής.
Το 2ο ήταν αποτέλεσμα της απληστίας του Έλληνα και όσον αφορά τα ταμεία εμπράγματη εξασφάλιση της συνέχειας της Κυβέρνησης Σιμίτη που εξασφάλιζε το μεγάλο ξεκοκάλισμα του 2004. Τα ποσά για οποία μιλάμε δε (όσον αφορά τα ταμεία) αποτελούν ένα μικρό μέρος (αμελητέα ποσότητα) από την κλοπή που υπέστη ο Έλληνας λόγω της απληστίας του όμως.
Το 3ο που αναφέρεις απλά δεν συνέβει. Το ομόλογο επιστράφηκε και τα ταμεία πήραν εντόκως πίσω τα λεφτά τους. Κάποιοι βέβαια τώρα κυνηγάνε τα λαμόγια που τους πούλησαν εκδούλευση αλλά αυτό δεν αφορά πλέον τα ταμεία. Κάποιοι ακόμα βαράνε και το κεφάλι τους στο τοίχο καθώς έχασαν και την χήνα με τα Χρυσά αυγά.
Για τους Δημοσιογράφους δεν διαφωνώ μαζί σου. Είναι άλλη μία ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ και για το λόγο αυτό πρέπει να ντρέπεται η σημερινή Κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί και άλλοθι των υπολοίπων για να μην γίνει κάτι. Απλά πρέπει οι υπόλοιποι να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν την ενοποίηση και του εν λόγω ταμείου στο ΙΚΑ.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
βασικα ου μπλεξεις με δημοσιογραφους...αλλα προσπαθω να καταλαβω τι σχεση εχουν οι 2 απεργιες ως προς τον αντικτυπο στο κοινωνικο συνολο...
(υγ. μια τετοια αστειοτητα ακουσα και απο εναν συνδικαλιστη της δεη πριν μια δυο μερες και πεθανα στο γελιο... )
οπως εχω ξαναπει ξεχαστε οι μικροτεροι τις συνταξεις και τα ωραια χρονια σε αγροκτηματα αροζα....δυστυχως οι μ@λακιες που γινανε και οι επιβαρυνσεις που δεχτηκαν τα ταμεια ειναι μη αναστρεψιμες με το υπαρχον συστημα...
για την απεργια της δεη δεν εχω να πω τπτ...σιγουρα οι ανθρωποι θα χουν ποσοστο δικαιου οπως εχουν και ολοι οι υπολοιποι απλως αυτοι της δεη εχουν διαλεξει λαθος τροπο...και τη πληρωνει ο κοσμακης...
ο ακρογωνιαιος λιθος της συζητησης ειναι ο εξης...
σε ενα συστημα σαν το δικο μας και σε ενα κοινωνικο συνολο οπου κανεις δε νοιαζεται για τον διπλανο του..τι μπορεις να διεκδικησεις με μια απεργια????????????????
προσωπικα νομιζω τιποτα.....Χωρίς να αντιπαρέρχομαι αβίαστα τα υπόλοιπα γραφόμενά σου, εστιάζω στο τελευταίο που έγραψες, κι ερωτώ...Τι προτείνεις (προτείνετε) να κάνουμε; Να καθόμαστε στα αυγά μας όταν κι αν μας (σας) λιθοβολούν, απαξιώνουν, προσπαθούν να ευνουχίσουν-πνίξουν;
Φιλοσοφικό ίσως το ερώτημα αλλά έχει την αξία του...
Περί ΔΕΗ