-
μα θεωρουν τη ΔΕΗ περιουσια τους, λογικο ειναι...
-
Έμαθα πληροφορίες.
Λοιπόν, οι κάτοικοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ να προσληφθούν άμεσα 60 άνεργοι από αυτούς στη ΔΕΗ και άλλοι 60 σε βάθος 5ετίας.
Περιμένω να δω δηλώσεις συμπαράστασης....Το χειρότερο είναι πως (υποψιάζομαι ότι) δεν αποκλείεται να ικανοποιηθεί έστω και μερικώς το αίτημά τους επειδή ο πρωθυπουργός και ο υπουργός απασχόλησης είναι βορειοελλαδίτες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έμαθα πληροφορίες.
Λοιπόν, οι κάτοικοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ να προσληφθούν άμεσα 60 άνεργοι από αυτούς στη ΔΕΗ και άλλοι 60 σε βάθος 5ετίας.
Περιμένω να δω δηλώσεις συμπαράστασης....Το χειρότερο είναι πως (υποψιάζομαι ότι) δεν αποκλείεται να ικανοποιηθεί έστω και μερικώς το αίτημά τους επειδή ο πρωθυπουργός και ο υπουργός απασχόλησης είναι βορειοελλαδίτες.
Ξέρουμε αν υπάρχουν ανάγκες για νέες θέσεις εργασίας;
-
Τότε πχ στο Πέραμα ή το Λαύριο θα έπρεπε να είχαν καταλάβει μέχρι και τις βιοτεχνίες πινέζας. Υπάρχει ανεργία στην Κοζάνη, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι για την ενίσχυση των ανέργων. Βέβαια η εύκολη λύση είναι η ΔΕΗ. Γιατί δεν έκαναν κάποια κινητοποίηση για κρατική ενίσχυση προκειμένου ν' ανοίξουν κάποια επιχείρηση ή να μάθουν κάποια δουλειά με ζήτηση; Τί λέω όμως, ε;
-
Ανάγκες της ΔΕΗ εννοώ.
-
ααα
Ας πούμε ότι υπάρχουν. Γιατί να προτιμηθεί κάποιος από την Κοζάνη; Επειδή μένει δίπλα; Κάποιος από τη Νάουσα ή την Καστοριά θα αποκλειστεί λόγω...καταγωγής;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
αααΑς πούμε ότι υπάρχουν. Γιατί να προτιμηθεί κάποιος από την Κοζάνη; Επειδή μένει δίπλα; Κάποιος από τη Νάουσα ή την Καστοριά θα αποκλειστεί λόγω...καταγωγής;
Όχι, απλά ο Κοζανίτης θα πάρει μόρια λογω εντοπιότητας. Δεν ξέρω επίσης, αν υπάρχουν και τίποτα συμφωνίες που προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων από τις γύρω περιοχές (ως αντιθμιστικά οφέλη).
Όχι πως θα με εξέπληττε αν κάποιοι θέλουν να διοριστούν με το έτσι θέλω. Απλά έχω τις αμφιβολίες μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τότε πχ στο Πέραμα ή το Λαύριο θα έπρεπε να είχαν καταλάβει μέχρι και τις βιοτεχνίες πινέζας. Υπάρχει ανεργία στην Κοζάνη, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι για την ενίσχυση των ανέργων. Βέβαια η εύκολη λύση είναι η ΔΕΗ. Γιατί δεν έκαναν κάποια κινητοποίηση για κρατική ενίσχυση προκειμένου ν' ανοίξουν κάποια επιχείρηση ή να μάθουν κάποια δουλειά με ζήτηση; Τί λέω όμως, ε;Είναι διαφορετικό - εκεί τα εργοστάσια καταστρέφουν τα πάντα με τη λειτουργία τους και ως αποζημίωση προτιμούν τους ντόπιους. Αλλά πρώτα να υπάρχουν ανάγκες προσωπικού, να πληρώνουμε παραπάνω ρεύμα επειδή είναι άνεργοι;
-
Ολα αυτα γινονται γιατι οι συνδικαληστες της ΔΕΗ(συμπαραστατες και οργανωτες του 'event') θελουν να περασουν μηνυμα στον Αθανασοπουλο για το που ακριβως πήγε να εργαστει
-
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, κάποιοι μάλλον θέλουν να τον 'φοβήσουν'.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ααα
Ας πούμε ότι υπάρχουν. Γιατί να προτιμηθεί κάποιος από την Κοζάνη; Επειδή μένει δίπλα; Κάποιος από τη Νάουσα ή την Καστοριά θα αποκλειστεί λόγω...καταγωγής;
Όχι, απλά ο Κοζανίτης θα πάρει μόρια λογω εντοπιότητας. Δεν ξέρω επίσης, αν υπάρχουν και τίποτα συμφωνίες που προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων από τις γύρω περιοχές (ως αντιθμιστικά οφέλη).
Όχι πως θα με εξέπληττε αν κάποιοι θέλουν να διοριστούν με το έτσι θέλω. Απλά έχω τις αμφιβολίες μου.
Υπάρχει αυτές τις μέρες ανοικτή προκήρυξη της ΔΕΗ με 2035 θέσεις συνολικά. Σε **όλες **τις θέσεις υπάρχει κριτήριο εντοπιότητας, δηλαδή όποιος υποψήφιος είναι από συγκεκριμένους δήμους της περιοχής μπαίνει μπροστά στη λίστα από όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους, ανεξαρτήτως μορίων.
Υποθέτω ότι οι διαδηλωτές διεκδικούν κάτι παραπάνω από αυτό.
-
Από αυτά που άκουσα κι εγώ στα δελτία (σκατά πληροφόρηση δλδ αλλα τσπ...)
Ορίστηκε ως ανώτατο όριο ηλικίας για να μπορεί κανεις να κάνει αίτηση για θέση τα 35 χρόνια. Αυτό ζητάνε να αλλάξει... Εκτος αυτού οι ίδιοι ισχυρίζονται οτι προεκλογικά τους είχαν υποσχεθεί αυτά που τώρα διεκδικούν.
Δεν ξέρω αν όντως είναι έτσι τα πράγματα όμως...Το να εκβιάζεις μια ολόκληρη χώρα για να διεκδικήσεις αυτά που σου υποσχέθηκαν οι κυβερνώντες (βασικά την επιβίωσή σου) είναι κοινωνικά ανάλγητο, συνδικαληστικό, εαυτούλικο και δε συμμαζεύεται. Σύμφωνοι!
Το να μοιράζεις αλόγιστα προεκλογικές υποσχέσεις και να εφαρμόζεις μετά την τακτική του 'πού-σε-είδα-πού-σε-ξέρω' τι είναι;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Από αυτά που άκουσα κι εγώ στα δελτία (σκατά πληροφόρηση δλδ αλλα τσπ...)Ορίστηκε ως ανώτατο όριο ηλικίας για να μπορεί κανεις να κάνει αίτηση για θέση τα 35 χρόνια. Αυτό ζητάνε να αλλάξει... Εκτος αυτού οι ίδιοι ισχυρίζονται οτι προεκλογικά τους είχαν υποσχεθεί αυτά που τώρα διεκδικούν.
Δεν ξέρω αν όντως είναι έτσι τα πράγματα όμως...Το να εκβιάζεις μια ολόκληρη χώρα για να διεκδικήσεις αυτά που σου υποσχέθηκαν οι κυβερνώντες (βασικά την επιβίωσή σου) είναι κοινωνικά ανάλγητο, συνδικαληστικό, εαυτούλικο και δε συμμαζεύεται. Σύμφωνοι!
Το να μοιράζεις αλόγιστα προεκλογικές υποσχέσεις και να εφαρμόζεις μετά την τακτική του 'πού-σε-είδα-πού-σε-ξέρω' τι είναι;
Κλασσική Ελληνική πολιτική πρακτική
-
Δηλαδη ποσοι ειναι αυτοι που πιστευουν οτι τους λενε οι πολιτικοι προεκλογικα;Ειναι πανω απο 10 ανθρωποι σε ολη την Ελλαδα;
-
Το 90% ψηφίζει τα 2 κόμματα εξουσίας, εσύ πόσοι λες να είναι, μόνο 10 άτομα;
-
Οχι,εγω λεω οτι ολοι αυτοι ψηφιζουν με την βεβαιοτητα οτι ο προεδρας τους δεν προκειται να κανει αυτα που υποσχεται (παταξη της διαφθορας,εκσυγχρονισμος κτλ) αλλα οτι θα κανει τα αντιθετα,δηλαδη θα κλεψει και θα ληστεψει και θα παρει και αυτους μαζι του στο φαγοποτι...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οχι,εγω λεω οτι ολοι αυτοι ψηφιζουν με την βεβαιοτητα οτι ο προεδρας τους δεν προκειται να κανει αυτα που υποσχεται (παταξη της διαφθορας,εκσυγχρονισμος κτλ) αλλα οτι θα κανει τα αντιθετα,δηλαδη θα κλεψει και θα ληστεψει και θα παρει και αυτους μαζι του στο φαγοποτι...Ελάχιστοι ψηφίζουν με βάση τις γενικές διακηρύξεις-υποσχέσεις...Αυτό που μετράει όμως είναι η προσωπική υπόσχεση του βουλευτή - στελέχους θα σου διορίσω το γιο στην προσωπική μου ασφάλεια ή στο υπουργείο ή ακόμα και στην Ιntracom!) καθώς και το γεγονός ότι αν βγει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ο ψηφοφόρος λέει : έχω άκρες στον τάδε και θα γίνω προϊστάμενος στο υπουργείο (όπως μου έχουν υποσχεθεί) ή όλο και με τη ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και θα έχω περισσότερες ελπίδες να με πάρουν στο Συνήγορο, στη ΡΑΕ, σύμβουλο του τάδε αφού ξέρουν ότι είμαι δικός τους...Υποσχέσεις είναι και αυτές αλλά όχι αυτές που βγαίνουν δημόσια από επίσημα χείλη...
Αυτές όλοι τις έχουν γραμμένες και ουσιαστικά δεν τις λαμβάνει κανείς υπόψη, οι άλλες όμως υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό... -
*Στις 10 Απριλίου η JP Morgan προχωρούσε σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 15,85 ευρώ από 16,5 ευρώ προηγουμένως σημειώνοντας πως 'τα πράγματα ενδέχεται να χειροτερέψουν καθώς εντός του 2007 δεν προβλέπεται κάποια ρυθμιστική βελτίωση ή επένδυση στον τομέα της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας'.
Πέντε μήνες μετά, ο διεθνής οίκος εκτοξεύει την τιμή στόχο στα 30 ευρώ, δηλαδή 89% υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή στόχο και 46,6% υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο των 20,46 ευρώ. Ήδη η μετοχή της ΔΕΗ μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης βρίσκεται στο +5,57%.
Τι άλλαξε στο διάστημα αυτό; Η προκύρηξη των εκλογών. Η έκθεση της JP Morgan έχει πολιτική 'χροιά' καθώς αναφέρει ότι 'αν η παρούσα κυβέρνηση επανεκλεγεί τότε θα αποτελέσει θετικό καταλύτη όσον αφορά τη διατήρηση της διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ρυθμιστικό πλαίσιο'.
Αναλυτές αναφέρουν ότι οι σκέψεις της κυβέρνησης για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή την εντυπωσιακή μεταστροφή αξιολόγησης της εταιρείας από την JP Morgan.
Η 'πίτα' των ιδιωτικοποιήσεων, λένε, είναι πάντοτε πλούσια στην Ελλάδα και η επιλογή των αναδόχων μεταφράζεται σε προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. *
http://www.capital.gr/news.asp?Details=347298Τι πλάκα που έχουν οι αναλύσεις των διεθνών οίκων...Ούτε για χαρτί τουαλέτας δεν κάνουν, μετά την εκτύπωση
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σ΄αυτή τη χώρα τα βλέπεις όλα... έτσι λοιπόν η ΔΕΗ αποφάσισε να αυξήσει τα νυκτερινά τιμολόγια για να τιμωρήσει όσους για οικονομία επέλεγαν να βάζουν πλυντήριο το βράδυ!!!!!καλα καναν, η απο πανω μου βαζει στις 2 πληντυριο
να το μειωσουν 8-12 -
Ετοιμαστειτε για χοντρα κερδοσκοπικα παιχνιδια στην μετοχη της, οι πλεον τολμηροι (στους οποιους δεν ανηκω) λαβετε θεσεις, θα πουληθουν φύκια για μεταξωτες κορδέλες...
Περί ΔΕΗ