-
Απαράδεκτη δε η ενέργειά τους να μπουκάρουν στα δικαστήρια την ώρα που εκδικαζόταν η αίτηση ασφ. μέτρων παρεμποδίζοντας την συνέχιση μιας νόμιμης διαδικασίας και να πετάνε αυγά και γιαούρτια. Πολιτισμός γαρ... Εκτός και αν δεν υπακούουν και δεν σέβονται ούτε τα δικαστήρια όπως δήλωσε σχτικά συνδικαλιστής τους που μίλησε για κατευθυνόμενους εισαγγελείς . Βεβαίως οι δικαστές τα μάζεψαν και έφυγαν δηλώνοντας ότι υπ'αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να εργαστούν.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Απαράδεκτη δε και η ενέργειά τους να μπουκάρουν στα δικαστήρια την ώρα που εκδικαζόταν η αίτηση ασφ. μέτρων παρεμποδίντας την συνέχιση μιας νόμιμης διαδικασίας και να πετάνε αυγά και γιαούρτια. Πολιτισμός γαρ... Εκτός και αν δεν υπακούουν και δεν σέβονται ούτε τα δικαστήρια όπως δήλωσε σχτικά συνδικαλιστής τους που μίλησε για κατευθυνόμενους εισαγγελείς . Βεβαίως οι δικαστές τα μάζεψαν και έφυγαν δηλώνοντας ότι υπ'αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να εργαστούν.Στα αρχιδια τους ολοι και ολα .....την παρτη τους κοιτουν και θα γαμισουν οποιον μπορουν.
Οι τραμπουκοι δεν εχουν καμια κοινωνικη ευαισθησια σε συμπολιτες τους και θεσμους.
-
Το άκουσα και πάλι δυσκολεύομαι να το πιστέψω: Ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ έλεγε ότι ο κύριος λόγος που κόβουν το ρεύμα είναι για να κάνουν αισθητή την απεργία τους.
Η οποία απεργία, αν το έχετε πει συμπαθάτε με, τι ακριβώς αιτήματα έχει;
Φίλος ΔΕΗτζής που ρώτησα μου απάντησε 'για το ασφαλιστικό', αλλά όταν τον ρώτησα 'δηλαδή;' με χαιρέτησε κι έφυγε. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Απαράδεκτη δε η ενέργειά τους να μπουκάρουν στα δικαστήρια την ώρα που εκδικαζόταν η αίτηση ασφ. μέτρων παρεμποδίζοντας την συνέχιση μιας νόμιμης διαδικασίας και να πετάνε αυγά και γιαούρτια. Πολιτισμός γαρ... Εκτός και αν δεν υπακούουν και δεν σέβονται ούτε τα δικαστήρια όπως δήλωσε σχτικά συνδικαλιστής τους που μίλησε για κατευθυνόμενους εισαγγελείς . Βεβαίως οι δικαστές τα μάζεψαν και έφυγαν δηλώνοντας ότι υπ'αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να εργαστούν.Μετα σου λεει δημοκρατια και τριχες κατσαρες.Να ψοφησουν οι γ@μημενες κατσικες τους.
-
madox, δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν μπορείς να επικαλείσαι όσους Νόμους σε βολεύουν και να καταπατάς όσους δεν.
Ή μήπως επιβάλλεται να το κάνεις; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
madox, δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν μπορείς να επικαλείσαι όσους Νόμους σε βολεύουν και να καταπατάς όσους δεν.
Ή μήπως επιβάλλεται να το κάνεις;Δεν αντεχω που η 'ψηφος' εχει περισσοτερη βαρυτητα ακομα και απο την αξιοπρεπεια.Εχω την περιεργεια να δω τι θα γινει οταν τελειωσουν οι 'ψηφοι' ,πως θα ασκειται η πολιτικη στη Ελλαδα.(λογικα δεν θα ειμαι ζωντανος να το δω)
-
Εχουν δικιο οι δεητζηδες για να απεργουν.
Εγω ομως τι φταιω;Εμενα που δεν εχω ρευμα να δουλεψω το μαγαζι μου ποιος θα πληρωσει το ΟΑΕΕ,το ενοικιο,την δεη;Και καλα τα προιοντα στο δικο μου μαγαζι δεν θελουν ψυγειο,του χασαπη δίπλα ομως;
Να βαλουμε γεννητρια;Για να πρωτοδουλεψει τι;Τα φωτα,η ταμειακη;Τον θορυβο της γεννητριας πως θα τον καλυψω για να μην ενοχλει;Ποιος θα κατεβει στα μαγαζια να ψωνίσει οταν εχει ακουσει οτι δεν υπαρχει ρευμα;Δεν εχουν ολα μια οψη.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ο μεικτός μισθός του (2800 ευρώ είναι 400 ευρώ παραπάνω από το δικό μου μεικτό)....
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...
Όχι καθόλου να ζει και να παράγει γάλα.
Αλλά αν δεν είναι ΠΕ ο συγκεκριμένος και είναι ΔΕ ή ΥΕ τότε πραγματικά οι ΠΕ του ΥΠΕΠΘ πρέπει να κατέβουν και να τους σουβλίσουν.
Να υπενθυμίσω ότι ομιλώ για 12 μισθούς το έτος όταν αναφέρομαι στο 2400 καθώς είμαι Ελ. Επ. Ο δε μισθός υπολογίσθηκε ως η αμοιβή του Πολ. Μηχ. στο ΥΠΕΠΘ....
-
http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4246&nt=18&lang=1
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Δεν ξερω αν το εχουμε ξανα-γραψει
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Ή μήπως επιβάλλεται να το κάνεις;Δεν αντεχω που η 'ψηφος' εχει περισσοτερη βαρυτητα ακομα και απο την αξιοπρεπεια.Εχω την περιεργεια να δω τι θα γινει οταν τελειωσουν οι 'ψηφοι' ,πως θα ασκειται η πολιτικη στη Ελλαδα.(λογικα δεν θα ειμαι ζωντανος να το δω)
'Ψήφους' στην Ελλάδα έχουμε να φαν και οι κότες. Και δεν θα τελειώσουν ποτέ, ως προς αυτό μπορούμε να πεθάνουμε ήσυχοι.
'Αξιοπρέπεια', τι σημαίνει όμως; -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ο μεικτός μισθός του (2800 ευρώ είναι 400 ευρώ παραπάνω από το δικό μου μεικτό)....
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...
Όχι καθόλου να ζει και να παράγει γάλα.
Αλλά αν δεν είναι ΠΕ ο συγκεκριμένος και είναι ΔΕ ή ΥΕ τότε πραγματικά οι ΠΕ του ΥΠΕΠΘ πρέπει να κατέβουν και να τους σουβλίσουν.
Να υπενθυμίσω ότι ομιλώ για 12 μισθούς το έτος όταν αναφέρομαι στο 2400 καθώς είμαι Ελ. Επ. Ο δε μισθός υπολογίσθηκε ως η αμοιβή του Πολ. Μηχ. στο ΥΠΕΠΘ....
Δεν είναι ΠΕ... ΔΕ είναι οπότε να του πω ότι πάει για σούβλισμα το Πάσχα;;
14 μισθοί ύστερα από 25 χρόνια υπηρεσίας. Δεν ξέρω πόσα θα παίρνεις εσύ σε 25 χρόνια δουλειάς. Περισσότερα ή λιγότερα δεν έχει σημασία. 2400 μικτά συμφώνησες να παίρνεις τώρα, αυτά είναι. Αν αύριο στο στανιό στα κάνουν λιγότερα μην αντιδράσεις.
Τότε και εγώ να φοβάμαι από τους υπαλλήλους μου τη σούβλα... Που στο περίπου βλέπουν ότι κερδίζω πολλαπλάσια από αυτούς..Και σου φέρνω το εξής παράδειγμα. Προσλαμβάνεσαι εσύ σε μια δουλειά(με βύσμα, με ΑΣΕΠ δεν εξετάζω πως). Σου λένε ότι θα πληρώνεσαι με Χ €. Για πολλά χρόνια σου κρατάνε κάποια χρήματα από τα Χ, για να πάρεις σύνταξη Ψ €. Δεν εξετάζω αν αυτά τα Χ είναι πολλά ή λίγα. Και δεν είναι δουλειά κανενός άλλου υπαλλήλου ούτε καν του ίδιου φορέα(ΠΕ και οι δυο να είναι, ο προϊστάμενος πέρνει περισσότερα). Και κάποια στιγμή έρχεται το κράτος και σου λέει το εξής: Επειδή άλλες διοικήσεις ταμείων τα φάγανε σε δομημένα ή δεν κάναν καλή διαχείρηση δεν θα πάρεις Ψ αλλά Ψ/2!! Και ρωτάς; Τα παραπανήσια που έδωσα για να πάρω τα Ψ και όχι τα Ψ/2 θα μου εποιστραφούν;;; Και σου λένε όχι!!!
Θα αντιδρούσες ή όχι;; -
[quote='kyr80']...Και σου φέρνω το εξής παράδειγμα. Προσλαμβάνεσαι εσύ σε μια δουλειά(με βύσμα, με ΑΣΕΠ δεν εξετάζω πως). Σου λένε ότι θα πληρώνεσαι με Χ
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
14 μισθοί ύστερα από 25 χρόνια υπηρεσίας. Δεν ξέρω πόσα θα παίρνεις εσύ σε 25 χρόνια δουλειάς. Περισσότερα ή λιγότερα δεν έχει σημασία. 2400 μικτά συμφώνησες να παίρνεις τώρα, αυτά είναι. Αν αύριο στο στανιό στα κάνουν λιγότερα μην αντιδράσεις.
Τότε και εγώ να φοβάμαι από τους υπαλλήλους μου τη σούβλα... Που στο περίπου βλέπουν ότι κερδίζω πολλαπλάσια από αυτούς..να αντιδρασεις αλλα ΟΧΙ εις βαρος αλλων εργαζομενων. Δεν μπορεις να κοβεις το ρευμα -αγαθο πρωτης αναγκης- για να ικανοποιησεις τα δικα σου αιτηματα. Βγες στους δρομους, πηγαινε στα δικαστηρια, κανε κατι αλλο ρε αδερφε. Εγω τι σου χρωσταω;
- ειμαι στρατιωτικος και δεν κανω απεργια. Ολους τους υπομενω και κανεναν δεν επιβαρυνω.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τότε και εγώ να φοβάμαι από τους υπαλλήλους μου τη σούβλα... Που στο περίπου βλέπουν ότι κερδίζω πολλαπλάσια από αυτούς..Και σου φέρνω το εξής παράδειγμα. Προσλαμβάνεσαι εσύ σε μια δουλειά(με βύσμα, με ΑΣΕΠ δεν εξετάζω πως). Σου λένε ότι θα πληρώνεσαι με Χ €. Για πολλά χρόνια σου κρατάνε κάποια χρήματα από τα Χ, για να πάρεις σύνταξη Ψ €. Δεν εξετάζω αν αυτά τα Χ είναι πολλά ή λίγα. Και δεν είναι δουλειά κανενός άλλου υπαλλήλου ούτε καν του ίδιου φορέα(ΠΕ και οι δυο να είναι, ο προϊστάμενος πέρνει περισσότερα). Και κάποια στιγμή έρχεται το κράτος και σου λέει το εξής: Επειδή άλλες διοικήσεις ταμείων τα φάγανε σε δομημένα ή δεν κάναν καλή διαχείρηση δεν θα πάρεις Ψ αλλά Ψ/2!! Και ρωτάς; Τα παραπανήσια που έδωσα για να πάρω τα Ψ και όχι τα Ψ/2 θα μου εποιστραφούν;;; Και σου λένε όχι!!!
Θα αντιδρούσες ή όχι;;-
Περί του μισθολογίου της ΔΕΗ δεν θα σχολιάσω. Προσωπικά εχω 15 χρόνια εργασίας οπότε κάνω τουμπεκί. Άλλωστε δεν φταίνε αυτοί που κάποιοι έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Πάντως για ρώτα πόσοι ΔΕ στον Δημόσιο ή Ιδιωτικό τόμεα έχουν 2800x14 = 39200 Ευρώ ετήσιο εισόδημα... (δεν μετράμε τις πρώην ΔΕΚΟ).
-
Περί του Ψ/2. Δεν θα συνεχίσω το συγκεκριμένο καθώς δεν ισχύει ή και αν ισχύει δεν θέλει και πολύ φαντασία να ανατραπεί σε οποιοδήποτε Δικαστήριο. Το πόσο λάθος ενημερωμένοι είμαστε περί των γενικών διατάξεων ασφάλισης έχει να κάνει ότι και με το νόμο Ρέππα έλεγαν τα ίδια και τελικά αποδείχτηκε ότι ίσχυε η αρχή της αναλογικότητας.
Αυτά....
Υ.Σ. Από 1469 ευρώ το Α εξάμηνο του 2007 στο ΤΣΜΕΔΕ η δόση αυξήθηκε στα 2119 Ευρώ. (αύξηση 44%). Θα μπορούσαμε άνετα να στείλουμε τη χώρα καλοκαιριάτικα στη λίθινη εποχή με μίας εβδομάδας αποχή (χωρίς Μηχανικούς Ασφαλείας θα λειτουργούσε η ΔΕΗ???). Δεν το έπραξαν οι μηχανικοί όμως καθώς έχουμε μάθει να σεβόμαστε λίγο και αυτούς που περιμένουν να ζήσουν από εμάς αλλά και το ευρήτερο κοινωνικό σύνολο. Έχουμε προσφύγει στα Δικαστήρια για το θέμα αυτό και τελικά ελπίζουμε να το κερδίσουμε.
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ενώ οι άλλοι, στους οποίους μας λένε ότι εκείνα που 'δώσαμε' να τα ξεχάσουμε, δεν έχουμε ψυχή, έ;
Έ;Το παράδειγμά σου (όπως κ το δικό μου) είναι τελείως άκυρο κ άκαιρο. Μια κοινωνία αντιμετωπίζεται σαν σύνολο, όχι σαν μεμονωμένα περιστατικά.
Δεν σου είπα ότι δεν έχεις ψυχή. Αν συνέβη και σε εσένα δίκιο έχεις. Είτε ο μισθός σου είναι 700 το μήνα είτε 7000 το μήνα. Κάνε όποια κινητοποίση νομίζεις για να προκαλέσεις την κοινή γνώμη.
GTSi με τη λογική τη δική σου, γιατί εγώ να πληρώνω τη σύνταξη τόσων στρατιωτικών που βγαίνουν νωρίτερα από τους υπόλοιπους εργαζομένους; Τα φθηνότερα τρόφιμα, τη τζάμπα διαμονή μερικών, τις διακοπές τους σε ΚΕΔΑ κλπ; Όταν διορίστηκες τα ήξερες ότι θα έχεις αυτές τις παροχές. Αν κάποια μέρα στα πάρουν πίσω όλα αυτά τι θα πείς; Καλώς;
Κάθε κοινωνική ομάδα έχει κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα. Οι παρακάτω σε αποδοχές(χρηματικές ή μη) ζηλεύουν τα πλεονεκτήματα των από πάνω τους και εθελοτυφλούν για τα μειονεκτήματα τους. Οι παραπάνω σε αποδοχές δεν ασχολούνται εκτός αν παρατηρηθεί κάποια αλλαγή στην καθημερινότητά τους.. Αυτή είναι σε λίγες γραμμές η άποψή μουο για την απεργία των ΔΕΗτζήδων... Και το θέμα δεν είναι μόνο η ΔΕΗ αλλά το ασφαλιστικό. Θα το καταλάβουμε καλά όλοι μας σε λίγο καιρό..
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Υ.Σ. Από 1469 ευρώ το Α εξάμηνο του 2007 στο ΤΣΜΕΔΕ η δόση αυξήθηκε στα 2119 Ευρώ. (αύξηση 44%). Θα μπορούσαμε άνετα να στείλουμε τη χώρα καλοκαιριάτικα στη λίθινη εποχή με μίας εβδομάδας αποχή (χωρίς Μηχανικούς Ασφαλείας θα λειτουργούσε η ΔΕΗ???). Δεν το έπραξαν οι μηχανικοί όμως καθώς έχουμε μάθει να σεβόμαστε λίγο και αυτούς που περιμένουν να ζήσουν από εμάς αλλά και το ευρήτερο κοινωνικό σύνολο. Έχουμε προσφύγει στα Δικαστήρια για το θέμα αυτό και τελικά ελπίζουμε να το κερδίσουμε.
Δεκαετία 80 στη πρώτη απόπειρα της κυβέρνησης για ανωτατοποίηση των ΤΕΙ το ΤΕΕ απείλησε ότι αν δεν παρθεί πίσω ο νόμος(που είχε ψηφιστεί) τότε θα σταματήσουν όλα τα έργα σε όλη τη χώρα.. Εννοείται ότι το πήραν πίσω και δεν τέθηκε σε ισχύ... Την ίδια δεκαετία που διπλασιάστηκαν σε μια νύχτα οι δαπάνες για την έκδοση αδειών κατοικίας... Εκεί σαν ΤΕΕ δεν κανατε το ίδιο πράγμα;;;
-
Κοιτάξτε όλοι 1-2 λογαριασμούς 'πίσω' και παραθέστε πόση ενέργεια καταναλώνετε μηνιαίως στο σπίτι σας.
θα έχει ενδιαφέρον
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
GTSi με τη λογική τη δική σου, γιατί εγώ να πληρώνω τη σύνταξη τόσων στρατιωτικών που βγαίνουν νωρίτερα από τους υπόλοιπους εργαζομένους; Τα φθηνότερα τρόφιμα, τη τζάμπα διαμονή μερικών, τις διακοπές τους σε ΚΕΔΑ κλπ; Όταν διορίστηκες τα ήξερες ότι θα έχεις αυτές τις παροχές. Αν κάποια μέρα στα πάρουν πίσω όλα αυτά τι θα πείς; Καλώς;
σκεψου μονο με την λογικη της ΔΕΗ να κανω απεργια εγω κ ολοι οι συναδελφοι μου...τι θα γινει τοτε;
ειμαι κατα γενικοτερα σε καθε ειδους απεργιας που ειναι εις βαρος του κοινωνικου συνολου.
-
Ο χρήστης GTSi έγραψε:
σκεψου μονο με την λογικη της ΔΕΗ να κανω απεργια εγω κ ολοι οι συναδελφοι μου...τι θα γινει τοτε;
ειμαι κατα γενικοτερα σε καθε ειδους απεργιας που ειναι εις βαρος του κοινωνικου συνολου.
Δεν απαντάς όμως στο δια ταύτα. Αν σου καταργήσουν όλα αυτά τα προνόμια δε θα διαμρτυρηθείς;; Εσύ δεν μπορείς να κάνεις απεργία εν γνώση σου από τη μέρα που διορίστηκες. Το δέχτηκες και κατατάχτηκες. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο αντιδρούν οι στρατιωτικοί.. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να τους αναφέρεις.
-
Δεν αντιδρούν. Απλά παραιτούνται.
Περί ΔΕΗ