-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Oσo κανεις δεν πληρωνει για υπογεια δικτυα τα εναερια δικτυα θα υπαρχουν οπως σε ολα τα χωρια του κοσμου.Πχ, ποιός να πληρώσει;
Oμoιως η ΔΕΗ θα σταματησει να ζηταει προκαταβολη εναντι καταναλωσης οταν σταματησει και η οποιαδηποτε εταιρεια να ζηταει εγγυησεις απο τους πελατες της που θα τους πουλησει τα προ'ι'οντα της χωρις να πληρωθει προκαταβολικα.
Εεεε, το παράκανες τώρα. ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός ΣΤΑΘΕΡΟΣ προμηθευτής δεν ζητάει εγγύηση.
Εν πασει περιπτωσει οι μετρητες με προπληρωμενη αξια ρευματος ειναι κοντα.
Θα εχει η καρτα κιλοβατωρες θα εχεις ρευμα.Σε διαφορετικη περιπτωση λυχναρακι.Δεν πιστεύω να το λες για καλό μας αυτό;
Σου χρεωσε η ΔΕΗ κουτια??
Ποτε που και ποσο??Πχ σήμερα, 235,15 ευρώα.
Εδω θα μου επιτρεψεις να θυμωσω κατα πως λεει κι γαβριλης.
Αν ποτε δεν εχεις δει τις προσπαθειες που καταβαλλονται απο τα συνεργεια σε ζημια ή βλαβη ωστε να αποκατασταθει στο συντομωτερο δυνατο η ηλεκτροδοτηση δε μπορεις να μιλας για σκασιλα...Εδώ θα μου επιτρέψεις να θυμώσω εγώ. Αντιπαρέρχομαι τα υπόλοιπα, ανάξιά σου άλλωστε, για να σου μιλήσω για τις ξαφνικές διακοπές και συνεπακόλουθα κατεβασμένα τηλέφωνα - και δεν με νοιάζει που ΚΑΘΕ Πάσχα κόβεται το ρεύμα στο σπίτι μου και 'κάθεται' το γλυκό, αλλά για τις πολλές φορές που κόβεται απροειδοποίητα το ρεύμα στη δουλειά και τα τηλέφωνα της ΔΕΗ είναι κατεβασμένα. Ξέρω ότι προσπαθούν, αλλά ΑΠΑΙΤΩ να καταλάβουν ότι έχω κι εγώ κάποιος εργάτες που πληρώνω και προϊόντα που μουλιάζουν στα πλυντήρια και θέλω να ξέρω αν θα ξαναέχω ρεύμα σε 5, 55 ή 155 λεπτά.
700 χιλ δρχ πλήρωσα εγγύηση το 1986, ξαναπλήρωσα αλλάζοντας την παροχή πριν από 2 χρόνια - και πληρώνω μηνιαίους λογ/σμούς max 800 ευρά. Ε, δε μου κάνουν και χάρη...
Και πάλι στη ΔΕΗ θα συνδεόμουν, αν υποτεθεί ότι είχα εναλλακτική, από ιδεολογία και μόνο. Αλλά αραχτούς έχει και πολλούς, διαφωνείς; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η διακοπη δεν ηταν πολυ μεγαλη ευτυχως.
Παντως το μελανοτερο σημειο σε οτι αφορα την σημερινη ΔΕΗ και τον μεσο καταναλωτη,ειναι η καταστροφη των συσκευων και η πληρης ανευθυνοτητα της σε αυτο το θεμα.Ο θειος μου που συμπτωματικα εχει παγωτατζίδικο σε νησι, προσφατως βγηκαν off τα μηχανηματα του.Οπου εχει ευθυνη η ΔΕΗ για ζημια αποζημιωνει.
Oλοι μας ομως προτιμαμε να ειμαστε μονιμα διαμαρτυρομενοι.
Οταν λοιπον κανουμε μια επενδυση ας πουμε 100.000 ευρω (σπιτι επιχειρηση κλπ) και ενω εχουμε φροντισει να εχουμε μπιντεδες Βερσατσε και αλαβαστρινες χεστρες λυπομαστε τα 100 ευρω που εχει ενας διακοπτης προστασιας απο υπερφορτιση ή τα 200 ευρω που εχει ενα UPS...Ολα αυτα βεβαια χωρις να θελω να δικαιολογησω καταστασεις, αλλα παντου στον κοσμο ειναι δεδομενα ακομα και στις χωρες μ το πιο προηγμενο ηλεκτρικο συστημα.
Ειναι προφανες οτι πρεπει να εκσυγχρονιστει το δικτυο,αλλα αν ειναι να γινει με ορους ΔΕΗ...δηλαδη πραγματικο κοστος 100Ε,τελικο κοστος 1000Ε,ισως ειναι καλυτερα να γυρισουμε στις σπηλιες
Aς ξεπερασουμε λιγο τις τιμες ακι ας επικεντρωθουμε λιγο στο (ακομα ενα) προφανες:
Τι εννοεις οταν λες Εκσυγχρονισμος Δικτυου??
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Οπου εχει ευθυνη η ΔΕΗ για ζημια αποζημιωνει.
Ελεος,δεν ηρθαμε χτες απο Αυστραλία
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Oσo κανεις δεν πληρωνει για υπογεια δικτυα τα εναερια δικτυα θα υπαρχουν οπως σε ολα τα χωρια του κοσμου.
Πχ, ποιός να πληρώσει;
Tα υπογεια δικτυα στοιχιζουν 7πλασια χρηματα απο τα εναερια και τριπλασια σε χρονο.Αν ο πελατης επιθυμει μετα χαρας η ΔΕΗ να βαλει υπογεια.
Μετα ειναι και οι Δημοι.Με επιδοτουμενα απο την ΕΕ προγραμματα αισθητικης αναπλασης θα μπορουσαν να πληρωσουν αλλα βλεπεις εδω οι δαπανες ειναι συγκεκριμενες και ανελαστικες οποτε η δουλεια δεν εχει ψωμι...Oμoιως η ΔΕΗ θα σταματησει να ζηταει προκαταβολη εναντι καταναλωσης οταν σταματησει και η οποιαδηποτε εταιρεια να ζηταει εγγυησεις απο τους πελατες της που θα τους πουλησει τα προ'ι'οντα της χωρις να πληρωθει προκαταβολικα.
Εεεε, το παράκανες τώρα. ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός ΣΤΑΘΕΡΟΣ προμηθευτής δεν ζητάει εγγύηση.
Γιατι ρε Ηλια??Εσυ θα μου στειλεις αυριο προ'ι'οντα σου χωρις να σου στειλω πρωτα την επιταγη/καταθεση ή χωρις αντικαταβολη??
Μετα στους καλους πελατες δε γινεται διακοπη ακομα και τρεις μηνες μετα τη ληξη των λογαριασμων.Εν πασει περιπτωσει οι μετρητες με προπληρωμενη αξια ρευματος ειναι κοντα.
Θα εχει η καρτα κιλοβατωρες θα εχεις ρευμα.Σε διαφορετικη περιπτωση λυχναρακι.Δεν πιστεύω να το λες για καλό μας αυτό;
Οχι βεβαια.Δυστυχως ομως εκτος της προκαταβολης και της προπληρωμενης καρτας δεν υπαρχει αλλος τροπος να διασφαλιστουν τα εσοδα της ΔΕΗ ή εν πασει περιπτωσει να περιοριστουν οι επισφαλειες...Σου χρεωσε η ΔΕΗ κουτια??
Ποτε που και ποσο??Πχ σήμερα, 235,15 ευρώα.
Συμμετοχη στη δαπανη ηλεκτροδοτησης+Τελος αρχικης συνδεσης+ΦΠΑ.Σωστα??Τα κουτια και το μετρητη παντως δε τα πληρωσεςΕδω θα μου επιτρεψεις να θυμωσω κατα πως λεει κι γαβριλης.
Αν ποτε δεν εχεις δει τις προσπαθειες που καταβαλλονται απο τα συνεργεια σε ζημια ή βλαβη ωστε να αποκατασταθει στο συντομωτερο δυνατο η ηλεκτροδοτηση δε μπορεις να μιλας για σκασιλα...Εδώ θα μου επιτρέψεις να θυμώσω εγώ. Αντιπαρέρχομαι τα υπόλοιπα, ανάξιά σου άλλωστε, για να σου μιλήσω για τις ξαφνικές διακοπές και συνεπακόλουθα κατεβασμένα τηλέφωνα - και δεν με νοιάζει που ΚΑΘΕ Πάσχα κόβεται το ρεύμα στο σπίτι μου και 'κάθεται' το γλυκό, αλλά για τις πολλές φορές που κόβεται απροειδοποίητα το ρεύμα στη δουλειά και τα τηλέφωνα της ΔΕΗ είναι κατεβασμένα. Ξέρω ότι προσπαθούν, αλλά ΑΠΑΙΤΩ να καταλάβουν ότι έχω κι εγώ κάποιος εργάτες που πληρώνω και προϊόντα που μουλιάζουν στα πλυντήρια και θέλω να ξέρω αν θα ξαναέχω ρεύμα σε 5, 55 ή 155 λεπτά.
700 χιλ δρχ πλήρωσα εγγύηση το 1986, ξαναπλήρωσα αλλάζοντας την παροχή πριν από 2 χρόνια - και πληρώνω μηνιαίους λογ/σμούς max 800 ευρά. Ε, δε μου κάνουν και χάρη...
Κανεις δε σου κανει χαρη.
Χωρις να αποκλειω το ενδεχομενο που λες την ιδια σκεψη με σενα κανουν (δικαιολογημενα φυσικα) και μερικες εκατονταδες αλλοι πελατες.
Φαντασου τωρα τι γινεται.
Μετα οταν ο εργοδηγος εχει να συντονισει πολλες φορες δυο και τρια συνεργεια ή να κανει χειρισμους σε καποιον υποσταθμο λογικο ειναι να μην σου απανταει κανεις.
Ολα αυτα με την επιφυλαξη οτι πραγματι καποιοι λειτουργουν ετσι .
Και πάλι στη ΔΕΗ θα συνδεόμουν, αν υποτεθεί ότι είχα εναλλακτική, από ιδεολογία και μόνο. Αλλά αραχτούς έχει και πολλούς, διαφωνείς;
Οχι.Το εγραψα εξαλλου -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οπου εχει ευθυνη η ΔΕΗ για ζημια αποζημιωνει.
Ελεος,δεν ηρθαμε χτες απο Αυστραλία
Eχεις παθει ζημια απο τη ΔΕΗ εσυ και δεν αποζημιωθηκες??
Μη πεις παλι για ιστοριες που ακουσες....
Α ναι και περιμενω να δω και εγω το (προφανες για σενα) τι σημαινει εκσυγχρονισμος του Δικτυου... -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τα κουτια και το μετρητη παντως δε τα πληρωσεςΕίδες ότι συμφωνούμε; Κακώς αρπάχτηκες.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
17:05
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΥΜΗΤΤΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΔΑΦΝΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗΩρε και να ημουν παγωτατζής στην Ηλιούπολη τώρα, θα είχα πληρώσει τα μεροκάματα στους υπαλλήλους και θα ήμουν τώρα πάνω από το ψυγείο και θα κανα αέρα με τα βυζιά μου μη λιώσει το παρφε!!!!!
Καλλιθεα δεν ειχαμε ρευμα απο τις 2:30 περιπου μεχρι τις 3 και 15 3 κ μιση!!!!!
Η πλακα ειναι οτι ο υπευθυνος της ΔΕΗ ειχε βγει λιγο πριν γινει η διακοπη στο δελτιο ειδησεων του Mega κ ελεγε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να γινει black out!!!!!!
Γελοιοι.....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Η πλακα ειναι οτι ο υπευθυνος της ΔΕΗ ειχε βγει λιγο πριν γινει η διακοπη στο δελτιο ειδησεων του Mega κ ελεγε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να γινει black out!!!!!!
Γελοιοι.....Φιλικη παρατηρηση και με το συμπαθειο:
Αν δεν ξερεις τη διαφορα μεταξυ black out και τοπικης βλαβης διαρκειας μιας ωρας μη κανεις τετοιους χαρακτηρισμους γιατι πολυ απλα γινεσαι περιπου οτι ο χαρακτηρισμος σου περιγραφει... -
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΥΜΗΤΤΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΔΑΦΝΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Tοπικη η βλαβη.....
Δεν εγινε δα κ τιποτα το τραγικο...
1+ ωρα νταλα μεσημερι με 42 βαθμους.Στην περιφερεια ειχαν ρευμα αλλωστε..Γιατρος ειμαι,δεν ειμαι υπαλληλος της ΔΕΗ κ δεν εχει σημασια αν ηταν η οχι μπλακ αουτ,αλλα η ουσια παραμενει μια...Οτι ο υπευθυνος της ΔΕΗ διαβεβαιωνε κατα τα αλλα οτι δεν θα υπαρξει το παραμικρο προβλημα γιατι ειχαμε αποφυγει τον κινδυνο...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αν δεν ξερεις τη διαφορα μεταξυ black out και τοπικης βλαβης διαρκειας μιας ωρας μη κανεις τετοιους χαρακτηρισμους γιατι πολυ απλα γινεσαι περιπου οτι ο χαρακτηρισμος σου περιγραφει...Γιατί δεν τα κόβει από το πάγιο μόλις έχει διακοπή????
Μήπως αποζημιώνει???? Καταχρηστική σύμβαση ξέρει κανείς τι εστί?????
Γιατί δεν μας κάνει δώρο η ΔΕΗ και σταθεροποιητές τάσης ???? Όταν καίγονται οι συσκευές που είναι οι πάπιες???? Ποιος αποζημιώνει????
Μήπως οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν έχουν καταναλωτική συνείδηση???? Εντάξει έχεις πιο φθηνό ρεύμα επειδή διορίστηκες, αλλά μην γίνεσαι και προκλητικός!!!! (δυστυχώς είχα γείτονα υπάλληλο ΔΕΗ, όλα ανοικτά και το χειμώνα μόνο air condition)
Όσο για το πόσο αποτελεσματική είναι η εταιρεία το είδαμε εκτός των άλλων και από την συμπεριφορά της στις αυξήσεις του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο ).. μεταξύ 2004 και 2005 έχασε τα μισά της κέρδη. Προστασία έναντι κινδύνων φαίνεται είναι πολυτέλεια αφού μπορούμε εύκολα να ρίξουμε μια αύξηση της τιμής στους καταναλωτές... Τι μονωπόλιο έχουμε άλλωστε?????Αν υπήρχε ανταγωνιστής να ξέρεις ότι σίγουρα θα έιχε προστασία έναντι της αύξησης της τιμής του πετρελαίου (άσε που δεν θα χρησιμοποιούσε) οπότε θα ωλέπαμε και ποιος θα ήταν και πιο ανταγωνιστικός!!!!
Επίσης ξαναυπενθυμίζω ότι τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων που πήρε η ΔΕΗ, στα πλαίσια της εφαρμογής της Συνθήκης του Κιότο, ήταν πολύ πέρα του κανονικού όπως άλλωστε και οι εκπομπές ρύπων των μονάδων της, οπότε στο μέλλον αυτή θα αγοράζει συμβόλαια ρύπων και τα αιολικά πάρκα θα της πουλάνε...
καθήστε σε μια πολυθρόνα και να δείτε τι έχει να γίνει σε δυο - τρία χρονάκια και που θα φθάσει το κόοτος παραγωγής της ΔΕΗ λόγω των δαπανών για την αγορά συμβολαίων εκπομπής ρύπων. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν δεν ξερεις τη διαφορα μεταξυ black out και τοπικης βλαβης διαρκειας μιας ωρας μη κανεις τετοιους χαρακτηρισμους γιατι πολυ απλα γινεσαι περιπου οτι ο χαρακτηρισμος σου περιγραφει...Γιατί δεν τα κόβει από το πάγιο μόλις έχει διακοπή????
Μήπως αποζημιώνει???? Καταχρηστική σύμβαση ξέρει κανείς τι εστί?????Eχεις διαβασει ποτε συμβαση παροχης Ηλεκτρικου ρευματος??
Αν ναι σε ποια σημεια ειναι καταχρηστικη??
Αν οχι πως ξερεις οτι ειναι καταχρηστικη??Γιατί δεν μας κάνει δώρο η ΔΕΗ και σταθεροποιητές τάσης ????
Δωρο??Ποιος σου κανει δωρο (πραγματικο, οχι μα'ι'μου)??
Οι εταιρειες κινητης τηλεφωνιας??
Οι τραπεζες??
Ο περιπτερας της γειτονιας σου??
Και στο τελος τελος δικη σου/μου/μας προστασια ειναι...
Αλλα ειπαμε προτιμαμε να βαλουμε επιχρυση χεστρα των 3000 ευρω και να αφησουμε το σπιτι μας απροστατευτο...Όταν καίγονται οι συσκευές που είναι οι πάπιες???? Ποιος αποζημιώνει????
Ποτε σου καηκε κατι και δεν αποζημιωθηκες??
Μήπως οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν έχουν καταναλωτική συνείδηση???? Εντάξει έχεις πιο φθηνό ρεύμα επειδή διορίστηκες, αλλά μην γίνεσαι και προκλητικός!!!! (δυστυχώς είχα γείτονα υπάλληλο ΔΕΗ, όλα ανοικτά και το χειμώνα μόνο air condition)
Eσυ εχεις εναν γειτονα και εγω ξερω αλλους 50...
Σε μια κοινωνια εικοσι εξη χιλιαδων ανθρωπων δεν μπορει να ειναι ολοι σωστοι ετσι δεν ειναι??
Οσο για το προκλητικος αστο καλυτερα...
Εχω κι εγω εναν γειτονα που εργαζεται στη Μερσεντες στη Στουτγαρδη και καθε χρονο μου ερχεται με μοντελακι καινουριο και σενιο...
Ενταξει ρε μεγαλε μη γινεσαι προκλητικος....
Ομοιως ενας αλλος δουλευει σε φουρνο και με το ψωμι που παιρνει καθε μερα τα'ι'ζει τα σκυλια.....Όσο για το πόσο αποτελεσματική είναι η εταιρεία το είδαμε εκτός των άλλων και από την συμπεριφορά της στις αυξήσεις του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο ).. μεταξύ 2004 και 2005 έχασε τα μισά της κέρδη. Προστασία έναντι κινδύνων φαίνεται είναι πολυτέλεια αφού μπορούμε εύκολα να ρίξουμε μια αύξηση της τιμής στους καταναλωτές... Τι μονωπόλιο έχουμε άλλωστε?????
T επρεπε δηλαδη να κανει και δεν το εκανε??
Και στη τελικη τι εκαναν αλλες Ηλεκτρικες εταιρειες περισσοτερο απο τη ΔΕΗ??
Οσο για τις αυξησεις αστο καλυτερα...
Οταν τα καυσιμα αυξηθηκαν 120% και το ρευμα 6% μονο ετσι που λες δεν σκεφτεται η ΔΕΗ.Καιρος ομως ειναι να αποφασισουμε:
Θελουμε ΔΕΗ να λειτουργει με τους κανονες της αγορας??
Θελουμε ΔΕΗ να ασκει κοινωνικη πολιτικη??
Ως γνωστον τα δυο αυτα δε συνδυαζονται....Αν υπήρχε ανταγωνιστής να ξέρεις ότι σίγουρα θα έιχε προστασία έναντι της αύξησης της τιμής του πετρελαίου (άσε που δεν θα χρησιμοποιούσε) οπότε θα ωλέπαμε και ποιος θα ήταν και πιο ανταγωνιστικός!!!!
Eξηγησε μου τι εννοεις με την φραση προστασια εναντι της αυξησης της τιμης του πετρελαιου.
Μπας και μπορεσουμε και εμεις εδω να προστατευτουμε...
Δηλαδη κατα τη γνωμη σου τι αλλο μπορουν να καψουν τα εργοστασια των νησιων, ή ο στολος των αυτοκινητων της??
Τοχουμε ξαναπει και ξαναγραψει 100 φορες.
Η μονη λυση για απεξαρτηση απο το πετρελαιο και γενικα τα ορυκτα καυσιμα ειναι η πηρηνικη ενεργεια.
Τελεια και παυλα.
Ολα τα αλλα (αιολικα, ηλιος νερο) λειτουργουν συμπληρωματικα.
Λοιπον τι λες??Οργανωνουμε μια διαδηλωση υπερ της πυρηνικης ενεργειας??Επίσης ξαναυπενθυμίζω ότι τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων που πήρε η ΔΕΗ, στα πλαίσια της εφαρμογής της Συνθήκης του Κιότο, ήταν πολύ πέρα του κανονικού όπως άλλωστε και οι εκπομπές ρύπων των μονάδων της, οπότε στο μέλλον αυτή θα αγοράζει συμβόλαια ρύπων και τα αιολικά πάρκα θα της πουλάνε...
Κατσε γιατι μπερδευτηκα τωρα:
Η ΔΕΗ αγορασε δικαιωματα (τα οποια ανεβαζουν το κοστος) γιατι κακως καιει Λιγνιτη αντι να καιει πετρελαιο το οποιο ακριβαινει και κακως το χρησιμοποιει η ΔΕΗ σαν καυσιμο γιατι ειναι ακριβο και ανεβαζει το κοστος.
Η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα??καθήστε σε μια πολυθρόνα και να δείτε τι έχει να γίνει σε δυο - τρία χρονάκια και που θα φθάσει το κόοτος παραγωγής της ΔΕΗ λόγω των δαπανών για την αγορά συμβολαίων εκπομπής ρύπων.
Aπo 1/7/2007 θα εχει ανταγωνιστες η ΔΕΗ...
Για να δουμε λοιπον.... -
KRIEZA εσυ τι εισαι? αντρας η γυναικα? Κυκλοφορει και ενας kate στα φορουμς και ολοι τον μπερδεψαν
Και για να μην ειμαι off topic καλα ολα αυτα που λετε για την ΔΕΗ αλλα εμενα ποιος με αποζημειωνει οταν γινει διακοπη ρευματος και μου διαλυσει καποια ηλεκτρικη οικοσκευη?
Οσο για το ποσο φτηνη η ακριβη ειναι η ΔΕΗ ας μας πει καποιος ποσο της στοιχιζει η κιλοβατορα και ποσο την χρεωνει.....εκει θα δουμε αν η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
KRIEZA εσυ τι εισαι? αντρας η γυναικα? Κυκλοφορει και ενας kate στα φορουμς και ολοι τον μπερδεψανΔε το καταλαβα αυτο
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
KRIEZA εσυ τι εισαι? αντρας η γυναικα? Κυκλοφορει και ενας kate στα φορουμς και ολοι τον μπερδεψαν
Δε το καταλαβα αυτο
Σαμπος κανεις καταλαβε οτι το kate ηταν αντρικο?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...τις πολλές φορές που κόβεται απροειδοποίητα το ρεύμα στη δουλειά και τα τηλέφωνα της ΔΕΗ είναι κατεβασμένα. Ξέρω ότι προσπαθούν, αλλά ΑΠΑΙΤΩ να καταλάβουν ότι έχω κι εγώ κάποιος εργάτες που πληρώνω και προϊόντα που μουλιάζουν στα πλυντήρια και θέλω να ξέρω αν θα ξαναέχω ρεύμα σε 5, 55 ή 155 λεπτά...Ε, το ζήσαμε κι αυτό: Πήραν τηλέφωνο από τη ΔΕΗ, για να μας προειδοποιήσουν ότι την επόμενη μέρα θα είχαμε διακοπή από 9 - 11 το πρωί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η διακοπή έγινε, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε: Είχαμε προετοιμαστεί.
Μακάρι ν' αλλάξουν τα πράγματα, είναι εύκολο να γίνουν καλύτερα, γμτ.Τώρα, να υποψιαστώ δάκτυλο του KRIEZA ή θα με πείτε καχύποπτο;
-
Η Βάρκιζα έχει παντού εναέρια καλώδια. Εκτός από το πάνω μέρος της Αφροδίτης. Όπου σε 4 τεράστιες βίλες που χτίζονται τώρα η ΔΕΗ υπογειοποίησε τα καλώδια. Μαζεύτηκαν οι πλούσιοι και έβαλαν ρεφενέ για να είναι όμορφος ο δρόμος, ή παίζεται κάτι άλλο;
Αμάν πια με το UPS! Πληρώνω για ρεύμα κι έχω απαίτηση να έχω σωστό ρεύμα. Δηλαδή πρέπει να πληρώνω εγώ; Και θα βάλω παντού UPS; Ακόμα και σε συσκευές (όπως το ψυγείο) που γράφουν ρητά στις οδηγίες να μην το κάνω;
Έχω χάσει έναν υπολογιστή από το ρεύμα, και μου έχει καεί τρεις φορές το βίντεο. Για χρόνια είχα σταθερά διακοπές κάθε απόγευμα τα καλοκαίρια. Δεδομένου ότι τα σύγχρονα ηλεκτρονικά είναι συνεχώς σε λειτουργία (ο προαναφερθής υπολογιστής και το βίντεο ήταν θεωρητικά off), σημαίνει ότι έφτσα να έχω τηλεοράσεις και στερεοφωνικά εκτός μπρίζας και τα έβαζα μόνο πριν τα λειτουργήσω. Α, και το ψυγείο έπαθε κάτι κουλά (λεντάκια που δεν ανάβουν και κάνει κάτι παράξενους θορύβους όταν ξανάρχεται το ρεύμα που με αναγκάζουν να του κάνω 'reset'), αλλά ευτυχώς ψύξη έχει ακόμα.
Και να μην πω για κάποιες πτώσεις τάσης κάτω από 200V, και μια εποχή που η συχνότητα είχε φύγει από τα 50Hz (στο πανεπιστήμιο τότε είχαμε συχνόμετρο).
Τα είπα, ξεθύμανα, αλλά να λέμε την αλήθεια, ανάμεσα στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ προτιμώ τη ΔΕΗ! Έχω τραβήξει περισσότερα από τους τηλεφωνάδες, αλλά γι' αυτό άλλη φορά.
Τώρα όσον αφορά τις ανανεώσιμες, σίγουρα δεν αρκούν από μόνες τους. Σίγουρα οι ανεμογεννήτριες είναι πρόβλημα για τις κατοικημένες περιοχές. Κάνουν θόρυβο και μπορούν να ενοχλούν τους γείτονες. Αλλά τα φοτοβολταϊκά; Που μπορούν απλώς να αντικαταστήσουν τα κεραμίδια; Μακάρι να αλλάξει ο νόμος, γιατί με τον προηγούμενο ήθελες ένα σκασμό δικαιολογητικά...
Αμ, το άλλο το ακούσατε; Ότι διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι ότι οι ανεμογεννήτριες δημιουργούν πρόβλημα στα κριάρια, δεν τους σηκώνεται και δεν γκαστρώνονται οι προβατίνες;
Ερώτηση: τα γεωθερμικά εργοστάσια στην Μήλο δουλεύουν; Γιατί κάτι πήρε το αυτό μου ότι έχουν κλείσει...
Και μια κακία προς τους κατοίκους των νησιών που θέλουν ρεύμα, αλλά όχι εργοστάσιο (βλ. Κρήτη) ή καλώδια (βλ. Τήνο). Με πορδές δεν ανάβει η λάμπα...
Όσο για τις προγραμματισμένες διακοπές, η ΔΕΗ ήταν πάντα αστέρι. Θυμάμαι από μικρός το τοιχοκολλημένο χαρτάκι με την προειδοποίηση μέρες πριν. Και πάντα το ρεύμα κοβόταν λιγότερο από τον χρόνο που έλεγε.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Έχω χάσει έναν υπολογιστή από το ρεύμα, και μου έχει καεί τρεις φορές το βίντεο.Έχεις ακουστά μια σχετική κατάρα;
-
Ναι, είναι πράγματι αστείο.
Ευτυχώς που είναι παλιάς τεχνολογίας και έχω γνωστό ηλεκτρονικό που βρίσκει τα υλικά και το φτιάχνει, γιατί η αντιπροσωπία λέει ότι 'δεν συμφέρει η επισκευή'. Χρεώνουν την πλακέτα περισσότερο από ένα νέο μηχάνημα (και δεν σου αλλάζουν μόνο ότι έχει χαλάσει), αλλά αυτό είναι για άλλο ποστ...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Ερώτηση: τα γεωθερμικά εργοστάσια στην Μήλο δουλεύουν; Γιατί κάτι πήρε το αυτό μου ότι έχουν κλείσει...
Και μια κακία προς τους κατοίκους των νησιών που θέλουν ρεύμα, αλλά όχι εργοστάσιο (βλ. Κρήτη) ή καλώδια (βλ. Τήνο). Με πορδές δεν ανάβει η λάμπα...
Το γεωθερμικο εργοστασιο στην Μηλο δεν δουλεψε ποτε και ουτε προκειται για αρκετα χρόνια ακόμα.
Θρυλική περίπτωση (που θα πρεπει να διδασκεται στις σχολες management) οπου το 'αποφασίζω και διατασσω' καποιων φιλοδοξων βρέθηκε αντιμετωπο με την ολική άγνοια του 'θα πεθανουμε ουλοι απο το χτικιό αν λειτουργήσ τουτο το κακό το πράμα'NIMBY
-
Στην ευρύτερη περιοχή Καρύστου ( Αλμυροπόταμος κτλ ) οι ανεμογεννήτριες δεν κάνουν θόρυβο. Πήγα σε απόσταση έως 500 μέτρα από αυτές. Το μόνο που άκουγες ήταν ένα θρόισμα. Είχα βρεθεί στην περιοχή την εποχή της φετινής Λαμπρής. Γιατί λένε όλοι ότι κάνουν θόρυβο ;
Σε ότι αφορά στα φωτοβολταϊκά αναρωτιόμουν εάν έχουν αντανακλάσεις αντίστοιχες των ηλιακών θερμοσιφώνων ή των κτηρίων που έχουν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Εάν αυτό ισχύει και έχουν τόσο ισχυρές αντανακλάσεις τότε νομίζω πως δεν πρέπει να εγκαθίστανται γιατί θα προκαλέσουν αλλαγές στα τοπικά μικροκλίματα.
Περί ΔΕΗ