-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο νεαρός Αλέξης έχει σχέδιο όμως: θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και θα φορολογήσει το κεφάλαιο, πχ τους εφοπλιστές της ποντοπόρου. Έξυπνος.
Εχμ,καποιοι αλλοι εξυπνοι το νομοθετησαν ηδη:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231220821 -
Τα 'πανε, τα συμφωνήσανε.
Είχαν ένα ντρινκ τις προάλλες.edit:
α, το γράφει κιόλας 'ύπαρξη συνυποσχετικού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα'. -
φαντάσου δλδ αν τους μεθύσουμε με τπτ caipirhe τι θα πληρώσουν
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χαράτσι ΔΕΗ (η μεγαλύτερη φορολογική μαλακία της δεκαετίας, και ίσως ό,τι πιο άδικο έχουν σκεφτεί)== νταξ μωρέ, θα βάλει ΕΤΑΚ στα γκαζάδικα του Λάτση δεν θα χρειαστεί να ξαναπληρώσει φόρους ο Έλληνας.
γεια σου ρε μανος μεγάλε
δηλαδη καλα κανει και δεν το πληρωνει ε;
Αν θες την ταπεινή μου άποψη κάνει λάθος, γιατί υπάρχουν διαφοροι jmarr που δεν έχουν πρόβλημα με τον σκάι αλλά κόμπλεξ με τον τσίπρα
Για να δούμε λίγο την κατάσταση όμως
Έχουμε ένα εντελώς άδικο μέτρο το οποίο πλήττει συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα σε υπερθετικό βαθμό και μέσα απο διάφορα νομοθετικά τρικ αφήνει ανέμπαφους διάφορους άλλους. Δε φτάνει αυτό, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής σου κόβει και το ρεύμα.
Ένας τρόπος για να εναντιωθείς ως κοινωνικό σύνολο είναι να κάνει μαζικό μποϋκοτάζ. Ο αρχηγός ενός κόμματος που θεωρεί αυτό το μέτρο λάθος βγαίνει και υποστηρίζει αυτή τη μέθοδο. Μπορείς να του προσάψεις ό,τι θες για τις προθέσεις του, ούτως ή άλλως διαφωνείς μαζί του.Απ την άλλη έχεις ένα γυφτοκάναλο που απ το πρωί ως το βράδυ μας κάνει τα @ ζέπελιν με την νομιμότητα, τη σημασία του να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, το όλοι μαζί τα φάγατε κλπ. Και αυτοί οι γύφτοι, όταν τους κάνουν τσακωτούς, όχι μόνο ουρλιάζουν μέχρι να ξεβρακωθούν τελείως και να αναγκαστούν να το πληρώσουν, αλλά θέλουν να βγουν και απο πάνω.
Το φινάλε για μένα είναι απλό. Όσο το φορολογικό νομοσχέδιο έχει τόσο κραυγαλέες αδικίες, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα να εμπεδωθεί φορολογική συνείδηση.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
φαντάσου δλδ αν τους μεθύσουμε με τπτ caipirhe τι θα πληρώσουνχαράτσι ΔΕΗ (η μεγαλύτερη φορολογική μαλακία της δεκαετίας, και ίσως ό,τι πιο άδικο έχουν σκεφτεί)== νταξ μωρέ, θα βάλει ΕΤΑΚ στα γκαζάδικα του Λάτση δεν θα χρειαστεί να ξαναπληρώσει φόρους ο Έλληνας.
γεια σου ρε μανος μεγάλε
δηλαδη καλα κανει και δεν το πληρωνει ε;
Αν θες την ταπεινή μου άποψη κάνει λάθος, γιατί υπάρχουν διαφοροι jmarr που δεν έχουν πρόβλημα με τον σκάι αλλά κόμπλεξ με τον τσίπρα
Για να δούμε λίγο την κατάσταση όμως
Έχουμε ένα εντελώς άδικο μέτρο το οποίο πλήττει συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα σε υπερθετικό βαθμό και μέσα απο διάφορα νομοθετικά τρικ αφήνει ανέμπαφους διάφορους άλλους. Δε φτάνει αυτό, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής σου κόβει και το ρεύμα.
Ένας τρόπος για να εναντιωθείς ως κοινωνικό σύνολο είναι να κάνει μαζικό μποϋκοτάζ. Ο αρχηγός ενός κόμματος που θεωρεί αυτό το μέτρο λάθος βγαίνει και υποστηρίζει αυτή τη μέθοδο. Μπορείς να του προσάψεις ό,τι θες για τις προθέσεις του, ούτως ή άλλως διαφωνείς μαζί του.Απ την άλλη έχεις ένα γυφτοκάναλο που απ το πρωί ως το βράδυ μας κάνει τα @ ζέπελιν με την νομιμότητα, τη σημασία του να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, το όλοι μαζί τα φάγατε κλπ. Και αυτοί οι γύφτοι, όταν τους κάνουν τσακωτούς, όχι μόνο ουρλιάζουν μέχρι να ξεβρακωθούν τελείως και να αναγκαστούν να το πληρώσουν, αλλά θέλουν να βγουν και απο πάνω.
Το φινάλε για μένα είναι απλό. Όσο το φορολογικό νομοσχέδιο έχει τόσο κραυγαλέες αδικίες, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα να εμπεδωθεί φορολογική συνείδηση.
ο καθε Τσιπρας δεν θα κρινει καταρχην εαν ενας νομος ειναι 'δικαιος' ή οχι.
ουτε θα κρινει αυτος την συνταγματικοτητα του.και εγω θεωρω οτι ειναι αδικος ο νομος. Πληρωνω; Ναι πληρωνω κανονικα και με κοστος σημαντικο για τα οικονομικα μου αυτη τη στιγμη.
για τις αδικιες του νομου να αγωνιστουμε ολοι μαζι. Ομως το να καταργουμε ή να αντιστεκομαστε στην εφαρμογη ενος νομου επειδη δεν μας αρεσει ή επειδη εμεις θεωρουμε (υπαρχουν πολλοι που συμφωνουν με τον νομο) οτι ειναι αδικος/παρανομος/αντισυνταγματικος, ειναι αλλο πραγμα.
και εγω μπορει να θεωρησω αυριο οτι το 30% φορος ειναι μεγαλος ή οτι το ΦΠΑ ειναι επισης αδικο, αρα δεν το πληρωνω. Μεθαυριο μπορει καποιος να κανει ενα 'λογικο αλμα' και να θεωρησει οτι ειναι αδικο να υπαρχουν 800000 μεταναστες στην Ελλαδα και να αρχισει να τους πεταει στη θαλασσα μεχρι να γινουν 800. Και αλλα παραδειγματα. Καταλαβες που παει το θεμα;
θα μου πεις εδω το ΚΚΕ εχει καλεσει σε γενικη ανυπακοη το λαο, τι ψαχνεις τωρα...
το γυφτοκαναλο, πατας ενα κουμπι και το ξεφορτωνεσαι, τους τζαμπα μαγκες; Γιατι ειναι τζαμπα μαγκια να λες οτι 'δεν πληρωνω γιατι ειναι πολιτικη θεση', οταν ξερεις οτι ΔΕΝ θα σου κοψουν το ρευμα στο σπιτι...
-
Και πολύ καλά κάνεις και το πιστεύεις, άλλωστε όταν δεν πληρώνεις, είσαι αντιμέτωπος με τις όποιες συνέπειες, δεν κρύβεσαι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εχω εξίσου πρόβλημα με όποιον πουλάει παραμύθι, αέρα ή εμπανάσταση και προσπαθεί να καλύψει τις μπινιές του πίσω από οτιδήποτε θεωρητικό/πολιτικό/θρησκευτικό κλπ. (πχ. ΔΥ αριστεροί εμπαναστάτες κλπ πουτανοσπέρματα)
Αμα ο skai δεν πλήρωνε καλώς εγινε οτι εγινε και πλήρωσε αλλά οχι να βγαίνει ως μάνγκας το μαλακισμένο ο Τσίπρας. Βέβαια οι ηλίθιοι που τον πιστεύουν και τον ψηφίζουν τέτοια γουστάρουν. Αριστερίστικο αντικαπιταλιστικό μάρκετινγκ καταναλώνουν.
-
Ουτε εγω εχω πληρωσει το χαρατσι...παρακαλω σχολιαστε..
-
Είναι γνωστό, το έχεις ξαναπεί. Τι ακριβώς περιμένεις ν' ακούσεις; 'Καλά τους κάνεις Πατριώτη, των δοσιλόγων γερμανοτσολιάδων';
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ο καθε Τσιπρας δεν θα κρινει καταρχην εαν ενας νομος ειναι 'δικαιος' ή οχι.
ουτε θα κρινει αυτος την συνταγματικοτητα του.και εγω θεωρω οτι ειναι αδικος ο νομος. Πληρωνω; Ναι πληρωνω κανονικα και με κοστος σημαντικο για τα οικονομικα μου αυτη τη στιγμη.
για τις αδικιες του νομου να αγωνιστουμε ολοι μαζι. Ομως το να καταργουμε ή να αντιστεκομαστε στην εφαρμογη ενος νομου επειδη δεν μας αρεσει ή επειδη εμεις θεωρουμε (υπαρχουν πολλοι που συμφωνουν με τον νομο) οτι ειναι αδικος/παρανομος/αντισυνταγματικος, ειναι αλλο πραγμα.
και εγω μπορει να θεωρησω αυριο οτι το 30% φορος ειναι μεγαλος ή οτι το ΦΠΑ ειναι επισης αδικο, αρα δεν το πληρωνω. Μεθαυριο μπορει καποιος να κανει ενα 'λογικο αλμα' και να θεωρησει οτι ειναι αδικο να υπαρχουν 800000 μεταναστες στην Ελλαδα και να αρχισει να τους πεταει στη θαλασσα μεχρι να γινουν 800. Και αλλα παραδειγματα. Καταλαβες που παει το θεμα;
θα μου πεις εδω το ΚΚΕ εχει καλεσει σε γενικη ανυπακοη το λαο, τι ψαχνεις τωρα...
το γυφτοκαναλο, πατας ενα κουμπι και το ξεφορτωνεσαι, τους τζαμπα μαγκες; Γιατι ειναι τζαμπα μαγκια να λες οτι 'δεν πληρωνω γιατι ειναι πολιτικη θεση', οταν ξερεις οτι ΔΕΝ θα σου κοψουν το ρευμα στο σπιτι...
Όλα αυτά καλά και άγια σε ένα κράτος δικαίου αλλά αυτό προϋποθέτει **1) **να έχεις διάκριση εξουσιών (όπως λέει και το Σύνταγμα) 2) να έχεις μια οντότητα η οποία να δύναται να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μή ενός νόμου.
Για το πρώτο:
Στην πράξη τόσο η νομοθετική όσο και η εκτελεστική εξουσία ανήκουν στην κυβέρνηση. (βλ. κομματική πειθαρχία και γραμμή που είναι αντισυνταγματική βεβαίως βεβαίως). Επομένως ο μόνος τρόπος να τεθεί σε εφαρμογή ένας νόμος αντίθετος με τις επιθυμίες της Κυβέρνησης είναι να 'ρίξεις' αυτήν την Κυβέρνηση, άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Επομένως νόμος που να καταργεί τα χαράτσια δεν πρόκειται ποτέ να ψηφιστεί αν δεν το θέλει η Κυβέρνηση, αφού αυτή ασκεί την αντισυνταγματική κομματική πειθαρχία.Για το δεύτερο:
Ποιος είναι αρμόδιος να αποφασίσει για την αντι-συνταγματικότητα ενός νόμου στην Ελλάδα? Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (σχεδόν ποτέ δεν έχει στείλει πίσω νόμο). Το Συμβούλιο της Επικρατείας( δεν είναι αυτή η κύρια δουλειά του αφού ελέγχει διοικητικές πράξεις και όχι νομοθετικές). Τα δικαστήρια (οι αποφάσεις τους αφορούν μόνο τους εκάστοτε διαδίκους). Το ανώτατο ειδικό δικαστήριο (μπορεί να το κάνει μετά από χροοοόνια και αφού διαφωνήσουν δύο ανώτατα δικαστήρια.Στην πράξη λοιπόν πως θα αλλάξεις έναν άδικο νόμο χωρίς να περάσουν πολλά χρόνια και με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν ανάλογα; Πως θα αγωνιστούμε όλοι μαζί όπως είπες για να αποτρέψουμε τις αδικίες Μανωλιό μου;
-
ωραια η αναλυση, αλλα εξηγω που οδηγει η κατ'ιδιαν ερμηνεια των νομων αν και ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις.
Ο χρήστης spiros έγραψε:
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ουτε εγω εχω πληρωσει το χαρατσι...παρακαλω σχολιαστε..για 'πολιτικους' λογους ή για οικονομικους;
-
Μα...ψηφίζοντας άλλο κόμμα, που να υπόσχεται αυτά που θέλουμε και να τα κάνει, αργά ή γρήγορα, πράξη.
Γιατί, αν κάνουμε κάτι άλλο (βλ. ανυπακοή και δεν πληρώνω), τότε αν ανέβει το κόμμα με πρόγραμμα που να γουστάρουμε, οι άλλοι, που δεν θα το γουστάρουν, ίσως ανατρέψουν με τη σειρά τους με ανυπακοή και δεν πληρώνω το πρόγραμμα αυτό. Ενοχλητικό;
Κοίτα κάτι ερωτήσεις βραδιάτικα...
-
Αυτό που λέω αγόρια είναι πως αν θέλετε να παίξουμε by the book να το κάνουμε all the way.
Όχι να έχουμε παραγωγή νόμων με αντισυνταγματικό τρόπο και μετά να λέμε τους παραβάτες αυτών των νόμων παράνομους, όταν η ίδια η Κυβέρνηση όχι απλά παράβιάζει ένα απλό νόμο αλλά το ίδιο το Σύνταγμα.Γιατί όταν επικαλούμαστε το κράτος δικαίου καλό θα είναι αυτό να υπάρχει ουσιαστικά στον πυρήνα του, αλλιώς κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.
-
Τα δικαστήρια έχουν επανειλημμένα απορρίψει προσφυγές για αντισυνταγματικότητες νόμων, διαταγμάτων και μνημονίων.
Αντιθέτως, πολλά από τα αιτήματα των επαναστατών είναι κάργα αντισυνταγματικά.
Άρα, για τί ακριβώς συζητάμε; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα...ψηφίζοντας άλλο κόμμα, που να υπόσχεται αυτά που θέλουμε και να τα κάνει, αργά ή γρήγορα, πράξη.Γιατί, αν κάνουμε κάτι άλλο (βλ. ανυπακοή και δεν πληρώνω), τότε αν ανέβει το κόμμα με πρόγραμμα που να γουστάρουμε, οι άλλοι, που δεν θα το γουστάρουν, ίσως ανατρέψουν με τη σειρά τους με ανυπακοή και δεν πληρώνω το πρόγραμμα αυτό. Ενοχλητικό;
Κοίτα κάτι ερωτήσεις βραδιάτικα...
υποσχεθηκε ο σαμαρας οτι θα το καταργηση και τον ψηφησα
δεν το καταργησε τι να κανω τωρα? -
Ούτε ο Ανδρέας σ' έβγαλε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ. Τι έκανες τότε;
-
Αν ο ΣΚΑΪ παρανόμως δεν πλήρωσε το χαράτσι, τότε ντροπή τους. Προφανώς και η μη πληρωμή του από τον Τσίπρα δε συνιστά εξυπνάδα, όπως φυσικά δεν δίνει συγχωροχάρτι στον κάθε Αλαφούζο.
Επαναλαμβάνω, κατ' εμέ καλό είναι να μην είμαστε ουτε με τους 'μεγάλους', ούτε να λαϊκίζουμε γλύφοντας τους μικρούς.
Και κάτι ακόμα - ρε γαμώτο γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε χωρίς να ακούμε για 'αριστερούς υπανθρώπους', 'φασιστοειδή', να 'ψοφήσει ο τάδε'; Κρίμα δεν είναι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ούτε ο Ανδρέας σ' έβγαλε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ. Τι έκανες τότε;μπηκα αξιοκρατικα στο δημοσιο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα δικαστήρια έχουν επανειλημμένα απορρίψει προσφυγές για αντισυνταγματικότητες νόμων, διαταγμάτων και μνημονίων.
Αντιθέτως, πολλά από τα αιτήματα των επαναστατών είναι κάργα αντισυνταγματικά.
Άρα, για τί ακριβώς συζητάμε;Κρίσεις αντισυνταγματικότητας από Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις σου κάνουν? Εκεί τι έγινε έφυγε πίσω ο νόμος? Ή οι κρίσεις αυτές είναι πρόκειται να ισχύσουν για το σύνολο των πολιτών χωρίς να τρέχουν στα δικαστήρια?
Τι μας λές λοιπόν?Μίλησα για την ουσία του κράτους δικαίου το οποίο κάποιοι επικαλέστηκαν. nothing special. Διότι εάν το ένα κομμάτι είναι η πλήρης τήρηση και εφαρμογή του νόμου το άλλο κομμάτι είναι η σωστή παραγωγή του νόμου κάτι για το οποίο οι θιασώτες της νομιμότητας δεν αναφέρουν κουβέντα.
Όχι πως αυτό σε νομιμοποιεί να κάνεις ό,τι γουστάρεις, σε καμία περίπτωση. Αλλά ο τρόπος με τον οποίον παράγονται οι νόμοι στη χώρα είναι σαθρός, επομένως τίθεται σε σοβαρή αμφισβήτηση το επιχείρημα ότι αντανακλάται η θέληση της πλειοψηφίας. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι εκφραστές των πολιτών που καθορίστηκαν δια της ψήφου δεν αποφασίζουν ελεύθερα.Όποιος λοιπόν λέει 'σωπάστε και εφαρμόστε το νόμο, διότι είμεθα μια δημοκρατική κοινωνία' καλό θα είναι να έχει εξίσου το σθένος να απευθύνεται και στο μηχανισμό παραγωγής αυτού του νόμου όταν αυτός δεν τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις. Αυτό λέω και τίποτα άλλο.
@**spiros **
έκανα μια ανάλυση αλλά σε ρώτησα ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα. Ποιοί είναι οι τρόποι με τους οποίους όπως λές θα αγωνιστουμε ολοι μαζι για τις αδικιες του νομου; -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
@**spiros **
έκανα μια ανάλυση αλλά σε ρώτησα ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα. Ποιοί είναι οι τρόποι με τους οποίους όπως λές θα αγωνιστουμε ολοι μαζι για τις αδικιες του νομου;Προσφυγη στα αρμοδια δικαστηρια για αρχη.
Περί ΔΕΗ