-
Το αυτοκίνητο για το οποίο ενδιαφέρεται πολύ φιλικό μου πρόσωπο είναι το Accord στην έκδοση Comfort Plus. Αυτό που του έθεσα ως προβληματισμό είναι ότι από ότι άκουσα θα έρθει σε λιγο το facelift. Αξίζει η αναμονή του για 2-3 μήνες ή να προχωρήσει στην αγορά του υπάρχοντος με έκπτωση 1500
-
Το αυτοκίνητο για το οποίο ενδιαφέρεται πολύ φιλικό μου πρόσωπο είναι το Accord στην έκδοση Comfort Plus. Αυτό που του έθεσα ως προβληματισμό είναι ότι από ότι άκουσα θα έρθει σε λιγο το facelift. Αξίζει η αναμονή του για 2-3 μήνες ή να προχωρήσει στην αγορά του υπάρχοντος με έκπτωση 1500
-
-
Ως κάτοχος του Accord εδώ και σχεδόν δύο χρόνια είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Εδώ στην Κύπρο έχει κυκλοφορήσει η face-lifted εκδοση εδώ και τουλαχιστον 3 μηνες. Είναι παράξενο που εκεί στην Ελλάδα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.
Από ότι έχω αντιληφθεί οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι διαφορετικές σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην Κύπρο υπάρχει άυτή τη στιγμή η έκδοση Type-S και η πιο πλούσια Εxecutive (επιπλέον φουλ δερματινα καθισματα, ηλιοροφή, διχρωμία ταμπλο (ξυλινη επένδυση αντί απομίμησης ανθρακονηματων που υπάρχει στην απλή 'εκδοση), cd changer και μερικές ακόμα μικρολεπτομερείες)
Οι διαφορές της νεας έκδοσης του Αccord σε σχεση με την προηγούμενη είναι οι εξής:- Προσθήκη VSC (=ESP)
- Υπολογιστής ταξιδίου πολλαπλών ενδίξεων (trip computer)
- Νέας σχεδίασης ζαντες αλουμινιου με αυξημενη διαμετρο (17'' οι νυν, 16'' οι προηγούμενες)
- Ποδιες (μπροστά, πίσω και στα πλάγια)
- Προβολείς ομιχλης
- Ελαφρα ανασχεδιασμενη μασκα
- Ελαφρά ανασχεδιαμενος προφυλακτήρας
- Ελαφρα ανασχεδιαμένοι δείκτες πορείας
- Ηλεκτρικα ρυθμιζόμενα καθισματα οδηγού/συνοδηγού
Όλα αυτα είναι στανταρτ από την απλή Type-s έκδοση.
Στην Ελλάδα φανάζομαι ότι η comfort plus είναι η πλούσια έκδοση άρα αυτά θα είναι στανταρτ. Το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου έίναι σχεδον πλήρες. Θα έλεγα πλήρες αν τοποθετούνταν και φώτα Xenon (δεν παρέχονται ούτε προαιρετικά) . Επίσης δεν ξερω αν έχει τοποθετηθεί σε όλα τα παράθυρα η λειτουργία roll-back που στο δικό μου υπάρχει μόνο στο παράθυρο του οδηγού.Τώρα η σύγκριση με το Civic:
Το Αccord κατ' εμένα υπερέχει σε:
- Εξωτερική σχεδίαση (αν δεν έβαζαν τις ποδιές και το άφηναν όπως ήταν κατα τη γνώμη μου θα ήταν ομορφότερο)
- Χωροι
- Ιπποδύναμη
- Κατασκευή στην Ιαπωνία και όχι στην Αγγλία όπως το Civic.
To Civic υπερέχει:
- Πιθανον στην σχεδίαση του ταμπλό
- Κατανάλωση
Εγώ πάλι Accord θα επέλεγα από τη στιγμή που έχουν παραπλήσιες τιμές.
-
Ποιό Accord έχεις το 2.0 ή το 2.4? Από επιδόσεις είσαι ευχαριστημένος και κυρίως από ρεμπρίζ? Από άνεση πως πάει? Στην Ελλάδα δεν υπάρχει έκδοση Type-S. Δεν υπάρχει ούτε VSC ούτε ηλιοροφή, οπότε αν υπάρχουν στο facelift τότε είναι καλό. Αλλαγές σε ουσιαστικά σημεία όπως κινητήρας αναρτηση κλπ υπάρχουν στο Facelift? Πάντως τους ρώτησε και του είπαν ότι δε ξέρουν πότε θα εισαχθεί το facelift. Μαλλον προσπαθούν να σπρώξουν το στοκ τους πρώτα. Ο Σαρακκάκης είναι γενικά απαράδεκτος ως αντιπρόσωπος και αδικεί κατάφορα το όνομα της Honda.
-
' Κατασκευή στην Ιαπωνία και όχι στην Αγγλία όπως το Civic'
Μικρό λαθάκι φίλε μου, το 4θυρο Civic είναι made in Japan...
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Ποιό Accord έχεις το 2.0 ή το 2.4? Από επιδόσεις είσαι ευχαριστημένος και κυρίως από ρεμπρίζ? Από άνεση πως πάει? Στην Ελλάδα δεν υπάρχει έκδοση Type-S. Δεν υπάρχει ούτε VSC ούτε ηλιοροφή, οπότε αν υπάρχουν στο facelift τότε είναι καλό. Αλλαγές σε ουσιαστικά σημεία όπως κινητήρας αναρτηση κλπ υπάρχουν στο Facelift? Πάντως τους ρώτησε και του είπαν ότι δε ξέρουν πότε θα εισαχθεί το facelift. Μαλλον προσπαθούν να σπρώξουν το στοκ τους πρώτα. Ο Σαρακκάκης είναι γενικά απαράδεκτος ως αντιπρόσωπος και αδικεί κατάφορα το όνομα της Honda.Το 2.0 έχω. Oι επιδόσεις και οι ρεμπρίζ για ένα μεσο οδηγό είναι πολύ καλές ίδιαίτερα μόλις 'διώξεις' την ελάχιστη (περίπου μισο δευτερολεπτο) υστέρηση (laq) που παρουσιάζεται μόλις πατήσεις το γκάζι. Αυτό ισχύει ακόμα και με πέντε άτομα και αποσκευές. Προσωπικά θεωρώ φυσιολογική την ελάχιστη υστερηση που παρουσιάζεται, αφού μιλάμε για δεκαεξαβάλβιδο ατμοσφαιρικό κινητηρα και αμάξι που πλησιάζει με δύο επιβάτες τον 1.5 τόνο. Δεν θα σε ικανοποιήσουν οι επιδόσεις μόνο αν θεωρείς ότι το αυτοκίνητο είναι Type-R. Kανένα όμως αυτοκίνητο στην κατηγορία του Accord δεν είναι Type-R. Αυτό είναι περισσότερο προσανατολισμένο στην άνεση παρά στις επιδόσεις διότι αυτό επιζητά η πλειοψηφία του κοινού που θα το αγοράσει. Επίσης έγινε προσπάθεια για να κρατηθεί η κατανάλωση σε όσο πιο χαμηλα επίπεδα γίνεται (8 λιτρα η μεικτή κατανάλωση για 100 χλμ) και γι' αυτό έχουν γινει συγκεκριμενες επιλογές τοσο στη σχεδίαση (χαμηλότερος συντελεστης αεροδυναμικής στην κατηγορία), στη ρύθμιση του κινητήρα (αν ήθελε τον έφτανε μεχρι 200+ άλογα όπως στο Type-R αλλά τον άφησε στα 155) αλλά και στο στήσιμο του αυτοκινήτου (βλεπε ελαφρύ τιμόνι).
Η άνεση επίσης είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται τώρα με την αύξηση της διάστασης των ζαντών. Κάποιοι λενε οτι θα μπορούσε να ήταν πιο σφικτη η αναρτηση. Εμένα με ικανοποιεί όπως είναι. Αν ήταν πιο σφιχτή ίσως το αυτοκίνητο να μην ήταν τόσο άνετο.
Επιζήτησε δηλαδή η Χοντα την ισορροπια αναμεσα στην άνεση, την κατανάλωση,τις επιδόσεις και τη μακροζωια σε αυτό το αυτοκίνητο. Προσωπικα θεωρώ ότι τα καταφερε.
Ούτε στην Κύπρο υπήρχε όταν το αγόρασα η έκδοση Τype-S (Sigma;) . Αντ' αυτής υπήρχε η sport. Aπό το face-lift όμως και μετά έχει αντικατασταθεί από την Type-S που έρχεται με όλα τα επιπλέον καλούδια που σου ανέφερα πιο πάνω. Kαι το θετικό είναι ότι παρόλο τον επιπλέον εξοπλισμο εδώ στην Κύπρο η τιμή της βασικής έκδοσης έχει παραμείνει η ίδια! Το VSC είναι στάνταρτ από τη βασική έκδοση, η δε ηλιοροφή όχι. Μόνο στην executive.
Όσον αφορά αλλαγές στην αναρτηση και τον κινητήρα δεν γνωρίζω αν υπάρχουν. Νόμίζω κατι πήρε το ματι μου στην παρουσιαση της face-lifted εκδοσης στο japanesecarfans.com. Κοίταξε το -
Ο χρήστης Ernest έγραψε:
' Κατασκευή στην Ιαπωνία και όχι στην Αγγλία όπως το Civic'Μικρό λαθάκι φίλε μου, το 4θυρο Civic είναι made in Japan...
Σωστά! Δεν το είχα προσέξει στα reviews του αυτοκινήτου. Απολογούμαι για την παραπληροφόρηση...
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
' Κατασκευή στην Ιαπωνία και όχι στην Αγγλία όπως το Civic'
Μικρό λαθάκι φίλε μου, το 4θυρο Civic είναι made in Japan...
Λαθος εσυ εισαι mate. ΟΛΑ τα civic εκτος απο αυτα του JDM και USDM κατασκευαζονται στο εργοστασιο στο UK (πολη Swindon συγκεκριμενα). Και ολα μεταξυ τους εχουν και μικροδιαφορες (και σχεδιαστικα και μηχανικα) π.χ στα Ιαπωνεζικα και τα Αμερικανικα εχουν μπρος-πισω διπλα ψαλιδια και μονο στην Ευρωπη εχουν ημιακαμπτο πισω...
Φίλε 007 στο Swindon κατασκευάζονται τα 5θυρα Civic και προσεχώς τα 3θυρα και το επερχόμενο Type-R. Τα 4θυρα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι made in Japan και βεβαίως δεν έχουν ημιάκαμπτο πίσω που έχουν τα 5θυρα. Η 4θυρη έκδοση πωλείται σε ελάχιστες χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ιρλανδία κτλ) με εξαίρεση το υβριδικό που εισάγεται σε ολη την Ευρώπη...
-
Ρε παιδιά
Στο site του autoindex (autoindex.org) φαίνεται ότι το 4θυρο civic κατασκευάζεται στην Τουρκία. Τι τελικά ισχύει? Γράφει πουθενά που είναι φτιαγμένο? Κάποιος κάτοχος να επιβεβαιώσει.... -
Accord
-
ωχ, γύρισε
-
Έπεσε και το πρώτο
της σεζόν 2006-2007.
-
-
Αccord.-
-
Φιλε sodhad ,λογικο ειναι στην Κυπρο να εχετε πιο γρηγορα της νεες εκδοσεις καθως τα κανετε import απο Japan ,και μαλιστα εχετε και της τελειες JDM εκδοσεις...
EK9-CIvic TypeR
JDM S2000
NSX-R
κτλ κτλ κτλ..(να μην αναφερθω σε αλλα JDM...)
Eδω δυστηχως εχουμε τον ------- Σαρακακη και αργει σημαντικα σε κατι τετοια...
Το Accord facelift δεν εχει ερθει ακομα ελλαδα.Παντως ολα τα EP Civic (USDM-JDM-EUDM) φτιαχνονταν απ την γραμμη παραγωγης του Swidon.
Τα 4 Civic οντως ερχονταν απο Japan οπως και τα S2000-Accord -CRV?Tωρα για το ερωτημα περι Accord VS Civic...Δυσκολο γιατι αλλη κατηγορια το ενα απ το αλλο και με πολλα (+) και (-) φυσικα...
Δεν ειναι αλλωστε και μικρη η χρηματικη τους διαφορα.Προσωπικα θα διαλεγα το Accord.
-
Γνωρίζει κάποιος πότε έρχεται το Accord facelift Ελλάδα?
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος πότε έρχεται το Accord facelift Ελλάδα?τωρα μπορεις να το παρεις φτηνα
αμα ερθει το αλλο θα ακριβύνει πάλι. ουσιαστικά κάνει κοντά στα 26000 αρχική, (σου κάνουν έκπτωση οι dealers) -
Το facelift έχει VSA, trip computer και διατίθεται και με ηλιοροφή. Τί θα επιλέγατε λοιπόν έκπτωση 1500+
-
[quote='jd']Το facelift έχει VSA, trip computer και διατίθεται και με ηλιοροφή. Τί θα επιλέγατε λοιπόν έκπτωση 1500+
HONDA Accord 2.0 vs Civic 1.8