-
Πρέπει να βρεις κάποιον που να κάνει εγγυημένα καλή ζυγοστάθμιση ή όλοι πάνω-κάτω την ξέρουν την τέχνη;Πάντως, εμένα το τιμόνι μου τρέμει σε ταχύτητες των 120χλμ σε ορισμένους δρόμους, όπως η Αττική οδός, και σε άλλους τίποτα, που σημαίνει πως είναι φταίξιμο του οδοστρώματος.Τι να κάνουμε το τιμόνι του ραλλί 'διαβάζει' το δρόμο
-
περιέργο....
πάνω απο τα 120 φεύγει το τρέμουλο;
... αναρωτιέμαι αν συμβαίνει και στο δικό μου rallye αλλά ... εχει καιρό να μπει στην αττική οδό. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
περιέργο....
... αναρωτιέμαι αν συμβαίνει και στο δικό μου rallye αλλά ... εχει καιρό να μπει στην αττική οδό.Να πώ και κάτι ποιό περίεργο?
Στο ZX μου δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ τρέμουλο (μπρος/πίσω), αλλά ο
δείκτης ταχύτητας έτρεμε σαν τρελός.Στα 50χλμαω κουνιόταν π.χ από 48-52 σαν τον δονητή της Πάρις Χίλτον.
Στα 120χλμαω ήταν 'σχετικά' ακίνητος δείχνοντας 120Αν τον κοιτούσες μπορούσες να πάθεις επιληψία.
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Πρέπει να βρεις κάποιον που να κάνει εγγυημένα καλή ζυγοστάθμιση ή όλοι πάνω-κάτω την ξέρουν την τέχνη;Kανείς δεν γνωρίζει ;
-
το πήγα του έκαναν ζυγοστάθμιση. Εφτιαξε σαφώς αλλά όχι τελείως ...υπάρχει που κ που (όχι πάντα) ένα τρέμουλο μικρό.
-
Σάββα, έκανες αλλαγή τα μπρος-πίσω; Αν όχι, δοκίμασέ το, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο 307 από τη μέρα που το πήρα. Έκανα την αλλαγή, και ως δια μαγείας το τρέμουλο εξαφανίστηκε.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Σάββα, έκανες αλλαγή τα μπρος-πίσω; Αν όχι, δοκίμασέ το, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο 307 από τη μέρα που το πήρα. Έκανα την αλλαγή, και ως δια μαγείας το τρέμουλο εξαφανίστηκε.όχι!
θα το κάνω και αυτό. thanks!
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
περιέργο....
... αναρωτιέμαι αν συμβαίνει και στο δικό μου rallye αλλά ... εχει καιρό να μπει στην αττική οδό.Να πώ και κάτι ποιό περίεργο?
Στο ZX μου δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ τρέμουλο (μπρος/πίσω), αλλά ο
δείκτης ταχύτητας έτρεμε σαν τρελός.Στα 50χλμαω κουνιόταν π.χ από 48-52 σαν τον δονητή της Πάρις Χίλτον.
Στα 120χλμαω ήταν 'σχετικά' ακίνητος δείχνοντας 120Αν τον κοιτούσες μπορούσες να πάθεις επιληψία.
Εντελώς άσχετο με το όλο θέμα. Αν η ΖΧ είχε μηχανικό ταχύμετρο το πρόβλημα ήταν εκεί
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Σάββα, έκανες αλλαγή τα μπρος-πίσω; Αν όχι, δοκίμασέ το, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο 307 από τη μέρα που το πήρα. Έκανα την αλλαγή, και ως δια μαγείας το τρέμουλο εξαφανίστηκε.Να 'σαι καλά. Το έκανα χτες!
το πρόβλημα με το τρέμουλο δείχνει να έχει εξαφανιστεί.
τελικά βοήθησε το μπρος πίσω των τροχών.για να δούμε...
ΥΓ: Το καλό πριν 2 εβδομάδες και βάλε έδωσα 21 ολόκληρα ευρώ για ζυγοστάθμιση στους εμπρός στα κεντρικά στην Ιερά οδό που στο τέλος ήταν μία τρύπα στο νερό. Να τους ξαναεμπιστευτώ? ΝΟWAY!
-
Η ζυγοστάθμιση των πίσω (που τώρα είναι μπροστά) έλυσε το πρόβλημα.
Αν απλά έβαζες τα πίσω μπρος χωρίς ζυγοστάθμιση - θα καταλάβαινες το πρόβλημα και στο τιμόνι. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Η ζυγοστάθμιση των πίσω (που τώρα είναι μπροστά) έλυσε το πρόβλημα.
Αν απλά έβαζες τα πίσω μπρος χωρίς ζυγοστάθμιση - θα καταλάβαινες το πρόβλημα και στο τιμόνι.Δεν έκανα ζυγοστάθμιση στις πίσω που τώρα έβαλα μπροστά!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ç æõãïóôÜèìéóç ôùí ðßóù (ðïõ ôþñá åßíáé ìðñïóôÜ) Ýëõóå ôï ðñüâëçìá.
Áí áðëÜ Ýâáæåò ôá ðßóù ìðñïò ÷ùñßò æõãïóôÜèìéóç - èá êáôáëÜâáéíåò ôï ðñüâëçìá êáé óôï ôéìüíé.Äåí Ýêáíá æõãïóôÜèìéóç óôéò ðßóù ðïõ ôþñá Ýâáëá ìðñïóôÜ!
Ï óõíöïñïõìßôçò mesastou óùóôÜ ôá ëÝåé ......
Ìüíç ëïãéêÞ åîÞãçóç ãéá ìÝíá : áñ÷éêÜ ïé ðßóù åß÷áí æõãïóôáèìéóôåß ãéá åìðñüò êáé ãéá êÜðïéï ëüãï âñÝèçêáí ðßóù ãéá áõôü êáé ôþñá åßíáé óôá ßóéá ôïõòôþñá ôé Ýãéíå ,ôß Ýöôáéãå áãíùóôáé ïé âïõëáß ôùí Ãáëëéêþí
-
...στοιχειωμένα τα ρημάδια!
-
Στο Santa Fe έχω εδώ και καιρό ένα κουφό πρόβλημα. Το τιμόνι τρεμει μετά τα 100-120 αλλά μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο. Μετά απο κανα 10λεπτο το τρέμουλο εξαφανίζεται.
Σήμερα που το σήκωσα να κάνω εξαέρωση στα φρένα κατάλαβα που βρίσκεται το πρόβλημα. Το μπαλάκι του ψαλιδιού του αριστερού τροχού είναι χαλασμένο και ο τροχός παίζει λίγο μέσα-έξω. Πιστεύω οτι όταν ζεσταίνεται το μπαλάκι μικραίνουν οι ανοχές και το τρέμουλο εξαφανίζεται.
-
Καλημέρα από μένα,
θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα παρόμοιο πρόβλημα που μου εμφανίστηκε το ΣΚ
Σε ταχύτητες 110-120 ΄παρατήρησα ελαφρύ τρέμουλο και το αυτοκίνητο να έχει πολύ μεγάλη ευπάθεια στον πλευρικό άνεμο.
Το τιμόνι ήταν σχεδόν αναίσθητο με μεγάλο τζόγο γύρω από την ευθεία και πολύ ελαφρύ
Όταν τέλειωσε η Αθηνών Κορίνθου και μπήκα Κορίνθου Πατρών το πρόβλημα μειώθηκε σαφώς.
Πριν από 200 χλμ έχω
Αλλάξει λάστιχα με ευθυγράμμιση ζυγοστάθμιση
Αλλάξει δισκόλακες τακάκια και έλεγχο στο μπροστινό σύστημα σε σερβις
Γυαλίσει ζάντες στο Πέσσα;; στην ΕθνικήΔεν έχω αλλάξει αμορτισέρ
Είχα καιρό να βγω Εθνική
Είχα φουσκώσει τα λάστιχα σε πιέσεις φορτίου που τελικά δεν φόρτωσα. Άρα μάλλον ήμουν παραφουκωμένοςΤι λέτε να κάνω;; Πείτε μου να κάνω κάτι φτηνό γιατί το ταμείο είναι πολύ μείον. (όχι να το παρκάρω )
-
Πέττας...
Ελπίζω να μην τα έβαλε στον τόρνο!
Αφου άλλαξες λάστιχα πριν 200 χλμ, μάλλον θα πρέπει να τα ζυγοσταθμίσεις πάλι. Πιθανόν να πάτησαν καλύτερα στις ζάντες και να χάλασε η προηγούμενη ζυγοστάθμιση.
Tρέμουλο στα 110 km/h ...