-
Τελευταίως είμαι στο ψάξιμο για αυτοκίνητο οποτε τους 2 προηγούμενους μήνες έχω επισκευτεί όλες τις αντιπροσωπείες σχεδόν της πόλης μου. Βασικά είχα καταλήξει σε 2 αυτοκίνητα, το Ford Mondeo 1.8 (έκδοση Ghia) και το Nissan Primera 1.6 (έκδοση Accenta) . Και οι δύο αντιπροσωπείες μου είχαν κάνει προσφορές για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Βλέπω όμως χθες την διαφήμιση μιας νέας προσφοράς για το Mondeo με απαλλαγή απο οτ ΦΠΑ και αποφασίζω να ξαναεπισκεφώ την τοπική αντιπροσωπεία και να πάρω νέα προσφορά. Γυρνάω το μεσημέρι σπίτι και συγκρίνω τις δύο προσφορές (σημειωτέον η παλιά είναι ένα μήνα πριν)...
Παλιά προσφορά:
Τιμή αυτοκινήτου με μεταλλικό χρώμα 24620 -
Τελευταίως είμαι στο ψάξιμο για αυτοκίνητο οποτε τους 2 προηγούμενους μήνες έχω επισκευτεί όλες τις αντιπροσωπείες σχεδόν της πόλης μου. Βασικά είχα καταλήξει σε 2 αυτοκίνητα, το Ford Mondeo 1.8 (έκδοση Ghia) και το Nissan Primera 1.6 (έκδοση Accenta) . Και οι δύο αντιπροσωπείες μου είχαν κάνει προσφορές για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Βλέπω όμως χθες την διαφήμιση μιας νέας προσφοράς για το Mondeo με απαλλαγή απο οτ ΦΠΑ και αποφασίζω να ξαναεπισκεφώ την τοπική αντιπροσωπεία και να πάρω νέα προσφορά. Γυρνάω το μεσημέρι σπίτι και συγκρίνω τις δύο προσφορές (σημειωτέον η παλιά είναι ένα μήνα πριν)...
Παλιά προσφορά:
Παλιά προσφορά:
και σαν να μην φτάνει αυτό λόγω του ότι μου φάνηκαν περίεργα τα όσα μου παρουσίαζε ο πωλητής του ζήτησα και μία προσφορά για το Focus 1.6 Ti-Vct (έκδοση sport plus) γιατί είχα πάρει πάλι μία προσφορά πριν ένα μήνα για να μπορέσω να τις συγκρίνω (είπα μήπως έγινε κανένα λάθος ρε παιδί μου με το Mondeo)
Παλιά προσφορά:
Τιμή αυτοκινήτου με μεταλλικό χρώμα 20136 -
Το ΦΠΑ με βάση ποια τιμή το υπολογίζεις;
-
βάση όποιας τιμής κι αν προσπάθησα δεν έβγαινε...
ας πάρουμε για παράδειγμα το Mondeo:
με τα 25000
-
Tελικη τιμη/1,19=τιμη χωρις Φπα
-
ΟΚ.
-
H Ford Motor Hellas αλλάζει πολύ συχνά τα χρηματοδοτικά & προωθητικά της προγράμματα! Maximum στο 3μηνο έχουν αλλάξει, γύρω στο 2μηνο είναι ένας μέσος όρος! Οι αλλαγές φυσικά πότε πάνε προς τα΄πάνω πότε προς τα κάτω!
Γαι το ΦΠΑ που λές δεν σου βγαίνει γιατί η τιμή που βλέπεις εσύ έχει και το Τέλος Ταξινόμησης μέσα το οποίο φυσικά θα πρέπει να αφαιρέσεις και απο αυτήν την τιμή να αποφορολογίσης ( /1,19) ώστε να βρεις την σωστή τιμή!
Δεν βλέπω προσοπικά κάποια απάτη (το έχειςβάλει στον τίτλο σου) Τώρα σου αφαιρούν το ΦΠΑ και το διαφημίζουν....πιο πρίν σου αφαιρούσαν ένα Χ ποσό γιατί έτσι γούσταραν...απλά παλιότερα ήταν πιο πάνω απο το ΦΠΑ.
Ότι άλλη απορία έχεις ευχαρίστως να σε βοηθήσω αν μπορώ.
Α και φυσικά το ΦΠΑ που θα αφερείς θα είναι της βασικής τιμής του μοντέλου και όχι μαζί με μεταλλικό ίσως κάπιον extra που έχεις βάλει κλπ. Αυτά τουλάχιστον συμβαίνανε πέρυσι που έπαιζε το έκπτωση το Τέλος Ταξινόμησης, και φέτος τα ίδια θα είναι όμως! Απλά όσο το καθυστερείς όλο και κάτι παραπάνω θα πληρώσεις, ίσως κερδίσεςι από αλλού βέβαια, στο focus έβαλαν δίσκους πίσω....σε λίγο ίσως βάλουν και κανα esp ίσως και μέσα στο 2007 του κάνουν όμως και κανένα face lift?
-
Το ΦΠΑ που διαφημίζουν ότι αφαιρούν είναι συνήθως αυτό της βασικής έκδοσης κάθε μοντέλου. Δηλαδή τα 3332 ευρώ του ΦΠΑ του Mondeo υποθέτω ότι αντιστοιχούν σε κάποια έκδοση εξοπλισμού που κοστίζει χωρίς ΦΠΑ 17536 ευρώ και είχε τελική τιμή καταλόγου 20868 ευρώ.
Πράγματι το φτηνότερο Mondeo είναι μάλλον το 1.8 4d Ambiente που έχει σύμφωνα με τους 4Τ 20395 ευρώ. Τα περίπου 500 ευρώ της διαφοράς με τους υπολογισμούς μου οφείλονται σε κάποια πιθανή ανατίμηση.Στην τηλεοπτική διαφήμιση κανονικά θα πρέπει να γράφεται ποιο ΦΠΑ αφαιρείται, σε εκείνα τα ταχέως κινούμενα γραμματάκια. Στην παλιότερη διαφήμιση της Opel που αφαιρούσε το ΦΠΑ από το Corsa έτσι έγραφε πάντως...
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γαι το ΦΠΑ που λές δεν σου βγαίνει γιατί η τιμή που βλέπεις εσύ έχει και το Τέλος Ταξινόμησης μέσα το οποίο φυσικά θα πρέπει να αφαιρέσεις και απο αυτήν την τιμή να αποφορολογίσης ( /1,19) ώστε να βρεις την σωστή τιμή!Αυτό που λες έχει κάποια βάση. Άρα η τιμή του αυτοκινήτου προ του τέλους ταξινόμισης και με το ΦΠΑ είναι 20868
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Το ΦΠΑ που διαφημίζουν ότι αφαιρούν είναι συνήθως αυτό της βασικής έκδοσης κάθε μοντέλου. Δηλαδή τα 3332 ευρώ του ΦΠΑ του Mondeo υποθέτω ότι αντιστοιχούν σε κάποια έκδοση εξοπλισμού που κοστίζει χωρίς ΦΠΑ 17536 ευρώ και είχε τελική τιμή καταλόγου 20868 ευρώ.
Πράγματι το φτηνότερο Mondeo είναι μάλλον το 1.8 4d Ambiente που έχει σύμφωνα με τους 4Τ 20395 ευρώ. Τα περίπου 500 ευρώ της διαφοράς με τους υπολογισμούς μου οφείλονται σε κάποια πιθανή ανατίμηση.τελικά όσο αφορά το ΦΠΑ έχει δίκιο ο ratanplan. To ΦΠΑ υπολογίζεται στην αξία του αυτοκινήτου προ του τέλους ταξινόμισης. Η Opel στο site τις δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τα τέλη ταξινόμισης και το ΦΠΑ οπότε το επαλήθευσα...
Παραμένις όμως το θέμα της αύξησης της τιμής και των εξόδων ταξινόμισης...
-
στην οτολίνκ που ρώτησα για φιέστα όντως μειώθηκε η τιμή αρκετά (΄παραπάνω από τα παραδείγματα που γράφτηκαν, ίσως γιατί το φιέστα έχει ανταγωνισμό και δεν πάει τόσο καλά όσο το φόκους-μοντέο) αν και ΑΝ θυμάμαι καλά και εκεί ανέβηκαν λίγο τα 'έξοδα' αλλά μου έίπαν πως ανέβηκε και το επιτόκιο της φορντ στο 9+ από 5+.
Με χρηματοδότηση της οτολίνκ παρέμενε στο 5% πάντως. Άρα πρόσεξε και εκεί τί γίνεται...
Αυτά μου είπαν στην οτολίνκ, χωρίς να το διπλοτσεκάρω αφού τελικά απέρριψα το φιέστα -
το επιτόκιο στο Mondeo έμεινε στο 5,5%
για το Focus μάλλον έχει γίνει λάθος στον υπολογισμό που μου έκαναν γιατί μου βγάζει κάτι τρελλά νούμερα (12,5%)
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
το επιτόκιο στο Mondeo έμεινε στο 5,5%για το Focus μάλλον έχει γίνει λάθος στον υπολογισμό που μου έκαναν γιατί μου βγάζει κάτι τρελλά νούμερα (12,5%)
Για να βγάλεις τις δόσεις σου ή για να δεις βάση της δόσης που έχεις των μηνών και του κεφαλαίου σου, θες είδικό τύπο-πινακάκι δεν γίνετε να το βγάλεις με κομπιουτεράκι (εκτός αν έχεις iq 180 ) λόγο του ότι οι δόσεις είναι τοκοχρεωλύσιες!
Τα επιτόκια ίσως και να παίζουν από έμπορο σε έμπορο, όταν δλδ δε συμφαίρει η ford credit (όπου τα επιτόκια προκαταβολές κλπ είναι μαρκέ για όλους τους επίσιμους εμπόρους και δεν θα βρεις διαφορές) και πηγαίνεις με τράπεζες που συνεργάζονται, όπου ο κάθε dealer πετυχαίνει διαφορετικές συμφωνίες! 12,5% δεν υπάρχει περίπτωση να σου έχει δώσει κανένας έμπορος.....εκτός αν θέλει να την κλείσει την έκθεση! τόσο πουλάγαμε (και πουλάνε ακόμα) το μετάχειρο....το οποίο πέφτει και πιο κάτω απο το 12,5%
@chemic απλά αυξήθηκε η έκπτωση του φιέστα τώρα γιατί πριν είχαν αρκετά μικρότερη έκπτωση, τόσο απλό σε όλες τις εκδόσεις κάνει έκπτωση το ΦΠΑ, τπτ παραπάνω τπτ λιγότερο
@Hammer_ Τα περ'ιπου 500 € της διαφοράς που λες μάλλον είναι τα λεφτά του χρώματος, στη διαφήμιση αναφέρουν τιμή για αμάξι με απλό χρώμα και χωρίς πινακίδες κλπ!
Το ΦΠΑ που αφαιρείται όπως είπα πιο πριν είναι αυτό που αναλογεί στην αρχική τιμή της κάθε έκδοσης προ Τέλους Ταξινόμησης!
Τηλεοπτικές προσφορές και ???