Επανέρχομαι λίγο καθυστερημένος: Έβαλα τα χειμερινά Dunlop SP Winter Sport M3 195/50/15 και έκανα το ταξίδι Ιταλία-Γερμανία. Δε φάνηκαν να είχαν καμία φθορά παρά τους σχεδόν 30 βαθμούς στην Ιταλία. Γενικά είμαι ευχαριστημένος, αλλά αναλυτική κριτική δε μπορώ να κάνω γιατί εκτός από το ταξίδι έχω κάνει λίγα μόνο χιλιόμετρα.
hammer_
@hammer_
Φοιτητής Πληροφορικής
Latest posts made by hammer_
-
RE: Χειμερινα Ελαστικα
-
Αν γινόταν, ευχαρίστως αυτό θα έκανα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ταξιδέψω με το αυτοκίνητο από Ελλάδα προς Γερμανία και τώρα έχει αρχαία λάστιχα που είναι εντελώς ακατάλληλα για το ταξίδι. Αν δεν κάνει πάρα πολλή ζέστη, μάλλον θα τα βάλω και θα ταξιδέψω μ'αυτά. Τι ταχύτητες συστήνεις; Σκεφτόμουν ότι μέχρι 120-130 θα είναι μάλλον οκ, έτσι κι αλλιώς το πλάνο λέει χαλαρό ταξίδι...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Μη διανοηθείς όμως να ταξιδέψεις με χειμερινά πριν το Νοέμβριο, με τις παρουσες θερμοκρασίες ασφάλτου...Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη σκεφτόμουν, σε ένα μήνα περίπου. Το αυτοκίνητο θα είναι σε κλειστό γκαράζ όσο μείνει στην Αθήνα και θα κάνει μόνο Αθήνα-Πάτρα και Ανκόνα-Άλπεις με αυτά τα λάστιχα... Πιστεύεις ότι θα χαλάσουν σε τόσο μικρό διάστημα και με κίνηση μόνο σε εθνικές οδούς; (αν μετράει το Αθήνα-Πάτρα για ΕΟ!)
-
Καμιά σύσταση για χειμερινά ελαστικά (M+S) σε 195/50/15, με δείκτη ταχύτητας τουλάχιστον H;
Το αυτοκίνητο είναι MX-5 του '99 που θα κυκλοφορεί Γερμανία το χειμώνα, και δυστυχώς δεν έχω ιδέα από χειμερινά... -
RE: Interesting Links!
Blog με συγκεντρωμένα τα νέα για απεργίες/αλλαγές/κτλ στις συγκοινωνίες.
-
RE: Νομικές ερωτήσεις
Την Πέμπτη κάποιος έκανε ζημιά στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του πατέρα μου: Ξεκουμπωμένος προφυλακτήρας, σπασμένο φλασάκι, στραβωμένο φτερό και ένα πολύ μεγάλο βούλωμα στην πόρτα. Ο πατέρας μου υποψιαζόταν ένα σκούρο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο πάνω στο απέναντι πεζοδρόμιο και μάλιστα ανάποδα.
Σήμερα το εν λόγω αυτοκίνητο βρέθηκε παρκαρισμένο σε άλλο κοντινό σημείο στην περιοχή και (τι έκπληξη!) έχει ένα μεγάλο λευκό σημάδι στον προφυλακτήρα, που οπτικά ταιριάζει με τις ζημιές στο λευκό αυτοκίνητό μας. Εφόσον δεν ήμασταν μπροστά την ώρα που έγινε το συμβάν και δεν υπάρχουν μάρτυρες, πως μπορούμε να κινηθούμε; Μπορεί πραγματογνώμονας να πιστοποιήσει ότι η ζημιά των δύο αυτοκινήτων έχει προέλθει από το ίδιο συμβάν; Από Δευτέρα θα ρωτήσουμε και στην ασφάλειά μας, αλλά τι άλλο μπορεί να γίνει;
PS. Προφανώς πήραμε φωτογραφίες από το υπαίτιο όχημα!
-
RE: Περι λιπαντικών γενικώς [#2]
Ο χρήστης drdino έγραψε:
1,9 οπότε πρακτικά παίρνεις το 2λιτρο και καθάρισες...Thanks!
-
RE: Περι λιπαντικών γενικώς [#2]
Για βαλβολίνες σε Xsara 1.6 16V (μοντ. 2003) βρήκα στο thread συστάσεις για την ELF TRP και την Redline MTL. Μάλλον θα κατευθυνθώ στην ELF, καμιά γνώμη; Επίσης 2 λίτρα θέλει ή 3;
-
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#
Το σημείο είναι ελάχιστα πιο πριν, το έχω κυκλωμένο εδώ:
Και ναι, έχει τόση ορατότητα που δε δικαιολογεί ατυχήματα τέτοιου τύπου... -
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#
Μην ανησυχείς, δε μου βάζεις ιδέες. Καλό είναι να γράφονται αυτά, μπορεί να τα διαβάσει και κάποιος που δυστυχώς θα τα χρειαστεί. Εμείς τη γλιτώσαμε, έχουν περάσει αρκετές μέρες από την Πέμπτη το μεσημέρι...