-
Aγαπητοι συνφορουμίστας,
αναρωτιεμαι πoia ειναι η φιλοσοφια σας σ'αυτη τη ζωη.
Ολοι, ανεξαρτητως πολιτικων πεποιθησεων, κοινωνικης-οικονομικης θεσης, θρησκευτικων πιστευω κτλ κτλ, εχουμε μια φιλοσοφια στη ζωη, ενα point of view το οποιο ειναι καθορισμενο, αλλα σπανια σκεφτομαστε ποιο ειναι αυτο και πως βλεπουμε τα πραγματα στην ουσια.
Νομιζω πως σε γενικες γραμμες, ανεξαρτητα απ'το τι κανουμε, απ'το αν πιστευουμε στο Θεο, στον Αλλαχ, αν ειμαστε φασιστες ή αναρχικοι, ρεπουμπλικανοι ή δημοκρατες, ολοι κατα βαθος θελουμε να περναμε καλα.
Τον ανθρωπο προσταζει η εγωϊστικη του φυση, ωστε ακομα και αυτα που θεωρουμε τα πιο αθωα, κατα βαθος γινονται για να ικανοποιησουμε το ΕΓΩ μας και την παρτη μας.
Το θεμα λοιπον εχει να κανει με το κατα ποσο αφηνουμε τα προβληματα να μας βαραινουν στην ουσια, αλλα και με το αν περναμε καλα, γιατι ή γιατι οχι.Στην καθημερινοτητα, αλλα και στις δυστυχισμενες και ευτυχισμενες στιγμες:
Περνατε καλα;
Προβληματα σας βασανιζουν και σας βαραινουν το κεφαλι;
Προσποιηστε οτι περνατε καλα;
Αγχωνεστε;Τελικα αν δεν περνατε καλα, τί ακριβως σας λειπει; Και γιατι αυτο ειναι τοσο σημαντικο;
Τί θα θελατε να ειχατε, που θα σας εκανε πραγματικα ευτυχισμενους αυτη τη στιγμη;Συμπολιτες, συναγωνιστες, συντροφοι.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΑΣ;
τί σας ευχαριστει και γιατι;
Τι κανει τα υπολοιπα μιζερα και βαρετα;Θελετε γυναικα, αυτοκινητο, dvd player?
Παρεες;
Να βγαινετε σε αποθηκες που εχουν μετατρεψει σε κλαμπακια, με ντουμανι τον καπνο, μπομπες ποτα, πορτιερηδες, και να λετε yeeeeeeeeeah, περναω καλα τωρα εγω... δειτε με.. εχω αμαξι και yeah χωνω στο full τολη τσιμογιαννηΘελετε γκομενες, λεφτα;
Θελετε να γινει μια επανασταση, γ@μω το κρατος, και ολα αυτα που σε κανουν να αισθανεσαι καθημερινος και μικροαστικος, και να ζησετε στο δασος, στα λουλουδια;
Θελετε απλα να αραζετε μπροστα στο PC και στην TV και να βλεπετε μπαλα?
Τελικα ξερετε τι σκατα θελετε πραγματικα και τι δε θελετε;
Ποιος σας εμαθε να ειστε ξενερωτοι και μουρμουρηδες; ποιος σας εμαθε να ειστε μη-hakuna matata και να μη λετε καλημερα με χαμογελο?
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ, και ποια σταση ζωης θα υπηρετησετε μεχρι να σας φανε τα σκουλικακια;Καθε περσι και καλυτερα;
Exετε προβληματα;
Γιατι δε μπορεις απλα να τσιλαρεις, να κικμπακαρεις να χτυπησεις ενα φρουλάιτ και να εισαι ευτυχισμενος;
Τί; σας παρατησε η γκομενα;
σας εσκασε το λαστιχο; so fuckin what?
Δε μπορειτε να χαμογελασετε; Μηπως ειστε ξενερωτοι;Πιστευετε οτι στα λογια ειναι ευκολα, αλλα με το παραμικρο γινομαι και εγω ξενερωτος και μουτζουρης;
Η χαρα και γενικα η φιλοσοφια του χακουνα ματατα δεν εχει να κανει με την απραξια. Ισα-ισα. Οι τυπαδες που ειναι προβληματισμενοι και α και ου ειναι συνηθως αυτοι που καθονται και τα ξενουν και σκεφτονται 'πω πω γμησετα τι να κανω κλπ' .. αλλα δεν κανουν τιποτα ν'αλλαξουν πρωτου να φτασουν στο ξοδι.
Οι πιο λυπημενες ιστοριες ειναι των ανθρωπων που ζουν σ'ενα σταθμο και βλεπουν τα τρενα να περνουν.
Θα ημουν ο πιο δυστυχισμενος ανθρωπος του κοσμου, αν δουλευα σε αεροδρομιο. Να βλεπεις ολα αυτα τα αεροπλανα που ανοιγουν νεους οριζοντες στη ζωη σου, να γνωρισεις μερη, να γελασεις, και'συ να καθεσαι στο αεροδρομιο..Ευχαριστω,
SKYE///
'Hakuna matata' is a Swahili saying meaning 'no worries'. Literally translated, it means 'Worries I have none.'
-
Aγαπητοι συνφορουμίστας,
Ολοι, ανεξαρτητως πολιτικων πεποιθησεων, κοινωνικης-οικονομικης θεσης, θρησκευτικων πιστευω κτλ κτλ, εχουμε μια φιλοσοφια στη ζωη, ενα point of view το οποιο ειναι καθορισμενο, αλλα σπανια σκεφτομαστε ποιο ειναι αυτο και πως βλεπουμε τα πραγματα στην ουσια.
Νομιζω πως σε γενικες γραμμες, ανεξαρτητα απ'το τι κανουμε, απ'το αν πιστευουμε στο Θεο, στον Αλλαχ, αν ειμαστε φασιστες ή αναρχικοι, ρεπουμπλικανοι ή δημοκρατες, ολοι κατα βαθος θελουμε να περναμε καλα.
Τον ανθρωπο προσταζει η εγωϊστικη του φυση, ωστε ακομα και αυτα που θεωρουμε τα πιο αθωα, κατα βαθος γινονται για να ικανοποιησουμε το ΕΓΩ μας και την παρτη μας.
Το θεμα λοιπον εχει να κανει με το κατα ποσο αφηνουμε τα προβληματα να μας βαραινουν στην ουσια, αλλα και με το αν περναμε καλα, γιατι ή γιατι οχι.Στην καθημερινοτητα, αλλα και στις δυστυχισμενες και ευτυχισμενες στιγμες:
Περνατε καλα;
Αγχωνεστε;Τελικα αν δεν περνατε καλα, τί ακριβως σας λειπει; Και γιατι αυτο ειναι τοσο σημαντικο;
Τί θα θελατε να ειχατε, που θα σας εκανε πραγματικα ευτυχισμενους αυτη τη στιγμη;Συμπολιτες, συναγωνιστες, συντροφοι.
Παρεες;
Να βγαινετε σε αποθηκες που εχουν μετατρεψει σε κλαμπακια, με ντουμανι τον καπνο, μπομπες ποτα, πορτιερηδες, και να λετε yeeeeeeeeeah, περναω καλα τωρα εγω... δειτε με.. εχω αμαξι και yeah χωνω στο full τολη τσιμογιαννηΘελετε γκομενες, λεφτα;
Θελετε να γινει μια επανασταση, γ@μω το κρατος, και ολα αυτα που σε κανουν να αισθανεσαι καθημερινος και μικροαστικος, και να ζησετε στο δασος, στα λουλουδια;
Ποιος σας εμαθε να ειστε ξενερωτοι και μουρμουρηδες; ποιος σας εμαθε να ειστε μη-hakuna matata και να μη λετε καλημερα με χαμογελο?
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ, και ποια σταση ζωης θα υπηρετησετε μεχρι να σας φανε τα σκουλικακια;Καθε περσι και καλυτερα;
Exετε προβληματα;
Γιατι δε μπορεις απλα να τσιλαρεις, να κικμπακαρεις να χτυπησεις ενα φρουλάιτ και να εισαι ευτυχισμενος;
Δε μπορειτε να χαμογελασετε; Μηπως ειστε ξενερωτοι;Πιστευετε οτι στα λογια ειναι ευκολα, αλλα με το παραμικρο γινομαι και εγω ξενερωτος και μουτζουρης;
Η χαρα και γενικα η φιλοσοφια του χακουνα ματατα δεν εχει να κανει με την απραξια. Ισα-ισα. Οι τυπαδες που ειναι προβληματισμενοι και α και ου ειναι συνηθως αυτοι που καθονται και τα ξενουν και σκεφτονται 'πω πω γμησετα τι να κανω κλπ' .. αλλα δεν κανουν τιποτα ν'αλλαξουν πρωτου να φτασουν στο ξοδι.
Οι πιο λυπημενες ιστοριες ειναι των ανθρωπων που ζουν σ'ενα σταθμο και βλεπουν τα τρενα να περνουν.
Θα ημουν ο πιο δυστυχισμενος ανθρωπος του κοσμου, αν δουλευα σε αεροδρομιο. Να βλεπεις ολα αυτα τα αεροπλανα που ανοιγουν νεους οριζοντες στη ζωη σου, να γνωρισεις μερη, να γελασεις, και'συ να καθεσαι στο αεροδρομιο..Ευχαριστω,
SKYE///
'Hakuna matata' is a Swahili saying meaning 'no worries'. Literally translated, it means 'Worries I have none.'
-
Aγαπητοι συνφορουμίστας,
Περνατε καλα;
Παρεες;
Exετε προβληματα;
SKYE///
-
'Live fast, die young'
λεεεεμε τώρα. Σαν όλους τους άλλους μικροαστούς είμαι
-
Eπισης, φτιαχνω ενα τεστακι αποκλειστικα για τα μελη του 4ΤΦορουμ πανω στο θεμα.. stay tuned στο θεμα αυτο..
το τεστακι κουιζ θα΄ναι κοπιραιτεντ κτλ -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
'Live fast, die young'λεεεεμε τώρα. Σαν όλους τους άλλους μικροαστούς είμαι
δεν εχει σημασια τι εισαι
σημασια εχει να περνας καλα και να τα γραφεις ολα ma men+bro+nigga+hommie
-
Ωραίος ο Σκάι.
η φιλοσοφία μου είναι ότι ΟΛΟΙ θα καταλήξουμε κατω από το χώμα να μας τρώνε τα σκουλήκια.
Κι οπότε προσπαθώ να αποφευγω τα ματαια πράγματα γενικότερα, καυγάδες, μικροτητες, μπινιές, μούτρα, τσιγκουνιές (και σε χρηματα και σε αισθήματα) κλπ κλπ.
Ειδικά οταν βλεπω κατι χούφταλα να κάνουν τις μαλακίες τους, τους λυπάμαι ρε γμτ... Δηλαδή κοντεύεις να γίνεις τροφή για τα μανιτάρια και κάθεσαι και μαχαιρώνεις, μαχαιρώνεσαι, φωνάζεις, ζηλευεις, θυμώνεις...
Βέβαια αυτο ισχύει με ολες τις ηλικίες γιατί κανεις δεν ξέρει πότε θα του κοπεί το νήμα...
Α και κάτι άλλο... Αν υποθέσουμε ότι το ηλιακό μας συστημα ειναι ενα δωμάτιο, τοτε η Γη ειναι το κεφαλάκι μια καρφίτσας. Ε άμα η Γη ειναι το κεφαλάκι της καρφίτσας, τότε εγώ-εσύ-ο κουκ-ο γαβριιλ που ειναι καρφίτσες ως προς τη Γη, ως προς το δωμάτιο που λέγαμε τι είμαστε; Και όλα αυτα μοναχα για το ηλιακό μας σύστημα...
Καταλήγοντας, ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι στο κέντρο του κόσμου. Και ομως όταν αγαπιέσαι βρισκεσαι στο κέντρο του κοσμου αυτού που σε αγαπά.
Αλλωστε κανείς δε θα θυμάται ποτέ το δευτερο βασιλιά της Σπάρτης που έμεινε πίσω στην πόλη, ενώ ο Λεωνίδας ζει και θα ζει για πάντα.
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
...
Καταλήγοντας, ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι στο κέντρο του κόσμου. Και ομως όταν αγαπιέσαι βρισκεσαι στο κέντρο του κοσμου αυτού που σε αγαπά.Ωραίο αυτό. Το έχεις διαβάσει κάπου ή είναι δικό σου;
-
Δικό μου.
Και το ζω καθημερινά στο πετσί μου (και στο πετσί των άλλων)
-
Ποτέ δεν χαλαρώνεις σήμερα, τρέξιμο, τρέξιμο και .... τρέξιμο !!!!!!!!
Πάντως το αγαπημένο μου σπόρ είναι ο υπνος !!!!
-
Αμάν... έχεις όρεξη σήμερα (ελπίζω να γράφεις γρήγορα τουλάχιστον, γιατί με τα κατεβατά αυτά...).
Λοιπόν, άντε ας πούμε 2 λογάκια περι φιλοσοφίας ζωής.
Γενικά, δεν αγχώνομαι για κανέναν π@@στη. Με νοιάζει όμως να φέρω εις πέρας ό,τι βάζω στο μυαλό μου και ο εγωισμός μου δε με αφήνει να ησυχάσω. Αν έχω π.χ. να γράψω κάτι για το διδακτορικό, θα ξενυχτήσω να το κάνω- με την προϋπόθεση πως βρίσκω νόημα σε αυτό και θεωρώ πως θα με πάει ένα βήμα μπροστά.
Με τα λεφτά και τις γκόμενες θεωρώ πως έχω ησυχάσει... έχω αυτά που έχω, πληρώνομαι από το πανεπίστημιο όοοοοοοοποτε, αλλά δε χαλιέμαι. Α, χαζοδουλεύω κιόλας, αλλά αυτό ίσα ίσα βγάζει τα βασικά έξοδα του να ζω μόνος μου. Είναι στάνταρ τα πράγματα που κάνω, και σε γενικές γραμμές τα ικανοποιώ σε επαρκή βαθμό.
Από γκόμενες, κάνω κανονικές σε γενικές γραμμές σχέσεις (όχι αρπαχτές, αλλά όχι και γάμο!), και κάθε μια μου έμαθε πολλά διαφορετικά πράγματα. Δεν κυνηγάω χίμαιρες πάντως, ούτε ορμάω σαν ξελιγωμένος! Περνάω καλά, και δεν το ψάχνω για την απόλυτη σχέση- άλλωστε, τρέχουν τόσα πράγματα παράλληλα που δεν χαλιέμαι αν κάτσω και κανά 2μηνο μόνος μου να αράξω!
Ένα πράγμα όμως με τρέφει πραγματικά: η μουσική. Ακόμη και αν σημαίνει πως θα κοιμηθώ 30 λεπτά κάποιο βράδυ, το να παίζω λάιβ είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο- για μένα φυσικά. Δε με νοιάζουν διακοπές, ταξίδια, αυτοκίνητα, γυναίκες... τίποτε μπροστά σε αυτό! Μπορεί να μην κάνω τίποτε επί της ουσίας, αλλά για μένα είναι ένα μοναδικό μέσο επικοινωνίας- αυτό με φτιάχνει, ό,τι κι αν έχει συμβεί... ακόμη και μετά από ένα αρκετά δυσάρεστο γεγονός, αρχίσαμε σύντομα τα λάιβ, και αυτό λειτούργησε πολύ καλά για μένα.
Κατά τ' άλλα, δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαι από τους ανθρώπους που έχουν αρκετά καλή ιδέα για τον εαυτό τους- όχι με απόλυτα κριτήρια, αλλά με προσωπικά. Ίσως είναι μια φαντασίωση (που αν το σκεφτεί κανείς είναι), αλλά χαίρομαι με όσα έχω και όσα κάνω. Ήθελα δηλαδή να κάνω διδακτορικό και να παίζω μουσική- να είμαι δηλαδή στα 26 μου ακόμη φοιτητής και μουσικός, όπως και να διατηρηθούν οι φίλοι μου εξ' ίσου 'ανεύθυνοι'. Αυτό κάνω, και δεν θα ήθελα να το αλλάξω.
Προτιμώ, ας πούμε, να έχω χρόνο για γυμναστήριο και μπάλα, παρά μια full time δουλειά που θα με σκίσει. Ακόμη κι αν μειώσω τις απαιτήσεις μου σε καταναλωτικό επίπεδο, let it be!
Υπενθυμίζω, πως με απόλυτα κριτήρια ίσως δεν κάνω απολύτως τίποτα επί της ουσίας (ιδίως για όσους θεωρούν την δουλειά ευτυχία- χαχαχαχαχα), αλλά αφού νιώθω πλήρης (κατά το δυνατό), δεν χρειάζεται να απολογούμαι- φαντάζομαι.
Ίσως όλα είναι τόσο εύθραυστα... αλλά και πάλι, τι δεν είναι σε αυτή την ζωή; Αφού περνάω καλά τώρα, και θεωρητικά τα πάω καλά σε ακαδημαϊκό επίπεδο (άρα έχω καλό άλλοθι), όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη μοίρα.
Οκ, υπάρχει πάντα το καλύτερο που μας διαφεύγει και η χίμαιρα της απόλυτης ευτυχίας που πολλοί μας κυνηγάμε- αλλά εγώ είμαι πολύ κυνικός για να με απασχολήσει κάτι τέτοιο. Ούτε επιτρέπω σε ιδεοληψίες να δηλητηριάσουν την καθημερινότητα μου...
Ααα, απλά είμαι πολύ οξύθυμος, παραδόξως. Μου περνάει εύκολα, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την γενικότερη φιλοσοφία μου...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
'Live fast, die young'
λεεεεμε τώρα. Σαν όλους τους άλλους μικροαστούς είμαι
δεν εχει σημασια τι εισαι
σημασια εχει να περνας καλα και να τα γραφεις ολα ma men+bro+nigga+hommie
Πολλές φορές το έχω πει αυτό, αλλά μετά συμβαίνει κάτι και όλο το οικοδόμημα στο μυαλό μου καταρρέει. Είναι δύσκολο αυτό που λες να το κάνεις και πράξη. Όποιος το καταφέρνει, είναι ευτυχισμένος και πραγματικά ευτυχισμένοι πιστεύω είναι πολύ λίγοι άνθρωποι.
-
φυσικά άλλο... η ψηφοφορία είναι ελλειπής, κοινώς...
άσε μας ρε... skye
-
Γιατί ρε Big Boss το σνομπάρεις έτσι;
-
Γκάντ-ντέμ
Ελεγα θα απαντούσα,αλλά τέτοιο σεντόνι που έγραψες στήν αρχή,ούτε που ξεκίνησα να το διαβάσω.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γκάντ-ντέμΕλεγα θα απαντούσα,αλλά τέτοιο σεντόνι που έγραψες στήν αρχή,ούτε που ξεκίνησα να το διαβάσω.
Ηoly shit hommie...
Oύτε γω...
-
'everywhere you go, always take the weather with you', Crowded House..
Αγχος, άγχος, άγχος...
Ειμαι πολύ αγχώδης τύπος. Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια που με τρέχει από δω και από κεί.. Άγχος για τις δουλειές, άγχος για τα μαθητούδια μου, άγχος για τις σχέσεις μου με τους φίλους και με τις κοπέλες, άγχος για να κρατηθεί η ισορροπία..
Άγχος για να περνάω καλά και να το απολαμβάνω...
Πάω να ετοιμαστώ, θα πάω για φαγητό και αγχώθηκα ότι θα έχει κίνηση και δεν θα προλάβω
-
Μερικες φρασεις για τη ζωη που με εκφραζουν:
You will never walk alone
ΟΦΗ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
Put the kot down slowly
Don't worry be-ftekiΠιο πολυ ομως μου ταιριαζει το 'Χαλαρα βρε συυυντεκνε, ειμαι απο τη Κρηητη'
-
(κανείς στο 'ολα πανε στραβά γαμωτ' πάντως....)
(καλό αυτό)
-
Γενικά ήμουν τύπος που δεν πολυαγχωνόταν για τίποτα:σχολή,γυναίκες,δουλειά,κλπ.
Όταν έμαθα ότι η αρραβωνιαστικιά μου ήταν έγγυος,άρχισαν τα πρώτα ΣΟΒΑΡΑ άγχη Καταρχήν τι κάνουμε;Το κρατάμε;ΝΑΙ.Πώς το λέμε στους δικούς μας;ΘΑ ΔΟΥΜΕ.Τι κάνουμε τώρα;ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΣΤΕ (νωρίτερα κατά 1 τουλάχιστον χρόνο από ό,τι υπολογίζαμε...)
Με τα παραπάνω κεφαλαία,αναφέρομαι στη λέξη ΑΓΧΟΣ για μένα,το φθινόπωρο του 2004.Ευτυχώς όλα πήγαν κατ' ευχήν και τώρα έχουμε την μπουμπού μας να μας ταλαιπωρεί και να μας τρέχει
Το άγχος μου πλέον έχει περάσει στο επίπεδο του να είμαι ΣΩΣΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ και να μπορέσω να παρέχω τα καλύτερα εφόδια στην κόρη μου και να μη στερηθεί τίποτα απολύτως,ούτε υλικό ούτε πνευματικό.Αυτό είναι ένα άγχος που θα με συνοδεύει για την επόμενη εικοσαετία τουλάχιστον.
Κάποια βράδια,στο μπαλκόνι,με τη γυναίκα μου το συζητάμε και λέμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε κιελπίζουμε να τα καταφέρουμε...
Δόξα τω Θεώ είμαστε υγιείς,έχουμε τις δουλειές μας,τους γονείς μας που βοηθάνε,γιατί να μην τα καταφέρουμε;Πάντως στο πίσω μέρος του μυαλού μου,πάντα υπάρχει μια αγωνία...(btw μετά από 20 χρόνια,που θα τελειώσει το άγχος μου,θα πάρω ένα σπορ κουπέ -κιαν γίνεται κάμπριο- και την κυρά και θα το ρίξουμε έξω )
hakuna matata ( ? )