-
Θέλω να αλλάξω αυτοκίνητό, και επειδή το παρόν το ταλαιπωρώ και σε χωματόδρομο, (καθε 2 χρονια θελω αμορτισερ, κλπ), προβληματίζομαι μεταξύ μικρομεσαίου και νεου Τεριος.
Κάνω καπου 20.000 - 25.000 χλμ το χρονο, τα περισσότερα σε επαρχιακή πόλη και επαρχιακό δίκτυο, αρκετή εθνική σε εκδρομές, και 10% χώμα.
Θα εχουν προβλημα τα 2 αυτα αυτοκίνητα στο χωμα;Το τεριος θα ειναι ανεκτο για ταξίδι; Αξίζει το επιπλεον κοστος αγορας (3.000ε) και κατανάλωσης; (ποσο επιπλεον να καιει;)
τι προτεινετε για 4μελη οικογενεια μεχρι 20.000 ευρω; -
Θέλω να αλλάξω αυτοκίνητό, και επειδή το παρόν το ταλαιπωρώ και σε χωματόδρομο, (καθε 2 χρονια θελω αμορτισερ, κλπ), προβληματίζομαι μεταξύ μικρομεσαίου και νεου Τεριος.
Κάνω καπου 20.000 - 25.000 χλμ το χρονο, τα περισσότερα σε επαρχιακή πόλη και επαρχιακό δίκτυο, αρκετή εθνική σε εκδρομές, και 10% χώμα.
Θα εχουν προβλημα τα 2 αυτα αυτοκίνητα στο χωμα;Το τεριος θα ειναι ανεκτο για ταξίδι; Αξίζει το επιπλεον κοστος αγορας (3.000ε) και κατανάλωσης; (ποσο επιπλεον να καιει;)
κοίτα το θέμα για το Dodge Caliber. Ίσως κάτι τέτοιο να σε βολέψει.
-
Θελω να μου πες ποιος υπαλληλος της φορντ και σε ποια αντιπροσωπεια σου ειπε τετοιο πραγμα...
θα πρεπει να γραφτει στις ατακες της χρονιας...
πατε χωματοδρομο ??
βεβαιως παρτε χαμηλωμενο και σπορ αμαξι...αντεχει παραπανω -
Πραγματικά, ο κάφρος της χρονιάς ο υπάλληλος
Το Caliber ακούγεται καλή (και φθηνή από ότι φαίνεται) λύση.
-
Ρίξε μια ματιά και στο suzuki SX4.
-
XAXA τρελό γέλιο, ο τύπος ειναι μέντορας, αμα ξαναπάς πέστου οτι θα έχεις και έτοιμο μίγμα φραπέ για να χτυπηθέι καλά με την σφικτή ανάρτηση!
σωστός ο tazz κοιτα το sx4 η το δίδυμο απο την φίατ...το teriοs εχει πιο σκληρό χαρακτήρα εκτος, και εφόσον θές ταξίδια και αυτοκινητόδρομους πάρε κάτι που έχει περισσότερο ασφάλτινο χαρακτήρα.
Αμα όμως θέλεις και χώρους.....πάλι terios -
/OFFTOPIC
Οι πωλητές της Ford είναι πιθανότερα οι πιο ανεκδιήγητοι πωλητές όλων των εποχών... (μετά και από τη δική μου εμπειρία)
OFFTOPIC/ -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ρίξε μια ματιά και στο suzuki SX4.+50
Δες τα SX4/Sedici και μαλιστα σε DIESEL.... ειναι αυτο που ψαχνεις....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
/OFFTOPIC
Οι πωλητές της Ford είναι πιθανότερα οι πιο ανεκδιήγητοι πωλητές όλων των εποχών... (μετά και από τη δική μου εμπειρία)
OFFTOPIC/Kαι η δική μου εμπειρία συντείνει στο αυτό.
Εντέλει όμως δεν ψώνισα από τον ανεκδιήγητο.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Θελω να μου πες ποιος υπαλληλος της φορντ και σε ποια αντιπροσωπεια σου ειπε τετοιο πραγμα...θα πρεπει να γραφτει στις ατακες της χρονιας...
πατε χωματοδρομο ??
βεβαιως παρτε χαμηλωμενο και σπορ αμαξι...αντεχει παραπανω -
Τι γελάτε ρε σεις. Να πουλήσει θέλει ο άνθρωπος.
-
Μιλάμε για μαργαριτάρι κλάσεως Λαίδης Αντζυ!
-
Ευχαριστω για τις απαντήσεις.
Σχετικα με Dodge, με ενδιαφέρουν μονο γνωστα και 'εγγυημένα' μοντέλα/μαρκες.
Πράγματι το ντιζελ της Φιατ φαινεται ιδανικη επιλογη αλλα:
- **Αργεί να έρθει **(τελος 2006-αρχες 2007).
- Αγνωστος χρονος παράδοσης (υπάρχει ήδη λιστα αναμονης στην Ιταλια)
- Εμφανισιακά εξωτερικά υστερεί (υποκειμενικό βέβαια-δειχνει 'λιγο'. Μέσα, ικανοποιεί, πλην των πισω καθισμάτων που πιανουν χωρο και ξαπλωμένα).
Περα απο Τεριος-Σεντιτσι, δεν μπορουν τα κορυφαία μικρομεσαία, οπως Focus, Corrola, Golf, να ανταπεξελθει σε στρωμενο χωμα ; Τι προβλήματα θα παρουσιάσουν;
( Εξ'άλλου, οι ασφαλτινες ελληνικες λακούβες δεν ειναι χειροτερες απο το χωμα; -
Βεβαίως και μπορούν όλα τα κοινά σύγχρονα αυτοκίνητα να ανταπεξέλθουν σε στρωμένο χώμα όσο καλά και το Fiat σου. Και λόγω καλύτερων αναρτήσεων και μεγαλύτερης ακαμψίας ίσως και καλύτερα εκτός αν βρουν από κάτω. Το θέμα είναι ότι εσύ άρχισες το θέμα ψάχνοντας για κάτι πιο χωμάτινο ή πιο κατάλληλο για χώμα και αναφέροντας τετρακίνητα/ψηλά μοντέλα....
Τα προβλήματα που θα παρουσιάσουν θα είναι τα ίδια με αυτά που παρουσιάζει και το υπάρχον.... Είσαι τελικά σίγουρος ότι θέλεις να αλλάξεις αυτοκίνητο, κρατάς αυτό που έχεις (που δεν είπες να έχει κάποιο πρόβλημα) και σου έρχεται και τζάμπα!
Μάλλον πάρε όποιο σου αρέσει αλλά όχι σε έκδοση με χαμηλωμένη ή σκληρή ανάρτηση και θα είσαι μια χαρά! -
Καλή η σκέψη να το κρατήσεις αφου σε πάει βόλτα ετσι, βάλε και ένα λάστιχο All Terrain και είσαι complet
-
Θελω να το αλλαξω, και απο την μια ειναι ο πειρασμος ενος τζιπ -οχι κορυφαίου στην κλαση του, ενω απο την αλλη ειναι τα κορυφαια μικρομεσαία και με καλύτερα οικονομοτεχνικα δεδομένα.
Το θεμα ειναι να εχουν μεγάλη διαφορά με τον υπόλοιπο ανταγωνισμο στην αντοχή των μηχανικων μερων στις καταπονησεις στο χωμα (σαμαρακια κλπ) και στην ελληνικη ασφάλτο.
Δεν διακρίνονται κάποια μοντέλα ; -
Εγω πάντως που έχω το focus πηγα και acropolis και σε στρωμενους χωματοδρομους κανένα προβλημα (από άποψη ύψους) απλά μην πάρεις την έκδοση sport γιατί είναι 10 χλστ χαμηλότερο από τις άλλες..Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του και πολύ πιο άνετο σε κάποιο ταξίδι από το terios..(μην ξεχνάμε ότι τα μικρά τετρακίνητα μετά τα 140 δεν είναι και ότι καλύτερο...)
-
Κι εγώ θα πρότεινα Caliber... Πολύ καλό value for money...
και για χωματόδρομο: μικρομεσαιο ή τεριος;