-
Πάντα είχα μια απορία. Με το δικό μου 1.25 κυβικών αυτοκίνητο και με 100άρα βενζίνη και ιδίως τώρα το καλοκαίρι μπορώ και κινούμαι σβέλτα (αρκεί να είμαι μέχρι 100-110 χμ/ω) και να έχω κατανάλωση γύρω στα 6 με 6.5 λίτρα στα 100 χμ, πάντα για εκτός πόλης οδήγηση, επαρχιακό δίκτυο ή / και εθνικές οδούς (χωρίς κλιματισμό και με 1 άτομο ακόμα).
Τι γίνεται αν έχεις π.χ. όμως το Golf GTi? Μπορείς να κινηθείς σε ρυθμούς όμοιους με το (π.χ.) Φιέστα (επιταχύνοντας αργά, αλλάζοντας σχετικά νωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο, με μετριασμένη ταχύτητα) και να έχεις παρόμοια κατανάλωση?
Θα μπορούσε να μου πει δηλαδή κάποιος τι καίει 'στιγμιαία' ένας 2λιτρος τούρμπο με 80, 100, 120 και 140 χμ/ω με 'σταθερές συνθήκες' (ισιάδα, σταθερό γκάζι, φορτίο όπως αναφέρθηκα πάνω...) ??
Ευχαριστώ..
-
Πάντα είχα μια απορία. Με το δικό μου 1.25 κυβικών αυτοκίνητο και με 100άρα βενζίνη και ιδίως τώρα το καλοκαίρι μπορώ και κινούμαι σβέλτα (αρκεί να είμαι μέχρι 100-110 χμ/ω) και να έχω κατανάλωση γύρω στα 6 με 6.5 λίτρα στα 100 χμ, πάντα για εκτός πόλης οδήγηση, επαρχιακό δίκτυο ή / και εθνικές οδούς (χωρίς κλιματισμό και με 1 άτομο ακόμα).
Τι γίνεται αν έχεις π.χ. όμως το Golf GTi? Μπορείς να κινηθείς σε ρυθμούς όμοιους με το (π.χ.) Φιέστα (επιταχύνοντας αργά, αλλάζοντας σχετικά νωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο, με μετριασμένη ταχύτητα) και να έχεις παρόμοια κατανάλωση?
Θα μπορούσε να μου πει δηλαδή κάποιος τι καίει 'στιγμιαία' ένας 2λιτρος τούρμπο με 80, 100, 120 και 140 χμ/ω με 'σταθερές συνθήκες' (ισιάδα, σταθερό γκάζι, φορτίο όπως αναφέρθηκα πάνω...) ??
Ευχαριστώ..
-
Ευχαριστώ..
-
Άστα φίλε μου... Αυτές τις καταναλώσεις με το συγκεκριμένο μοντέλο που ανέφερες (Golf GTi) τις διαγράφεις από το μυαλό σου!
Για νορμάλ οδήγηση και ειδικά σε συνθήκες εντός πόλης, με ήπια οδήγηση και όχι βαρύ δεξί πόδι, η μέση κατανάλωση παίζει γύρω στα 10+ lt/100km.
Σε ανοιχτό δρόμο ωστόσο (π.χ. Αττική οδό) η κατανάλωση με χαμηλές σχετικά στροφές πέφτει γύρω στα 8+ lt/100km...
Κοινώς για κοντινές αποστάσεις ή μέσα σε κίνηση στην πόλη, σίγουρα δεν συμφέρει. Είναι προτιμότερο να παίζει και 2ο πιο οικονομικό αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Πάντα είχα μια απορία. Με το δικό μου 1.25 κυβικών αυτοκίνητο και με 100άρα βενζίνη και ιδίως τώρα το καλοκαίρι μπορώ και κινούμαι σβέλτα (αρκεί να είμαι μέχρι 100-110 χμ/ω) και να έχω κατανάλωση γύρω στα 6 με 6.5 λίτρα στα 100 χμ, πάντα για εκτός πόλης οδήγηση, επαρχιακό δίκτυο ή / και εθνικές οδούς (χωρίς κλιματισμό και με 1 άτομο ακόμα).και πολύ σου καίει...
Εθνική στα 90-110 ΜΕ κλιματισμό, κατανάλωση 5.0-6.0....
(FIAT Punto 1.2 80HP) -
Φίλε όσο πατάς καίει!!!!
Πάντως αν βάλεις 5η καρφώσεις το δείκτη στα 120χλμ /ώρα και πας Σαλόνικα μπορεί να κάψεις 8 - 9 λίτρα αλλά θα σκοτωθείς γιατί θα σε πάρει ο ύπνος!!!!!
Φαντάσου να έχεις τις ευθείς της Λάρισας μπροστά σου και να πηγαίνεις ρολαριστός με 2,000 στροφές και την τουρμπίνα σε ανάπαυση!!!!
Στα 140 χλμ/ώρα θα έχεις 3,500 στροφές++ άρα θα κάψεις παραπάνω
Με TFSI πχ και 80 δεν κάνεις ταξίδι θα σε βρίζει και η γιαγιά σου.
Αν όμως παίξεις 180άρες+++++ Στα 300χλμ θα ψάχνεις αντλία!!!!!
Στην ΕΟ είναι καθαρά θέμα στροφών κινητήρα η κατανάλωση και πόσο αντίσταση έχεις (πχ με 140 αλλα και τις σχαρες οροφής με πέδιλα του σκι καις σχεδό ντα διπλα)Το αμάξι που με έχει κάνει να μου πέσουν τα σαγόνια απο κατανάλωση είναι το STI όπου έκαψε 30λίτρα/ 100km αλλά χαλάλι
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
.... αλλά θα σκοτωθείς γιατί θα σε πάρει ο ύπνος!!!!!...Λόγω ακρίβειας και λόγω φιέστα, αναγκάζομαι να οδηγώ έτσι και το έχω συνηθίσει. Το θέμα είναι να τη βγάζεις κάποιες φορές οικονομικά, και να του δίνεις να καταλαβαίνει στα έρημα στροφιλίκια (ή όπου θες και σε παίρνει ρε παιδί..., όπως-τώρα μου ήρθε- στη διαδρομή Δράμα, Νευροκόπι, Βροντού, Σέρρες = Μαγεία)
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φίλε όσο πατάς καίει!!!!
Πάντως αν βάλεις 5η καρφώσεις το δείκτη στα 120χλμ /ώρα** και πας Σαλόνικα μπορεί να κάψεις 8 - 9 λίτρα αλλά θα σκοτωθείς γιατί θα σε πάρει ο ύπνος!!!!!
Φαντάσου να έχεις τις ευθείς της Λάρισας μπροστά σου και να πηγαίνεις ρολαριστός με 2,000 στροφές και την τουρμπίνα σε ανάπαυση!!!!
Στα 140 χλμ/ώρα θα έχεις 3,500 στροφές++** άρα θα κάψεις παραπάνω
Με TFSI πχ και 80 δεν κάνεις ταξίδι θα σε βρίζει και η γιαγιά σου.
Αν όμως παίξεις 180άρες+++++ Στα 300χλμ θα ψάχνεις αντλία!!!!!
Στην ΕΟ είναι καθαρά θέμα στροφών κινητήρα η κατανάλωση και πόσο αντίσταση έχεις (πχ με 140 αλλα και τις σχαρες οροφής με πέδιλα του σκι καις σχεδό ντα διπλα)Το αμάξι που με έχει κάνει να μου πέσουν τα σαγόνια απο κατανάλωση είναι το STI όπου έκαψε 30λίτρα/ 100km αλλά χαλάλι
*Με 6η
**40χλμ./ώρα στις 1.000σαλ δίνει η 6η άρα στα 160 έχεις 4.000
φυσικά και μπορείς να κάνεις οικονομικά ταξίδια, 'χαμηλό' ρεκόρ έχω στο Πάτρα-Πύργος, καλοκαίρι + A/C με μέση ταχύτητα 95 -κλασικά 1 ώρα δηλαδή- και... 7,8 μέση κατανάλωση
Μέση τώρα έχω 10,4, αλλά δεν κινείται στην πόλη σε ώρες αιχμής
-
μπορεις να κανεις πολυ οικονομικα ταξιδακια με τα τουρμπο που λεμε...
αν πχ το λεον ειχε μια πιο μακρια 6η ολα θα ταν πολυ καλυτερα απο πλευρας καταναλωσης...στο λεω μια που γυρισα απο αθηνα με το κλιο 1.4 και εχω την εντυπωση οτι μου βγηκε ο κουκος αηδονι λογω κοντης 5ης...αν παντως το ειχα σταθερα στα 120 δεν εκαιγε πολυ...αλλα απο κει και περα, σε κατι αψιμαχιες...αστα να πανε...
μεσα στη πολυ ομως τα τουρμπο εχουν προβλημα...θελει πολυ ελαφρυ ποδι...
-
EO Αθηνα-Θεσσαλονικη 130-140 χλμ ταχ. με 3500 στρ, 4 ατομα με αποσκευες ειχα 8-8,5 λιτρα/100χλμ μεση καταναλωση !!!!
μεσα στην Αθηνα ειναι εντελος διαφορετικα !!!
μεση καταναλωση 11-12 κ 13 λιτρα αναλογως την κινηση !!!!
γρηγορη εως πολυ γρηγορη οδηγηση σε αναβασεις/στροφηλικια ξεφευγουμε εντελος κ παμε σε 15-16-17 λιτρα/100χλμ
υποψη οτι εχω γραψει μονο 3000 χλμ
-
Καλύτερα όσοι γράφουν εδω να μας πούν και ποιό δίλιτρο τούρμπο αμάξι έχουν,ωστε να αποφύγουμε την αναγραφή αυθαίρετων αριθμών απο ανθρώπους που 'έχουν γνώμη για όλα' και μετρούν 45876 posts εντός 4Τφόρουμ ενω δεν έχουν κάν οδηγήσει τούρμπο αυτοκίνητο στη ζωή τους.
Παραθέτω στοιχεία απο την οδήγηση της Laguna 2.0T 190hp/308Nm:
Με 6η η στιγμιαία κατανάλωση είναι:
80km/h............5,5-6lt/100km
100km/h..........6.5-7lt/100km
120km/h...........7-7,5lt/100km
140km/h............8-8,5lt/100km
160km/h...........9-10lt/100km
180km/h...........11-12lt/100km -
Τι λετε ρε μαστορες, εγω με το Mondeo εχω μεση καταναλωση 13lt/100klm χωρις να πηζω στην κινηση (κανονικες μετακινησεις εντος Αττικης).
-
Ευτυχώς που έχουμε και ορισμένους να αναφέρουν τη... στιγμιαία κατανάλωση
-
GTZ
η στιγμιαια καταναλωση δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικη μεση. Ακομη και η παραμικρη κλιση στο δρομο βγαζει εντελως διαφορετικες τιμες.
στο δικο μου πχ, με 140, μπορει να δω απο 6-11 σε δρομο που με το ματι φαινεται εντελως επιπεδος, αρα δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα.
-
Ρε σεις εδώ το 80% των πρατηρίων κλέβουν λίτρα όταν σου βάζουν βενζίνη, πως να βγάλει κανείς σωστή μέτρηση;
-
απο τον υπολογιστη ταξιδιου.
-
Κατ εμέ όποιος έχει με Tubo 11 - 12 λίτρα στιγμιαία κατανάλωση στα
180 km/h χρήζει βραβείου. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απο τον υπολογιστη ταξιδιου.Η ακρίβεια των περισσότερων είναι περίπου ίδια με το ποσοστό που βρέθηκε πως κλέβουν οι περισσότερες αντλίες στην έρευνα.
Θεωρητικά πάντα ακριβέστερη μέτρηση είναι με το γέμισμα (και για εμάς που δεν έχουμε υπολογιστή ταξιδίου είναι και ο μόνος τρόπος...)
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κατ εμέ όποιος έχει με Tubo 11 - 12 λίτρα στιγμιαία κατανάλωση στα
180 km/h χρήζει βραβείου.με ταχυτητες πανω απο τα 150-180 χλμ δεν υπαρχουν τετοια νουμερα !!!!
εγω εχω TFSI κ στα 2-3 ανηγματα που εχω κανει για 3-4 λεπτα με ταχ 180-190 Km/hr στην ΕΟ εχω δει +20 λιτρα/100 !!!!!
-
Ikar η καλύτερη αυτονομία που έχεις πετύχει πόσα χλμ είναι?
Γίνεται οικονομική οδήγηση με 2λιτρο TFSi?