-
EDIT:
παμε πιο απλα:
Αν στην Γερμανια, με τα απειρως περισσοτερα αυτοκινητοχιλιομετρα, γινονται 100 ατυχηματα και τα 65 απο αυτα ειναι εξάιτιας της ταχυτητας, ενω εδω γινονται 5000 ατυχηματα και απο αυτα μονο το 30%* (δηλαδη σε απολυτο νουμερο 1500 ατυχηματα) ωφειλονται στην ταχυτητα, παραμενει το επιχειρημα οτι η ταχυτητα μονη της ΔΕΝ σκοτωνει γιατι τοτε θα επρεπε εκει στην Γερμανια, που τρεχουν σαν τρελλοι, να σκοτωνονται σαν τις μυγες.
για το δευτερο
ΕΙΝΑΙ επικινδυνο να πηγαινεις με 200 οταν εχεις πολλους διπλα σου, οταν η υπολοιπη κινηση παει με μεση ωριαια 100 χαω, οταν ειναι περιεργος ο δρομος, και παει λεγοντας.
ΔΕΝ ειναι επικινδυνο να πηγαινεις με 200 στον Κηφισσο στις 3 τα ξημερωματα καθημερινης στα σημεια που ειναι καλος και ανοιχτος με ορατοτητα.
ΕΚΤΟΣ αν γινει ενα απο τα α) β) γ). Αυτο ομως θα ειναι μαλακια του αργου, 'νομιμου' οδηγου και οχι δικια μου.
pavleouras
λογω ενασχολησης μου με το χωρο του αυτοκινητου απο 10 χρονων κυριολεκτικα, πιστεψε με ξερω ΠΑΡΑ πολλους (για να μην πω ολους και βγω μαλακας) απο τους πισταδορους η αναβασακηδες, της Αττικης τουλαχιστον. Οποιος απο αυτους μου πει οτι στον δρομο παει σαν κυρια η εστω χαλαρα, τοτε ενα απο τα δυο συμβαινει:α) ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα
β) ψευδεται μεχρι αηδιαςΓιατι ακομα και αν πηγαινει με 120 στον αδειο Κηφισσο (ακομα καλυτερο ανεκδοτο), οταν βρεθει στο Σουνιο ή στον Διονυσο θα παει με 100 που ειναι πολυ πιο επικινδυνο απο το προηγουμενο. Για τον ιδιο λογο που τρεχει και στους αγωνες, γιατι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
*τυχαια νουμερα
-
ικαρ εισαι παντως περιπτωσαρα.οπως ολοι οι κοντρακηδες γενικα.τουλαχιστον οι πιο πολλοι κοντρακηδες,και πιστεψε με ξερω αρκετους,παραδεχονται οτι ειναι επικινδυνοι οταν τρεχουν.
εσυ εισαι σαν ενα μοσχαρακι που δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια αισθηση του κινδυνου.
οι πιο πολλοι που τρεχουν ξερουν οτι ειναι επικινδυνο,αλλα γουσταρουν το ρισκο.εσυ λες οτι ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ .
ΑΑΑΙΙΙΙΝΝΤΕΕΕΕΕ.κριμα στα χρονια σου. -
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Γιατί όταν είσαι από πίσω μου και αρχίσεις τις τούμπες, είτε γιατί σε έκλεισε ο παππούς είτε γιατί είσαι χεράς, το αμάξι μου δεν έχει 120-200 σε 0.5 δευτερόλεπτα για να σε αποφύγω.προεξοφλείς ότι θα αρχίσω τις τούμπες;
Αφού θα πηγαίνεις με 120 θα μπορέσεις και να αντιδράσεις ακόμα και στα '200' μου, αυτό δεν συζητάμε; ότι με μικρότερη ταχύτητα αντιδράς καλύτερα;
Τον παππού γιατί τον ανέφερες τώρα, εγώ είμαι ο επικίνδυνος
-
Γεια σου ρε Ελληνάρα.... όλα από το πουλί ξεκινάνε και σε αυτό καταλήγουν.
Μπράβο κούνελε βρήκες το πρόβλημαΟι Ελληνάρες είναι άλλοι δυστυχώς. Βάζουν μια εξάτμιση, ένα φιλτράκι, ενά προγραμμάκι από μπαρμπαμητσος developments και μετά βγαίνουν στον δρόμο και 200αριζουν νομίζοντας πως η οικογενειακή μαούνα τους έγινε φόρμουλα 1.
κοιταξε και το δικό σου θεμα λιγάκη
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ικαρ εισαι παντως περιπτωσαρα.οπως ολοι οι κοντρακηδες γενικα.τουλαχιστον οι πιο πολλοι κοντρακηδες,και πιστεψε με ξερω αρκετους,παραδεχονται οτι ειναι επικινδυνοι οταν τρεχουν.
εσυ εισαι σαν ενα μοσχαρακι που δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια αισθηση του κινδυνου.
οι πιο πολλοι που τρεχουν ξερουν οτι ειναι επικινδυνο,αλλα γουσταρουν το ρισκο.εσυ λες οτι ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ .
ΑΑΑΙΙΙΙΝΝΤΕΕΕΕΕ.κριμα στα χρονια σου.Γράφουν όλοι... γράφει κι ο kasel
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μπράβο κούνελε βρήκες το πρόβλημαΟι Ελληνάρες είναι άλλοι δυστυχώς. Βάζουν μια εξάτμιση, ένα φιλτράκι, ενά προγραμμάκι από μπαρμπαμητσος developments και μετά βγαίνουν στον δρόμο και 200αριζουν νομίζοντας πως η οικογενειακή μαούνα τους έγινε φόρμουλα 1.
Το δικό μου δεν σκοτώνει και δεν ενοχλεί
-
Το δικό μου δεν σκοτώνει και δεν ενοχλεί
Αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι που οδηγάνε από πίσω σου.
-
αφου ρε φιλε ολο μπουρδες γραφεις.πως να σε παρει κανενας στα σοβαρα με τις ανοησιες που λες.
σου τα εξηγουν,σου τα ξαναεξηγουν,εσυ στη κοσμαρα σου. -
παλιοκοντρακηδες, ραλιστες, δολοφονοι κτλ κτλ...
-
kasel for president!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί όταν είσαι από πίσω μου και αρχίσεις τις τούμπες, είτε γιατί σε έκλεισε ο παππούς είτε γιατί είσαι χεράς, το αμάξι μου δεν έχει 120-200 σε 0.5 δευτερόλεπτα για να σε αποφύγω.
προεξοφλείς ότι θα αρχίσω τις τούμπες;
Αφού θα πηγαίνεις με 120 θα μπορέσεις και να αντιδράσεις ακόμα και στα '200' μου, αυτό δεν συζητάμε; ότι με μικρότερη ταχύτητα αντιδράς καλύτερα;
Τον παππού γιατί τον ανέφερες τώρα, εγώ είμαι ο επικίνδυνος
Κοίταξε φίλε μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός οδηγού είναι να υπερκτιμά τις δυνάμεις τους. Δεν προεξοφλώ ότι θα αρχίσεις τις τούμπες αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί. Τον παππού τον ανέφερα για να σου δώσω και κάποιες πιθανότητες να μη σου φύγει από μόνος σου.
Όσον αφορά για αυτό που ρωτάς, αν πηγαίνω με 120 ΔΕΝ μπορώ να σε αποφύγω αν πηγαίνεις με 200 και σου φύγει. Αυτό λέμε τόσες σελίδες τώρα. Με 120 αντιδράς καλύτερα αν πηγαίνουν όλοι με παραπλήσια ταχύτητα. Αν πηγαίνουν όλοι με 200 προφανώς και είναι πιο ασφαλές για εμένα να πηγαίνω με 200. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το 90% των οδηγών στην ΕΟ κινούνται με 120-140 το άλλο 8% με 160 και το 2% με 200. Δηλαδή θα πρέπει να προσαρμώσει το 90% την ταχύτητά του στο 2%? -
Κοίταξε φίλε μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός οδηγού είναι να υπερκτιμά τις δυνάμεις τους.
συμφωνω, εχεις δει κανεναν εδω μεσα να το κανει?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;Όχι. Τρέχω επειδή μου αρέσει και μπορώ. ** Έκανα απλά μία ερώτηση. **
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;Mπορεί και να τα βάζουμε σε πίστες ενίοτε, που ξέρεις?? Αλλα πέρα απο αυτό το ερώτημά σου δεν αποδεικνύει κατι.Δε θα καθήσουμε να κανουμε practice στην Ε.Ο. για να μάθουμε να αντιδρούμε σωστά 'αν ποτέ τύχει κατι και χρειαστεί να τρέξουμε'.....
Πιάνεις μέσα σε πίστα 180-200;;;; Σε ποια πίστα πας;;; Ποια ferrari έχεις;;;
**Και πήρες απλά μια απάντηση.... **
-
ε λοιπον ικαρ αφου γουσταρεις τις κοντρες,οταν θα κατεβω αθηνα αρχες σεπτεμβριου θα παραβω τις αρχες μου και θα σου βαλω μια κοντρα ετσι για να γουσταρεις.τι λες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κοίταξε φίλε μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός οδηγού είναι να υπερκτιμά τις δυνάμεις τους.
Μερικές σελίδες πριν ειπώθηκε ότι κάποιος
- μπορεί να έρχεται με 200 πίσω από ένα αυτοκίνητο που πάει με 120, αν τον δει να αλλάζει λωρίδα να προλάβει να αλλάξει για να τον αποφύγει και να ξαναλλάξει αν τελικά ο μπροστά φοβηθεί και το επαναφέρει πίσω.
- μπορεί να μυρίζεται την βλακεία που θα κάνει ο άλλος πριν την κάνει
Επίσης να πω ότι γενικά ένας άνθρωπος που προσπερνάει ένα αμάξι με +80 χλμ δυστυχώς δεν υπερκτιμά μόνο τις δικές του δυνάμεις αλλά και του άλλου
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ε λοιπον ικαρ αφου γουσταρεις τις κοντρες,οταν θα κατεβω αθηνα αρχες σεπτεμβριου θα παραβω τις αρχες μου και θα σου βαλω μια κοντρα ετσι για να γουσταρεις.τι λες;έγραψα πουθενά ότι κάνω κόντρες; δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Άλλοι συχνάζουν λιμανάκια και λοιπά μέρη
βάλε με τον εαυτό σου κόντρα, θα χάσεις...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;Φίλε Angel!!!!, η μόνη περίπτωση που θα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τρέξω, θα είναι να ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ! Σε ΚΑΜΙΑ άλλη περίπτωση, δεν θα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τρέξω ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ! Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η βάση του ερωτήματός σου στερείται.. λογικής βάσης!
Εξ άλλου, όπως αρκετοί από εμάς τους 'αργούς' λέμε, δεν είμαστε ή / και δεν είμασταν πραγματικά αργοί! Και γρήγορα πάμε, και τα όρια ξεπερνάμε και, ναι, παράνομοι γινόμαστε! Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ και βάζουμε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, και όχι ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, την ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα. Κοιτάζουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας τελεία, όχι πώς θα φτάσουμε στον προορισμό μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΜΑΣ στην πορεία!
Τέλος, εσύ νομίζεις ότι ελέγχεις το αμάξι σου σε τέτοιες ταχύτητες; Όσοι πάνε τόσο γρήγορα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΞΕΡΟΥΝ ότι ΔΕΝ το ελέγχουν! Ξέρουν ότι ένα χαλίκι που θα τους σπάσει το παρμπρίζ, μια σφήνα από ένα 'ΖΩΟ', ένα αντικείμενο πάνω στο δρόμο, κλπ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να τους βγάλουν από την πορεία τους / τσακίσουν / τραυματίσουν / σκοτώσουν (αυτούς και κανέναν άλλο..)! Ας μη ξεχνάμε, μιλάμε για ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!! Οι συνθήκες ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είναι ελεγχόμενες!
Ελπίζω να μη σου τύχει ποτέ να έχεις κάποιον με αλλεργία στο αμάξι και να πρέπει να πας σε νοσοκομείο γιατί θα σου πεθάνει στο αμάξι...
Ετυχε σε μένα πριν απο 5 χρόνια...Αλλεργικό σοκ απο τροφή που δεν είχα ξαναφάει, πρηξιμο στη γλώσσα σχεδόν διακοπή αναπνοής, και πολλά αλλα....Επρεπε ο πατέρας μου που οδηγούσε να πάρει και καναν αλλο στο λαιμό του??????
-
Μερικές σελίδες πριν ειπώθηκε ότι κάποιος
- μπορεί να έρχεται με 200 πίσω από ένα αυτοκίνητο που πάει με 120, αν τον δει να αλλάζει λωρίδα να προλάβει να αλλάξει για να τον αποφύγει και να ξαναλλάξει αν τελικά ο μπροστά φοβηθεί και το επαναφέρει πίσω.
Επίσης να πω ότι γενικά ένας άνθρωπος που προσπερνάει ένα αμάξι με +80 χλμ δυστυχώς δεν υπερκτιμά μόνο τις δικές του δυνάμεις αλλά και του άλλου
φιλε, στο λεω φιλικα: αν δεν ξερουμε καποιον (δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενο ατομο), καλο θα ειναι να μην κρινουμε τι μπορει και τι δεν μπορει να κανει.
δεν ειναι ολοι το ιδιο ικανοι. Δεν λεω οτι εσυ εισαι αχρηστος και ο 'ταδε' χερας, λεω ομως οτι καθε οδηγος ειναι διαφορετικος. Ειναι αλλο μια κοπελιτσα που πηρε το διπλωμα και βγηκε παγανια χωρις να ξερει που πανε τα 4, και αλλο καποιος που οδηγει 10-15 χρονια, εχει μια εμπειρια απο δυνατα αυτοκινητα, και κυριως εχει ΜΥΑΛΟ.
επαναλαμβανω, κατι που σε εμας ειναι δυσκολο, για καποιον αλλο μπορει να ειναι πιο ευκολο.
-
Μερικές σελίδες πριν ειπώθηκε ότι κάποιος- μπορεί να έρχεται με 200 πίσω από ένα αυτοκίνητο που πάει με 120, αν τον δει να αλλάζει λωρίδα να προλάβει να αλλάξει για να τον αποφύγει και να ξαναλλάξει αν τελικά ο μπροστά φοβηθεί και το επαναφέρει πίσω.
Αν σου γίνεται αυτό δεκάδες φορές κάθε βράδυ φίλε μου, δεν είναι υπερεκτίμηση δυνατοτήτων. Είναι πραγματικότητα, όσο κι αν δεν σ'αρέσει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φιλε, στο λεω φιλικα: αν δεν ξερουμε καποιον (δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενο ατομο), καλο θα ειναι να μην κρινουμε τι μπορει και τι δεν μπορει να κανει.
δεν ειναι ολοι το ιδιο ικανοι. Δεν λεω οτι εσυ εισαι αχρηστος και ο 'ταδε' χερας, λεω ομως οτι καθε οδηγος ειναι διαφορετικος. Ειναι αλλο μια κοπελιτσα που πηρε το διπλωμα και βγηκε παγανια χωρις να ξερει που πανε τα 4, και αλλο καποιος που οδηγει 10-15 χρονια, εχει μια εμπειρια απο δυνατα αυτοκινητα, και κυριως εχει ΜΥΑΛΟ.
επαναλαμβανω, κατι που σε εμας ειναι δυσκολο, για καποιον αλλο μπορει να ειναι πιο ευκολο.
Αυτό που γράφεις είναι άσχετο. Τι σχέση έχει κάποιος να είναι ικανός οδηγός και να επιδεικνύει την ικανότητα αυτή στο δρόμο? Ποιος γραπτός ή άγραφος νόμος του δίνει διαφορετικά δικαιώματα στο δρόμο? Και εγώ σου λέω ότι κάποιος έχει κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα προσπερνόντας αμάξια με +80. Γιατί να τον πούμε ικανό και όχι τυχερό?
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς