EDIT:
παμε πιο απλα:
Αν στην Γερμανια, με τα απειρως περισσοτερα αυτοκινητοχιλιομετρα, γινονται 100 ατυχηματα και τα 65 απο αυτα ειναι εξάιτιας της ταχυτητας, ενω εδω γινονται 5000 ατυχηματα και απο αυτα μονο το 30%* (δηλαδη σε απολυτο νουμερο 1500 ατυχηματα) ωφειλονται στην ταχυτητα, παραμενει το επιχειρημα οτι η ταχυτητα μονη της ΔΕΝ σκοτωνει γιατι τοτε θα επρεπε εκει στην Γερμανια, που τρεχουν σαν τρελλοι, να σκοτωνονται σαν τις μυγες.
για το δευτερο
ΕΙΝΑΙ επικινδυνο να πηγαινεις με 200 οταν εχεις πολλους διπλα σου, οταν η υπολοιπη κινηση παει με μεση ωριαια 100 χαω, οταν ειναι περιεργος ο δρομος, και παει λεγοντας.
ΔΕΝ ειναι επικινδυνο να πηγαινεις με 200 στον Κηφισσο στις 3 τα ξημερωματα καθημερινης στα σημεια που ειναι καλος και ανοιχτος με ορατοτητα.
ΕΚΤΟΣ αν γινει ενα απο τα α) β) γ). Αυτο ομως θα ειναι μαλακια του αργου, 'νομιμου' οδηγου και οχι δικια μου.
pavleouras
λογω ενασχολησης μου με το χωρο του αυτοκινητου απο 10 χρονων κυριολεκτικα, πιστεψε με ξερω ΠΑΡΑ πολλους (για να μην πω ολους και βγω μαλακας) απο τους πισταδορους η αναβασακηδες, της Αττικης τουλαχιστον. Οποιος απο αυτους μου πει οτι στον δρομο παει σαν κυρια η εστω χαλαρα, τοτε ενα απο τα δυο συμβαινει:
α) ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα
β) ψευδεται μεχρι αηδιας
Γιατι ακομα και αν πηγαινει με 120 στον αδειο Κηφισσο (ακομα καλυτερο ανεκδοτο), οταν βρεθει στο Σουνιο ή στον Διονυσο θα παει με 100 που ειναι πολυ πιο επικινδυνο απο το προηγουμενο. Για τον ιδιο λογο που τρεχει και στους αγωνες, γιατι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
*τυχαια νουμερα