-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Γιατί αν σου πούμε όχι τί θα γίνει δηλαδή?
Ρωτάω για να δω αν πληρώ τις προϋποθέσεις σας ώστε να μπορώ να κοιμηθώ εύκολα το βράδυ και να μη βλέπω εφιάλτες...
Νaso από εμένα έχεις το ελεύθερο. Έχω δει φωτογραφία σου σε κάποιο περιοδικό στο τμήμα των αγώνων;;;;
Συνήθως αυτοί που μπαίνουν πίστα δεν τρέχουν στο δρόμο, εκτονώνουν αλλού την ενέργειά τους...
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Ρωτάω για να δω αν πληρώ τις προϋποθέσεις σας ώστε να μπορώ να κοιμηθώ εύκολα το βράδυ και να μη βλέπω εφιάλτες...
Νaso από εμένα έχεις το ελεύθερο. Έχω δει φωτογραφία σου σε κάποιο περιοδικό στο τμήμα των αγώνων;;;;
Συνήθως αυτοί που μπαίνουν πίστα δεν τρέχουν στο δρόμο, εκτονώνουν αλλού την ενέργειά τους...
Εγώ πάντως ξέρω άνθρωπο που και σε πίστες τρέχει και στο δρόμο και σε κόντρες.... Μάλλον έχει υπερβολική ενέργεια...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Επίσης αμφιβάλλω ότι οι 'ΕΟ' της έρευνας περιλαμβάνουν Μαλιακό και Κόρινθο-Πάτρα. Στη σελίδα 21 αναφέρεται ότι το 2000 είχαμε 707 χιλιόμετρα ΕΟ, 9100 λεωφόρων και επαρχιακών κτλ. Δεν νομίζω ότι τα 707 χιλιόμετρα 'χωράνε' Μαλιακό, Τέμπη, Κόρινθο-Πάτρα και άλλα τέτοια 'ωραία' σημεία. Υποθέτω ότι αναφέρεται σε δρόμους τουλάχιστον 2+2 με διάζωμα.
Συνεχίζω δηλαδή να επιμένω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα, οι ΕΟ είναι πιο επικινδυνοι από τις πόλεις, με τον κίνδυνο να μετράται σε νεκρούς ανά αυτοκινητοώρες αλλά και σε νεκρούς ανά αυτοκινητοχιλιόμετρα. Μια μελέτη που να δίνει τα διανυόμενα αυτοκινητοχιλιόμετρα θα μου έδινε τα νούμερα που χρειάζομαι για να σου το αποδείξω.
Καλά, συνέχιζε να 'φοβάσαι' τις ΕΟ και να προτιμάς να οδηγείς εντός πόλεων. Άσε τους 'αλήτες' στις εθνικές!
Αλλά ακόμα και να κάνω λάθος, δεν έχει σημασία γιατί το παρακάτω σημείο είναι το σημαντικό.
Ακόμα και αν οι ΕΟ είναι ασφαλέστερες από τις πόλεις με κάθε τύπου μέτρηση (αυτοκινητοώρες/αυτοκινητοχιλιόμετρα/λίτρα βενζίνης/τυρόπιτες) τι σημασία έχει; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για μένα ο κινούμενος με 200 είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους άλλους! Δεν ξεκίνησα να μιλάω για τις πόλεις, και δεν θα συνεχίσω. Είναι και off-topic και άσχετο με τη συζήτηση περί 200αρισμάτων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Αν θες ανοίγουμε ένα thread να πούμε για τις αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων στις πόλεις.Πως είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους άλλους κάποιος (ποιος άραγε) που πάει με 200; Για μένα είσαι εσύ επικίνδυνος που πας με 80, όπως επίσης και ο παππούς με 60, ΑΣΧΕΤΩΣ της δικής μου ταχύτητας.
Οκ, δεκτό ότι δεν θέλεις να απαντήσεις.
Αν πεις ότι δεν αυξάνεις τον κίνδυνο κινούμενος με 200, δεν θα πείσεις κανέναν.
Αν πεις ότι τον αυξάνεις, καταρρίπτεις τα επιχειρήματά σου.Περιμένω ακόμα μια μελέτη που να λέει ότι 'όσο πιο γρήγορα κινείσαι, τόσο πιο ασφαλής είσαι'. Πούντη;
Δεν μπορώ να απαντήσω. Θέλει πολύ σοφία να καταλάβεις ότι όσο πιο πολύ κυκλοφορείς, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις για τρακάρισμα; έχεις δει πως βγάζουν τα ασφάλιστρα οι Άγγλοι;
Αν κινούμαι με 200 μπορεί να αυξάνονται (πόσο;; είναι μετρήσιμο; 1%; 10% 50;) οι πιθανότητες να τρακάρω, αλλά μήπως μειώνονται (πόσο επίσηες;;; ) επειδή θα καλύψω σε μικρότερο χρόνο τη διαδρμή;
Μπορείς να μου πεις πόσο αυξάνονται οι πιθανότητες; πολύ; λίγο;
κι ένα απλό παράδειγμα (για μένα ρουτίνα μετά από 200 τουλάχιστον φορές που έχω κάνει τη διαδρομή)
Διόδια Ελευσίνας-Διόδια Ρίου: 170 περίπου χλμ
-
1 ώρα
-
1:30
-
2
-
3 ώρες (μαζι με τα ΚΤΕΛ)
ποιο είναι πιο ασφαλές;
-
-
Εγώ πάντως ξέρω άνθρωπο που και σε πίστες τρέχει και στο δρόμο και σε κόντρες.... Μάλλον έχει υπερβολική ενέργεια...
Η χρειάζεται και κάτι άλλο... για να να εκτονωθεί αλλά μάλλον δεν το έχει
-
1:30
Τι κερδίζω;;;
-
Και γυναίκα έχει...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πως είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους άλλους κάποιος (ποιος άραγε) που πάει με 200; Για μένα είσαι εσύ επικίνδυνος που πας με 80, όπως επίσης και ο παππούς με 60, ΑΣΧΕΤΩΣ της δικής μου ταχύτητας.Αν κινούμαι με 200 μπορεί να αυξάνονται (πόσο;; είναι μετρήσιμο; 1%; 10% 50;) οι πιθανότητες να τρακάρω, αλλά μήπως μειώνονται (πόσο επίσηες;;; ) επειδή θα καλύψω σε μικρότερο χρόνο τη διαδρμή;
Μπορείς να μου εξηγήσεις για κάποιος που πάει με 80 είναι πιο επικίνδυνος από έναν που πάει με 200? Όσο για το δεύτερο μόνο ένα μπορώ να πώ...
-
Και γυναίκα έχει...
Πες του να πάει Ολυμπίαδα τότε
-
Παίδες, μήπως το κουράζετε λίγο?
[mod]
-
kacey μιλησες για τους γερμανικους αυτοκινητοδρομους.οτι εκει δεν σκοτωνονται οπως στην ελλαδα,επειδη εχουν παιδεια.
κανεις μεγαλο λαθος.
τους γερμανικους δρομους τους εχω ζησει παρα πολλα χρονια.
πιο ασφαλης νοιωθω στην ελλαδα παρα εκει.οι γερμανοι οδηγουν ΠΟΛΥ πιο επιθετικα απο τους ελληνες.
65% ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ AUTOBAHN ΕΙΧΑΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ,βαση ερευνας της ADAC.ο λογος πολυ απλος.
παρα πολλα οχηματα στους δρομους,υπερεκτιμηση ικανοτητων,υπερβολικη ταχυτητα,ελαχιστος χρονος αντιδρασης σε κατι απροοπτο με συνεπεια την απωλεια του ελεγχου.
οι δε δρομοι ΧΩΡΙΣ οριο ταχυτητας ειναι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.
ειπες οτι στα 7 χρονια μια φορα σου ετυχε κατι απροοπτο και ειπες απλα shit happens.
το λες ετσι απλα επειδη δεν επαθες τιποτα.
θα στο ξαναπω.ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
εχω βαρεθει να εξηγω τα αυτονοητα.δεν καταλαβαινετε.δεν χαμπαριαζετε τιποτα.στη κοσμαρα σας.
ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε οτι ειναι επικινδυνο και για εσας και για τους αλλους η υπερβολικη ταχυτητα σε δρομο οπου κινειτε το καθε σαραβαλο και ο καθε ασχετος;
τι να πω ρε παιδι μου.απλα πραγματα.ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
πρεπει δηλαδη να φατε τα μουτρα σας και τα μουτρα αλλων για να καταλαβετε; -
Μπορείς να μου εξηγήσεις για κάποιος που πάει με 80 είναι πιο επικίνδυνος από έναν που πάει με 200? Όσο για το δεύτερο μόνο ένα μπορώ να πώ...Από τη στιγμή που δεν ορίσαμε τον κάποιο (ή την κάποια) σου λέω ότι με 80 πάει παππούς μονόφθαλμος με Wartburg. Επιμένεις;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μπορείς να μου εξηγήσεις για κάποιος που πάει με 80 είναι πιο επικίνδυνος από έναν που πάει με 200? Όσο για το δεύτερο μόνο ένα μπορώ να πώ...
Από τη στιγμή που δεν ορίσαμε τον κάποιο (ή την κάποια) σου λέω ότι με 80 πάει παππούς μονόφθαλμος με Wartburg. Επιμένεις;
Τον παππού τον μονόφθαλμό αν πηγαίνει με 80 και εγώ με 120 μπορώ να τον αποφύγω. Εσένα με 200 δεν μπορώ να σε αποφύγω. Επίσης με 200 εσύ τον παππού δεν τον αποφεύγεις.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
kacey μιλησες για τους γερμανικους αυτοκινητοδρομους.οτι εκει δεν σκοτωνονται οπως στην ελλαδα,επειδη εχουν παιδεια.
κανεις μεγαλο λαθος.
τους γερμανικους δρομους τους εχω ζησει παρα πολλα χρονια.
πιο ασφαλης νοιωθω στην ελλαδα παρα εκει.οι γερμανοι οδηγουν ΠΟΛΥ πιο επιθετικα απο τους ελληνες.
65% ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ AUTOBAHN ΕΙΧΑΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ,βαση ερευνας της ADAC.ο λογος πολυ απλος.
παρα πολλα οχηματα στους δρομους,υπερεκτιμηση ικανοτητων,υπερβολικη ταχυτητα,ελαχιστος χρονος αντιδρασης σε κατι απροοπτο με συνεπεια την απωλεια του ελεγχου.
οι δε δρομοι ΧΩΡΙΣ οριο ταχυτητας ειναι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.
ειπες οτι στα 7 χρονια μια φορα σου ετυχε κατι απροοπτο και ειπες απλα shit happens.
το λες ετσι απλα επειδη δεν επαθες τιποτα.
θα στο ξαναπω.ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
εχω βαρεθει να εξηγω τα αυτονοητα.δεν καταλαβαινετε.δεν χαμπαριαζετε τιποτα.στη κοσμαρα σας.
ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε οτι ειναι επικινδυνο και για εσας και για τους αλλους η υπερβολικη ταχυτητα σε δρομο οπου κινειτε το καθε σαραβαλο και ο καθε ασχετος;
τι να πω ρε παιδι μου.απλα πραγματα.ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
πρεπει δηλαδη να φατε τα μουτρα σας και τα μουτρα αλλων για να καταλαβετε;α) το πρωτο δεν μου λεει απολυτως τιποτα απο μονο του, γιατι αν στην Γερμανια ειχαν 100 θανατηφορα και εδω 5000...καταλαβαινεις τον συλλογισμο μου πιστευω.
β) στο δευτερο δεν νομιζω οτι διαφωνουμε. Απλα εγω αναφερομαι (εδω και 40+σελιδες...) ΟΧΙ στον δρομο με κινηση, που κυκλοφορει ο καθε ασχετος με το καθε σαραβαλο, αλλα εκει που κυκλοφορω ΕΓΩ και αλλα 1-2-3 αυτοκινητα ανα χλμ δρομου, ΟΤΑΝ το κανω με τετοιες ταχυτητες, και φωναζω για την περιπτωση που αυτοι οι μοναδικοι 1-2-3 οδηγοι αποφασισουν να βγουν μπροστα μου επειδη
α) δεν κοιταξαν να δουν αν ερχομαι, ως ωφειλαν.
β) κοιταξαν αλλα δεν καταλαβαν οτι ερχομαι με τοσα ωστε να τους φτασω, ως ωφειλαν.
γ) κοιταξαν ΚΑΙ καταλαβαν, και παρ'ολα αυτα βγηκαν επειδη εχουν την εντυπωση οτι δεν θα κοψουν εκεινοι για να μην κοψω εγω ο παρανομος, ή επειδη ετσι 'θα μου δειξουν να μαθω να τρεχω' οπως εκανες εσυ...Γιατί αν σου πούμε όχι τί θα γίνει δηλαδή?
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, καλο ανεκδοτο. ΠΟΛΥ καλο...
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, καλο ανεκδοτο. ΠΟΛΥ καλο...Μπαίνεις πίστα εσύ?
-
Τον παππού τον μονόφθαλμό αν πηγαίνει με 80 και εγώ με 120 μπορώ να τον αποφύγω. Εσένα με 200 δεν μπορώ να σε αποφύγω. Επίσης με 200 εσύ τον παππού δεν τον αποφεύγεις.
πολύ σίγουρο σε βρίσκω αν θα τον αποφύγεις... αν μπει στη λωρίδα σου όταν είσαι στην πίσω πόρτα θα τον αποφύγεις ε;
κάποιον με 200 δεν θα τον καταλάβει καν.
Εμένα με τα 200 γιατί δεν θα με αποφύγεις; θα σε βάλω σημάδι;
-
kacey δεν σε καταλαβαινω.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
πολύ σίγουρο σε βρίσκω αν θα τον αποφύγεις... αν μπει στη λωρίδα σου όταν είσαι στην πίσω πόρτα θα τον αποφύγεις ε;
κάποιον με 200 δεν θα τον καταλάβει καν.
Εμένα με τα 200 γιατί δεν θα με αποφύγεις; θα σε βάλω σημάδι;
Γιατί όταν είσαι από πίσω μου και αρχίσεις τις τούμπες, είτε γιατί σε έκλεισε ο παππούς είτε γιατί είσαι χεράς, το αμάξι μου δεν έχει 120-200 σε 0.5 δευτερόλεπτα για να σε αποφύγω.
-
Γεια σου ρε Ελληνάρα.... όλα από το πουλί ξεκινάνε και σε αυτό καταλήγουν.
Μπράβο κούνελε βρήκες το πρόβλημα -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Γεια σου ρε Ελληνάρα.... όλα από το πουλί ξεκινάνε και σε αυτό καταλήγουν.
Μπράβο κούνελε βρήκες το πρόβλημαΟι Ελληνάρες είναι άλλοι δυστυχώς. Βάζουν μια εξάτμιση, ένα φιλτράκι, ενά προγραμμάκι από μπαρμπαμητσος developments και μετά βγαίνουν στον δρόμο και 200αριζουν νομίζοντας πως η οικογενειακή μαούνα τους έγινε φόρμουλα 1.
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς