-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μπορείς να μου εξηγήσεις για κάποιος που πάει με 80 είναι πιο επικίνδυνος από έναν που πάει με 200? Όσο για το δεύτερο μόνο ένα μπορώ να πώ...
Από τη στιγμή που δεν ορίσαμε τον κάποιο (ή την κάποια) σου λέω ότι με 80 πάει παππούς μονόφθαλμος με Wartburg. Επιμένεις;
Δηλαδή όσοι πάνε με 80 είναι μονόφθαλμοι με Wartburg.
Ομολογώ πως πρέπει να είμαι κι εγω μονόφθαλμος καθώς τα τελευταία χρόνια έχω δει το πολύ 1-2 Wartburg. -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, έχω βγει με ασφάλεια, όταν ήταν σε μεγάλη απόσταση, έχει κόψει με ασφάλεια, ΑΡΑ έχω προτεραιότητα και κάνω την προσπέραση ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ!
Αρκεί...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μπορείς να μου εξηγήσεις για κάποιος που πάει με 80 είναι πιο επικίνδυνος από έναν που πάει με 200? Όσο για το δεύτερο μόνο ένα μπορώ να πώ...
Από τη στιγμή που δεν ορίσαμε τον κάποιο (ή την κάποια) σου λέω ότι με 80 πάει παππούς μονόφθαλμος με Wartburg. Επιμένεις;
Δηλαδή όσοι πάνε με 80 είναι μονόφθαλμοι με Wartburg.
Ομολογώ πως πρέπει να είμαι κι εγω μονόφθαλμος καθώς τα τελευταία χρόνια έχω δει το πολύ 1-2 Wartburg.όσοι πάνε με 200 όμως είναι δολοφόνοι και τρακάρουν; Τα καλά της ισοπέδωσης
-
Προς Hammer_: Πραγματικά, μια εικόνα = χίλιες λέξεις!!
Αυτό το γράφημα δείχνει πόσο σημαντικό είναι να εκτιμάς **σωστά **τη ΜΕΣΗ ταχύτητα της κυκλοφορίας και να προσαρμόζεσαι. Αργοί και γρήγοροι απλά κινδυνεύουν περισσότερο, είτε τους αρέσει, είτε όχι. Μάλιστα, οι γρήγοροι κινδυνεύουν εκθετικά περισσότερο!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, έχω βγει με ασφάλεια, όταν ήταν σε μεγάλη απόσταση, έχει κόψει με ασφάλεια, ΑΡΑ έχω προτεραιότητα και κάνω την προσπέραση ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ!
Αρκεί...
Σε ευχαριστώ που τουλάχιστον δεν ΕΚΩΨΕΣ το υπόλοιπο της πρότασης
Φυσικά, καμία τοποθέτηση. Α! Πέστα και στον kacey τότε!
-
Το θέμα είναι να ζυγίζεις τις διάφορες πιθανότητες και να διαλέγεις να κάνεις το πιο ασφαλές.Ναι ρε άνθρωπε, κι εμείς αυτό λέμε τόσες σελίδες!
Τι θες τώρα; Να μας πείσεις πως το μυαλό μας και το αυτοκίνητό μας και οι εμπειρίες μας να εξισωθούν με τα δικά σου ώστε να έχουμε την ίδια ζυγαριά;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...
65% ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ AUTOBAHN ΕΙΧΑΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ,βαση ερευνας της ADAC.
...
ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε οτι ειναι επικινδυνο και για εσας και για τους αλλους η υπερβολικη ταχυτητα σε δρομο οπου κινειτε το καθε σαραβαλο και ο καθε ασχετος;α) το πρωτο δεν μου λεει απολυτως τιποτα απο μονο του, γιατι αν στην Γερμανια ειχαν 100 θανατηφορα και εδω 5000...καταλαβαινεις τον συλλογισμο μου πιστευω.
β) στο δευτερο δεν νομιζω οτι διαφωνουμε. Απλα εγω αναφερομαι (εδω και 40+σελιδες...) ΟΧΙ στον δρομο με κινηση, που κυκλοφορει ο καθε ασχετος με το καθε σαραβαλο, αλλα εκει που κυκλοφορω ΕΓΩ και αλλα 1-2-3 αυτοκινητα ανα χλμ δρομου, ΟΤΑΝ το κανω με τετοιες ταχυτητες, και φωναζω για την περιπτωση που αυτοι οι μοναδικοι 1-2-3 οδηγοι αποφασισουν να βγουν μπροστα μου επειδη
α) δεν κοιταξαν να δουν αν ερχομαι, ως ωφειλαν.
β) κοιταξαν αλλα δεν καταλαβαν οτι ερχομαι με τοσα ωστε να τους φτασω, ως ωφειλαν.
γ) κοιταξαν ΚΑΙ καταλαβαν, και παρ'ολα αυτα βγηκαν επειδη εχουν την εντυπωση οτι δεν θα κοψουν εκεινοι για να μην κοψω εγω ο παρανομος, ή επειδη ετσι 'θα μου δειξουν να μαθω να τρεχω' οπως εκανες εσυ...Για το (α) έχω να πω μόνο ότι στη Γερμανία δεν έχουν 100 θανατηφόρα το χρόνο. Είχαν (αν διαβάζω σωστά) 6842 έναντι 1880 στην Ελλάδα.
Για το (β) θέλω να σχολιάσω ότι από αυτά που γράφεις εδώ και από όσα posts σου έχω διαβάσει νωρίτερα ότι δεν συμφωνώ με αυτού του τύπου την οδήγηση, αλλά είναι οδήγηση που δεν με ενοχλεί και θεωρώ ότι δεν με βάζει σε κίνδυνο, αφού και εγώ δεν θα πεταχτώ να σε κόψω σε έναν άδειο δρόμο. Αρκεί όμως να ισχύει η συνθήκη για 1-2-3 αυτοκίνητα ανα χλμ δρόμου.
Αν δεν ισχύει αυτή η συνθήκη, όπως φαίνεται από τα λεγόμενα κάποιων άλλων, ή αν συνοδεύεται από παιχνιδάκια με δεύτερο γρήγορο σε υψηλές ταχύτητες, τότε θεωρώ ότι οι γρήγοροι με θέτουν σε κίνδυνο και γι'αυτό διαμαρτύρομαι. -
Ποτέ δεν είπα ότι φοβάμαι τις εθνικές. Είπα απλώς την πεποίθηση μου ότι αυτοί που περνάνε αέρα δίπλα μου με +80 και +100 δεν έχουν αίσθηση κινδύνου και κοινή λογική. Και, ναι, είναι επικίνδυνοι. Όχι αλήτες/κοντράκηδες αλλά σίγουρα (για μένα επικίνδυνοι). Εκτός από ένα μικρό ποσοστό που όντως μπορεί να χειριστεί το αυτοκίνητο σε κάποια έκτακτη κατάσταση που θα προκύψει με αυτή την ταχύτητα.
Αν όντως ανήκεις σ'αυτό το ποσοστό, μπράβο σου. Αν όμως νομίζεις ότι ανήκεις και δεν ανήκεις... We've got a problem...Οι χαρακτηρισμοί από τους politically correct έχουν προέλθοι, θες να τους αναφέρουμε; άστο. Δεν ανήκω σε αυτό το ποσοστό, είμαι επικίνδυνος και άσχετος οδηγός.-
Δηλαδή έτσι απλά έγινα επικίνδυνος επειδή κινούμαι στη μεσαία με 80!
Και δήλωσα πολλές φορές ότι κινούμαι με 120-130, δεν θα σου πεταχτώ και δεν θα κατασκηνώσω αριστερά. Μήπως δεν διαβάζεις τα Post μου, ή απλά πρέπει να δεχτώ την δογματική αντίληψη ότι όποιος κινείται στο δρόμο σου είναι πιθανό εμπόδιο άρα και επικίνδυνος, παρά το γεγονός ότι κινείσαι με ταχύτητες που είναι άκρως παράνομες;Για να το ξανασκεφτώ: Υπάρχουν δύο άτομα. Ο ένας κινείται αριστερά με 200 και είναι καραπαράνομος. Ο άλλος κινείται ήσυχα στη μεσαία χωρίς να πετάγεται, χωρίς να κόβει κανέναν. Ποιός ενοχλεί ποιόν; [/quote]
Όπως έγιναν όλοι οι άλλοι επικίνδυνοι που παν με 200. Και που ξέρω αν εσύ (ή όποιος άλλος) μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητό του με... 80;;; Για το παράνομες το 'χουμε πει τόσες φορές για το ποιος είναι υπεύθυνος, όπως και γι' αυτούς που περνάνε με κόκκινα/STOP. Η ταχύτητα σκοτώνει όμως
Διάβασε σε παρακαλώ αυτό http://www.abd.org.uk/speed_limits_85th.htm
Μια εικονίτσα που μετράει όσο χίλιες λέξεις, από το παραπάνω κείμενο
για κάνε μας και μία ανάλυση, ποια είναι τα όρια, ποια η μέση ταχύτητα και ποια τα άκρα
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Το θέμα είναι να ζυγίζεις τις διάφορες πιθανότητες και να διαλέγεις να κάνεις το πιο ασφαλές.
Ναι ρε άνθρωπε, κι εμείς αυτό λέμε τόσες σελίδες!
Τι θες τώρα; Να μας πείσεις πως το μυαλό μας και το αυτοκίνητό μας και οι εμπειρίες μας να εξισωθούν με τα δικά σου ώστε να έχουμε την ίδια ζυγαριά;
Φίλε μου, δεν πάω να πείσω κανέναν, κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση!
Όσο για το bold, ΕΣΥ είπες 'ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΜΟΥ'. Που συμβαδίζει αυτό με το ζύγισμα πιθανοτήτων και την ασφάλεια;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όσοι πάνε με 200 όμως είναι δολοφόνοι και τρακάρουν; Τα καλά της ισοπέδωσηςΟύτε δολοφόνο σε αποκάλεσα, ούτε είπα ότι είναι σίγουρο ότι θα τρακάρεις.
Σίγουρο είναι ότι αυξάνεις τις πιθανότητες να τρακάρεις, όσο κι αν δεν σου αρέσει η ιδέα.Το ποιός είναι ισοπεδωτικός ας το πει το υπόλοιπο forum...
-
Όσο για το bold, ΕΣΥ είπες 'ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΜΟΥ'. Που συμβαδίζει αυτό με το ζύγισμα πιθανοτήτων και την ασφάλεια;;Στη δυνατότητα αντίληψης του περιβάλλοντος χώρου.
-
Σε ευχαριστώ που τουλάχιστον δεν ΕΚΩΨΕΣ το υπόλοιπο της πρότασηςΦυσικά, καμία τοποθέτηση. Α! Πέστα και στον kacey τότε!
Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να κόψω κάτι, την εικόνα την έχουμε. Από τη μία κυρήγματα για παράνομα, ηθικά, ανήθικα, από την άλλη... 'ΔΕΝ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ'
Θα περάσω ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ αφού είμαι νόμιμος και στα @@ οι υπόλοιποι, κάνω λάθος;
Η διαφορά είναι ότι 'εγώ' μπορεί να είμαι καραπαράνομος, επικίνδυνος, δολοφόνος, αλήτης κοντράκιας, αλλά όταν πάω πιο αργά ή όταν άλλοι πάνε πιο γρήγορα από μένα -πάντοτε υπάρχουν- προσπαθώ να τους διευκολύνω, ν'αδειάζω την αριστερή όσο πιο γρήγορα γίνεται -αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να βρίσκομαι εκεί- για να πάνε εκεί που θέλουν να πάνε με την όποια ταχύτητά τους.
κι άλλος ένας λόγος που φροντίζω ν'αδειάζω την αριστερή είναι να αποτρέψω τυχόν σφήνες που είναι πολύ πιθανόν να κάνουν όταν βλέπουν την νταλίκα δεξιά με 80 και τον νόμιμο σε ταινία του Αγγελόπουλου να περνάει με 100 από την αριστερή.
We got the picture
-
Ούτε δολοφόνο σε αποκάλεσα, ούτε είπα ότι είναι σίγουρο ότι θα τρακάρεις.
Σίγουρο είναι ότι αυξάνεις τις πιθανότητες να τρακάρεις, όσο κι αν δεν σου αρέσει η ιδέα.Το ποιός είναι ισοπεδωτικός ας το πει το υπόλοιπο forum...
το χουν πει άλλοι. Κι εγώ σου λέω πως τις μειώνω μπορείς να το αποδείξεις; ή να αποδείξεις πόσο και αν τις αυξάνω;
το υπόλοιπο forum έχει κρίνει
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κοίταξε φίλε μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός οδηγού είναι να υπερκτιμά τις δυνάμεις τους.
συμφωνω, εχεις δει κανεναν εδω μεσα να το κανει?
Όλοι έχουμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες μας κάποια φορά.
Έστω κι αν το μόνο αποτέλεσμα ήταν η τρομάρα που πήραμε όταν έγινε κάτι που δεν το περιμέναμε.
Εσύ δεν έχεις τρακάρει ποτέ μέσα στην πόλη; Εγώ ευτυχώς την έχω γλιτώσει ακόμα, αλλά ήμουν επιβάτης σε μερικά τρακαρίσματα. Στην μεγάλη πλειοψηφία φταίει κάποιο ζώο που έκανε κάτι που δεν έπρεπε (stop, κόκκινο, τρέξιμο σε 'τυφλά' στενάκια) και προκάλεσε το ατύχημα. Αποτέλεσμα: υλικές ζημιές.
Στην ΕΟ αλλάζουν τα πράγματα. Αν πηγαίνεις με 200 και είτε από δικό σου λάθος, ή από κάποιο ζώο που σε ώθησε σε έναν ελιγμό ή απώλεια του ελέγχου, ο απολογισμός δεν είναι μόνο υλικές ζημιές. Και μπορεί να πάρεις και κάποιον μαζί σου υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό λέω τόση ώρα.
Δεν λέω ότι σίγουρα θα σου φύγει, ή ότι σίγουρα ένα ζώο θα σε κάνει να προκαλέσεις ατύχημα. Αλλά με 200 είναι πιο εύκολο απ'ότι με 120. That's all. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ούτε δολοφόνο σε αποκάλεσα, ούτε είπα ότι είναι σίγουρο ότι θα τρακάρεις.
το χουν πει άλλοι. Κι εγώ σου λέω πως τις μειώνω μπορείς να το αποδείξεις; ή να αποδείξεις πόσο και αν τις αυξάνω;
Είδες το σχήμα που παρέθεσα, ή στον αέρα γράφω;
Που τοποθετείς τον εαυτό σου;
Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο: Υποθέτω ότι δεν τρέχεις συνέχεια. Αλλά όταν τρέχεις, κάθε πότε σε προσπερνάει κάποιος; Προσδιόρισε σε ποιό σημείο του φάσματος είσαι και πες μου. Από αυτά που γράφεις θα σε έβαζα στο πάνω 10% ίσως και πιο πάνω.
Πες μου ότι δεν είναι έτσι και θα ψάξω να βρώ το 20% των χρηστών της ΕΟ που πάει με 200... -
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
...
Απλά έχεις ένα γρήγορο αμάξι και γουστάρεις να το πατάς όπου θεωρείς ότι σε παίρνει. Δεν καταδίκασα ποτέ τυφλά αυτή τη λογική - καλώς ή κακώς κι εγώ στην ίδια κατηγορία ανήκω, και μέρος από αυτά που γράφω τα γράφω για να τα 'ακούω' και εγώ, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται κάτι τέτοιο.Η διαφορά μας ίσως έγκειται (κρίνοντας από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις σου σε αυτό το θέμα) στο πότε νομίζω εγώ ότι με παίρνει/αξίζει/μπορώ να το πατήσω, και πότε νομίζεις εσύ. Μπορεί να έχω τελική 240+ αλλά ΔΕΝ θα περάσω ΠΟΤΕ δίπλα από άλλους που κινούνται με το όριο με +100 km/h 'για να ξεμπερδεύω με την προσπέραση νωρίτερα'. Προτιμώ να κάνω αυτό που κάνει και ο nass, γιατί ΑΝ (μία στις 1000 έστω) είναι ζώο/άσχετος/άπειρος/τρομάζει εύκολα κλπ ο άλλος, θεωρώ ότι πραγματικά ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να ρισκάρω τη ζωή τη δική μου, των επιβατών που είναι μαζί μου, των άλλων που ακολουθούν από πίσω και ακόμα και του 'ζώου' για να μου ανέβει λίγο η αδρεναλίνη. Οδηγώ με το μυαλό μου πρώτα απ' όλα στην ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, και έχω μάθει από τα παθήματα άλλων (σε κάποιους από τους οποίους ήμουν συνοδηγός και είχα επιδοκιμάσει τις συγκεκριμένες επιλογές τους - χωρίς ευτυχώς να μου κοστίσει περισσότερο από κάποιες γρατζουνιές).
Μη μπλέκεσαι λοιπόν, δεν 'κυνηγάω' την ταχύτητα. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι η λογική της ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (πες το 'αμυντική οδήγηση' ή όπως αλλιώς θέλεις). Αν διαφωνείς, το συζητάμε.
...Γιατί είναι τόσο δύσκολο οι γρήγοροι να οδηγούν με περίπου αυτόν τον τρόπο; Εγώ (το ξανα-ματα-γράφω) δεν οδηγώ έτσι, αλλά δεν επικρίνω όσους το κάνουν!
Το πρόβλημά μου είναι αυτοί που οδηγούν με τεράστιες διαφορές ταχύτητας με τους γύρω τους, τα +80 και +100 που λέγαμε... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σίγουρο είναι ότι αυξάνεις τις πιθανότητες να τρακάρεις, όσο κι αν δεν σου αρέσει η ιδέα.
Το ποιός είναι ισοπεδωτικός ας το πει το υπόλοιπο forum...
Καποιοι λοιπον ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ελεγχουν απολυτα το δικο τους αμαξι (το οποιο ποτε δεν παθαινει βλαβη), ΜΑΝΤΕΥΟΥΝ τι θα κανει ο καφρος μπροστα τους και ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οτι τρεχοντας μειωνουν τις πιθανοτητες να εμπλακουν σε ατυχημα.
Το προβλημα ειναι οτι αυτο δεν τους αρκει. Υποστηριζουν οτι, με βαση τις προσωπικες τους εκτιμησεις και εμπειριες, πρεπει να πεταξουμε στον καλαθο ερευνες, στατιστικα και την κοινη λογικη.
Ikar, βαλε σε ψηφοφορια το ερωτημα για τη σχεση ταχυτητας και πιθανοτητας εμπλοκης σε ατυχημα. Σε ενα φορουμ με μελη που -κατα τακμηριο- ειναι περισσοτερο 'υποψιασμενα' για την αυτοκινηση σε σχεση με το μεσο ορο, θα πρεπει να εχουμε ενα ικανοποιητικο (ποιοτικα και ποσοτικα) δειγμα για να εξαχθουν καποια συμπερασματα. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε ευχαριστώ που τουλάχιστον δεν ΕΚΩΨΕΣ το υπόλοιπο της πρότασης
Φυσικά, καμία τοποθέτηση. Α! Πέστα και στον kacey τότε!
Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να κόψω κάτι, την εικόνα την έχουμε. Από τη μία κυρήγματα για παράνομα, ηθικά, ανήθικα, από την άλλη... 'ΔΕΝ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ'
Θα περάσω ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ αφού είμαι νόμιμος και στα @@ οι υπόλοιποι, κάνω λάθος; ΝΑΙ! Και μάλιστα, σαν γνήσιος προβοκάτορας, κόβεις / τεμαχίζεις λεχθέντα πράγματα κατά το δοκούν, προκειμένου να περάσεις το δικό σου! Τέτοιο εγωϊσμό και ανήθικο τρόπο συζήτησης δεν έχω ξαναδεί!!
Η διαφορά είναι ότι 'εγώ' μπορεί να είμαι καραπαράνομος, επικίνδυνος, δολοφόνος, αλήτης κοντράκιας, αλλά όταν πάω πιο αργά ή όταν άλλοι πάνε πιο γρήγορα από μένα -πάντοτε υπάρχουν- προσπαθώ να τους διευκολύνω, ν'αδειάζω την αριστερή όσο πιο γρήγορα γίνεται -αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να βρίσκομαι εκεί- για να πάνε εκεί που θέλουν να πάνε με την όποια ταχύτητά τους.
Σαν να μας λες: 'Εγώ είμαι ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΟΥ παράνομος, επικίνδυνος, δυνάμει ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ (ΔΙΚΑ ΣΟΥ λόγια), ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, γι`αυτό είμαι εντάξει!'
κι άλλος ένας λόγος που φροντίζω ν'αδειάζω την αριστερή είναι να αποτρέψω τυχόν σφήνες που είναι πολύ πιθανόν να κάνουν όταν βλέπουν την νταλίκα δεξιά με 80 και τον νόμιμο σε ταινία του Αγγελόπουλου να περνάει με 100 από την αριστερή.
We got the picture
Όχι, lkar, όχι. We got the picture!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
...
Ανέφερα ότι ΔΕΝ ξέρω αν θα αποφύγω ή όχι τον παππού, ενώ εσύ είσαι σίγουρος ότι με τα 120 θα τον αποφύγεις, no prob.
...Τελικά τι μπορούμε να συζητήσουμε; Όλα είναι άσπρο/μαύρο για σένα. Όταν λέμε ότι έχεις καλύτερη δυνατότητα ελιγμών ή φρεναρίσματος στα 120, αυτό δεν σημαίνει τίποτα; Σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να τον αποφύγεις! Σίγουρος ότι δεν θα πάθεις οδικό ατύχημα μπορείς να είσαι στο σπίτι σου, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και για τα οικιακά ατυχήματα!
Εφόσον βγαίνουμε όλοι στο δρόμο για τον ένα λόγο ή τον άλλο, δεν είναι καλύτερα να μειώνουμε τις πιθανότητες ατυχήματος;Απορία γενική... όταν προσπερνάτε νταλίκα είτε σε κλειστό δρόμο, είτε στο αντίθετο ρεύμα, δεν επιταχύνετε καθόλου; δεν θέλετε να ξεμπερδεύετε μία ώρα νωρίτερα;
Προτιμάτε δηλαδή να προσπερνάτε μία νταλίκα που πηγαίνει με 80 στη μεσαία, σταθερά με 120 στην αριστερή;
Τα 120-130-140 δεν είναι αρκετα για να περάσεις μια νταλίκα που πάει με 80; Πόσο επιπλέον θα αργήσεις να την περάσεις; Αν σε ανησυχεί η οδήγηση του νταλικιέρη, πέρνα την ακόμα πιο γρήγορα, ή κάτσε πιο πίσω (σε ασφαλή απόσταση) και βρες ένα σημείο με περισσότερο χώρο για να περάσεις.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Μην ανησυχείς, και αν έχω κάποιον με αλλεργία στο αμάξι θα κάνω ότι μπορώ για να φτάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά πρώτα θα κοιτάξω να φτάσω.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως 'εσύ' θα κοιτάξεις να φτάσεις και 'εμάς' δεν θα μας ενδιαφέρει αν φτάσουμε;
Στην περίπτωση που θα έχετε κάποιον σε άσχημη κατάσταση, είμαι σίγουρος ότι θα θέλετε να φτάσετε. Στην περίπτωση του χαβαλέ δεν είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα το παρακάνετε εκεί που δεν το σηκώνουν οι συνθήκες.
Όπως έγραψα σε απάντηση προς τον kacey, αν έχει 2-3 αυτοκίνητα στο χιλιόμετρο, και πάλι δεν συμφωνώ να τρέχεις για χαβαλέ, αλλά δεν θα σου πω τίποτα. Καλό θα ήταν όμως ακόμα και τους 2-3 αυτούς να μην τους περνάς με +100, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνουν εκείνοι.
Είπαμε, εγώ δεν θα σου πεταχτώ, αλλά ο μονόφθαλμος με το Wartburg που λέει ο lkar, δεν ξέρεις τι θα κάνει...
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς