-
Ναι αυτό...
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Τα σέβη μου για το παράδειγμα και την τοποθέτησή σου.
Προφανώς οι 'γρήγοροι' αυτής της συζήτησης δεν έχουν αντίστοιχες εμπειρίες μ' εσένα διότι (1) ψυχολογούν πολύ καλύτερα απ' ότι εσύ τους οδηγούς με τους οποίους μοιράζονται το δρόμο, (2) είναι πολύ πιο χεράδες, (3) έχουν πολύ καλύτερα στημένα αμάξια από το παλιό σου GT και (4) είναι πολύ πιο έξυπνοι από εσένα ώστε να επιλέγουν πιο 'σωστά' το που και πότε 'θα κάνουν χαβαλέ' στους δρόμους..... οπότε δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο......
από που τα έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα; μας γνωρίζεις όλους προσωπικά; φυσικά ξέρεις και πως οδηγούν(με) ε;
η ισοπεδωση που ξανα-ελεγα...
Δώσε εσύ κι άλλους παράγοντες που κάνουν έναν 'γρήγορο' να πιστεύει ότι δεν πρόκειται να βρεθεί σε παρόμοια θέση με του nass (το λαγοπόδαρο στο κομπολόι του, μήπως;; ) οδηγώντας εξίσου επιθετικά και μετά έρχεσαι να μας πετάξεις τα περί 'ισοπέδωσης'.
τα εχω γραψει, αρκετες σελιδες πιο πισω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Όσοι πάνε τόσο γρήγορα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΞΕΡΟΥΝ ότι ΔΕΝ το ελέγχουν! Ξέρουν ότι ένα χαλίκι που θα τους σπάσει το παρμπρίζ, μια σφήνα από ένα 'ΖΩΟ', ένα αντικείμενο πάνω στο δρόμο, κλπ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να τους βγάλουν από την πορεία τους / τσακίσουν / τραυματίσουν / σκοτώσουν (αυτούς και κανέναν άλλο..)! Ας μη ξεχνάμε, μιλάμε για ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!! Οι συνθήκες ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είναι ελεγχόμενες!
Τι μας λες βρε ΞΕΡΩ οτι ΔΕΝ το ελεγχω? Οι συνθηκες δεν ειναι ελεγχομενες, οι αντιδρασεις του οδηγου ειναι...(χωρις να διαφωνω οτι ειναι πιο δυσκολο να το μαζεψεις με 200 απο οτι με 120).
Εντάξει, να μην είμαστε και υπερβολικοί. Άλλο έχω μικρότερα περιθώρια για αντίδραση αν γίνει κάτι, άλλο 'δεν το ελέγχω συνειδητά' (το ίδιο το αυτοκίνητο).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η ισοπεδωση που ξανα-ελεγα...
Δώσε εσύ κι άλλους παράγοντες που κάνουν έναν 'γρήγορο' να πιστεύει ότι δεν πρόκειται να βρεθεί σε παρόμοια θέση με του nass (το λαγοπόδαρο στο κομπολόι του, μήπως;; ) οδηγώντας εξίσου επιθετικά και μετά έρχεσαι να μας πετάξεις τα περί 'ισοπέδωσης'.
τα εχω γραψει, αρκετες σελιδες πιο πισω.
Αν θες να υποστηρίξεις το 'επιχείρημα' σου, κάνε έναν κόπο να το βρεις και να το παραθέσεις αυτό που λες πως έγραψες. Ή περιμένεις να διαβάσουμε 40+ σελίδες μήπως καταλάβουμε σε τι αναφέρεσαι;!...
-
Γιατι, αυτα που γραφω τα διαβαζετε?
πλακα κανω ε!
-
Φίλε angel, συνεχίζω την κολοκυθιά για ένα ακόμα post.
Εγώ όμως έχω πρόβλημα όταν περνάει κάποιος δίπλα μου με +80 και +100. Κι αυτό γιατί ξέρω ότι μεγάλο ποσοστό των γρήγορων δεν ξέρουν να χειριστούν το αυτοκίνητό τους και θέτουν και έμενα σε κίνδυνο. Ίσως εσύ, ο kacey, ο lkar, ο nasos και οι άλλοι forumίτες να ξέρουν να το χειριστούν, αλλά δεν μπορώ να αρκεστώ μόνο στη γνώμη τους για να νομιμοποιήσω με τη γνώμη μου μια παρανομία που κάνουν. Ειδικά όταν αυτή γίνεται για την πλάκα της στιγμής, την αδρεναλίνη ή οποιονδήποτε άλλο λόγο που δεν δικαιολογεί αυτό το ρίσκο εκ μέρους μου. Εσείς πάρτε όποιο ρίσκο θέλετε, εγώ δεν θέλω να πάρω κανένα ρίσκο για να τρέχετε εσείς.
Τι αυτοκίνητο έχεις και πηγαίνεις με 180;
Τα λάστιχα τι δείκτη ταχύτητας έχουν, τι πέλμα απομένει και πόσα καλοκαίρια έχουν δει;
Η ανάρτησή σου είναι ευθυγραμμισμένη;
Τα αμορτισέρ σου θα κρατήσουν το αμάξωμα από το να πλέει με 180 στην ΕΟ;Ο οδηγός του (εσύ δηλαδή) βρίσκεται πάντα σε άριστη φυσική και πνευματική κατάσταση;
Δεν έχεις οδηγήσει ποτέ πιασμένος; Κουρασμένος; Νευριασμένος;Μπορώ να αραδιάσω κι άλλα... Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για να πηγαίνεις τόσο πιο πάνω από τους άλλους.
Και ένα τελευταίο. Το μήκος που χρειάζεσαι για φρενάρισμα είναι περίπου ανάλογο του τετραγώνου της ταχύτητάς σου, δηλαδή περίπου ανάλογο της κινητικής ενέργειας του αυτοκινήτου. Από τα 100χαω ένα (καλό!) αυτοκίνητο θέλει 40 μέτρα. Χοντρικά υπολογίζοντας, και χωρίς να λάβω υπόψη το χρόνο αντίδρασης έχουμε:
χαω φρενάρισμα (μέτρα)
100 40
120 57,6
140 78,4
160 102,4
180 129,6
200 160
220 193,6
240 230,4
260 270,4
280 313,6
300 360Τα νούμερα δεν είναι ακριβή, αλλά είναι ρεαλιστικά.
Δεν σε βάζει σε σκέψεις το φρενάρισμα από τα 180;Τα άλλα posts δεν τα διάβασα, άλλη ώρα...
-
Εμ, αυτο ακριβως λεω και εγω ρε συ nass. Οτι αμα βρεθει ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ (κοντευει να γινει μυθικο προσωπο...) που θα κανει αυτη την ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ στον ΑΔΕΙΟ κατα τα αλλα δρομο, ε τι να κανουμε. Shit happens.
Ειπαμε, ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ, ΔΙΑΒΑΖΩ τον δρομο και τους αλλους οδηγους (ακομα και στα 200) και προσεχω ΠΟΥ και ΠΟΤΕ κανω ΤΙ*, και ακριβως αυτο το περιστατικο που σου ετυχε ειναι ο λογος που φωναζω εδω και τοσες σελιδες σε αυτους που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι εχουν προτεραιοτητα στην προσπεραση οταν ο αλλος ερχεται γρηγορα, να ΜΗΝ το κανουν...Για να περιοριστουν οι πιθανοτητες να πεταχτει κανας ninja μπροστα μας στον κατα τα αλλα ΑΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ.
*Οπως εγραψα και πιο πανω, μετα απο 7 χρονια και πολλεεεες χιλιαδες 'γρηγορα' χλμ σε αδειους αυτοκινητοδρομους αργα το βραδυ κλπ, μολις πριν 1-2 εβδομαδες βρεθηκε ο πρωτος που με αιφνιδιασε και παρ'ολα αυτα ειχα κρατησει και μια καβατζα για να μην γινει το τροπετιασμα (που δεν εγινε), και ολα αυτα εφικτα με 200+..
Ρε παιδες, στην ΑΟ που πανε τσιμπουκια ολοι το βραδυ, γιατι δεν σκοτωνονται σαν τις μυγες?
Ερωτηση: Η ΑΟ, ο Κηφισσος σε ελαχιστα κομματια (για να μην πεσετε να με φατε (αυτο ειναι το 'διαλεγω που τρεχω') καθως και η ΠΑΘΕ επισης σε λιγα κομματια, εχουν επιπεδο ευρωπαικου αυτοκινητοδρομου. Τολμω να πω autobahn.ΕΙΠΑΜΕ, ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ κομματια τους.
Εκει λοιπον στην Γερμανια, γιατι δεν σκοτωνονται συνεχεια οπου δεν εχει ορια ταχυτητας (και εκει τα 300- ειναι οσο συχνα οσο εδω τα 200+)? Μηπως γιατι εχουν παιδεια? Μαλλον...
Η παιδεια ομως που εγκειται? Εγκειται ΚΑΙ στον γρηγορο Γερμανο που ξερει που, ποτε και ΠΩΣ θα τρεξει, αλλα ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΙΣΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...
Εγω λοιπον θεωρω οτι εχω την παιδεια να καταλαβαινω που, ποτε και πως μπορω να πηγαινω με τοσα και για αυτο απαιτω να μην δημιουργειται θεμα απο το πουθενα επειδη 'δεν θα κοψω εγω στα 100 για να μην κοψεις εσυ παρανομε στα 120'...
Και πριν μου πειτε 'ναι αλλα εκει ειναι νομιμο να πηγαινεις αερα πατερα', να εχετε βεβαιο οτι ΚΑΝΕΝΑΣ αργος γερμανος δεν προκειται να βγει μπροστα σε καποιον που ακομα και παρανομα πηγαινε με τοσα σε δρομο που ειχε οριο...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Φίλε angel, συνεχίζω την κολοκυθιά για ένα ακόμα post.Εγώ όμως έχω πρόβλημα όταν περνάει κάποιος δίπλα μου με +80 και +100. Κι αυτό γιατί ξέρω ότι μεγάλο ποσοστό των γρήγορων δεν ξέρουν να χειριστούν το αυτοκίνητό τους και θέτουν και έμενα σε κίνδυνο. Ίσως εσύ, ο kacey, ο lkar, ο nasos και οι άλλοι forumίτες να ξέρουν να το χειριστούν, αλλά δεν μπορώ να αρκεστώ μόνο στη γνώμη τους για να νομιμοποιήσω με τη γνώμη μου μια παρανομία που κάνουν. Ειδικά όταν αυτή γίνεται για την πλάκα της στιγμής, την αδρεναλίνη ή οποιονδήποτε άλλο λόγο που δεν δικαιολογεί αυτό το ρίσκο εκ μέρους μου. Εσείς πάρτε όποιο ρίσκο θέλετε, εγώ δεν θέλω να πάρω κανένα ρίσκο για να τρέχετε εσείς.
και τι μπορεις να κανεις γιαυτο? Θα απαγορευσεις στους αλλους να σε προσπερανανε γρηγορα?
Τα λάστιχα τι δείκτη ταχύτητας έχουν, τι πέλμα απομένει και πόσα καλοκαίρια έχουν δει;
Τα αμορτισέρ σου θα κρατήσουν το αμάξωμα από το να πλέει με 180 στην ΕΟ;Ο οδηγός του (εσύ δηλαδή) βρίσκεται πάντα σε άριστη φυσική και πνευματική κατάσταση;
Δεν έχεις οδηγήσει ποτέ πιασμένος; Κουρασμένος; Νευριασμένος;Μπορώ να αραδιάσω κι άλλα... Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για να πηγαίνεις τόσο πιο πάνω από τους άλλους.
τα ιδια μπορει να ρωτησει και καποιος 'γρηγορος' για οποιονδηποτε πηγαινει στη μεσαια με 120.
-
Θα ακούσατε, φανταζομαι, για το περιστατικο με τον σκυλο που μπηκε στην εθνική οδο στο υψος του Λαινοπουλου στο ρευμα εισοδου το Σαββατο το βραδυ κι εστειλε εναν κακομοιρη που τον χτυπησε από το στηθαιο στο δεξι πεζοδρομιο και παλι στο στηθαιο.... Ευτυχως, μονο το αμαξι διαλυθηκε και ο ανθρωπος μεσα στην ατυχια του γλυτωσε με αμυχες. Ο γαμπρος μου με την αδερφη μου ηταν ακριβως από πισω του με ταχυτητα αντιστοιχη με τη δικια του (110-120 χαω), ειδαν ολο το σκηνικο και μου ειπαν οτι αν πηγαινε με λιγα παραπανω, ΔΕΝ θα προλαβαινε να κοψει καθολου, θα χτυπαγε τον σκυλο με οσα ή αν κι εκεινοι τον ακολουθουσαν με περισσοτερα και δεν τηρουσαν τις απαραιτητες αποστασεις, ΔΕΝ θα προλαβαιναν να κανουν ελιγμο για ν' αποφυγουν το ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ μετα τη συγκρουση όχημά του και θα ειχε γινει μεγαλη ζημια.....
Τωρα, αν καποιοι συμφορουμιτες εχουν τα αντανακλαστικα του Σουμαχερ και τα χερια του Σενα, την επιφοιτηση του Αγ. Πνευματος ή τις μαντικες ιδιοτητες της Πυθιας και ξερουν εκ των προτερων τί, ποτε και με ποια ενταση θα τους συμβει, εγω πάω πάσο....
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;Εσύ νομίζει ότι όσοι κατηγορούμε τις 200αρες δεν έχουμε πάει ποτέ με αυτά τα χιλιόμετρα? Να σου μιλήσω για την πλευρά μου. Στην ΕΟ κινούμαι πάντα 130-140 σταθερά. Όταν έχει όριο 80-100 μπορεί να πέσω λίγο μόνο και μόνο για να μην υπάρχει κίνδυνος να μου πάρουν πινακίδες (+40 από όριο). Στους επαρχιακούς πάω όσο λέει +20-30 χλμ. Σε δρόμους όπως Μαλιακός και Κορίνθου-Πατρών ακριβώς όσο λέει ή το πολύ +10. Πάντα είμαι δεξιά και ποτέ δεν εμποδίζω κάποιον που θέλει να προσπεράσει. Υπάρχουν πολλές φορές που έχω παρασυρθεί και είναι λάθος μου. Είτε το πιστευείς είτε όχι 2-3 φορές που έχω παρασυρθεί χοντρά, το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ και ξυπνούσα συνέχεια. Μου είχε καρφωθεί η εικόνα στο μυαλό ότι τη στιγμή που περνάω ένα αμάξι με +80 αυτό αλλάζει λωρίδα.
Οπότε άστοχο αυτό που ρώτησες. Η διαφορά με εμάς που σου λέμε για τις 200αρες δεν είναι ότι είμαστε αλάθητοι ή δεν ξέρουμε να οδηγούμε ή ότι ποτέ δεν τρέχουμε. Είναι ότι καταλαβαίνουμε το λάθος μας και δεν βγαίνουμε εδω μέσα να στο παρουσιάζουμε για σωστό. -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;Φίλε Angel!!!!, η μόνη περίπτωση που θα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τρέξω, θα είναι να ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ! Σε ΚΑΜΙΑ άλλη περίπτωση, δεν θα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τρέξω ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ! Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η βάση του ερωτήματός σου στερείται.. λογικής βάσης!
Εξ άλλου, όπως αρκετοί από εμάς τους 'αργούς' λέμε, δεν είμαστε ή / και δεν είμασταν πραγματικά αργοί! Και γρήγορα πάμε, και τα όρια ξεπερνάμε και, ναι, παράνομοι γινόμαστε! Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ και βάζουμε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, και όχι ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, την ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα. Κοιτάζουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας τελεία, όχι πώς θα φτάσουμε στον προορισμό μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΜΑΣ στην πορεία!
Τέλος, εσύ νομίζεις ότι ελέγχεις το αμάξι σου σε τέτοιες ταχύτητες; Όσοι πάνε τόσο γρήγορα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ΞΕΡΟΥΝ ότι ΔΕΝ το ελέγχουν! Ξέρουν ότι ένα χαλίκι που θα τους σπάσει το παρμπρίζ, μια σφήνα από ένα 'ΖΩΟ', ένα αντικείμενο πάνω στο δρόμο, κλπ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να τους βγάλουν από την πορεία τους / τσακίσουν / τραυματίσουν / σκοτώσουν (αυτούς και κανέναν άλλο..)! Ας μη ξεχνάμε, μιλάμε για ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!! Οι συνθήκες ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είναι ελεγχόμενες!
Ελπίζω να μη σου τύχει ποτέ να έχεις κάποιον με αλλεργία στο αμάξι και να πρέπει να πας σε νοσοκομείο γιατί θα σου πεθάνει στο αμάξι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παντως παρα τις **καθημερινες **εξορμησεις μου σε ΕΟ/ΑΟ/Κηφισσο κλπ κλπ (λογω αναγκης μετακινησης απο ΒΠ σε ΝΠ, δεν βγαινω ξημερωματα για τελικες ετσι στο ασχετο) εδω και 7 χρονια με αντιστοιχες ταχυτητες, γραμμες κλπ κλπ, μολις πριν μια εβδομαδα βρεθηκε ο πρωτος που με αιφνιδιασε σε σημειο να μου περασει απο το μυαλο οτι ισως να μην μπορουσα να αντιδρασω. Τελικα καταλαβε τι πηγε να κανει και ξαναγυρισε στην λωριδα του.
Μόνος σου αναιρείς αυτά που λες. Δεν θεωρείς ότι να τρέχεις τόσο είναι επικύνδυνο. Τότε το παραπάνω περιστατικό πως έγινε? Και το ερώτημα είναι απλό, αξίζει να μην πας σπίτι σου για περιστατικά σαν το παραπάνω?
-
Εμένα που το αυτοκίνητό μου πληρείς τις τεχνικές προδιαγραφές που θέσατε και δεν επηρρεάζομαι ποτέ από συναισθηματική φόρτιση, όποτε είμαι κουρασμένος πάω κυρία, και έχω πιο ευέλικτο τρόπο σκέψης (άλλοι νομίζουν πως είμαι ο μάντης Κάλχας) μπορώ να πηγαίνω με 200;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Εμένα που το αυτοκίνητό μου πληρείς τις τεχνικές προδιαγραφές που θέσατε και δεν επηρρεάζομαι ποτέ από συναισθηματική φόρτιση, όποτε είμαι κουρασμένος πάω κυρία, και έχω πιο ευέλικτο τρόπο σκέψης (άλλοι νομίζουν πως είμαι ο μάντης Κάλχας) μπορώ να πηγαίνω με 200;Γιατί αν σου πούμε όχι τί θα γίνει δηλαδή?
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Γιατί αν σου πούμε όχι τί θα γίνει δηλαδή?Ρωτάω για να δω αν πληρώ τις προϋποθέσεις σας ώστε να μπορώ να κοιμηθώ εύκολα το βράδυ και να μη βλέπω εφιάλτες...
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Γιατί ρε παληκάρι μου, πρέπει να σε γνωρίσω και προσωπικά για να μαντέψω όλους τους πιθανούς λόγους για τους οποίους νομίζεις πως δεν πρόκειται να σου συμβεί παρόμοιο περιστατικό με του nass...
Που ξέρεις πως οδηγώ, με πόσα, σε ποιον δρόμο, τι μου έχει συμβεί, τι έχω γλυτώσει κλπ;
Μη μπερδεύεσαι. Δε χρειάζεται να γνωρίζω τίποτα από τα παραπάνω για εσένα για να περιγράψω τον πλέον συνηθισμένο τρόπο σκέψης των 'γρήγορων'.
Το αν σε εκφράζει (και) εσένα, εσύ θα το αποφασίσεις.
και ποιος είναι αυτός ο 'πλέον συνηθισμένος';
η πλάκα είναι ότι έχω 'πλακωθεί' με τον kacey (και κάποιους άλλους) σε άλλο θέμα για τις κόντρες
για πες μας λοιπόν τον πλέον συνηθισμένο τρόπο
Παίζει και το άλλο βέβαια, το τι γνώμη έχεις εσύ και κάποιοι άλλοι...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Φίλε angel, συνεχίζω την κολοκυθιά για ένα ακόμα post.Εγώ όμως έχω πρόβλημα όταν περνάει κάποιος δίπλα μου με +80 και +100. Κι αυτό γιατί ξέρω ότι μεγάλο ποσοστό των γρήγορων δεν ξέρουν να χειριστούν το αυτοκίνητό τους και θέτουν και έμενα σε κίνδυνο. Ίσως εσύ, ο kacey, ο lkar, ο nasos και οι άλλοι forumίτες να ξέρουν να το χειριστούν, αλλά δεν μπορώ να αρκεστώ μόνο στη γνώμη τους για να νομιμοποιήσω με τη γνώμη μου μια παρανομία που κάνουν. Ειδικά όταν αυτή γίνεται για την πλάκα της στιγμής, την αδρεναλίνη ή οποιονδήποτε άλλο λόγο που δεν δικαιολογεί αυτό το ρίσκο εκ μέρους μου. Εσείς πάρτε όποιο ρίσκο θέλετε, εγώ δεν θέλω να πάρω κανένα ρίσκο για να τρέχετε εσείς.
Και ένα τελευταίο. Το μήκος που χρειάζεσαι για φρενάρισμα είναι περίπου ανάλογο του τετραγώνου της ταχύτητάς σου, δηλαδή περίπου ανάλογο της κινητικής ενέργειας του αυτοκινήτου. Από τα 100χαω ένα (καλό!) αυτοκίνητο θέλει 40 μέτρα. Χοντρικά υπολογίζοντας, και χωρίς να λάβω υπόψη το χρόνο αντίδρασης έχουμε:
χαω φρενάρισμα (μέτρα)
100 40
120 57,6
140 78,4
160 102,4
180 129,6
200 160
220 193,6
240 230,4
260 270,4
280 313,6
300 360Τα νούμερα δεν είναι ακριβή, αλλά είναι ρεαλιστικά.
Δεν σε βάζει σε σκέψεις το φρενάρισμα από τα 180;Τα άλλα posts δεν τα διάβασα, άλλη ώρα...
Οδηγώ ένα Rav4 μοντέλο 8/2004.
Τα λάστιχα μπήκαν πριν 3 μήνες. Δεν ξέρω τι δείκτη ταχύτητας έχουν αλλά είναι τα ίδια που βάζει η εταιρεία οπότε πιστεύω ότι ανταποκρίνονται στην τελική του.
Η ανάρτηση είναι ευθυγραμμισμένη.
Ναι το κρατάνε. Δεν πλέει.
Η οδήγηση για μένα είναι διασκέδαση οπότε αποφεύγω να οδηγάω πιασμένος ή νευριασμένος. Κουρασμένος ποτέ. Σε τέτοιες περιπτώσεις βάζω το cruise control στα 100 πάω τέρμα δεξιά και αφήνω το δρόμο ελεύθερο. -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Γιατί αν σου πούμε όχι τί θα γίνει δηλαδή?
Ρωτάω για να δω αν πληρώ τις προϋποθέσεις σας ώστε να μπορώ να κοιμηθώ εύκολα το βράδυ και να μη βλέπω εφιάλτες...
Νaso από εμένα έχεις το ελεύθερο. Έχω δει φωτογραφία σου σε κάποιο περιοδικό στο τμήμα των αγώνων;;;;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Γιατί αν σου πούμε όχι τί θα γίνει δηλαδή?
Ρωτάω για να δω αν πληρώ τις προϋποθέσεις σας ώστε να μπορώ να κοιμηθώ εύκολα το βράδυ και να μη βλέπω εφιάλτες...
Κοιμήσου και το βραδυ, κοιμήσου και στο τιμόνι.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Έχω δει φωτογραφία σου σε κάποιο περιοδικό στο τμήμα των αγώνων;;;;Nope...
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς