-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Angel!!!!
εισαι αλητης και κοντρακιας!και εμενα ο θειος μου οταν εμαθε με ποσα πηγαινω στην εθνικη ετσι με χαρακτηρισε! Οταν ομως ηρθε ταξιδι μαζι μου, αναθεωρησε πολλαααα πραγματα, και περι ταχυτητας και περι ασφαλειας και περι οδικης συμεριφορας.
κοινως, (οχι για σενα αυτο Angel), καλο θα ειναι να μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλωτρια...
το οτι καποιος δεν μπορει να κανει κατι, δεν σημαινει οτι κανενας δεν μπορει. Και επιτελους ξεκοληστε απο τα 200χαω.
Spiro το ξέρω και χαίρομαι...
Δυστυχώς έμοιασα στον πατέρα μου... Σε ταξίδι στο Βόλο στο πήγαινε είχε μέση ωριαία 140χλμ ενώ εγώ στο έλα μόλις 120χλμ...
Στα άλλα +1
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Δεν βλέπω να αλλάζει κανείς γνώμη μέσα από το forum. Όσοι έτρεχαν θα τρέχουν και όσοι πρόσεχαν θα προσέχουν. Καλή τύχη σε όλους όσους ταξιδεύουν στις ΕΟ, σε όποια πλευρά και αν ανήκουν...
Δηλαδή όσοι τρέχουν δεν προσέχουν και όσοι προσέχουν δεν τρέχουν;;;
-
Πολύ απλά, όπως έγραψα νωρίτερα είναι θέμα ωρών οδήγησης εντός/εκτός πόλης. Τα εκατομμύρια των κατοίκων πόλεων κινούνται κυρίως μέσα στην πόλη, οπότε εκεί γίνονται και τα ατυχήματα.
Θα στοιχημάτιζα ότι στις ΕΟ οι ώρες οδήγησης είναι λιγότερες από το 7% του συνόλου. Και αν έχω δίκιο, τότε οι ΕΟ είναι αναλόγως πιο επικίνδυνες από τους δρόμους των πόλεων για κάθε ώρα που κινείσαι πάνω τους. Ακόμα και με τα διανυθέντα χιλιόμετρα να το πάμε, πιστεύω ότι η υπόθεσή μου συνεχίζει να ισχύει...Θέμα ωρών; 1 ώρα σταματημένος στην κίνηση χ 1000 αυτοκίνητα, τι πιθανότητες υπάρχουν για τροχαίο; Βάλε πόσοι βγαίνουν στις εθνικές κυριακάς και εορτάς και υπολόγισε. Άλλωστε δεν αναφέρονται οι ώρες οδήγησης, αφού τα στατιστικά βγαίνουν βάσει οχηματοχιλιομέτρων. Σε σχέση με τα χιλιόμετρα και τις ταχύτητες οι ΕΟ -αφού η ταχύτητα σκοτώνει- είναι πολύ πιο ασφαλείς. Σκέψουν ότι έχουν μέσα Μαλλιακό οι 'ΕΟ' και Κόρινθος-Πατρα
Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν είναι ή δεν είναι άσχετοι, αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας μου φαίνονται λογικά.
Τελικά θα απαντήσεις αν συμφωνείς ότι οι μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα κίνησης αυξάνει τον κίνδυνο;
Στα τελευταία posts σου βλέπω να απαντάς σε επιλεγμένα κομμάτια από διάφορα posts. Στην ερώτηση που ήταν και με bold σε προηγούμενο post μου 'Είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι με 200 αυξάνεις την πιθανότητα ατυχήματος πολύ για σένα και κάπως για μένα που είμαι στον ίδιο δρόμο με σένα;' δεν είδα καμία απάντηση,Δεν βλέπω να αλλάζει κανείς γνώμη μέσα από το forum. Όσοι έτρεχαν θα τρέχουν και όσοι πρόσεχαν θα προσέχουν. Καλή τύχη σε όλους όσους ταξιδεύουν στις ΕΟ, σε όποια πλευρά και αν ανήκουν...
κι όσο κυκλοφορώ αυξάνω τις πιθανότητες τροχαίου. Όσο λιγότερο κυκλοφορώ -αν μείνω σπίτι να δεις πως θα τρακάρω- μειώνω τις πιθανότητες. Αν θέλουμε να μιλάμε με πιθανότητες...
-
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Από τότε (ηθικό δίδαγμα της ιστορίας), αποφεύγω να περνάω δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με διαφορά ταχύτητας μεγαλύτερη από 30-40 χλμ.
Η κάτι ακόμα πιο βολικό: αποφεύγεις να περάσεις δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με μεγάλη διαφορά ταχύτητας, αν την ίδια χρονική στιγμή τον περνάει και άλλος από την άλλη πλευρά, ειδικά κάποιος με τον οποίο 'παίζεις' για ώρα. Εγώ αυτό κάνω πάντως...
Οχι nasos, αποφεύγω ΠΑΝΤΑ να περάσω δίπλα από άλλους με μεγάλη διαφορά ταχύτητας, 'παίζω' - δεν 'παίζω' (που αποφεύγω πια να 'παίζω' στον αυτοκινητόδρομο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Αυτή είναι η δική σου 'βολική' τακτική...
Οσοι από εμάς έχουμε δυνατά αυτοκίνητα είναι (ΙΜΗΟ) πολύ προτιμότερο να αφήνουμε λίγο, όχι μόνο γκάζι, αλλά κυρίως περιθώριο στα πράγματα μήπως και δεν εξελιχτούν όπως πρέπει. Διότι στην περίπτωση του Corsa εγώ πήγαινα όπως ακριβώς λέτε εδώ: αριστερά με 200+, φλας, φώτα κοκ., όλα σωστά, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ και (κακά τα ψέμματα) ούτε που ξέρω πως είμαι εδώ σήμερα να τα λέω αυτά (πως πέρασα από εκεί που πέρασα, ακόμα δεν το έχω καταλάβει, μιλάμε για τελείως ενστικτώδη αντίδραση με ακρίβεια εκατοστού (τι σου λέει δηλ. που χάθηκαν όλα τα βαριδάκια της ζυγοστάθμισης από την επαφή με το New Jersey, λίγο ακόμα και θα είχα ανεβεί πάνω του), δηλ. καμία εγγύηση επιτυχίας...)
**
Αστο το ρημάδι το γκάζι, έχεις μπόλικο, μόλις προσπεράσεις θα το ξαναπατήσεις...**Τα σέβη μου για το παράδειγμα και την τοποθέτησή σου.
Προφανώς οι 'γρήγοροι' αυτής της συζήτησης δεν έχουν αντίστοιχες εμπειρίες μ' εσένα διότι (1) ψυχολογούν πολύ καλύτερα απ' ότι εσύ τους οδηγούς με τους οποίους μοιράζονται το δρόμο, (2) είναι πολύ πιο χεράδες, (3) έχουν πολύ καλύτερα στημένα αμάξια από το παλιό σου GT και (4) είναι πολύ πιο έξυπνοι από εσένα ώστε να επιλέγουν πιο 'σωστά' το που και πότε 'θα κάνουν χαβαλέ' στους δρόμους..... οπότε δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο......
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Τα σέβη μου για το παράδειγμα και την τοποθέτησή σου.Προφανώς οι 'γρήγοροι' αυτής της συζήτησης δεν έχουν αντίστοιχες εμπειρίες μ' εσένα διότι (1) ψυχολογούν πολύ καλύτερα απ' ότι εσύ τους οδηγούς με τους οποίους μοιράζονται το δρόμο, (2) είναι πολύ πιο χεράδες, (3) έχουν πολύ καλύτερα στημένα αμάξια από το παλιό σου GT και (4) είναι πολύ πιο έξυπνοι από εσένα ώστε να επιλέγουν πιο 'σωστά' το που και πότε 'θα κάνουν χαβαλέ' στους δρόμους..... οπότε δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο......
από που τα έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα; μας γνωρίζεις όλους προσωπικά; φυσικά ξέρεις και πως οδηγούν(με) ε;
-
φιλε traveller οπως σου ειπα τα διορθωσα τα οδηγικα μου κουσουρια.δεν ξαναεκανα ΠΟΤΕ ανοησια στο δρομο.αν θελετε το πιστευετε,αν θελετε οχι.δικαιωμα σας.εξαλλου δεν εχω λογο να πω ψεμματα.
απο τοτε ομως ειδα αρκετα απροοπτα στο δρομο και καταλαβα οτι πολλες φορες,ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ,η υπερβολικη ταχυτητα μπορει να προκαλεσει πολυ σοβαρο ατυχημα.μπορει να σου ερθει απο εκει που δεν το περιμενεις.
και επειδη στο δρομο δυστηχως δεν μπορουμε να τα προβλεψουμε ολα προσπαθουμε να πηγαινουμε οσο γινετε συνετα ωστε αν γινει κατι να προλαβουμε να αντιδρασουμε και να μην βασιζομαστε στο γεγονος οτι ολοι τηρουν το ΚΟΚ. -
πως γίνεται στους αυτοκινητόδρομους -που συζητάμε για τις 200άρες- να έχουμε το... 7% των νεκρών
Πολύ απλά, όπως έγραψα νωρίτερα είναι θέμα ωρών οδήγησης εντός/εκτός πόλης. Τα εκατομμύρια των κατοίκων πόλεων κινούνται κυρίως μέσα στην πόλη, οπότε εκεί γίνονται και τα ατυχήματα.
Θα στοιχημάτιζα ότι στις ΕΟ οι ώρες οδήγησης είναι λιγότερες από το 7% του συνόλου. Και αν έχω δίκιο, τότε οι ΕΟ είναι αναλόγως πιο επικίνδυνες από τους δρόμους των πόλεων για κάθε ώρα που κινείσαι πάνω τους. Ακόμα και με τα διανυθέντα χιλιόμετρα να το πάμε, πιστεύω ότι η υπόθεσή μου συνεχίζει να ισχύει...Σ' αυτό συνηγορεί και το γεγονός οτι τα 3ημερα και τα Σ/Κ οι νεκροί αυξάνονται ραγδαία, αφου τα εκατομμύρια αυτά των οδηγών, μεταφέρονται στις Εθνικές κι Επαρχιακές Οδούς της χώρας.....Εννοείται βέβαια πως παράγοντες οπως η ποιοτητα των δρόμων, καιρικές συνθήκες κλπ, παίζουν επισης καθοριστικό ρόλο στα θανατηφόρα ατυχήματα κι οχι μόνο η υπερβολική ταχύτητα...
Τέλος, οσον αφορά την ερευνα, αν και δε τη διάβασα ολη (με την πρώτη ευκαρία θα το κανω), αν θέλουμε να βγάλουμε ενα καλό και ποιοτικό συμπέρασμα για τα ποσοστά που παρουσιάζει, θα πρέπει να γνωρίζουμε και τι ποσοστό του συνολικού οδικού δικτύου της χώρας για παράδειγμα αποτελούν οι αυτοκινητόδρομοι στους οποιους οι νεκροί είναι το 7%....
-
ικαρ ποσο χρονων εισαι και τι αμαξι οδηγεις;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Σ' αυτό συνηγορεί και το γεγονός οτι τα 3ημερα και τα Σ/Κ οι νεκροί αυξάνονται ραγδαία, αφου τα εκατομμύρια αυτά των οδηγών, μεταφέρονται στις Εθνικές κι Επαρχιακές Οδούς της χώρας.....Εννοείται βέβαια πως παράγοντες οπως η ποιοτητα των δρόμων, καιρικές συνθήκες κλπ, παίζουν επισης καθοριστικό ρόλο στα θανατηφόρα ατυχήματα κι οχι μόνο η υπερβολική ταχύτητα...Τέλος, οσον αφορά την ερευνα, αν και δε τη διάβασα ολη (με την πρώτη ευκαρία θα το κανω), αν θέλουμε να βγάλουμε ενα καλό και ποιοτικό συμπέρασμα για τα ποσοστά που παρουσιάζει, θα πρέπει να γνωρίζουμε και τι ποσοστό του συνολικού οδικού δικτύου της χώρας για παράδειγμα αποτελούν οι αυτοκινητόδρομοι στους οποιους οι νεκροί είναι το 7%....
Λάθος! Ένα από τα 'επιτεύγματα' της Τροχαίας στην τελευταία έξοδο του Πάσχα, ήταν τα... 0 θανατηφόρα στον άξονα ΠΑΘΕ που δεν είναι και ο καλύτερος δυνάτός (το αντίθετο, αφού περιλαμβάνει Μαλλιακό, Τέμπη, Κόρινθος-Πάτρα)
Αντίθετα, οι νεκροί ήταν περισσότεροι από άλλες χρονιές και που έγιναν τα τροχαία; Στις άδειες πόλεις (κόκκινα, μεθυσμένοι, κόντρες, καφριλίκια) και στους επαρχιακούς δρόμους (ασχετοσύνη, άγνοια για το τι σημαίνει στροφή, μεθυσμένοι επίσης, τρακτέρ, αγροτικά, ΒΛΑΚΕΙΑ)
@'οδηγώ νταλίκα και κάνω ότι γουστάρω' 35 και οδηγώ πολλά αυτοκίνητα. Προσωπικό Golf V GTI
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δηλαδή όσοι τρέχουν δεν προσέχουν και όσοι προσέχουν δεν τρέχουν;;;Προφανώς και η απάντηση δεν μπορεί να είναι ναι, γιατί τότε θα μιλούσαμε αφοριστικά και με γενικότητες. Στο post που κάνεις quote εννοώ άτομα που τείνουν να συμφωνούν με τον nass, τον ClioDriver και εμένα (οι 'προσεκτικοί') και άτομα της νοοτροπίας του kacey, του lkar, του nasos κτλ. (οι γρήγοροι).
Θέμα ωρών; 1 ώρα σταματημένος στην κίνηση χ 1000 αυτοκίνητα, τι πιθανότητες υπάρχουν για τροχαίο; Βάλε πόσοι βγαίνουν στις εθνικές κυριακάς και εορτάς και υπολόγισε. Άλλωστε δεν αναφέρονται οι ώρες οδήγησης, αφού τα στατιστικά βγαίνουν βάσει οχηματοχιλιομέτρων. Σε σχέση με τα χιλιόμετρα και τις ταχύτητες οι ΕΟ -αφού η ταχύτητα σκοτώνει- είναι πολύ πιο ασφαλείς. Σκέψουν ότι έχουν μέσα Μαλλιακό οι 'ΕΟ' και Κόρινθος-Πατρα
Δηλαδή η κίνηση του σαββατοκύριακου σε αυτοκινητοχιλιόμετρα ΕΟ είναι περισσότερη από την κίνηση των καθημερινών σε πόλη; Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν πάει εκδρομή καθε σαββατοκύριακο, ενώ πάει στη δουλειά του οδικώς κάθε μέρα.
Επίσης αμφιβάλλω ότι οι 'ΕΟ' της έρευνας περιλαμβάνουν Μαλιακό και Κόρινθο-Πάτρα. Στη σελίδα 21 αναφέρεται ότι το 2000 είχαμε 707 χιλιόμετρα ΕΟ, 9100 λεωφόρων και επαρχιακών κτλ. Δεν νομίζω ότι τα 707 χιλιόμετρα 'χωράνε' Μαλιακό, Τέμπη, Κόρινθο-Πάτρα και άλλα τέτοια 'ωραία' σημεία. Υποθέτω ότι αναφέρεται σε δρόμους τουλάχιστον 2+2 με διάζωμα.
Συνεχίζω δηλαδή να επιμένω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα, οι ΕΟ είναι πιο επικινδυνοι από τις πόλεις, με τον κίνδυνο να μετράται σε νεκρούς ανά αυτοκινητοώρες αλλά και σε νεκρούς ανά αυτοκινητοχιλιόμετρα. Μια μελέτη που να δίνει τα διανυόμενα αυτοκινητοχιλιόμετρα θα μου έδινε τα νούμερα που χρειάζομαι για να σου το αποδείξω.
Αλλά ακόμα και να κάνω λάθος, δεν έχει σημασία γιατί το παρακάτω σημείο είναι το σημαντικό.
Ακόμα και αν οι ΕΟ είναι ασφαλέστερες από τις πόλεις με κάθε τύπου μέτρηση (αυτοκινητοώρες/αυτοκινητοχιλιόμετρα/λίτρα βενζίνης/τυρόπιτες) τι σημασία έχει; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για μένα ο κινούμενος με 200 είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους άλλους! Δεν ξεκίνησα να μιλάω για τις πόλεις, και δεν θα συνεχίσω. Είναι και off-topic και άσχετο με τη συζήτηση περί 200αρισμάτων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Αν θες ανοίγουμε ένα thread να πούμε για τις αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων στις πόλεις.Τελικά θα απαντήσεις αν συμφωνείς ότι οι μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα κίνησης αυξάνει τον κίνδυνο;
Στα τελευταία posts σου βλέπω να απαντάς σε επιλεγμένα κομμάτια από διάφορα posts. Στην ερώτηση που ήταν και με bold σε προηγούμενο post μου 'Είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι με 200 αυξάνεις την πιθανότητα ατυχήματος πολύ για σένα και κάπως για μένα που είμαι στον ίδιο δρόμο με σένα;' δεν είδα καμία απάντηση.κι όσο κυκλοφορώ αυξάνω τις πιθανότητες τροχαίου. Όσο λιγότερο κυκλοφορώ -αν μείνω σπίτι να δεις πως θα τρακάρω- μειώνω τις πιθανότητες. Αν θέλουμε να μιλάμε με πιθανότητες...
Οκ, δεκτό ότι δεν θέλεις να απαντήσεις.
Αν πεις ότι δεν αυξάνεις τον κίνδυνο κινούμενος με 200, δεν θα πείσεις κανέναν.
Αν πεις ότι τον αυξάνεις, καταρρίπτεις τα επιχειρήματά σου.Περιμένω ακόμα μια μελέτη που να λέει ότι 'όσο πιο γρήγορα κινείσαι, τόσο πιο ασφαλής είσαι'. Πούντη;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα σέβη μου για το παράδειγμα και την τοποθέτησή σου.
Προφανώς οι 'γρήγοροι' αυτής της συζήτησης δεν έχουν αντίστοιχες εμπειρίες μ' εσένα διότι (1) ψυχολογούν πολύ καλύτερα απ' ότι εσύ τους οδηγούς με τους οποίους μοιράζονται το δρόμο, (2) είναι πολύ πιο χεράδες, (3) έχουν πολύ καλύτερα στημένα αμάξια από το παλιό σου GT και (4) είναι πολύ πιο έξυπνοι από εσένα ώστε να επιλέγουν πιο 'σωστά' το που και πότε 'θα κάνουν χαβαλέ' στους δρόμους..... οπότε δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο......
από που τα έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα; μας γνωρίζεις όλους προσωπικά; φυσικά ξέρεις και πως οδηγούν(με) ε;
Τσίμπησε ο πρώτος...
Γιατί ρε παληκάρι μου, πρέπει να σε γνωρίσω και προσωπικά για να μαντέψω όλους τους πιθανούς λόγους για τους οποίους νομίζεις πως δεν πρόκειται να σου συμβεί παρόμοιο περιστατικό με του nass όταν (αν) προσπερνάς με 200άρες;
Υ.Γ.
Καλό το GTi, αλλά ελπίζω να κρατάς και μια 'πισινή' όταν περνάς δίπλα από 'κάβουρες' με 230 (αν το κάνεις)... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λάθος! Ένα από τα 'επιτεύγματα' της Τροχαίας στην τελευταία έξοδο του Πάσχα, ήταν τα... 0 θανατηφόρα στον άξονα ΠΑΘΕ που δεν είναι και ο καλύτερος δυνάτός (το αντίθετο, αφού περιλαμβάνει Μαλλιακό, Τέμπη, Κόρινθος-Πάτρα)Εεεχμμ....Κι αυτό το επίτευγμα γιατι χρεώνεται στην Τροχαία???? Μην είναι επειδή έβαζε κώνους, μην είναι επειδή μοίραζε διαφημιστικά μπλουζάκια 'μπαμπα μη τρέχεις', μην είναι επειδή προλάβαινε τους τραυματίες πριν εκπνεύσουν στην ασφλατο και τους παρείχε φιάλες οξυγονου και τα συναφή???? Ή μήπως καποιοι γρήγοροι πατούσαν λιγότερο το γκάζι μεταξύ αλλων...?
-
λοιπον φιλε μου που οδηγεις πολλα αυτοκινητα και παρολο που εισαι 35 συνεχιζεις να κανεις οτι γουσταρεις και να βαζεις σε κινδυνο οδηγους που δεν εχουν τη δικια σου εμπειρεια δεν μπορω παρα να υποκλιθω στη ταλενταρα σου να οδηγεις και να τα προβλεπεις ολα και να ξερεις τι ειναι σωστο και τι ειναι ανοητη μαγκια.
μακαρι να ειχα τη ικανοτητα σου.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΔΕΝ ΟΔΗΓΑΩ ΝΤΑΛΙΚΑ ΠΙΑ.ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ.
τη νοοτροπια του οτι οδηγαω και κανω οτι γουσταρω την ειχα μεχρι πριν 6 χρονια,οταν ημουν 24.ΔΕΝ την εχω πια,επειδη εχω καταλαβει τους κινδυνους του δρομου,σε αντιθεση με σενα που παρολο που εισαι 35 συνεχιζεις ακαθεκτος.
ευχομαι να μην βρεθεις ποτε προ απροοπτου στο δρομου γιατι πιστεψε με αν δεις το χαρο με τα ματια θα αλλαξεις νοοτροπια.
οπως ο πατερας του φιλου μου που ειχε ιδια αντιληψη με σενα και τωρα ειναι σε αναπηρικο καροτσακι,επειδη του αρεζε πολυ η ταχυτητα. -
Τέλος, οσον αφορά την ερευνα, αν και δε τη διάβασα ολη (με την πρώτη ευκαρία θα το κανω), αν θέλουμε να βγάλουμε ενα καλό και ποιοτικό συμπέρασμα για τα ποσοστά που παρουσιάζει, θα πρέπει να γνωρίζουμε και τι ποσοστό του συνολικού οδικού δικτύου της χώρας για παράδειγμα αποτελούν οι αυτοκινητόδρομοι στους οποιους οι νεκροί είναι το 7%....Motorways: 707 km
Highways, Main or National Roads: 9100 km
Secondary or Regional Roads: 31300 km
Other Roads: 75600 kmΣύνολο των 3 πρώτων κατηγοριών: 41107 km
Ποσοστό αυτοκινητοδρόμων ανάμεσα στις 3 πρώτες κατηγορίες: 1.72%Σύνολο των 4 κατηγοριών: 116707 km
Ποσοστό αυτοκινητοδρόμων ανάμεσα στις 3 κατηγορίες: 0.6%Αυτά είναι τα νούμερα των χιλιομέτρων.
Τα αυτοκινητοχιλιόμετρα δυστυχώς δεν τα λέει.
Αν βρει κάποιος αυτοκινητοχιλιόμετρα ανά κατηγορία δρόμων, δώστε link. -
Η ταχύτητα δεν σκοτώνει, η ηλιθιότητα σκοτώνει.
Αν σε στροφή που είναι για 30km/h πάω να μπω με 60km/h δεν θα με έχει σκοτώσει η ταχύτητα αλλά η βλακεία που έχω μέσα στο κεφάλι μου.
-
kasel 250 στην εθνικη οδο δεν αναφερεις σε καποιο αλλο τοπικ
με ημερομηνια 16/6.....
-
Τέλος, οσον αφορά την ερευνα, αν και δε τη διάβασα ολη (με την πρώτη ευκαρία θα το κανω), αν θέλουμε να βγάλουμε ενα καλό και ποιοτικό συμπέρασμα για τα ποσοστά που παρουσιάζει, θα πρέπει να γνωρίζουμε και τι ποσοστό του συνολικού οδικού δικτύου της χώρας για παράδειγμα αποτελούν οι αυτοκινητόδρομοι στους οποιους οι νεκροί είναι το 7%....
Motorways: 707 km
Highways, Main or National Roads: 9100 km
Secondary or Regional Roads: 31300 km
Other Roads: 75600 kmΣύνολο των 3 πρώτων κατηγοριών: 41107 km
Ποσοστό αυτοκινητοδρόμων ανάμεσα στις 3 πρώτες κατηγορίες: 1.72%Σύνολο των 4 κατηγοριών: 116707 km
Ποσοστό αυτοκινητοδρόμων ανάμεσα στις 3 κατηγορίες: 0.6%Αυτά είναι τα νούμερα των χιλιομέτρων.
Τα αυτοκινητοχιλιόμετρα δυστυχώς δεν τα λέει.
Αν βρει κάποιος αυτοκινητοχιλιόμετρα ανά κατηγορία δρόμων, δώστε link.Πάντως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα κι αυτά τα ποσοστά, ακόμη και χωρις τα αυτοκινητοχιλιόμετρα.... Thanx..!
-
Ή μήπως καποιοι γρήγοροι πατούσαν λιγότερο το γκάζι μεταξύ αλλων...?+1
Και για τα δύο μέρη: 'πατούσαν λιγότερο το γκάζι' και 'μεταξύ αλλων'.
Δεν τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν φταίει ΜΟΝΟ η ταχύτητα για τα ατυχήματα, αλλά φταίει ΚΑΙ αυτή.
Επειδή μάθαμε να απαξιώνουμε τις εκθέσεις της τροχαίας που βγάζουν πόρισμα 'ατύχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας', δεν σημαίνει ότι η υπερβολική ταχύτητα δεν είναι ΠΟΤΕ αιτία ατυχημάτων. Φταίει και η κατάσταση των δρόμων, φταίει και η βλακεία των οδηγών, φταίει και η ταχύτητα! -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αλήθεια όλοι εσείς που δεν τρέχετε ποτέ αν τύχει κάτι και χρειαστεί να τρέξετε θα ξέρετε πως αντιδράει το αυτοκίνητό σας σε μεγάλες ταχύτητες;
Θα μπορείτε έστω να το ελέγξετε;;;
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς