-
καλημέρα,
μετά απο καιρό αποφάσισα να αλλάξω το μηχανάκι μου.
Για τον λόγο αυτό έχω να σας κάνω μερικές ερωτήσεις πριν βγω μια βόλτα στα μαγαζιά και αρχίσω να ψάχνω.
- Τι προτείνετε για 50 κυβικά? Τι τιμές περίπου παίζουν?
(είμαι υποχρεωμένος να πάρω νεό μηχανάκι στα 50 κυβικά γιατί αυτό το δίπλωμα έχω απο παλιά. Ρώτησα σε μια σχολή οδηγών τι χρειάζεται για να βγάλω μεγαλύτερο δίπλωμα. Μου είπαν 400 ευρώ ..... αντε γεια.
-
Έχω ένα Honda Dio 50 κυβικά σε μέτρια κατάσταση άλλα 10ετίας. Θα προτείνω στο κατάστημα απο το οποίο θα αγοράσω το νέο μηχανάκι να μου το αγοράσει για να έχω μια ελάφρυνση στην αγορά του νέου. Πόσο να υπολογίζω περίπου?
-
Νόμίζω ότι αφου μιλάμε για 50αρι μιλάμε οπωσδήποτε για δίχρονο ή κάνω λάθος? Ρωτάω γιατί κατα καιρούς έχω δει διαφημίσεις για μηχανάκια 50 κυβικά 4χρονα πολύ φθηνά και με έχουν βάλει σε σκέψεις.
-
Τι λέτε μεταξύ Παπί-Σκουτεράκι?
περιμένω την βοήθεια σας φίλοι μου...ευχαριστώ
-
καλημέρα,
Για τον λόγο αυτό έχω να σας κάνω μερικές ερωτήσεις πριν βγω μια βόλτα στα μαγαζιά και αρχίσω να ψάχνω.
(είμαι υποχρεωμένος να πάρω νεό μηχανάκι στα 50 κυβικά γιατί αυτό το δίπλωμα έχω απο παλιά. Ρώτησα σε μια σχολή οδηγών τι χρειάζεται για να βγάλω μεγαλύτερο δίπλωμα. Μου είπαν 400 ευρώ ..... αντε γεια.
-
Έχω ένα Honda Dio 50 κυβικά σε μέτρια κατάσταση άλλα 10ετίας. Θα προτείνω στο κατάστημα απο το οποίο θα αγοράσω το νέο μηχανάκι να μου το αγοράσει για να έχω μια ελάφρυνση στην αγορά του νέου. Πόσο να υπολογίζω περίπου?
-
Νόμίζω ότι αφου μιλάμε για 50αρι μιλάμε οπωσδήποτε για δίχρονο ή κάνω λάθος? Ρωτάω γιατί κατα καιρούς έχω δει διαφημίσεις για μηχανάκια 50 κυβικά 4χρονα πολύ φθηνά και με έχουν βάλει σε σκέψεις.
-
-
καλημέρα,
-
-
-
-
Yπάρχουν τετράχρονα 50άρια αλλά γνώμη μου είναι σε αυτά τα κυβικά προτίμησε δίχρονο.Εγώ που οδήγησα το δίχονο zip και το τετράχρονο είναι η μέρα με τη νύχτα. Αμφιβάλω κατά πολύ αν μπορεί το τετράχρονο να τραβήξει δύο άτομα σεβαστών κιλών άνετα. όσο για το δίλημμα παπί-scooter με ενδιαφέρει και εμένα μιας και είμαι στη φάση να αγοράσω και εγώ και είδα ψάχνωντας ότι αρκετοί πουλάνε το scooterάκι τους για να αγοράσουν παπί.Γιατί?
-
Τα παπιά έχουν πιο λεπτή σιλουέτα και ελίσονται πιο εύκολα στην κίνηση. Επίσης λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα και των ταχυτήτων θυμίζουν περισσότερο μοτοσυκλέτα. Έχουν μεγαλύτερους τροχούς που είναι πλεονέκτημα για τους καρόδρομους που έχουμε. Τα scooter απο την άλλη έχουν περισσότερους χώρους (για κράνος πχ) και προφυλάσουν περισσότερο απο τα στοιχεία της φύσης.
-
Είχα την Vespa ET4 50cc και μπορω να σου πω ότι ήταν ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ γιατί ήταν 4χρονη.
Τελική ταχύτητα κατω απο 50χαω μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνη στην Αθήνα.
Εγώ θα σου πρότεινα 50άρι αλλά 2χρονο.
Έχεις πολλές επιλογές. Καλύτερα να δώσεις λίγα παραπάνω και να πάρεις κάτι από μια 'μεγάλη' εταιρία και όχι αυτά τα Βιετναμ-Κορατικο_Μαλαισιανά που έχουν βγει στην αγορά
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-
παντως απο το DIO μην περιμενεις να παρεις και πολλα
-
πως σου φαίνεται αυτό εδώ????
-
Καλημέρα,
σιγά-σιγά καταλήγω στο Piaggio Liberty 50cc 2χρονο.
Πριν προχωρήσω όμως στην αγορά θα ήθελα και την δική σας γνώμη. Υπάρχει κάποιος που να έχει το μηχανάκι να μας πει εμπειρίες?
Ποιά κατα τη γνώμη σας τα θετικά και τα αρνητικά για αυτό το μηχανάκι?
ευχαριστώ
-
Σχετικα με τα διχρονα σκεψου: καταναλωση μεγαλυτερη. Δεν καινε μονο βενζινη αλλα και λαδι που και αυτο κοστιζει, αυτο το λαδακι οταν καιγεται και βγαινει απο την εξατμιση σε κανει να μυριζεις λαδουρα. Προτιμω 50αρα παπια τετραχρονη που εχει καλυτερο τραβηγμα, μεσα στην πολη μπορεις να κανεις τους ελιγμους σου, αν σου πεσει καμια μανετα να στραβωσει ενω στα αλλα θα κλαψεις αρκετα πλαστικα, και δεν εχει αυτη τη βρωμα που εχει το διχρονο, χωρια που η καταναλωση του τετραχρονου καμια σχεση δεν εχει με το διχρονο. Μη ξεχνας οτι ο διχρονος κινητηρας πεφτει πιο γρηγορα σε αποδοση και αν ειναι και 50cc τοτε....
-
Φιλε μου οτι και να παρεις απο 50αρι, ειναι μονο για να πας μεχρι το περιπτερο. Ειναι πολυ αργοκινητα για τα δεδομενα μιας πολης. Τα διχρονα φασαρια και αγκομαχητο στα 50 κυβικα, ισως και καπνα, ασε που νομιζω οτι καινε κιολας. Γι αυτο παρε την μεγαλη αποφαση, βγαλε μεγαλυτερο διπλωμα και παρε ενα 125-200 τετραχρονο και εχεις το κεφαλι σου ησυχο, και εισαι ανετος και ξεκουραστος.
-
Αν και μου φαίνονται (ως συνήθως...) άλλα αντ' άλλων τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνει η Piaggio (Hellas) για το 50άρι (2χρονο και 4χρονο) Liberty, θα σου 'λεγα να δεις και το 4χρονο Liberty 50. Σε ό,τι αφορά στο ίδιο το μηχανάκι, δεν μπορώ να σε βοηθήσω απόλυτα, μιας και έχω το προηγούμενο Liberty ('03) και σε 125άρα έκδοση... Ένα πράγμα οφείλω να σου πω: μακριά από τα εξουσιοδοτημένα της Piaggio (αναφέρετε παρακαλώ τυχόν εξαιρέσεις), ακόμα κι αν είσαι στην εγγύηση!! Βρες κάποιον μηχανικό της εμπιστοσύνης σου και καλή αγορά!!
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Φιλε μου οτι και να παρεις απο 50αρι, ειναι μονο για να πας μεχρι το περιπτερο. Ειναι πολυ αργοκινητα για τα δεδομενα μιας πολης. Τα διχρονα φασαρια και αγκομαχητο στα 50 κυβικα, ισως και καπνα, ασε που νομιζω οτι καινε κιολας. Γι αυτο παρε την μεγαλη αποφαση, βγαλε μεγαλυτερο διπλωμα και παρε ενα 125-200 τετραχρονο και εχεις το κεφαλι σου ησυχο, και εισαι ανετος και ξεκουραστος.+1
-
Δες και το DERBI GP1 στα 50 κυβικά... αν θυμάμαι καλά βγαίνει.
θα το αλλάξω επιτέλους