-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
ΡΕ ΣΥ ΣΤΕΛΙΟ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ,ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟΚΕΦΑΛΗ ?
ΜΕ ΤΙ ΥΓΡΟ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ?
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Καλημερα Μπαμπη,
Δεν γνωριζω αν γραφει κατι το κιτρινο βιβλιο.
Ο ογκος ομως ειναι ανεξαρτητος απο το υγρο. Το θεμα ειναι οτι η μετρηση μπορει να επιρεαστει...
Αν το υγρο ειναι κανενα σουπερ παχυρευστο τοτε ισως χρειαστει κανα 2ωρο μεχρι να παρεις τη σωστη ενδειξη, μεχρι να στραγγιξει απο τον ογκομετρικο σωληνα.
Η αληθεια ειναι πως ολες οι μετρησεις δεν μπορει να ειναι 100% σωστες. Αν θελεις να εισαι 1000% ακριβης τοτε χρησιμοποιεις Surface scanner παιρνεις το 3D σχεδιαγραμμα του θαλαμου στο pro-enginner, στο Ideas η σε οποιο αλλο προγραμμα ειναι συμβατο, και με απλες διαδικασιες εχεις τον ογκο του θαλαμου. Αλλα οπως ειπε και ο ααα οχι στο Ελλαντα.Φιλικα
Στελιος -
Ο χρήστης SteliosC έγραψε:
Δεν ειπα κατι διαφορετικο απο οτι εσυ...
Φιλικα
ΣτελιοςΗ διαφορά έγκειται στο αποτέλεσμα που αν και μικρή (1.5cc) μπορεί να έχει σημασία.
Επί της ουσίας όμως συμφωνούμε.
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Φιλικα
ΣτελιοςΗ διαφορά έγκειται στο αποτέλεσμα που αν και μικρή (1.5cc) μπορεί να έχει σημασία.
Φιλε Takinen,
Οι διαφορες στις οποιες αναφερθηκα εγω ηταν δεκατα του χιλιοστου ενω εσυ εκατοστα(0.01mm) και χιλιοστα(0.001mm). Γι'αυτο και η διαφορα στο αποτελεσμα. Ελπιζω να συμφωνεις.Φιλικα
Στελιος -
Παίδες επί της ουσίας όλοι συμφωνούμε.....Η θεωρία των σφαλμάτων στις μετρήσεις όπως και οι ανοχές των οργάνων μέτρησης είναι γνωστά σε όσους με σχετική ακαδημαϊκή μόρφωση ή όχι....Το θέμα είναι η εφαρμογή τους και η ερμηνεία του νόμου τόσο στο 'γράμμα' όσο και στο πνεύμα του....
πχ. σωστός τεχνικός έλεγχος ύψους δεν μπορεί να γίνει στην κατηφόρα του παρκ φερμέ του Ξενία Πορταριάς με δεμένο χειρόφρενο....(άλλη υπόθεση που το έχω αρκετά ψηλότερο από το όριο και βρέθηκα σύννομος....).....
-
Φιλικα
Φιλε Takinen,
Οι διαφορες στις οποιες αναφερθηκα εγω ηταν δεκατα του χιλιοστου ενω εσυ εκατοστα(0.01mm) και χιλιοστα(0.001mm). Γι'αυτο και η διαφορα στο αποτελεσμα. Ελπιζω να συμφωνεις.Φιλικα
ΣτελιοςΣΤΕΛΑΚΗ , ΣΥΜΦΩΝΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΙΜΠΙΛΤ ΤΟ 1300 ΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ , ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 0, ΟΟ1 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΠ'ΤΟ ΜΙΚΡΟΜΕΤΡΟ
-
Φιλε Takinen,
Στελιος0.01cm=0.1 mm
Είναι το ίδιο μέγεθος και με βάση αυτό υπολόγισα.
[ Το άλλο που έγραψα για 0.001 mm ετο έγραψα κατά λάθος ... (...μάλλον η κουβέντα για σφάλματα...οδηγεί σε σφάλματα....) ]Για σφάλμα (μέτρησης των αρχικών διαστάσεων διαμέτρου και διαδρομής) +/- ένα δέκατο του χιλιοστού λοιπόν, η ογκομέτρηση έχει σφάλμα +/- 4.5 cc....
Σε κάθε περίπτωση πάντως και με βάση το αυτοκίνητο του Π.Βασιλειάδη το οποίο ήταν η αφορμή για το θέμα αυτό, θα ήταν ενδιαφέρον αν γνωρίζαμε τι έδειξαν οι μετρήσεις που έγιναν.
-
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΥΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ , ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ .... ΜΑΣ ΕΣΚΑΣΕΣ
-
Φιλε Takinen,
Στελιος0.01cm=0.1 mm
[ Το άλλο που έγραψα για 0.001 mm ετο έγραψα κατά λάθος ... (...μάλλον η κουβέντα για σφάλματα...οδηγεί σε σφάλματα....) ]Για σφάλμα (μέτρησης των αρχικών διαστάσεων διαμέτρου και διαδρομής) +/- ένα δέκατο του χιλιοστού λοιπόν, η ογκομέτρηση έχει σφάλμα +/- 4.5 cc....
Σε κάθε περίπτωση πάντως και με βάση το αυτοκίνητο του Π.Βασιλειάδη το οποίο ήταν η αφορμή για το θέμα αυτό, θα ήταν ενδιαφέρον αν γνωρίζαμε τι έδειξαν οι μετρήσεις που έγιναν.
Και δυστυχώς δεν μου φαίνεται ότι θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, γιατί κάτι πουλάκια άλλα μου ψιθύρισαν εχθές το βράδυ....Κάτι για 1680 και όχι 1608....και η αρβύλα συνεχίζεται.......
-
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΣΠΥΡΑΚΟ 1680 , ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΑΒΑΛΟΙ .
ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ , ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΑ 1800 ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΤΡΑΞΤΕΡ ΤΟΥ ΑΛΕΠΗ .
-
ΡΕ ΣΥ ΣΤΕΛΙΟ ,
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ,ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟΚΕΦΑΛΗ ?
ΜΕ ΤΙ ΥΓΡΟ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ?
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Καλημερα Μπαμπη,
Δεν γνωριζω αν γραφει κατι το κιτρινο βιβλιο.
Ο ογκος ομως ειναι ανεξαρτητος απο το υγρο. Το θεμα ειναι οτι η μετρηση μπορει να επιρεαστει...
Αν το υγρο ειναι κανενα σουπερ παχυρευστο τοτε ισως χρειαστει κανα 2ωρο μεχρι να παρεις τη σωστη ενδειξη, μεχρι να στραγγιξει απο τον ογκομετρικο σωληνα.
Η αληθεια ειναι πως ολες οι μετρησεις δεν μπορει να ειναι 100% σωστες. Αν θελεις να εισαι 1000% ακριβης τοτε χρησιμοποιεις Surface scanner παιρνεις το 3D σχεδιαγραμμα του θαλαμου στο pro-enginner, στο Ideas η σε οποιο αλλο προγραμμα ειναι συμβατο, και με απλες διαδικασιες εχεις τον ογκο του θαλαμου. Αλλα οπως ειπε και ο ααα οχι στο Ελλαντα.Φιλικα
ΣτελιοςΟΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΟΥΝ LAP TOP ΜΑΖΙΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΦΡΑΓΙΔΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ.
ΕΔΩ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ,ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ !
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ SHOWMAN-WOMAN ΤΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΕΕΙ ΤΡΥΠΑΝΕ ΤΟ ROLL BAR ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΣΩΛΗΝΑΣ!
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ?
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
-
Συμφωνώ και εγώ για την ανάγκη εκσυγχρονισμού των μεθόδων.
Όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει αυτό που λέει ο aaa ότι τα περί μετρήσεων είναι δικαιολογία για μαιμουδιάρηδες.
Μπορούν να γίνουν δικαιολογία για μαϊμουδιάρηδες, εφόσον δεν εφαρμόζονται οι κανόνες και ενεργεί η 'προσωπική θεώρηση' του εκάστοτε τεχνικού εφόρου.Αν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν διατυπωθεί από ανθρώπους πολύ εξυπνότερους από εμάς, σε χώρες που είχαν ανάγκη τις σωστές μετρήσεις, προκειμένου να φτιάξουν σωστά εργοστάσια, ποιοτικούς ελέγχους κλπ, δεν δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα.
-
Ο χρήστης bravehard έγραψε:
ΟΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΟΥΝ LAP TOP ΜΑΖΙΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΚΑΙ ...Πολύ πιθανόν το lap top που αναφέρεσαι να είναι ελληνικό...(του nass)
-
ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΕΕΙ ΤΡΥΠΑΝΕ ΤΟ ROLL BAR ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΣΩΛΗΝΑΣ!
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ?
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΑΖΟΥΝ ΦΕΛΟ !
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΕΣΥ , ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΝΑΣΟΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ , ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ , ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Τ.Ε. ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙΣ ΜΙΑ ΦΕΤΟΥΛΑ ΣΑΝ ΣΑΛΑΜΙ ΔΗΛΑΔΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΣΠΥΡΑΚΟ 1680 , ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΑΒΑΛΟΙ .ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ , ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΑ 1800 ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΤΡΑΞΤΕΡ ΤΟΥ ΑΛΕΠΗ .
Εγώ τα ξέρω.....Αυτοί όμως;.....Γιατί δεν βγαίνει επίσημη ανακοίνωση ώστε να μην σπιλώνονται άδικα άνθρωποι;
-
ΑΦΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ , ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ , ΔΕΝ ΕΛΥΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ?
-
Φιλε Takinen,
Στελιος0.01cm=0.1 mm
Δικιο εχεις δεν προσεξα το cm, απο κεκτημενη ταχυτητα νομισα mm.
Οπως και να εχει ομως, αυτο που ειπα, οτι δηλαδη το μοτερ το Peugeot με 78.6mm Διαμετρο (+0.1mm) και με 82.6mm διαδρομη(+0.1mm) εχει κυβισμο 1602.34cc, ειναι σωστο. Απλη εφαρμογη του τυπου...Φιλικα
Στελιος -
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΕΕΙ ΤΡΥΠΑΝΕ ΤΟ ROLL BAR ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΣΩΛΗΝΑΣ!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ?
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΑΖΟΥΝ ΦΕΛΟ !
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΕΣΥ , ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΝΑΣΟΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ , ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ , ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Τ.Ε. ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙΣ ΜΙΑ ΦΕΤΟΥΛΑ ΣΑΝ ΣΑΛΑΜΙ ΔΗΛΑΔΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ
ΖΗΤΩ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
-
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΑΡΟΝ ΣΤΟΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ?
-
3 Τ.Ε. στην Ελλάδα κυκλοφορούν με laptop όπως ακριβώς τα περιγράφεις. Αυτό φυσικά δεν απαλλάσσει τον κάθε αγωνιζόμενο από το να διαθέτει το δελτίο αναγνώρισης (σφραγισμένο από την ΕΘΕΑ) του δικού του αυτοκινήτου...
Το παχύμετρο υπερήχων είναι στο πρόγραμμα (ούτε η FIA δεν έχει) αλλά είναι ακριβό το άτιμο
Σε καμία περίπτωση δεν τρυπάμε roll cage για να μετρήσουμε το πάχος τους. Οποιος ήταν στο σεμινάριο τεχνικών εφόρων στην Αθήνα θα θυμάται τι άκουσε Τ.Ε. που θεωρούσε ορθή τη μέθοδο αυτή Εδώ πάει αυτό που λέγαμε: αν ο αγωνιζόμενος δεν συνειδητοποιεί από μόνος του τι σημαίνει ασφάλεια, θα νομίζει πως κορόιδεψε τον Τ.Ε. αλλά στην πραγματικότητα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το παχύμετρο υπερήχων είναι στο πρόγραμμα (ούτε η FIA δεν έχει) αλλά είναι ακριβό το άτιμο
Σε καμία περίπτωση δεν τρυπάμε roll cage για να μετρήσουμε το πάχος τους. Οποιος ήταν στο σεμινάριο τεχνικών εφόρων στην Αθήνα θα θυμάται τι άκουσε Τ.Ε. που θεωρούσε ορθή τη μέθοδο αυτή Εδώ πάει αυτό που λέγαμε: αν ο αγωνιζόμενος δεν συνειδητοποιεί από μόνος του τι σημαίνει ασφάλεια, θα νομίζει πως κορόιδεψε τον Τ.Ε. αλλά στην πραγματικότητα
ΡΕ ΣΥ ΝΑΣΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΧΥΜΕΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ.
ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΩ (?) ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ!
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ