-
Ο χρήστης geo94 έγραψε:
καλησπερα γιατι ειναι πιθανον να αυξανονται οι διαροες στο ψυγειο;Γιατί ήρθε η ώρα για αλλαγή, τα πλαστικά μέρη του στα πλάγια του ψυγείου με τα χρόνια αρχίζουν να χάνουν, στην αρχή πολύ λίγο εξατμίζοντας το παραφλού χωρίς να φαίνονται σημάδια, με τον καιρό αυξάνεται η διαρροή, μπορεί να χάνει η τάπα στο δοχείο διαστολής, είναι έτσι φτιαγμένη για να χάνει επάνω από μια πίεση, ανάλογα τον κινητήρα. συνήθως το ελατήριο της είναι 1.0 - 1.2 bar. Αν χάνει η φλάτζα ελαφρώς καυσαέριο προς την πλευρά του νερού, τότε ανεβαίνει η πίεση στο κύκλωμα ψύξης και ανοίγοι η τάπα εξατμίζοντας το. Αν ανοίξεις την τάπα του δοχείου διαστολής και μυρίζει καυσαέριο άρχισε να τρέχεις.
-
εγω εχω ενα corsa d το οποιο χανει ελαχιστο 200 ml το μηνα το πηγα μια φορα στο μαστορα μου εβαλε ενα πραγμα εκει στο δοχειο διαστολης για να ανεβασει πιεση αλλα τιποτα δεν εδειξε, φλατζα δεν ειναι μου ειπε γιατι θα μυριζε καυσαεριο οπως ειπες η αν περναγε νερα στα λαδια η ταπα απο πανω θα εδειχνε και μου ειπε να το αφησουμε λιγο να δουμε
-
Ο χρήστης geo94 έγραψε:
καλησπερα γιατι ειναι πιθανον να αυξανονται οι διαροες στο ψυγειο;Γιατί οι μικρές τρύπες στο ψυγείο κλείνουν από σκουριές και άλατα.
Το αντιπηκτικό τα διαλύει και αυξάνονται οι διαρροές.Αν βάζεις σκέτο νερό στο ψυγείο και έχεις μικροδιαρροές, μόλις βάλεις αντιπηκτικό θα αδειάσει.
-
δεν νομιζω να ειναι απο το ψυγειο εμενα μαλλον για τρομπα πιστευω γιατι οταν πηγαινω την μυτη μου εκει στην τρομπα μου φαινεται οτι μυριζει παραφλου
-
Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Είναι φυσιολογικό καινούργιο ψυγείο να έχει χάσει μέσα σε ένα ένα χρονο τη μεγαλυτερη ποσοτητα παραφλού; Και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του στα μέσα της χρονιάς;
Αυτή τη στιγμή είναι δεν είναι 40-50% το παραφλού απ όσο υπολογιζω. Το υπολοιπο ειναι νερο... Θα το πάω να το κοιτάξουν... -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Είναι φυσιολογικό καινούργιο ψυγείο να έχει χάσει μέσα σε ένα ένα χρονο τη μεγαλυτερη ποσοτητα παραφλού; Και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του στα μέσα της χρονιάς;
Αυτή τη στιγμή είναι δεν είναι 40-50% το παραφλού απ όσο υπολογιζω. Το υπολοιπο ειναι νερο... Θα το πάω να το κοιτάξουν...Σίγουρα χάνει απο το ψυγείο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτή τη στιγμή είναι δεν είναι 40-50% το παραφλού απ όσο υπολογιζω. Το υπολοιπο ειναι νερο... Θα το πάω να το κοιτάξουν...Σίγουρα χάνει απο το ψυγείο;
Οχι, λάθος διατύπωση. Δε ξέρω από που χάνει...
-
Τελικά δεν χάνει από πουθενά... Προφανώς εξατμίστηκε φυσιολογικα... Ξέρω εγω; Πάντως έπειτα από μέτρηση κάλυπτε έως -12C και συμπληρώσαμε καλού κακού αδιάλυτο (αντιψυκτικο).
-
Δεν υπάρχει «φυσιολογική» εξάτμιση σε κλειστό κύκλωμα.
Κάπου χάνει.Βέβαια, εσύ βάζεις και ποσοστό νερού, που ίσως φεύγει από το σωληνάκι υπερχείλισης
-
ίσως afterboil
http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/afterboilένας λόγος παραπάνω αν η ποιότητα/πυκνότητα του υγρού δεν είναι καλή.
-
Tι να πω δε ξέρω. Βασικά το πηγα σε καλο μηχανικο και το έλεγξε. Μου είπε δεν έχει απο πουθενα καμια διαρροη. Αν και παρεξενευτηκε και ο ίδιος στην αρχή. Παντως είχε χασει πολυ αντιψυκτικο ενα συγκεκριμενο διαστημα (οπου και συμπληρωσα αρκετο νερο). Γενικως δεν χανει ιδιαιτερα. Τωρα μου εβαλε (αδιαλυτο) αντιψυκτικό και μου ειπε αν χρειαστεί να συμπληρώσω λίγο τώρα το χειμώνα (αν κατεβει η σταθμη). Και μετα το χειμωνα ισως χρειαστει να βαλω λιγο κρυο νερο.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Tι να πω δε ξέρω. Βασικά το πηγα σε καλο μηχανικο και το έλεγξε. Μου είπε δεν έχει απο πουθενα καμια διαρροη. Αν και παρεξενευτηκε και ο ίδιος στην αρχή. Παντως είχε χασει πολυ αντιψυκτικο ενα συγκεκριμενο διαστημα (οπου και συμπληρωσα αρκετο νερο). Γενικως δεν χανει ιδιαιτερα. Τωρα μου εβαλε (αδιαλυτο) αντιψυκτικό και μου ειπε αν χρειαστεί να συμπληρώσω λίγο τώρα το χειμώνα (αν κατεβει η σταθμη). Και μετα το χειμωνα ισως χρειαστει να βαλω λιγο κρυο νερο.Άσκησε πίεση στο κύκλωμα για να κάνει τον έλεγχο;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Άσκησε πίεση στο κύκλωμα για να κάνει τον έλεγχο;
Ακριβώς...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Και μετα το χειμωνα ισως χρειαστει να βαλω λιγο κρυο νερο. -
Καταρχάς Καλησπέρα,
Μετά απο πολύωρη αναζήτηση σε διάφορα φόρουμς δεν κατέληξα να βγάλω σαφή συμπεράσματα οσον αφορά το υγρό στο ψυγειο του αυτοκινήτου, άλλος λέει οχι απιονισμένο γιατι θα καταστρέψει το αλουμίνιο ... αλλος λέει μόνο απιονισμένο και ποτε νερο βρύσης ... Επίσης υπάρχει σύγχυση οσον αφορά το είδος του αντιψυκτικού (G11, G12, G12+).
Ποια είναι η διαφορά μεταξυ των παραπάνω αντιψυκτικών; (εκτός απο το χρώμα τους)
Παρακαλείται λοιπον όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε πανω σ αυτό το θέμα και είναι σίγουρος για τα λεγόμενά του να μας διαφωτήσει.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Το ποτέ νερό βρύσης είναι σίγουρο. Το απιονισμένο είναι το ενδεδειγμένο.
-
α) οχι φορουμς αλλα φόρα. (fora)
β) αντιψυκτικό αυτό που αναγράφει το manual. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
α) οχι φορουμς αλλα φόρα. (fora)
β) αντιψυκτικό αυτό που αναγράφει το manual.a) Και το fora και το forums ειναι εξισου αποδεκτά στην χρήση... χώρια που ο περισσότερος κόσμος ξερει το forums και οχι το fora...
-
Αγαπητέ grammar nazi, η λεξη forum δεν ειναι αγγλική αλλά λατινικη. Forum -> fora.
Το οτι αρκετός κόσμος την χρησιμοποιεί λανθασμένα, δεν την κανει αυτομάτος και σωστή. Σωστα;
Εκτός και αν θεωρείται σωστές τις λέξεις, σπινίαρει, τουότα, μπάοκ κτλ -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αγαπητέ grammar nazi, η λεξη forum δεν ειναι αγγλική αλλά λατινικη. Forum -> fora.
Το οτι αρκετός κόσμος την χρησιμοποιεί λανθασμένα, δεν την κανει αυτομάτος και σωστή. Σωστα;
Εκτός και αν θεωρείται σωστές τις λέξεις, σπινίαρει, τουότα, μπάοκ κτλΕίναι λατινογενής λέξη πολύ σωστά. Το οτι αρκετός κόσμος την χρησιμοποιεί... λυπάμαι αλλά την κάνει σωστή. Η γλώσσα είναι ένα πράγμα ζωντανό που εξελίσσεται συνεχώς στο πέρασμα του χρόνου (γι αυτό τον λόγο αλλωστε δεν μιλάμε στα αρχαία ακομα). Έννοιες χάνονται αλλά και δημιουργούνται.
Οπότε ---> forums = σωστό!
Αν έχεις διαφωνίες, don't take my word for it, ανοιξε ενα λεξικο
ps: δεν ειμαι εγώ ο grammar nazi... για σενα το βαλα!
Παραφλού στο ψυγείο