-
γιατι εισαι παρανομος και για να σε υποχρεωσουν να περασεις απο κτεο.....για να ελεγχθει αν το αυτοκινητο σου ειναι καταλληλο και ασφαλες για να κυκλοφορει στο δρομο ή ειναι πιο επικινδυνο ακόμα και απο εκεινους που σε οριο 90 με 2 λωριδες ανα κατευθυνση και τοιχειο πανε με την εξωφρενικη ταχυτητα των 140
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Πηγαινοντας για το αεροδρομειο, οδηγουσε ο γιος μου και πριν τα καργκο, μας σταματανε!! Πηγαινατε με 139χλμ, λενε εμεις τιποτα!!!, ζητανε τα χαρτια και τα δινουμε αμιλητοι. σε μισο λεπτο τα δινουν πισω με προτροπη να οδηγουμε προσεκτικα γιατι εχει οριο 70χλμ.?????. Η απαντηση για το γεγονος οτι δεν μας εγραψαν ειναι μαλλον οτι ο γιος υπηρετει αεροπορος και μαλλον δεν εχουν δικαιωμα αυτοι να τον γραψουν!!!. Ξερει κανεις κατι για αυτο?.
Η Αστυνομία είναι ελεγκτικό όργανο. Ανεξάρτητα από τον Κλάδο , το εάν είσαι Αξκός ή Οπλίτης ( Μόνιμος ή Έφεδρος Υξκός ή ΕΠΟΠ ή κληρωτός ) δεν αναιρεί την ελεγκτική εξουσία που διατηρεί η Αστυνομία. Ο εν ενεργεία στρατιωτικός υπόκειται σε έλεγχο από την Αστυνομία και εάν πρόκειται για απλή κλήση είναι υπόχρεος σε ενημέρωση της Στρατονομίας προκειμένου να δεχθεί και τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται από τους ΣΚ ( ενημερώνει και η Αστυνομία ). Εάν διαπιστωθεί παράβαση που οδηγεί σε σύλληψη τότε η Αστυνομία οφείλει να καλέσει την Στρατονομία προκειμένου να κάνει τη σύλληψη.
Με την εξαίρεση της περιπτώσεως να είσαι σε υπηρεσία οπότε δεν έχει καμία δικαιοδοσία ελέγχου μιας και δεν υπόκεισαι παρά μόνο στον στρατιωτικό κώδικα.
Άρα, αν είσαι στρατιωτικός, αν και όταν σε σταματήσουν, πολύ απλά δείχνεις ταυτότητα, ισχυρίζεσαι ότι σε πήραν τηλέφωνο να παρουσιαστείς άμεσα στη μονάδα σου = άρα είσαι εν υπηρεσία και τελείωσε το παραμύθι εκει. Ίσα ίσα που έχουν υποχρέωση να σε βοηθήσουν να φτάσεις και εγκαίρως. Γι' αυτό στο 99% των περιπτώσεων σε αφήνουν να φύγεις. Δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είσαι εν υπηρεσία, και όντας εν υπηρεσία πολύ απλά αρνείσαι τον έλεγχο και το αυτοκίνητό σου εκείνη τη στιγμή είναι το προσφορότερο μέσον για να εκπληρώσεις την αποστολή σου.
Μου έχει τύχει περιστατικό στην Ε.Ο. όταν κουβαλούσα κάποια όπλα από τη μονάδα στο τεχνικό στην ΑΘήνα. Η μεταφορά ήταν τελείως παράνομη, αλλά και η όλη διαδικασία επίσης μιας και γινόταν για να καλυφθούν κάποιες ζημιές στα όπλα που είχαν γίνει χωρίς να έχει αναφερθεί στους παραπάνω. Με σταματήσε, λοιπόν, η αστυνομία για ταχύτητα και δείχνοντας ταυτότητα + τα πιστόλια + τα χαρτιά για το Τεχνικό έφυγα ανενόχλητος από τη στιγμή που ήμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία και έπρεπε να παραδώσω τα πιστόλια και να γυρίσω πίσω μέσα στην ίδια ημέρα (ψέμα, άδεια είχα και απλά μεταφορά έκανα, αλλά το κόλπο έπιασε αφού δεν μπορεί να με διαψεύσει κανείς).
Ευχαριστώ.
σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές η αστυνομία εάν είσαι με υπηρεσιακό Όχημα , μπορεί μόνο να βεβαιώσει παράβαση. Στην περίπτωσή σου , σε σταμάτησαν και μπορούσαν να σε αναφέρουν αλλά εφ' όσον ήσουν σε αποστολή ( διαβαθμισμένη μιας που ήταν σχετική με όπλα ) τότε δεν δικαιούταν να τη διακόψει. Έχει να κάνει και με την προτεραιότητα των ενόπλων στρατιωτικών υπηρεσιών σε σχέση με τις πολιτικές ένοπλες υπηρεσίες , την αρχαιότητα κτλ ( στρατός αρχαιότερος από την αστυνομία ).
Προσωπική εμπειρία : Όντας ένστολος Ανθυπολοχαγός , με σταμάτησε στη Ρόδο μπλόκο καθ' οδόν για την μονάδα ( ημέρα Κυριακή ) πηγαίνοντας να συναντήσω τον Διοικητή ( προφορικώς διατεταγμένη υπηρεσία ). Έφαγα το πρόστιμο και το καλύψαμε από τη Στρατονομία με το Δκτή.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Πρόσεχε τα πολύ ακριβά, αυτά ΔΕΝ τα γράφουν οπότε μην τα ακολουθείς.
Πρόσεχε τις κάμερες, αυτές δεν κάνουν διακρίσεις, οπότε τρέχα 'κοντά'
σε άλλους που τρέχουν περισσότερο.Οι ειδικοί ας εκφέρουν καλύτερες απόψεις..
Ο πατερας μου εχει mercedes 5ετιας και εχει μαζεψει τις ερημες κλησεις..
Εμενα με το ibiza ουτε που ασχολουνται μαζι μου οταν βλεπουν οτι φοραω ζωνη.Θα ελεγα μαλλον οτι τα ακριβα τα γραφουν πιο ευκολα,χωρις τυψεις. -
εφαγα κληση για παρανομο παρκαρισμα απο την δημοτικη αστυνομια να την πληρωσω η οχι;
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Είναι υποχρεωμένοι, βάσει νόμου, να δεχτούν την αίτησή σου...Τώρα, αν έχεις ορέξη για καταγγελίες, είναι στο χέρι σου...
Να σου πω την αλήθεια, το μόνο που μου είπε ο δίκας της τροχαίας είναι ότι είναι πλημμέλημα και τέλος.. Του λέω το ξέω αυτό εγώ απλά το δίπλωμα μου ζήτησα για τον α, β, γ λόγο.. Τίποτα εκείνος..
Όσο για την αίτηση, φαντάζομαι δεν εννοείς κάποια 'φόρμα' που έχει η Τροχαία απλά κάποια επιστολή δικιά μου??
-
Νομίζω η γενική τεχνική για να αποφεύγεις κλήσεις είναι απλή:
- οδηγείς μετά τις 11 το βράδυ αν μπορείς. Είναι περίπου αδύνατον να υπάρχει τέτοια ώρα ραντάρ, αλλά καλό είναι στα επίμαχα σημεία να κόβεις (βλ. Κόρινθος-Πατρα όπου το όριο έχει γίνει 70...).
- Εαν πάλι δεν αντέχεις το σκοτάδι, μείνε αναγκαστικά κοντά στα όρια ταχύτητας σε σημεία που μπορεί να υπάρχει μπλόκο, δηλαδή ευθείες με πολύ χαμηλό όριο, ή στον αυτοκινητόδρομο στις εξόδους-εισόδους.
- Εαν διασχίζεις κατοικημένη περιοχή, μείνε κάτω από τα 70 ή χρησιμοποίησε έναν 'λαγό' (πάντα θα βρεθεί ο @@ας να θέλει να τρέξει κι εκεί...) που θα πηγαίνει μπροστά σου να καθαρίζει το δρόμο. Αν δεις το παραμικρό φρενάρισμα φρέναρε κι εσύ. Απλή τεχνική με μικρό ρίσκο.
Τα παραπάνω ισχύουν για λογική υπέρβαση των ορίων και όχι για κ@υλόγκαζους που θα τρέχουν παντού και πάντα αδιαφορώντας για την ασφάλεια όλων. Εγώ κατά μέσο όρο το βράδυ είμαι 50% πάνω από τα όρια, ενώ την ημέρα αρκετά πιο χαμηλά... Αυτά σε ταξίδι εννοείται! Στην πόλη δεν τίθεται θέμα, η τήρηση των ορίων είναι και αγχολυτική, το κέρδος από την υπέρβαση είναι αστείο ή μηδαμινό... Στο ταξίδι η διαφορά μπορεί ν' αγγίξει και το 50% του χρόνου (πχ Αθήνα-Ιωάννινα, 6 ώρες ο πατέρας μου, 4 ώρες εγώ, χωρίς να παίρνω ρίσκο σε προσπεράσεις κλπ κλπ). Βέβαια εγώ ταξίδευα νύχτα!
Εχω να δεχτώ κλήση για ταχύτητα 4 χρόνια και δεν μπορώ να πω πως δεν τρέχω... Ε, αν και μια φορά είμαι άτυχος και πέσω στην περίπτωση, χαλάλι τους! Ενα πρόστιμο είναι! Δύσκολα θα με πιάσουν πολύ πάνω για να έχω αφαίρεση πινακίδων...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...Νομίζω η γενική τεχνική για να αποφεύγεις κλήσεις είναι απλή:- οδηγείς μετά τις 11 το βράδυ αν μπορείς. Είναι περίπου αδύνατον να υπάρχει τέτοια ώρα ραντάρ, αλλά καλό είναι στα επίμαχα σημεία να κόβεις (βλ. Κόρινθος-Πατρα όπου το όριο έχει γίνει 70...).
...
Την πρώτη 'γερή' κλήση που με έστειλε στο πλημμελειοδικείο την εισέπραξα 3:30 το πρωί από μπλόκο με φορητό ραντάρ.
- οδηγείς μετά τις 11 το βράδυ αν μπορείς. Είναι περίπου αδύνατον να υπάρχει τέτοια ώρα ραντάρ, αλλά καλό είναι στα επίμαχα σημεία να κόβεις (βλ. Κόρινθος-Πατρα όπου το όριο έχει γίνει 70...).
-
Σε ποιο σημείο; Και με πόσα χιλιόμετρα πάνω από το όριο;
-
Κάπου κοντά στο Αίγιο. Με έγραψαν για 168 με όριο 100. Το δικαστήριο έγινε 3 χρόνια μετά.
-
Στο δρόμο αυτόν υπάρχουν μπλόκα όλες τις ώρες. Αλλά υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία. Τα 'επίμαχα' που αναφέρω στο post μου. Πχ συχνά θα δεις μπλόκο σε κάποια διασταύρωση ή έξοδο. Επίσης στα ΣΕΑ Αιγίου. Αλλά σε τυχαίο σημείο δεν έχω πετύχει ποτέ ραντάρ... Προσοχή όντως θέλει στο Αίγιο, εκεί που είναι δυο αντικρυστά πρατήρια Shell, επειδή ο δρόμος είναι με διαχωριστική και ευθεία πολλοί τρέχουν. Αλλά έχει χαμηλό όριο λόγω των πρατηρίων...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κάπου κοντά στο Αίγιο. Με έγραψαν για 168 με όριο 100. Το δικαστήριο έγινε 3 χρόνια μετά.Αλήτη-κοντράκια
-
Το έχω ξαναγράψει. Τώρα το θυμήθηκες;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το έχω ξαναγράψει. Τώρα το θυμήθηκες;Η επανάληψη δεν έβλαψε
-
Χρήστος Λάππας
αλλα δεν εμαθες...και στην κατερινη δεν σε εγραψαν για τοσα περιπου? Το εχεις συνηθειο να πηγαινεις με +50 στο οριο? Αλητη...
-
Στο τελευταίο Auto Motor und Sport ένας δημοσιογράφος (Γιάννης Αδάναλης) καταθέτει το δράμα του...
Στα 'διόδια' των Αφιδνών, ρεύμα προς Αθήνα, που δεν υπάρχουν ουσιαστικά διόδια αλλά έχουν αφαιρεθεί, έχει ξεχαστεί πράσινη πινακίδα πάνω από το δρόμο που γράφει: 'ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ 500Μ, όριο 60'.
Υπήρχε λοιπόν μπλόκο που σταματούσε τα αυτοκίνητα στην **ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ** και αφαιρούσαν ακόμα και πινακίδες.
Μα δεν έχουν το Θεό τους!!!!!!!!
-
Το συγκεκριμένο σημείο είναι κάπως περίεργο καθώς στην αριστερή λωρίδα υπάρχουν κώνοι που αναγκάζουν όσους κινούνται σε αυτή να πάνε δεξιά. Αυτοί που κινούνται στην μεσαία όμως δεν κάνουν πάντα δεξιά και αρκετές φορές στο στένεμα των διοδίων δημιουργούνται αρκετά επικίνδυνες καταστάσεις. Σίγουρα δεν είναι για 60, αλλά ένα όριο 100 που θα εφαρμοζόταν αυστηρά δεν θα ήταν παράλογο.
-
Και φυσικα αυτο το τσιμεντο εκει να γινει ασφαλτος και οι κωνοι να γινουν τσιμεντο... Ξηλωσανε τα διοδια δεν αντικαταστησανε το τσιμεντο και τις κορινες οι αχρηστοι...
Οπως ειναι τωρα οχι πανω απο 100...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σήμερα κατέβηκα οδικώς στην Αθήνα με την 430 και 50 περίπου χιλιόμετρα πριν την Λαμία με χτύπησαν με το πιστόλι (ραντάρ) με 150 χλμ(ευτυχώς το υποψιάστηκα και είχα κόψει).Μετά τα σχετικά άδεια,δίπλωμα ρωτά ο έχων το ραντάρ τον ανώτερό του ¨να τον γράψω?¨.Και παίρνει την απάντηση ¨τρελλάθηκες?¨.Η συνέχεια η γνωστή.Φωτογραφίες,βιντεο, τηλ σε συνάδελφο για να ακούση τον ήχο και καλό δρόμο.
Μπράβο στα παλλικάρια.Τελικά, ίσως συμφέρει να αγοράσεις 430...
Γλιτώνεις τα πρόστιμα τουλάχιστον, μεγάλη εξοικονόμηση...
-
θα βαλω στο μπουρδελο μου bodykit απο 430......
-
popol@ros
βαλε μονο τα σηματακια ρε...Πιο φτηνα θα σου ερθει ρε Γιαννη..
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!