-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
...Άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούν στην Ελλαδίτσα να πουληθούν μεμβράνες. Η 3Μ, η Lummar, Foliatec κλπ, φυσικά αντέδρασαν και ζήτησαν εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές. Διαβάζοντας από το σχετικό έγγραφο λοιπόν της Γεν. Διεύθ. Μεταφορών του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών, (ΑΠ 33965/1806) που εστάλη προς την EWFA (European Window Film Association) και άλλους ενδιαφερόμενους ως διευκρινιστική οδηγία συγκρατούμε τα εξής.Όντως βάση του αρθ.81 ο οδηγός πρέπει να είναι ορατός αλλά ο ΚΟΚ δεν ορίζει σαφείς τεχνικές προδιαγραφές όμως κάτι τέτοιο ρυθμίζεται με την οδηγία 92/22/ΕΟΚ η οποία αναφέρει ότι κάθε αμάξι πρέπει να τηρεί τις προδιαγραφές της οδηγίας του κανονισμού αρθ 43. Της ΟΕΕ/ΗΕ. Μεταξύ λοιπόν των προδιαγραφών ορίζονται επ’ ακριβώς οι ελάχιστες προδιαγραφές των υαλοπινάκων σε ότι αφορά τον συντελεστή (ποσοστό) μετάδοσης του φωτός ως εξής: (ελάχιστη διαπερατότητα δηλαδή)
75% οι ανεμοθώρακες
70% για τα παράθυρα εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού
70% για τα πίσω παράθυρα, εκτός αν έχει δύο πλευρικούς καθρέπτες, οπότε και δεν ορίζεται.
…..
Αναφέρεται ακόμα παρακάτω:
Συνεπώς η κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει την επικόλληση αντιηλιακής μεμβράνης στον ανεμοθώρακα των οχημάτων ή στα δύο παράθυρα εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, εκτός αν το σύστημα υαλοπίνακας-μεμβράνη πληροί τις απαιτήσεις της Οδηγίας ή του αντίστοιχου Κανονισμού ΟΕΕ/ΗΕ. Στην περίπτωση των παραθύρων που δεν επιρρεάζουν την οπτική ικανότητα του οδηγού (πίσω παράθυρα για οχήματα με δύο πλευρικούς καθρέπτες) δεν υφίστανται απαιτήσεις για την μετάδοση του φωτός, αλλά και πάλι είναι αναγκαίο να πληρούνται άλλες τεχνικές προδιαγραφές από τις προαναφερόμενες ανωτέρω....Φίλε, ευχαριστώ καταρχήν για τα στοιχεία.
Το θέμα είναι ότι τα έσκασα τα 33 ευρώ επειδή ούτε έχω όρεξη να τρέχω στα δικαστήρια και πολύ περισσότερο θα χάσω τα διπλά σχεδόν αν λείψω όλη μέρα από τη δουλειά μου συν τα όποια δικαστικά έξοδα κλπ κλπ κλπ.
Έψαξα λίγο στο νετ αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω το σχετικό έγγραφο της Γεν. Διεύθ. Μεταφορών του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών, (ΑΠ 33965/1806) που εστάλη προς την EWFA (European Window Film Association) και άλλους ενδιαφερόμενους ως διευκρινιστική οδηγία...
Aν μπορούσαμε να το βρούμε και να έχουμε μια κόπια μαζί μας θα βοηθούσε πολύ στο μέλλον...
Κάποιος άλλος να βοηθήσει εδώ παρακαλώ;;;;;;; -
Καλησπέρα!
Είμαι κι εγώ θύμα της τροχαίας στον Αθηνών-Πατρών, ρεύμα προς Αθήνα, λίγο πριν βγω στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Αθηνών. Στο σημείο έχει 2 λωρίδες και βοηθητική, με στηθαίο διαχωριστικό, και το όριο είναι 80!!! Όπως και να έχει, εγώ πήγαινα με 118χλμ/ω και με έγραψαν. Το πρόβλημα είναι πως η κλήση έγραφε πως έπρεπε να εξοφληθεί εντός 10 ημερών, αλλά εγώ λόγω του ότι έφυγα για διακοπές αμέσως μετά το ξέχασα! Τώρα που την κοιτάζω, γράφει ότι έχει οριστεί δικάσιμος στο Πταισματοδικείο Κορίνθου για τις 31/10/06, όπου πρέπει να παρουσιαστώ αυτοπροσώπως. Θα ήθελα να ρωτήσω, τι συμβαίνει στην περίπτωση που δεν εμφανιστώ, όπως επίσης και αν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω περισσότερα. Με λίγα λόγια τι να περιμένω σαν απόφαση και με τι δικαιολογίες πρέπει να κατέβω στο δικαστήριο;
Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!
Γιώργος
-
Θα δικαστείς ερήμην (πως σκατά γράφετ) συνήθως 2πλασιάζετε το πρόστιμο στα δικαστήρια.
-
Ο χρήστης tsapi έγραψε:
Η ερώτησή μου είναι άλλη. Σε περίπτωση που έβγαινε και με το δεύτερο μεθυσμένος, τι μπορούσα να κάνω δεδομένου ότι ΔΕΝ είχα πιει ούτε σταγόνα ολόκληρη τη μέρα;
Zητάς να πας σε νοσοκομείο, να σου κάνουν αιμοληψία και να προσδιοριστεί το επίπεδο αλκοόλης στο αίμα. Η αιμοληψία οφείλει να γίνει χωρίς χρήση οινοπνεύματος, αλλά άλλου αντισηπτικού (πχ betadine).
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είχα πει και γω στην κυρία μπατσίνα (κακή της ώρα όπου κι αν είναι) όταν με είχε γράψει για 0.52 με όριο το 0.50 Είχα πιει ένα μικρό ποτηράκι μπύρα κι όμως έδειξε τόσο (γυρνούσα το βράδυ απ τη δουλειά κι ήμουν ολίγον πτώμα). Η απάντησή της ήταν πως ** απαγορεύεται ** να ζητήσεις αιματολογική εξέταση εαν δεν έχεις εμπλακεί σε ατύχημα!!!
-
Επρεπε να της πεις οτι απαγορευεται να λεει μλκιες, οπως και επισης οτι ο νομος προβλεπει οτι αμα το μηχανακι δειξει παραβαση τοτε πρεπει να σου ξανακανουν μετρηση μετα απο 15 λεπτα (που ειναι σαφως υπερ σου). Αυτο λεει τουλαχιστον στο 4Τ αυτου του μηνα.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Σημερα το πρωι ημουνα στην Πατρων-Αθηνών κινουμενος προς Αθηνα. Φτανωντας στο 88χλμ περιπου μπαινεις στον αυτοκινητοδρομο. ε ανεβαζω κι εγω την ταχυτητα μου σιγα σιγα και βλεπω παρακατω ενα μπατσο να μου κανει νοημα να σταματησω. Σταματαει κι ο μπροστινος μου αποτομα απο λαθος παραλιγο να πεσω πανω του αλλα τελοσπαντων.
Μπατσος: Ετρεχες!
Εγω: Οριστε;
Μ: Εδω εχει οριο 100!
Ε: Απο ποτε; Εδω ειναι αυτοκινητοδρομος και εχει οριο 120.
Μ: Οχι εδω ειναι ταχειας κυκλοφοριας!
Ε: Εδω και 500 μετρα εχει πρασινες πινακιδες που οριζουν τον αυτοκινητοδρομο. Εδω ΕΙΝΑΙ αυτοκινητοδρομος.
Μ: Ναι αλλα επειδη ειναι αυτοκινητοδρομος δεν σημαινει οτι πηγαινεις παντου με 120!
Ε: Μονο αν εχει καποια πινακιδα που λεει αλλο οριο.
Μ: Εδω εχει 100 και εχει τοσο οριο για 3 χλμ. ακομα μεχρι και το 85χλμ! Απο εκει και μετα(μετα τον ισθο...) εχει 120. τα 3 πρωτα 3χλμ του αυτοκινητοδρομου εχει 100!!!!!
Και ενας τετοιος διαλογος συνεχιστηκε χωρις να μπορει ακριβως να μου πει που ειναι η πινακιδα... Και λεω εγω τωρα.- Αν η πινακιδα με το οριο 100 ειναι αφου μπαινεις στον αυτοκινητοδρομο ενταξει λαθος μου δεν την ειδα. Το θεμα ειναι οτι η μονη πινακιδα που θυμαμαι με οριο 100 ειναι πριν τον αυτοκινητοδρομο οποτε:
- Αν η πινακιδα ειναι πριν τον αυτοκινητοδρομο ισχυει και αφου μπεις σε αυτον ή οταν μπεις σε αλλης κατηγοριας δρομο(απο ταχειας σε αυτοκινητοδρομο) ισχυει το μεγιστο του εφοσον δεν εχει αλλη πινακιδα που να το αναιρει;
τοσα χρονια περναω απο εκει ουτε που το ειχα παρει χαμπαρι και δεν ειχα δει και ποτε μπλοκο... Οποιος ξερει αν το βρει σε κανα αρθρο ας μου το πει κιολας...
έπεσες σε μ@λ@κ@
-
πόσο είναι το όριο στο 88 χλμ.;;;;; πόσο;;;;;;
Έγινε αναπροσαρμογή των ορίων στην Κορίνθου-Πατρών
Μιας και οι είσοδοι/έξοδοι της Κορίνθου-Πατρών είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία είπαν ν'αλλάξουν τα όρια...
Έτσι λοιπόν στις περισσότερες εισόδους/εξόδους από 80 το όριο πηγε στα...
...
...
70
Φυσικά για την ασφάλεια μας
Ακόμα και στο 88 χλμ ενώ έχεις ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ, το όριο είναι... 80 -πίσω από κάτι δεντράκια εντελώς τυχαία - και μετά από μερικά μέτρα το όριο γίνεται... 70
Φυσικά με 3+1 λωρίδες σε εκείνο το σημείο και με χώρο για στάθμευση η πελατεία εξασφαλισμένη
Να δούμε τώρα τι θα λένε ορισμένοι με την αναπροσαρμογή των ορίων -προς τα... κάτω - και την αναπροσαρμογή των προστίμων προς τα πάνω
Προσοχή πάντως όσοι κινούνται συχνά, τα όρια στα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΓΡΑΨΙΜΟ-ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 70
-
Έτσι, γουστάρω δλδ όποιος πάει με 100 εκεί πληρώνει 350 € ή παραπάνω?
Γιατί δεν βάζουν τα όρια στα 60 χλμ, και το πρόστιμο 200 € για κάθε 10 χλμ που υπερβένεις το όριο?
-
Είχα δει ένα video του Top Gear που έλεγε ότι με κάποια εξωφρενική ταχύτητα (260-270) δεν σε πιάνει το radar γιατί δεν σε κλειδώνει. Νομίζω ότι τώρα πια είναι η μόνη λύση. Άσε που θα φτάνεις στην Πάτρα σε λιγότερο από ώρα! Συμφέρει!
Ακούς εκεί 70χαω!
-
υπάρχει και ποιο απλή λύση βάλε την πινακίδα σου ανάποδα!
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Είχα δει ένα video του Top Gear που έλεγε ότι με κάποια εξωφρενική ταχύτητα (260-270) δεν σε πιάνει το radar γιατί δεν σε κλειδώνει. Νομίζω ότι τώρα πια είναι η μόνη λύση. Άσε που θα φτάνεις στην Πάτρα σε λιγότερο από ώρα! Συμφέρει!Ακούς εκεί 70χαω!
α, εντάξει ... με ένα Picanto θα κάνουμε την δουλειά μας.
260...τσσσσ καθημερινά με τόσα πάω.
-
Ηταν που θα ανεβαζαν τα ορια κατα τα αλλα....
Ουστ γελια υποκειμενα....
-
Τα όρια τ' ανέβασαν γι αυτούς.Το καλοκαίρι στην ΠΑΘΕ πήγαινα με 140 μεσαία λωρίδα και με προσπέρασε Μερκέντε με κρατικές πινακίδες(υπουργός,γραμματέας,φαρισαίος δεν ξέρω τί ήταν) με -και γω δεν ξέρω- πόσα
-
Καλά ,δεν ντρέπονται καθόλου οι ξεφτιλισμένοι;;
-
Ποιοι; οι δήμαρχοι της περιοχής; ή τα 'όργανα' που θα ακολουθήσουν τις εντολές τους;
Τώρα που έπεσε το όριο στα 70 θα μειωθούν τα θανατηφόρα σ'εκείνα τα σημεία
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Θα δικαστείς ερήμην (πως σκατά γράφετ) συνήθως 2πλασιάζετε το πρόστιμο στα δικαστήρια.Αν αποφασίσω να πάω στο δικαστήριο υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω το διπλασιασμό, ή θα πληρώνω και έξοδα δίκης και επιβαρυμένο πρόστιμο; Φοιτητής είμαι κύριε δικαστά...
Ευχαριστώ για την όποια απάντηση...
-
Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα! Μπορεί την προηγούμενη να είχε μαμήσει ο δικαστής και να έχει κέφια!Ποτέ δεν ξέρεις! έξοδα πληρώνεις έτσι και αλλιώς!
-
214km/h στην Αθηνών-Λαμίας, λίγο πριν την έξοδο για Αγ.Στέφανο.
Με το που βγαίνω Αγ.Στέφανο, σειρήνα, φάρος, δεξιά.
Πολιτικό Octavia με φωτογραφικό.
Μου πήραν πινακίδες και δίπλωμα για ένα μήνα.Θα μου 'ρθει κλητήριο για να δικαστώ.
Έχει κανείς ιδέα, πόσο πάει η ποινή;
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μου πήραν πινακίδες και δίπλωμα για ένα μήνα.Θα μου 'ρθει κλητήριο για να δικαστώ.
214..... ειναι πολουτσικα.....
Ο ΚΟΚ λεει αυτοφωρο σε τετοιες περιπτωσεις.... -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αχ ρε Αγγελε...
Το κλητηριο θα αργησει να σου ερθει λογικα(εμενα μου ειχε ερθει μετα απο 4 χρονια αν θυμαμαι καλα)
Νομιζω οτι πανω απο τα 40 χλμ απο το οριο το ποσο ειναι ιδιο ειτε σε πιασουν με +60 ειτε με +100....
Υπολογιζε ~350 Ευρω...
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!