-
Σημερα το πρωι ημουνα στην Πατρων-Αθηνών κινουμενος προς Αθηνα. Φτανωντας στο 88χλμ περιπου μπαινεις στον αυτοκινητοδρομο. ε ανεβαζω κι εγω την ταχυτητα μου σιγα σιγα και βλεπω παρακατω ενα μπατσο να μου κανει νοημα να σταματησω. Σταματαει κι ο μπροστινος μου αποτομα απο λαθος παραλιγο να πεσω πανω του αλλα τελοσπαντων.
Μπατσος: Ετρεχες!
Εγω: Οριστε;
Μ: Εδω εχει οριο 100!
Ε: Απο ποτε; Εδω ειναι αυτοκινητοδρομος και εχει οριο 120.
Μ: Οχι εδω ειναι ταχειας κυκλοφοριας!
Ε: Εδω και 500 μετρα εχει πρασινες πινακιδες που οριζουν τον αυτοκινητοδρομο. Εδω ΕΙΝΑΙ αυτοκινητοδρομος.
Μ: Ναι αλλα επειδη ειναι αυτοκινητοδρομος δεν σημαινει οτι πηγαινεις παντου με 120!
Ε: Μονο αν εχει καποια πινακιδα που λεει αλλο οριο.
Μ: Εδω εχει 100 και εχει τοσο οριο για 3 χλμ. ακομα μεχρι και το 85χλμ! Απο εκει και μετα(μετα τον ισθο...) εχει 120. τα 3 πρωτα 3χλμ του αυτοκινητοδρομου εχει 100!!!!!
Και ενας τετοιος διαλογος συνεχιστηκε χωρις να μπορει ακριβως να μου πει που ειναι η πινακιδα... Και λεω εγω τωρα.- Αν η πινακιδα με το οριο 100 ειναι αφου μπαινεις στον αυτοκινητοδρομο ενταξει λαθος μου δεν την ειδα. Το θεμα ειναι οτι η μονη πινακιδα που θυμαμαι με οριο 100 ειναι πριν τον αυτοκινητοδρομο οποτε:
- Αν η πινακιδα ειναι πριν τον αυτοκινητοδρομο ισχυει και αφου μπεις σε αυτον ή οταν μπεις σε αλλης κατηγοριας δρομο(απο ταχειας σε αυτοκινητοδρομο) ισχυει το μεγιστο του εφοσον δεν εχει αλλη πινακιδα που να το αναιρει;
τοσα χρονια περναω απο εκει ουτε που το ειχα παρει χαμπαρι και δεν ειχα δει και ποτε μπλοκο... Οποιος ξερει αν το βρει σε κανα αρθρο ας μου το πει κιολας...
-
Σημερα το πρωι ημουνα στην Πατρων-Αθηνών κινουμενος προς Αθηνα. Φτανωντας στο 88χλμ περιπου μπαινεις στον αυτοκινητοδρομο. ε ανεβαζω κι εγω την ταχυτητα μου σιγα σιγα και βλεπω παρακατω ενα μπατσο να μου κανει νοημα να σταματησω. Σταματαει κι ο μπροστινος μου αποτομα απο λαθος παραλιγο να πεσω πανω του αλλα τελοσπαντων.
Ε: Εδω και 500 μετρα εχει πρασινες πινακιδες που οριζουν τον αυτοκινητοδρομο. Εδω ΕΙΝΑΙ αυτοκινητοδρομος.
Μ: Ναι αλλα επειδη ειναι αυτοκινητοδρομος δεν σημαινει οτι πηγαινεις παντου με 120!
Μ: Εδω εχει 100 και εχει τοσο οριο για 3 χλμ. ακομα μεχρι και το 85χλμ! Απο εκει και μετα(μετα τον ισθο...) εχει 120. τα 3 πρωτα 3χλμ του αυτοκινητοδρομου εχει 100!!!!!
Και ενας τετοιος διαλογος συνεχιστηκε χωρις να μπορει ακριβως να μου πει που ειναι η πινακιδα... Και λεω εγω τωρα.- Αν η πινακιδα με το οριο 100 ειναι αφου μπαινεις στον αυτοκινητοδρομο ενταξει λαθος μου δεν την ειδα. Το θεμα ειναι οτι η μονη πινακιδα που θυμαμαι με οριο 100 ειναι πριν τον αυτοκινητοδρομο οποτε:
- Αν η πινακιδα ειναι πριν τον αυτοκινητοδρομο ισχυει και αφου μπεις σε αυτον ή οταν μπεις σε αλλης κατηγοριας δρομο(απο ταχειας σε αυτοκινητοδρομο) ισχυει το μεγιστο του εφοσον δεν εχει αλλη πινακιδα που να το αναιρει;
τοσα χρονια περναω απο εκει ουτε που το ειχα παρει χαμπαρι και δεν ειχα δει και ποτε μπλοκο... Οποιος ξερει αν το βρει σε κανα αρθρο ας μου το πει κιολας...
-
-
Μολις μπεις στο αυτοκινητοδρομο η οποιαδηποτε οδο απο μια εξοδο, στενο κλπ τοτε ισχυει το οριο αμεσως μετα την εξοδο αλλιως το μεγιστο οριο του δρομου που χρησιμοποιεις.. Αν ειχε πρασινες ταμπελες εκει τοτε 120 το οριο εκτος αν μολις μπηκες ειχε 100ρικο + ταμπελα για ρανταρ..
Ο Α/Κ οριζεται και απο το σηματακι με την γεφυρα σε πρασινο πλαισιο...
Αν θες να ασχοληθεις βγαλε φωτο απο το σημειο και την εξοδο και πηγαινε τις στο δικαστηριο.. Αλλα ειναι 17Ε η κληση αρα ...
-
Δυστυχως ετσι τα ηξερα κι εγω αλλα τελικα καναμε λαθος. Το οτι ειναι αυτοκινητοδρομος σημαινει οτι το ανωτερο οριο για επιβατικα ειναι 120. Οταν υπαρχει πινακιδα ακομα και πριν τον αυτοκινητοδρομο οπως τωρα η εισοδος σε αυτον δεν αναιρει το προηγουμενο οριο ταχυτητας που ηταν πριν τον αυτοκινητοδρομο και πρεπει να υπαρξει πιανκιδα με 120 για να παω τοσα. Δες κι εδω: http://www.gcc.gr/forum/viewtopic.php?t=428 που το συζητησαμε και τελικα ειχε δικιο ο μπατσος... Αν θελουν να σε γραψουν...
Πιστευω πλεον πως εχει συσταθει ειδικη ομαδα της τροχαιας που ψαχνει για δυφορουμενα σημεια και σημεια ευκολα για να σε γραψουν... -
Τα πάντα για την οδική ασφάλεια και όχι για να γεμίζει το κράτος τις τρύπες του....
-
Του λεω δηλαδη ειναι επικινδυνο που πηγαινα με 120 στον αυτοκινητοδρομο ε;;;;
Επισης η κληση ειναι 33 ευρω αφου ειναι >+20 και 3 ποντους και εξαλλου το θεμα δεν ηταν τα λεφτα αλλα το γιατι με εγραψε... Αντε φτασαμε μια ντουζινα ποντους με τις λ@λ@κιες τους... -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Πιστευω πλεον πως εχει συσταθει ειδικη ομαδα της τροχαιας που ψαχνει για δυφορουμενα σημεια και σημεια ευκολα για να σε γραψουν...μπααα, ας ειναι καλα οι πικροδαφνες, οι πινακιδες που κρυβονται απο πισω τους και πεταγονται ξαφνικα μπροστα σου σα ταλιμπαν σε αποστολη αυτοκτονιας...
εδω τη στηνουν σε σημεια που εχει οριο 80 και 3 λωριδες ανα κατευθυνση με στηθαιο διαχωριστικο και 3 χλμ ορατοτητα και σου λενε οτι ετρεχες διοτι καπου εκει κατω εχει 'εξοξο' απο την εθνικη και πρεπει να πηγαινεις σιγα...
Εν στω μεταξυ πριν και μετα απο το σημειο που λεω εχει 50 επικυνδυνα σημεια που θα μπορουσαν να στηθουν, που μονο με την παρουσια τους θα μπορουσαν να κανουν τους οδηγους να ειναι πιο προσεχτικοι, και τα ζωα στηνονται στο μονο σημειο που πρακτικα ο κινδυνος ειναι 0. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα πάντα για την οδική ασφάλεια και όχι για να γεμίζει το κράτος τις τρύπες του....μη το φωναζεις αυτο... Υπαρχουν και δω μεσα καποιοι που ισχυριζονται οτι ολα αυτα γινονται για την ασφαλεια μας...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τα πάντα για την οδική ασφάλεια και όχι για να γεμίζει το κράτος τις τρύπες του....
μη το φωναζεις αυτο... Υπαρχουν και δω μεσα καποιοι που ισχυριζονται οτι ολα αυτα γιανονται για την ασφαλεια μας...
Το ισχυρίζονται. Αυτό δε σημαίνει ότι το πιστεύουν κιόλας.
Μπορεί να ισχύει το 'κουβέντα να γίνεται'. -
Για εναν συγκεκριμενο που εχω στο μυαλο μου, το πιστευει κιολας!
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
μη το φωναζεις αυτο... Υπαρχουν και δω μεσα καποιοι που ισχυριζονται οτι ολα αυτα γινονται για την ασφαλεια μας...
οι ποιοι?
δινουμε τοσα χρονια τκ κ αντι για ασφαλη οδικα δικτυα εισπρατουμε κλησεις.
δεν πα να ζζζζζζζ οι λαλακες λεω γω.κατσε να δεις πως θα το ελεγε: *οφειλεις σαν πολιτης αυτου του κρατους να τηρεις τους νομους, ακομη και αν δεν σου αρεσουν...
* -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πιστευω πλεον πως εχει συσταθει ειδικη ομαδα της τροχαιας που ψαχνει για δυφορουμενα σημεια και σημεια ευκολα για να σε γραψουν...
μπααα, ας ειναι καλα οι πικροδαφνες, οι πινακιδες που κρυβονται απο πισω τους και πεταγονται ξαφνικα μπροστα σου σα ταλιμπαν σε αποστολη αυτοκτονιας...
εδω τη στηνουν σε σημεια που εχει οριο 80 και 3 λωριδες ανα κατευθυνση με στηθαιο διαχωριστικο και 3 χλμ ορατοτητα και σου λενε οτι ετρεχες διοτι καπου εκει κατω εχει 'εξοξο' απο την εθνικη και πρεπει να πηγαινεις σιγα...
Εν στω μεταξυ πριν και μετα απο το σημειο που λεω εχει 50 επικυνδυνα σημεια που θα μπορουσαν να στηθουν, που μονο με την παρουσια τους θα μπορουσαν να κανουν τους οδηγους να ειναι πιο προσεχτικοι, και τα ζωα στηνονται στο μονο σημειο που πρακτικα ο κινδυνος ειναι 0.Αν δεις σε ποιο παλια posts μου σε ενα τετοιο σημειο με εγραψαν πριν εναμιση χρονο πανω που επιτελους ειχα βρει χωρο και ασφαλες σημειο να προσπερασω κομβοι φορτηγων...
-
οχι ΡΕ, να μην προσπερασεις!
να μεινεις πισω απο το φορτηγα και να περιμενεις να σταματησουν για να αδειασει ο δρομος μπροστα σου!αντε να πουμε πηρε ο καθε κομπλεξικος ενα παλιοαμαξο και εχετε βγει στους δρομους μας κανοντας το Σουμαχερ...
να πας με τα ορια!
τελος! -
Φυσικά η αλήθεια βρίσκεται στη μέση (ως συνήθως).
Αφού γράφουν ηλιθιωδώς σε ευθείες οδηγούς που πάνε με 120, τότε γράφουν ηλιθιωδώς και άλλους που πάνε σε ευθείες με 200. Ό,τι βολεύει τον καθένα. -
Πέστα βρε Σπύρο.
-
οχι τιποτε αλλο, αλλα θα περασω απο εκει το Σ/Κ
αληθεια, ειμαι ο μονος που θεωρει τον δρομο Κορινθο Πατρα οχι και τοσο επικινδυνο (δεν μιλαω για οταν εχει μαζικη εξοδο)?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αληθεια, ειμαι ο μονος που θεωρει τον δρομο Κορινθο Πατρα οχι και τοσο επικινδυνο (δεν μιλαω για οταν εχει μαζικη εξοδο)?
Παρακαλώ υπάρχει γιατρός εύκαιρος;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Παρακαλώ υπάρχει γιατρός εύκαιρος;
σοβαρα μιλαω!
σκεψου, οτι πρακτικα εμαθα να οδηγω στη καραμανιολα Αντιρριο - Ιωαννινα και καταλαβαινεις οτι μετα απο αυτο το δρομο, το Πατρα - Κορινθος μου φαινεται αεροδιαδρομος!
*edit και στον servmx αεροδιαδρομος του φαινεται, αρα ειμαστε 2!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φυσικά η αλήθεια βρίσκεται στη μέση (ως συνήθως).
Αφού γράφουν ηλιθιωδώς σε ευθείες οδηγούς που πάνε με 120,** τότε γράφουν ηλιθιωδώς και άλλους που πάνε σε ευθείες με 200.** Ό,τι βολεύει τον καθένα.Που κολλαει αυτο?
Εμυγιασθης λογω των προαναφερθεντων?
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!