Σημερα το πρωι ημουνα στην Πατρων-Αθηνών κινουμενος προς Αθηνα. Φτανωντας στο 88χλμ περιπου μπαινεις στον αυτοκινητοδρομο. ε ανεβαζω κι εγω την ταχυτητα μου σιγα σιγα και βλεπω παρακατω ενα μπατσο να μου κανει νοημα να σταματησω. Σταματαει κι ο μπροστινος μου αποτομα απο λαθος παραλιγο να πεσω πανω του αλλα τελοσπαντων.
Μπατσος: Ετρεχες!
Εγω: Οριστε;
Μ: Εδω εχει οριο 100!
Ε: Απο ποτε; Εδω ειναι αυτοκινητοδρομος και εχει οριο 120.
Μ: Οχι εδω ειναι ταχειας κυκλοφοριας!
Ε: Εδω και 500 μετρα εχει πρασινες πινακιδες που οριζουν τον αυτοκινητοδρομο. Εδω ΕΙΝΑΙ αυτοκινητοδρομος.
Μ: Ναι αλλα επειδη ειναι αυτοκινητοδρομος δεν σημαινει οτι πηγαινεις παντου με 120!
Ε: Μονο αν εχει καποια πινακιδα που λεει αλλο οριο.
Μ: Εδω εχει 100 και εχει τοσο οριο για 3 χλμ. ακομα μεχρι και το 85χλμ! Απο εκει και μετα(μετα τον ισθο...) εχει 120. τα 3 πρωτα 3χλμ του αυτοκινητοδρομου εχει 100!!!!!
Και ενας τετοιος διαλογος συνεχιστηκε χωρις να μπορει ακριβως να μου πει που ειναι η πινακιδα... Και λεω εγω τωρα.
- Αν η πινακιδα με το οριο 100 ειναι αφου μπαινεις στον αυτοκινητοδρομο ενταξει λαθος μου δεν την ειδα. Το θεμα ειναι οτι η μονη πινακιδα που θυμαμαι με οριο 100 ειναι πριν τον αυτοκινητοδρομο οποτε:
- Αν η πινακιδα ειναι πριν τον αυτοκινητοδρομο ισχυει και αφου μπεις σε αυτον ή οταν μπεις σε αλλης κατηγοριας δρομο(απο ταχειας σε αυτοκινητοδρομο) ισχυει το μεγιστο του εφοσον δεν εχει αλλη πινακιδα που να το αναιρει;
τοσα χρονια περναω απο εκει ουτε που το ειχα παρει χαμπαρι και δεν ειχα δει και ποτε μπλοκο... Οποιος ξερει αν το βρει σε κανα αρθρο ας μου το πει κιολας...