-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
......................................................ΥΓ: Το ότι δεν έχω βγει οφείλεται στις ελάχιστες φορές που έχω μπει εξαρχής, κι όχι στην ικανότητά μου ως οδηγού.
Πάλι καλά που δε μας είπες ότι δεν έχεις βγεί λόγω καλού αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
......................................................
ΥΓ: Το ότι δεν έχω βγει οφείλεται στις ελάχιστες φορές που έχω μπει εξαρχής, κι όχι στην ικανότητά μου ως οδηγού.
Eσύ φαντάζομαι αν είναι έτσι πόσα χωράφια έχεις στην κατοχή σου..
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Θα μπορούσα να το πω, σίγουρα περισσότερο από άλλους που νομίζουν ότι οδηγούν στην πίστα.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Σχετικά με χρόνους, εγώ να πώ ότι προς το μεσημέρι (12 και μετά) οι χρόνοι μου ήταν όλοι κάτω από 1:15 με καλύτερο το 1:14:2. Γενικά ευχαριστημένος....ειδικά αν λάβω υπόψη (και ισχύει...) αυτό που είπε κάποιος ότι η πίστα ήταν αργή (κάτι για 1 sec επάνω διάβασα....).
Το δικο σου !! Καταλαβα κατι λαθος ... ?
Α, μάλιστα...εγώ μάλλον μπερδεύτηκα γιατί εμένα δεν είναι normal...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Θα μπορούσα να το πω, σίγουρα περισσότερο από άλλους που νομίζουν ότι οδηγούν στην πίστα.
Μπα για να οδηγήσουμε πήγαμε;
Εγώ νόμιζα ότι πήγαμε να διασκεδάσουμε παίζοντας.Κάποιος άλλος φανατικός citroenisti δεν τόλμησε να βάλει μέσα το αυτοκίνητο που 'μετακινεί' καθημερινά.
-
Ο χρήστης EP3 έγραψε:
Επίσης ευχαριστήθηκα το 'κυνηγητό' που είχα για 7-8 γύρους (και το πώς πήγα) με το Type R του Δεληκλιτσιώτη που όλοι ξέρουμε και πόσο δυνατό είναι, και πόσο στημένο και το πόσα λεφτά και ψάξιμο έχει πέσει.....
Και να σκεφτείς ότι χθές ήταν φιμωμένο.
Τι σημαίνει αυτό; Ένα αυτοκίνητο είναι φιμωμένο με τις μέρες του??
κατι ξερει ο tazio!!απλα στη πιστα ηρθε με το 'νορμαλ' προγραμμα!!στο typer το συγκεκριμενο γυριζε περιπου στο 1,12 -1,13!!εχει γυρισει και πιο χαμηλα αλλα με το 'καλο' προγραμμα!!!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μπα για να οδηγήσουμε πήγαμε;
Εγώ νόμιζα ότι πήγαμε να διασκεδάσουμε παίζοντας.Εσύ σίγουρα διασκέδασες... Το παιχνίδι σου ήταν να μην αφήνεις τα αυτοκίνητα να μπαίνουν στην πίστα. Αλητάρχης να σου πετύχει... Και δεν κάνω ορθογραφικά λάθη.
Οσο για το άλλο που λες, καταρχήν άσχετε ο όρος 'citroenisti' είναι αδόκιμος, κατά δεύτερον είναι στον πληθυντικό και κατά τρίτον μία κυρία τη σεβόμαστε και της φερόμαστε καταλλήλως. Αλλά πού να ξέρεις εσύ από savoir vivre (επίσης γαλλικές λέξεις, ξεστραβώσου και λίγο) με τον άξεστο σχιστομάτη που έχεις επιλέξει για παρέα. Πήγαινε στην αντιπροσωπεία σου να σου κατεβάσει τα σώβρακα για αλλαγή λαδιών. Αλλά έτσι είναι, σας έχουν πείσει πως εκεί πρέπει να μπει ο δείκτης για τη στάθμη τους.
Εβαλαν διπλά λάστιχα στις πόρτες εν έτει 2003 στο facelift του Colt και something runs in the gypsythings, η ΖΧ τα είχε από το 1991. Αξεστοι. Ανεπρόκοποι. Εγκάθετοι. Είπα και ελάλησα. -
Δηλαδή τώρα αυτός μου την είπε;
-
Στεγνά..
-
...δε νομιζω στεγνα...
καπου ανεφερε για λαδι... -
Ο χρήστης EP3 έγραψε:
Σχετικά με χρόνους, εγώ να πώ ότι προς το μεσημέρι (12 και μετά) οι χρόνοι μου ήταν όλοι κάτω από 1:15 με καλύτερο το 1:14:2. Γενικά ευχαριστημένος....ειδικά αν λάβω υπόψη (και ισχύει...) αυτό που είπε κάποιος ότι η πίστα ήταν αργή (κάτι για 1 sec επάνω διάβασα....).
Το δικο σου !! Καταλαβα κατι λαθος ... ?
Α, μάλιστα...εγώ μάλλον μπερδεύτηκα γιατί εμένα δεν είναι normal...
Α ναι. ΟΚ απλα δεν ηξερα αν ειναι νορμαλ... Τι εχει ?
-
Κάπου είχα βρει ότι το τάπερ είχε κάνει 1:13.8 σε κάποιο περιοδικό. Μαμά, φυσικά. Το αναφέρω για reference.
-
Στο συγκριτικο με το Golf V στους 4Τ, ειχαν κανει 14.2.
Δεν εχω πετυχει πολλα Type R στα Μεγαρα γενικως, κι οσες φορες εχει τυχει να δω καποιο, δεν κανει κατω απο 15. Ισως δεν εχει τυχει βεβαια. Αντιλαμβανομαι οτι μαλλον θελει μπολικη προπονηση για να κανει αυτα που μπορει, ή κανω λαθος ? -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Κάπου είχα βρει ότι το τάπερ είχε κάνει 1:13.8 σε κάποιο περιοδικό. Μαμά, φυσικά. Το αναφέρω για reference.O καλύτερος χρόνος (ιδανικός?) που έχω δει να κάνει normal Type R στα Μέγαρα είναι 1:14.5. Ίσως να μου έχει ξεφύγει αυτό με το 13.8...οπότε Θέμη post αν βρεις κάτι.....
EDIT: Δεν είδα το post του timkoul. Άρα 1:14.2....αυτοί συνήθως που τα δοκιμάζουν στη πίστα έχουν και κάποια x km (x>1000 ?) οπότε λογικό μου φαίνεται να πετυχαίνουν αυτούς τους χρόνους...και επίσης πολύ βασικό ότι δεν λυπούνται τα μαμά ελαστικά (τα οποία παρεπιμπτόντως στη πίστα αποδίδουν αρκετά καλά αν δεν τα λυπάσαι...).
Το δικό μου έχει εισαγωγή Injen, εξάτμιση TODA (μαμά καταλύτης, χταπόδι) και daughterboard Κ-Pro.
-
1:13.85 στο συγκριτικό με το Focus RS (που είχε κάνει ~1:12.35)
1:14.2 νομίζω στο συγκριτικό με το Golf V GTI (που είχε κάνει ~1:15.5)Αν έχεις κάνει 1000 γύρους στα Μέγαρα λογικό είναι να κάνεις καλύτερο χρόνο.
Εμένα ένας χρόνος κάτω από 1:16 (πάντα με νορμάλ αυτοκίνητο και -ιδίως- λάστιχα) μου φαίνεται ΟΚ και κάτω από 1:15 super. Για κάτω από 1:14 θέλει πολλή προπόνηση νομίζω... -
Νίκο, πόσα άλογα έχεις πάρει από αυτά που έχεις κάνει, ώστε να διαφοροποιείς σημαντικά την απόδοσή σου από τα μαμά; Εκτός αν οι βελτιώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κινητήρα, οπότε πάω πάσο
-
Οι βελτιωσεις σε κινητηρα απο μονες τους στα 106, συνηθως δεν βελτιωνουν ιδιαιτερα (..εως καθολου) το χρονο στα Μεγαρα ειδικα. Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο για τα TypeR.
-
Αυτά που λέει ο ΕΡ3 πρέπει να είναι γύρω στα +20-25 άλογα στον τροχό.
Φοράει και ημισλικ λάστιχα (όχι τίποτα 'θεϊκά' αλλά από τα δρόμου καλύτερα θα είναι)
-
Ακριβώς γι' αυτό ρωτάω, Τίμο. Πόσο χρόνο να κερδίσεις από μερικά άλογα; Σχεδόν τίποτα.
@nass: Thanks για τους χρόνους.
Edit: Αν φορά ημισλίκς, τότε αλλάζει
-
Η αλήθεια είναι ότι οι μηχανικές βελτιώσεις δεν ξέρω αν παίζουν μεγάλο ρόλο. Κάτι θα παίζουν όμως.....κυρίως σε στροφές όπου πριν με δευτέρα κόφτιαζε και με τρίτη κρέμαγε....
Η μεγάλη διαφορά σε μένα είναι με τα ελαστικά. Πράγματι στο TD φόραγα ημι-σλίκ, ξέχασα να το γράψω, νόμιζα πως ήταν εμφανές....
Άλλες αλλαγές (ανάρτηση, φρένα) δεν έχω κάνει καμία. Μόνο κάτι τακάκια Endless φοράς με μεταλλικά σωληνάκια και μια μπάρα θόλων.....αυτά.
@nass: Αυτούς τους χρόνους δεν ξέρω πώς του είχαν μετρήσει (δεν θυμάμαι δηλ εποχή και ποιός οδήγαγε...) εγώ πάντως έχω πετύχει 2-3 φορές Focus RS στη πίστα και με ένα normal (εγώ τότε εντελώς νορμάλ πατόκορφα...) πήγαινα λίγο πιο γρήγορα (κέρδιζα περίπου 1-2 αυτοκίνητα στο γύρο...) και με ένα άλλο που είχε αλλαγμένη εξάτμιση, χταπόδι και δεν ξέρω τι άλλο πήγαινε λίγο πιο γρήγορα από μένα (κέρδιζε αυτό; 1-2 αυτοκίνητα...). Τότε ο καλύτερος χρόνος που έκανα εγώ ήταν γύρω στο 1:15.1 (είχα κάνει και μια φορά 14:8) Λογικά τώρα οι διαφορές μας θα ήταν μεγαλύτερες.....RS κάτω από 1:14 εγώ προσωπικά δεν έχω δει.
Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα είπε ο Opterios, ότι δηλ η πίστα ήταν σχεδόν 1 sec πιο αργή, τότε είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.....
Θα προσπαθήσω για καλύτερα στο μέλλον. Βασικά να μάθω ορισμένα πράγματα παραπάνω, γιατί ακόμη κάνω λάθη στη πίστα...... (αυτή η Κ1 ρε παιδί μου για να τη πάρεις σωστά πρέπει να δεις φάτσα τα χώματα και να κόψεις απότομα το τιμόνι λες και σου έρχεται φορτηγό από τα δεξιά για να τη πάρεις σωστά... και αυτό γίνεται σωστά μόνο με άλλη ανάρτηση - είδα πως έμπαινε εκεί του Δεληκλιτσιώτη και έπαθα, μου έκανε μόνο σε αυτή τη στροφή ένα αυτοκίνητο διαφορά...)
:: 4ΤF-TD9 :: 9/7/06 ::