-
στα συμβολαια στα ψηλα γραμματα γραφει για παλαιοτητα...
ΜΕΤΑ το δευτερο χρονο ειναι 5% ανα ετος...
τωρα δε παιρνω ορκο πως πιανει το δευτερο ετος αλλα λογικα στη 5ετιας αμαξι ειναι σιγουρα 15%+ μειωση. δηλαδη 3ο-4ο-5ο και παιζει για 2ο ετος... -
παιδιά να πω και εγώ τη δική μου περίπτωση ώστε να γνωρίζουν όσοι έχουν σκοπό να κάνουν μικτή ασφάλεια.
πρόσφατα μου έτυχε μια μικρή γρατζουνιά στο πίσω προφυλακτήρα οπότε και πάω στη αντιπροσωπεία από περιέργεια περισσότερο (γιατί νομίζω αυτοί βαριούνται που ζουν) να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει. Προφανώς η απάντηση ήταν η αναμενόμενη. Βάψιμο όλος ο προφυλακτήρας με κόστος 130Ε + ΦΠΑ. Τους λέω επειδή έχω μικτή ασφάλεια μπορεί ίσως να καλύψει το κόστος.
Παίρνω λοιπόν τηλ. στον ασφαλιστή μου (Interamerican) και η απάντησή του με άφισε στο.... τόπο!
'Κάτω από 1000Ε ζημιά, η ασφάλεια δε το καλύπτει'
Γαμάτη μικτή ασφάλεια ε? Τι και να σου σπάσει ο προφυλακτήρας που κοστίζει 400Ε τι τα τζάμια? Όχι κύριε! Κάτω από 1000Ε το πληρώνεις μόνος σου! Αυτό που μου τι δίνει περισσότερο είναι ότι μου είχε πει στην αρχή ότι και τη παραμικρή ζημιά τη καλύπτει η ασφάλεια αφού ................ είναι μικτή!.....Έλεος. Θα τη κάνω από την Interamerican μόνο και μόνο για το γαμώτο που δε μου είπαν τίποτα....
-
mschumacher δεν διάβασες το συμβόλαιο που υπέγραψες;
Το ποσό πάνω απ' το οποίο θα αρχίσει να σε καλύπτει η ασφάλεια μπορείς να το καθορίσεις ( με το ανάλογο τίμημα, βεβαίως).
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
mschumacher δεν διάβασες το συμβόλαιο που υπέγραψες;Το ποσό πάνω απ' το οποίο θα αρχίσει να σε καλύπτει η ασφάλεια μπορείς να το καθορίσεις ( με το ανάλογο τίμημα, βεβαίως).
1h μου ασφάλεια ήταν και δεν ήμουν καθόλου διαβασμένος. Ποτέ δεν είχα ακούσει κάτι τέτοιο το οποίο και θεωρώ προφανώς λογικό. Ωστόσο ο ασφαλιστής οφείλει να σε ενημερώσει.
-
LE MONDE και μεχρι τωρα δεν εχω εμπειρια.παντως απο τιμες ειναι παρα πολυ καλη.
τα 2 τελευταια χρονια εχω ακριβως την ιδια τιμη.
χαρακτηριστικα αναφερω για μοτοσυκλετα 500cc 165 τον χρονο......
για 1.4 κυβικα αυτοκινητο με κλοπη και φυσικες καταστροφες μεχρι (3000 αξια οι καταστροφες) 265€ το χρονο....
βεβαια του εχω παει καμια 10 αρια αυτοκινητα για ασφαλεια εκει....οποιος θελει να μου πει.να εχει παρει απο αλλου προσφορες πρωτα.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Παίρνω λοιπόν τηλ. στον ασφαλιστή μου (Interamerican) και η απάντησή του με άφισε στο.... τόπο!'Κάτω από 1000Ε ζημιά, η ασφάλεια δε το καλύπτει'
Μήπως εννοεί ότι η απαλλαγή είναι από 1.000 και πάνω δηλαδή τα πρώτα 1.000 τα πληρώνεις εσύ;
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Παίρνω λοιπόν τηλ. στον ασφαλιστή μου (Interamerican) και η απάντησή του με άφισε στο.... τόπο!
'Κάτω από 1000Ε ζημιά, η ασφάλεια δε το καλύπτει'
Μήπως εννοεί ότι η απαλλαγή είναι από 1.000 και πάνω δηλαδή τα πρώτα 1.000 τα πληρώνεις εσύ;
Προφανώς. Όλες οι μικτές έχουν κάποιο ποσό απαλλαγής το οποίο και καθορίζει το τελικό ύψος των ασφαλίστρων. Λογικό από μια άποψη, ώστε να μην ζητάει ο ασφαλισμένος λεφτά από την εταιρία για ψύλλου πήδημα...
Τώρα, τα 1.000€ μου φαίνονται πολλά...
-
Στην INTΕRAMERICAN αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα απαλασσόμενα ποσά.Έχει και με 1500 το μεγαλύτερο και 300 το μικρότερο και κάμποσα ποσά στα ενδιάμεσα.Πάντως μπορείς να κάνεις και με μηδενικό απαλασσόμενο ποσό,απλώς ανεβαίνει πολύ το ασφάλιστρο
Γενικά,όσο μικρότερο το απαλασσόμενο ποσό=>μεγαλύτερο ασφάλιστρο. -
Είχα μια συζήτηση προ ημερών με κάποιον ο οποίος έχει στην κατοχή του μια BMW 320..Ηρθε η κουβέντα στις ασφάλειες όπου και με...άφησε... Μου είπε ότι για μικτή ασφάλιση πληρώνει 700 ευρώ το χρόνο στην ΑΣΠΙΣ...Εγώ ο μ@λ@κ@ς πληρώνω 380 το εξάμηνο για απλή-κανονική ασφάλιση στην Ιντεραμερικαν για αμάξι 1600 κ.εκ..Μήπως είναι πολύ λίγα τα 700 ευρώ το χρόνο για μικτή...ή εμένα έχουν πιάσει κώτσο;;;
edit:Η τιμή είναι η αρχική που υπήρχε στο πρώτο συμβόλαιο που έγινε πέρσυ το Σεπτέμβρη..Δεν έχει προσαυξηθεί δηλαδή λόγω ατυχημάτων κλπ...
-
Οχι μια χαρά ειναι τα λεφτά και εγώ για μικτή για 1600 κ.ε. και αξια κλοπης 10000 πληρώνω 680 ευρώ τον χρονο. Η ασφαλιστική ειναι η Αιγαίον.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Είχα μια συζήτηση προ ημερών με κάποιον ο οποίος έχει στην κατοχή του μια BMW 320..Ηρθε η κουβέντα στις ασφάλειες όπου και με...άφησε... Μου είπε ότι για μικτή ασφάλιση πληρώνει 700 ευρώ το χρόνο στην ΑΣΠΙΣ...Εγώ ο μ@λ@κ@ς πληρώνω 380 το εξάμηνο για απλή-κανονική ασφάλιση στην Ιντεραμερικαν για αμάξι 1600 κ.εκ..Μήπως είναι πολύ λίγα τα 700 ευρώ το χρόνο για μικτή...ή εμένα έχουν πιάσει κώτσο;;;380 το εξάμηνο για απλή ασφάλεια από 1600άρι; Τι λες ρε φίλε;;; 550Ε/χρόνο πλήρωνα στην Εθνική για ολική μερική κλοπή 1600άρι με ασφαλιζόμενη αξία 13.000Ε και τώρα για μικτή η υδρόγειος αλλά και η general life που κοίταξα βγαίνουν γύρω στα 580Ε/χρόνο με κάποιες εκπτώσεις 15-20% για ασφαλιζόμενη αξία 11.000Ε.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Είχα μια συζήτηση προ ημερών με κάποιον ο οποίος έχει στην κατοχή του μια BMW 320..Ηρθε η κουβέντα στις ασφάλειες όπου και με...άφησε... Μου είπε ότι για μικτή ασφάλιση πληρώνει 700 ευρώ το χρόνο στην ΑΣΠΙΣ...Εγώ ο μ@λ@κ@ς πληρώνω 380 το εξάμηνο για απλή-κανονική ασφάλιση στην Ιντεραμερικαν για αμάξι 1600 κ.εκ..Μήπως είναι πολύ λίγα τα 700 ευρώ το χρόνο για μικτή...ή εμένα έχουν πιάσει κώτσο;;;
380 το εξάμηνο για απλή ασφάλεια από 1600άρι; Τι λες ρε φίλε;;; 550Ε/χρόνο πλήρωνα στην Εθνική για ολική μερική κλοπή 1600άρι με ασφαλιζόμενη αξία 13.000Ε και τώρα για μικτή η υδρόγειος αλλά και η general life που κοίταξα βγαίνουν γύρω στα 580Ε/χρόνο με κάποιες εκπτώσεις 15-20% για ασφαλιζόμενη αξία 11.000Ε.
Τι να πω τώρα... Υποτίθεται ότι η τιμή που μου έκανε ο ασφαλιστής ήταν όσο το δυνατόν χαμηλότερη αφού και ο πατέρας μου είναι στον ίδιο εδώ και 15 χρόνια..του χει πάει κάμποσους πελάτες κλπ κλπ...Για το Bravo Gt μιλάω φίλε alfista...1600,ασφαλιζόμενη αξία 6000 ευρώ και ναι,είναι η απλή ασφάλεια...Τι στο διάολο ρε γαμώτο...Δεν ήξερα που να το ασφαλίσω και πήγα εκεί...Στην Εθνική δηλαδή μια μικτή (με τα πάντα μέσα όμως.. ) να κοστίζει κάτω από 700 το χρόνο;;;
-
εμένα μου βγαίνει 340Ε το εξάμηνο, αλλά όπως είπα και παραπάνω μάλλον θα την κάνω από την Ιντεραμέρικαν.
Να ρωτήσω κάτι άλλο, πως 'δηλώνεις' στην ασφάλεια ότι έχεις ξοδέψει 1000Ε ως απαλαγή για κάποιες ζημιές που σου έχουν τύχει? Πως γνωρίζει δηλ. η ασφάλεια ότι έχεις ξοδέψει αυτό το ποσό.
BTW, ο ασφαλιστής δε μου είπε πάντως τίποτα για απαλλαγή. Μου είπε απλά και ωραία ότι κάτω από 1000Ε δε καλύπτει ζημιά που έχεις κάνει μόνος σου.
-
η ιντεραμερικαν δε παει και πολυ καλα.
να ξερετε οτι οι διαφορες στις απαλλαγες ειναι αναξιες λογου.
δηλαδη εγω υδρογειο ασφαλισε ενας φιλος ενα κραν τσεροκι 45000ευρω με 660 το εξαμηνο με ολα μεσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εβαλε 250ευρω απαλλαγη. αν εβαζε την αμεσως μεγαλυτερη 500ευρω απαλλαγη θα πληρωνε 685 το εξαμηνο!!!τιποτα.δηλαδη για καθε χιλιαρικο αξια η διαφορα για πιο μικρη απαλλαγη ειναι κανα 3ευρω!!!!!! τα οποια μια φορα να χρησιμοποιησεις τη μεικτη θα τα παρεις πισω στη χιλιοστη...
η καλυψη της μεικτης ειναι τους πας τα τιμολογια της ζημιας π.χ 4000ευρω και σου αφαιρουν την απαλλαγη π.χ 1000 και σου δινουν στο χερι 3000- οτι κοψουν λογω παλαιοτητας καλης συνεργασιας και του πως εχουν ξυπνησει αν εισαι σε κατι αιγαιον κλπ κλπ που ουτε φιλικο δεν ειναι και υπο επιτηρηση για φουντο ειναι!!!!
υ.γ . το 206 μου 1.6 με 15000 αξια και ολα πανω και μεικτη με 250 απαλλαγη ερχεται υδρογειο 350 το εξαμηνο με οδικη πανω...αντε γεια!
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
υ.γ . το 206 μου 1.6 με 15000 αξια και ολα πανω και μεικτη με 250 απαλλαγη ερχεται υδρογειο 350 το εξαμηνο με οδικη πανω...αντε γεια!
-
και ειναι κατι αιωνες πιο σωστη εταιρεια απο την ιντεραμερικαν...για ψαξε το καλυτερα
-
Η υδρογειος ακομα λειτουργει;Ετοιμη για φουντο την ξερω...
-
Άλλο ήταν το θέμα και αλλού κατέληξε ,αλλά θα μου επιτρέψτε να επανέλθω στο αρχικό. Η αμέλεια της φίλης του megane98hp δεν αμφισβητείται στο θέμα της κλοπής, η οποία δεν θα καλύπτετο εάν τελικά δεν είχε βρεθεί το αυτοκίνητο (είναι όρος της κάλυψης κλοπής).Όμως το αυτοκίνητο βρέθηκε και η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να καλύψει και τους τρίτους και την ίδια.Επίσης δεν έχει σχέση το ότι οδηγούσε τρίτος από την στιγμή που δεν υπάρχει παραχώρηση αλλά κλοπή.
-
gatz
Το θέμα έχει τίτλο,απ ό,τι βλέπω,που σχετίζεται με μικτή ασφάλεια...επομένως λογικό είναι να εκφράζονται πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό το κεφάλαιο...Για αυτό και εξέφρασα κι εγώ την απορία μου σχετικά με την μικτή...και ο φίλος mschumacher και άλλοι...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η υδρογειος ακομα λειτουργει;Ετοιμη για φουντο την ξερω...Τι στο καλό;;;Όλες έτοιμες για φούντο είναι;;;; Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από ανεξάρτητο όργανο για το ποιον της κάθε εταιρίας;;;
Μικτη Ασφαλεια και...κουραφέξαλα