-
leonp το ποσό που θα το ασφαλίσεις πρέπει να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα. Δεν λέω ότι είναι λάθος να βάλεις 1.000-2.000 € παραπάνω, εφόσον όμως το αυτοκίνητο είναι στην αντίστοιχη κατάσταση και μπορεί να πιάσει και τέτοιες τιμές ως μεταχειρισμένο.
Αν ζητήσεις πραγματογνωμωσύνη για την εκτίμηση της αξίας για να αναπροσαρμόσεις το συμβόλαιό σου, όπως και να έχει, στη συνέχεια η ασφαλιστική γνωρίζει εκ των προτέρων την κατάσταση του αυτοκινήτου σου (έχοντας και φωτογραφίες και έκθεση του πραγματογνώμωνα) πριν από οποιοδήποτε ατυχές συμβάν μπορεί να προκύψει από εκεί και πέρα, και όλα αυτά με βάση τη δική τους εκτίμηση! Τώρα σε 6 μήνες να αλλάξει τόσο δραματικά η τρέχουσα τιμή του (έγραψες για -2.500 €) και στους έξι μήνες να στο κοστολογήσουν αλλιώς, τότε άνετα τους βγάζεις ψεύτες και αναξιόπιστους....
Το αυτοκίνητο σχεδόν όλοι μας το ασφαλίζουμε αρχικά με βάση την τιμή αγοράς (με βάση το τιμολόγιο όταν το αγοράσαμε). Με την πάροδο του χρόνου, ανά έτος συνήθως αναπροσαρμόζεται η αξία στο ασφαλιστηρίο κατά περίπου -10%. Εγώ εκείνο που έγραψα είναι πως όλοι έχουμε τη δυνατότητα να γίνεται εκτίμηση του αυτοκινήτου οποιαδήποτε στιγμή εμείς θελήσουμε και έτσι να έχουμε μια πιο αντιπροσωπευτική τιμή για την αξία του αυτοκινήτου μας (μέσω πραγματογνωμοσύνης από άνθρωπο της ασφαλιστικής). Αυτό οποιαδήποτε στιγμή και όχι μόνο πριν να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητο. Και από το να βάζεις ότι ποσό σου έρθει στο κεφάλι, πίστεψέ με αυτή είναι η καλύτερη λύση.
Τώρα για το θέμα αποζημίωσης, όλες οι ασφαλιστικές είναι γνωστές για τις γυφτιές και τις καφρίλες που κάνουν. Το θέμα είναι εσύ πως θα το διαπραγματευτείς. Αν δείξεις σκληρή στάση απέναντί τους και φανείς διαβασμένος για τις τακτικές τους, να είσαι σίγουρος πως θα σου δώσουν ότι σου αναλογεί. Αν σε δουν έστω και λίγο ευάλωτο, να θεωρείς δεδομένο ότι θα σε ρίξουν.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και όμως... ..αυτό που κάνουν οι ασφαλιστικές καλύπτεται από τον νόμο!Δυστυχώς nidosan θα σου πληρώσουν το ποσό που αναλογεί στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου αυτή την δεδομένη στιγμή χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψη τους το κεφάλαιο για το οποίο είναι ασφαλισμένο το όχημα.
Νικ, το έχω ακούσει/διαβάσει κι εγώ αυτό, όμως, δεν πρέπει αυτό να αναγράφεται κάπου στο συμβόλαιο ή/και να έχει αποσαφηνιστεί με σχετικό νόμο ΚΑΙ να υπάρχει κάποια ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΗΓΗ υπολογισμού της εκάστοτε αξίας του αυτοκινήτου μας [κι όχι απλά 'του ίδιου μοντέλου με το δικό μας']?...
Τώρα για το θέμα αποζημίωσης, όλες οι ασφαλιστικές είναι γνωστές για τις γυφτιές και τις καφρίλες που κάνουν. Το θέμα είναι εσύ πως θα το διαπραγματευτείς. Αν δείξεις σκληρή στάση απέναντί τους και φανείς διαβασμένος για τις τακτικές τους, να είσαι σίγουρος πως θα σου δώσουν ότι σου αναλογεί. Αν σε δουν έστω και λίγο ευάλωτο, να θεωρείς δεδομένο ότι θα σε ρίξουν.
Tο μόνο θέμα για εμένα είναι πώς τις καλύπτει (1) το συμβόλαιο και (2) ο νόμος - αν πάνε να σε ρίξουν και να αγνοήσουν το ποσό της αποζημίωσης που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο που οι ίδιοι έχουν εκδώσει.
-
eπισης εγω παντα φροντιζω να ειναι η αξια ενα κλικ πιο πανω απο πραγματικη εν γνωση μου.
σαφως και ξερω οτι πιθανοτατα δε θα τα παρω αλλα δεν θα ειμαι συνασφαλιστης οπως προαναφερρθηκε.
η διαφορα στα χρηαματα πρεπει να καταλαβετε οτι ειναι ελαχιστη.
δηλαδη ενα αμαξι 13000ευρω 1.4 π.χ που εχει ολες τις καλυψεις εκτος μεικτης αν εχει 250εξαμηνη ασφαλεια αν το πας 12000ευρω αξια θα πεσει γυρω στα 8-10 ευρω....
αρα τι προτιματε οταν δινετε ηδη ενα σκασμο λεφτα?
σαφως δε θα παρετε 13000ευρω αλλα ουτε και 12000αν το χειριστειτε εξυπνα και πιεσετε και αυτους και τον ασφαλιστη σας... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν ζητήσεις πραγματογνωμωσύνη για την εκτίμηση της αξίας για να αναπροσαρμόσεις το συμβόλαιό σου, όπως και να έχει, στη συνέχεια η ασφαλιστική γνωρίζει εκ των προτέρων την κατάσταση του αυτοκινήτου σου (έχοντας και φωτογραφίες και έκθεση του πραγματογνώμωνα) πριν από οποιοδήποτε ατυχές συμβάν μπορεί να προκύψει από εκεί και πέρα, και όλα αυτά με βάση τη δική τους εκτίμηση! Τώρα σε 6 μήνες να αλλάξει τόσο δραματικά η τρέχουσα τιμή του (έγραψες για -2.500 €) και στους έξι μήνες να στο κοστολογήσουν αλλιώς, τότε άνετα τους βγάζεις ψεύτες και αναξιόπιστους....Αν δεν το κάνεις αυτό (και όλοι μας δεν το κάνουμε) τότε το ποσό που ασφαλίζεις το αυτοκίνητο είναι δική σου επιλογή ή επιλογή του ασφαλιστή αλλά με την οποία συμφωνείς καθώς δέχεσαι την ασφαλιστική κάλυψη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν ζητήσεις πραγματογνωμωσύνη για την εκτίμηση της αξίας για να αναπροσαρμόσεις το συμβόλαιό σου, όπως και να έχει, στη συνέχεια η ασφαλιστική γνωρίζει εκ των προτέρων την κατάσταση του αυτοκινήτου σου (έχοντας και φωτογραφίες και έκθεση του πραγματογνώμωνα) πριν από οποιοδήποτε ατυχές συμβάν μπορεί να προκύψει από εκεί και πέρα, και όλα αυτά με βάση τη δική τους εκτίμηση! Τώρα σε 6 μήνες να αλλάξει τόσο δραματικά η τρέχουσα τιμή του (έγραψες για -2.500 €) και στους έξι μήνες να στο κοστολογήσουν αλλιώς, τότε άνετα τους βγάζεις ψεύτες και αναξιόπιστους....
Αν δεν το κάνεις αυτό (και όλοι μας δεν το κάνουμε) τότε το ποσό που ασφαλίζεις το αυτοκίνητο είναι δική σου επιλογή ή επιλογή του ασφαλιστή αλλά με την οποία συμφωνείς καθώς δέχεσαι την ασφαλιστική κάλυψη.
Ασφαλώς και το ασφαλίζεις με δική σου βούληση και ευθύνη. Δεν διαφωνώ σε αυτό. Από τη στιγμή που θα υπογράψεις το ασφαλιστήριο (ή το πληρώσεις στην ανανέωσή του), εννοείται ότι αποδέχεσαι και τους όρους αυτού (άρα και την αξία του οχήματος που αναγράφει).
Ότι έγραψα παραπάνω για την πραγματογνωμοσύνη, το έγραψα ακριβώς επειδή πολλοί δεν το γνωρίζουν. Απλά ότι υπάρχει και αυτή η επιλογή, που σε σχέση με το τι θα σου πει ο εκάστοτε ασφαλιστής, είναι πολύ πιο αξιόπιστη λύση για να βάλεις ένα ποσό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όσο για το ποσό ασφαλίσεως, και εγώ σε όλα τα δικά μου αυτοκίνητα έχω ελαφρώς τσιμπημένη την τρέχουσα αξία για τους λόγους που προαναφέρθησαν...
Μικτη Ασφαλεια και...κουραφέξαλα