-
Λοχια μου ξερεις ειμαστε και λιγο Μεσογειοι και εχουμε αυτο που δεν εχουν οι Δυτικο Ευρωπαιοι.Δες και τους νοτιο Ιταλους και γενικα τους Μεσογειους. Εχουμε αλλους ρυθμους.Μην ξεχναμε και τους κατακτητες που φαγαμε στο κεφαλι μας και τους πολεμους. Η πλακα ειναι οτι ο παππους μου που ειχε κανει κατοχη απο κατοχικο συνδρομο ετρωγε οτι χαπια ειχε στο σπιτι του για να μην ληξουν και τα πεταξει.
Μου την δινει λοιπον ο Κωστακης και ο Γιωργακης νεα παιδια που ειναι τοσο ανικανοι. Που ειναι ρε φιλαρες οι επενδυσεις στην περιφερεια που ειναι η αναπτυξη ρε κολοβακτιριδια?
Πας λοιπον σε μια ξενη χωρα και σου λεω την Ινδια που πηγαν φιλοι μου τωρα τελευταια και τους πληρωνουν πολυ καλα και τους σεβονται για την δουλεια που προσφερουν και τους παρακαλανε να κατσουν εκει.
Πες μου τωρα εσυ που εδω σε φτυνουν και η εφορια σε θεωρει κλεφτη τι κανουμε. Στην Σκανδιναβια οταν εισαι ανεργος το κρατος σε βοηθα σε εχει ασφαλισμενο κλπ κλπ.Οταν ηταν ο αδελφος μου Δανια του ειχανε σπιτι φαγητο και απαγορευονταν να εχει αυτοκινητο και εγχρωμη ΤV ( Ειχε παντρευτει Δανεζα).(Τωρα εχει εγχρωμη TV γιατι δουλευει).
Στο Κουβειτ απαγορευεται η εργασια.Μονο σε μεγαλες θεσεις και το κρατος οταν παντρευτεις σου δινει σπιτι και μισθο για την οικογενεια σου.
Στα Εμιρατα δεν μπορεις να κανεις business αν δεν εχεις συνεταιρο ντοπιο Αραβα ο οποιος ειναι αραχτος και σου παιρνει το 50%
Σας φιλω ολους γιατι εδω στα παιρνουν ολα και σου δινουν τα τετοια του Κωστακη. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και στην Δανια μπορει να σου ζητανε το 45% του μισθου σου αλλα τι σου δινουν?
Μεχρι και γιατρο στο σπιτι και οταν γερασεις νοσοκομα. -
Χαίρομαι διότι βλέπω γνώμες που έχουν σαή γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και δεν αρέσκονται στο να χαιδεύουμε ο ένας τα αυτάκια του άλλου.
Αν μου επιτρέπετε να καταθεσω κι εγώ την άποψη μου στα όσα ακούστηκαν, θα ήθελα να κάνω μία ένσταση σχετικά με τους κατακτητές και τα δεινά που ανέφερε ο φίλος παραπάνω.
Κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα μέχρι που διάβασα κάτι στοιχεία για την Ισπανία. Ε λοιπόν, τα ανθρωπάκια έχουν καταφέρει πάρα μα πάρα πολλά αν λάβουμε υπόψη μας ότι είχαν και αυτοί εμφύλιο πόλεμο το ίδιο πρόσφατα με εμάς, χούντες, κλπ.
Δεν είναι τυχαίο το ότι τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία ειναι σε καλύτερη κατάσταση απο εμάς, με λιγότερη διαφθορά και μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Διότι μπορεί μεν ο βασικός μισθός τους να ειναι χαμηλότερος αλλά τα κόστη ειναι διαφορετικά και δεν υπάρχει αυτού του είδους η αισχροκέρδεια που βιώνουμε εδώ καθημερινά.
Πήγα τις προάλλες να πιω ένα καφέ στο Θησείο ύστερα απο πάρα πολλούς μήνες που ειχαμε να βγούμε με τη γυναίκα μου λόγω μωρού. Ε δεν μπορει ρε παιδιά να σου σερβίρουν ένα φρέντο σε ποτηράκι απ' τα μικρά και να κοστιζει 4,8 ευρώ! Τόσο κόστιζε ο καφές που πήρα έξω απ' το Πομπιντού στο Παρίσι πέρυσι και μάλιστα με πολύ καλύτερη γευση, όχι αυτο το μπουγαδόνερο που σερβιρουν οι περισσοτεροι εδώ! Νισάφι πια, το κοστος ζωής είναι τεράστιο πλέον, δε βγαίνει ο κοσμος.
-
Ο χρήστης lagopoulos takis έγραψε:
Τα κακα νεα ειναι ελλειψη γυναικων (αναπληρωνεται ας πουμε απο τις χιλιαδες πορνες που πανε στο siclo bar kαι οταν λεω χιλιαδες εννοω χιλιαδες) και το δυσκολο κλιμα.Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις οικογένεια μικρός τουλάχιστον, είναι δύσκολο αν δουλεύεις στα Εμιράτα...το έχω ακούσει κι εγώ. Και κάτι άλλο που έχω ακούσει είναι ότι οι Ευρωπαίοι ζούνε ουσιαστικά σε γκέτο και έξω από το γκέτο υπεισέρχονται στους ίδιους κανόνες με τους ντόπιους, δηλ. κοντολογίς Σαρία...
Δε μου ακούγεται ελκυστικό παρά τα 30000 ευρώ το μήνα που μπορεί να παίρνεις.
Ευρώπη Ευρώπη, γιατί να ξεμακραίνουμε; Στην Αγγλία παρακαλάνε για μηχανικούς.
-
Πολλοι Ελληνες δεν αντεχουν την Αγγλια και δεν ξερω γιατι. Προτιμουν να ειναι εδω περα και να πεινανε παρα να ξεκινησουν απο μια καλη δουλεια Αγγλια. Ισως ειναι η διασκεδαση η οποια δεν ειναι και τοσο τρελη οσο εδω περα. Αλλα και παλι δεν το θεωρω βασιμη δικαιολογια επειδη αν θελεις να πας να δια;σκεδασεις παντα βρισκεις και τον τοπο και τον τροπο οπου και αν εισαι. Τελοσπαντων δεν θελω να ανοιξω αλλο κεφαλαιο επειδη βγαινω και εκτος θεματος. Απλα πραγματικα λυπαμαι για την κατασταση που ειναι η χωρα μου ΤΟΣΑ χρονια χωρις να εχουν γινει ουσιαστικες διαφορες και οι πελατειακες σχεσεις να επικρατουν παντου κατι το οποιο θεωρω επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
-
Φίλε νταλί,
αυτό που λες πράγματι ισχύει - περί Ισπανίας, Πορτογαλίας και εσωτερικής ακρίβειας.
Και οι δύο χώρες είναι αξιέπαινες, γιατί ενώ βρισκόντουσαν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, κατάφεραν μέσα σε σχεδόν 10 χρόνια να μας ξεπεράσουν και να δημιουργήσουν υποδομές, που εμείς ακόμα ονειρευόμαστε. Ειδικά στον τουρισμό έχουν κάνει τεραστια άλματα και τώρα απολαμβάνουν τα οφέλη του. Και αν δεν ακολουθούσαν και την ηλίθια φιλοαμερικάνικη πολιτκή με τέτοιο στόμφο, θα ήταν ακόμα καλύτερα γιατί δεν θα είχαν τον κίνδυσνο της 'τρομοκρατίας'.Στη χωρα μας, εδω και 5 χρόνια που μπήκε το ευρώ - και μάλιστα από την πρώτη στιγμή, μέσα στο 2001 - 2002 - οι τιμές στα βασικά είδη , αλλά και σε πολλά άλλα, τριπλασιάστηκαν! Το 100κάκι έγινε ευρώ, κι έτσι εκεί που αγοράζαμε το μικρό μπουκαλάκι νερό 50δρχ. το αγοράζουμε 170 δρχ.!!
120δρχ. δηλ. 240% πάνω !! (και κατα τ'άλλα ο πληθωρισμός ήταν περ.4%)ΑΛΛΑ !!!!
Το μεγάλο αλλά είναι ότι , πέρα από τα λάθη, τις παραλήψεις, τα ψέματα και τις μεγάλες δηλώσεις περί 'ισχυρής οικονομίας' , ο λαός δεν έκανε τίποτα για να διαφυλάξει τα συμφεροντά του. Και έτσι, παρ'ολο που ο κόσμος πληρώνει τον κάφέ του 4.6€ συνεχίζει να πηγαίνει να τον πίνει εκεί και να γεμίζει τις καφετέριες - οι οποίες σημειωτέον, γεμίζουν από Νέους ανθρώπους σε ώρες Εργάσιμες !...Αυτά και πολλά άλλα βέβαια - που έχουμε συζητήσει και σε άλλα θέματα - συνθέτουν την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, που μας κάνει να σκεφτόμαστε 'Σε ποιά άλλη χώρα θα *θέλαμε *να ζουμε !'
Στην ουσία όμως, **όλοι μας θέλουμε **να ζήσουμε στην Ελλάδα και στο χέρι μας είναι να την αλλάξουμε και να της δώσουμε αυτό που αξίζει. -
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Πολλοι Ελληνες δεν αντεχουν την Αγγλια και δεν ξερω γιατι. Προτιμουν να ειναι εδω περα και να πεινανε παρα να ξεκινησουν απο μια καλη δουλεια Αγγλια. Ισως ειναι η διασκεδαση η οποια δεν ειναι και τοσο τρελη οσο εδω περα. Αλλα και παλι δεν το θεωρω βασιμη δικαιολογια επειδη αν θελεις να πας να δια;σκεδασεις παντα βρισκεις και τον τοπο και τον τροπο οπου και αν εισαι. Τελοσπαντων δεν θελω να ανοιξω αλλο κεφαλαιο επειδη βγαινω και εκτος θεματος. Απλα πραγματικα λυπαμαι για την κατασταση που ειναι η χωρα μου ΤΟΣΑ χρονια χωρις να εχουν γινει ουσιαστικες διαφορες και οι πελατειακες σχεσεις να επικρατουν παντου κατι το οποιο θεωρω επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Τις πελατειακές σχέσεις και την αδράνεια ΕΜΕΙΣ τη συντηρούμε, Τζέιμς!
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Πολλοι Ελληνες δεν αντεχουν την Αγγλια και δεν ξερω γιατι. Προτιμουν να ειναι εδω περα και να πεινανε παρα να ξεκινησουν απο μια καλη δουλεια Αγγλια. Ισως ειναι η διασκεδαση η οποια δεν ειναι και τοσο τρελη οσο εδω περα. Αλλα και παλι δεν το θεωρω βασιμη δικαιολογια επειδη αν θελεις να πας να δια;σκεδασεις παντα βρισκεις και τον τοπο και τον τροπο οπου και αν εισαι. Τελοσπαντων δεν θελω να ανοιξω αλλο κεφαλαιο επειδη βγαινω και εκτος θεματος. Απλα πραγματικα λυπαμαι για την κατασταση που ειναι η χωρα μου ΤΟΣΑ χρονια χωρις να εχουν γινει ουσιαστικες διαφορες και οι πελατειακες σχεσεις να επικρατουν παντου κατι το οποιο θεωρω επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Τις πελατειακές σχέσεις και την αδράνεια ΕΜΕΙΣ τη συντηρούμε, Τζέιμς!
Φυσικά, γιατί σου λέει ο άλλος: 'Όλοι το κάνουε, γιατί να είμαι εγώ ο μλκς που δε θα το κάνω;'.
Δεν έχει δίκιο; Τί θα το παίζει, Δον Κιχώτης; -
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Τα κακα νεα ειναι ελλειψη γυναικων (αναπληρωνεται ας πουμε απο τις χιλιαδες πορνες που πανε στο siclo bar kαι οταν λεω χιλιαδες εννοω χιλιαδες) και το δυσκολο κλιμα.
Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις οικογένεια μικρός τουλάχιστον, είναι δύσκολο αν δουλεύεις στα Εμιράτα...το έχω ακούσει κι εγώ. Και κάτι άλλο που έχω ακούσει είναι ότι οι Ευρωπαίοι ζούνε ουσιαστικά σε γκέτο και έξω από το γκέτο υπεισέρχονται στους ίδιους κανόνες με τους ντόπιους, δηλ. κοντολογίς Σαρία...
...παρντόν σοβαρολογείς?
για πές τίποτα που το ψάχνουμε και μεις νατην κάνουμε -
[quote='sergeant']
ΑΛΛΑ !!!!
Το μεγάλο αλλά είναι ότι , πέρα από τα λάθη, τις παραλήψεις, τα ψέματα και τις μεγάλες δηλώσεις περί 'ισχυρής οικονομίας' , ο λαός δεν έκανε τίποτα για να διαφυλάξει τα συμφεροντά του. Και έτσι, παρ'ολο που ο κόσμος πληρώνει τον κάφέ του 4.6 -
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Πολλοι Ελληνες δεν αντεχουν την Αγγλια και δεν ξερω γιατι. Προτιμουν να ειναι εδω περα και να πεινανε παρα να ξεκινησουν απο μια καλη δουλεια Αγγλια. Ισως ειναι η διασκεδαση η οποια δεν ειναι και τοσο τρελη οσο εδω περα. Αλλα και παλι δεν το θεωρω βασιμη δικαιολογια επειδη αν θελεις να πας να δια;σκεδασεις παντα βρισκεις και τον τοπο και τον τροπο οπου και αν εισαι. Τελοσπαντων δεν θελω να ανοιξω αλλο κεφαλαιο επειδη βγαινω και εκτος θεματος. Απλα πραγματικα λυπαμαι για την κατασταση που ειναι η χωρα μου ΤΟΣΑ χρονια χωρις να εχουν γινει ουσιαστικες διαφορες και οι πελατειακες σχεσεις να επικρατουν παντου κατι το οποιο θεωρω επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.δεν ειναι αυτο ρε τοσο.. ειναι και η διασκεδαση, φιλοι, ιστοριες.. να ξυπνας το πρωι και να λες καλημερα.. αλλα κυριως βαριουνται..
-
Εγώ το έχω πει…
Με την πρώτη ευκαιρία, την κάνω για εξωτερικό.
Όχι Ευρώπη αλλά πιο μακριά… Αυστραλία, Καναδά, Αμερική, Ιαπωνία…Δεν με ενδιαφέρει η διασκέδαση, δεν με ενδιαφέρουν τα clubs και οι bubs, μα η δουλεία και το χρήμα. Όχι στο να χέζομαι στο τάλιρο… αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός… αλλά να πληρώνομαι για αυτά που κάνω.
Και όχι μόνο… να μπορώ να κάνω αυτά που θέλω να κάνω.
Εδώ στην Ελλάδα, το ίδιο το κράτος βλέπει τους Ελεύθερους επαγγελματίες, σαν αντίπαλο… για να ανοίξεις μια δουλειά θέλεις ένα κάρο λεφτά… μια το ένα μια το άλλο…Αλλά ήμαστε και εμείς οι έλληνες αστέρια… φτου μην μας ματιάξω… παναθεμά μας…
Θέλω να ανοίξω μια επιχείρηση που δεν είναι ανάγκη να αναφέρω τι και πως.
Πάω να ανοίξω τα χαρτιά μου… αλλά πρώτα βρήκα ένα καλό λογιστή.
Ναι μου λέει… κατάστημα έχεις; Όχι απαντώ γιατί αυτό που θα κάνω είναι να παρέχω κάποιο είδος υπηρεσιών…
Ναιιι αλλά η εφορία λόγο ότι θα κάνεις μεταπώληση θέλει να έχεις κατάστημα…
Αλλά μπορείς να βρεις και ένα υπόγειο να κάνεις την δουλειά σου…
Αλλά για κάτσε… δεν μπορείς ούτε υπόγειο, χρειάζεσαι κανονικό κατάστημα και ταμιακή μηχανή μιας και ένα από αυτά που θα πουλάς, χρειάζεται τα παραπάνω…Και τι κάνουμε; Κοιτάμε για κατάστημα… το μιρκότερο δυνατό είναι τα 25 τετραγωνικά.
Περιοχή; Έ κάπου κοντά μου, λόγο ότι για να έχω μειωμένες και ανταγωνιστικές τιμές, θα πρέπει να έχω και μικρά σχετικά λειτουργικά έξοδα.
Κοντά μου; Χαχαχα δεν έτρωγα το μυαλό μου όταν το σκεφτόμουν… για 30 τετραγωνικά ζητάνε από 500 έως 900 ευρώ τον μήνα! Σώπα ρε Ελληνάρα τόσα σου λοιπόν ρε; Που να μην το νοικιάσεις ποτέ ρε!
Και σε όσους πήρα τηλέφωνο για πληροφορίες 3 ήταν οι βασικές ερωτήσεις τους… τι θα το κάνω, που μένω και αν είμαι έλληνας… άι στο διάολο που θα μου κάνετε και face control… βλέπετε είναι τόσοι πολύ αυτοί που θέλουν να νοικιάσουν το κατάστημα σου (με αυτά τα τρελά λεφτά που ζητάς) που κάνεις και διαλογή… αί στο διάολο μπουρτζόβλαχε (με την καλή την ένια).Ρε λογιστά για πες για καμιά επιδότηση από αυτές που αναγγέλλει το super κράτος μας…
Α καλά θα κάνεις να ρωτήσεις τον ΟΑΕΔ για αυτά… οκ μαν, πάω να ρωτήξω…Ναι καλημέρα, θα ήθελα πληροφορίες για τις επιδοτήσεις για νέους επαγγελματίες.
Τι έργο παράγει η δουλειά που θέλετε να ανοίξετε;
Το ¨Χ¨ έργο…
Α ωραία… ο κοντινότερος σε εσάς ΟΑΕΔ που δίνει την επιδότηση για αυτή την συγκεκριμένη δουλειά είναι η Καλλιθέα… που; Μα Γέρακα μένω; Ά δεν μας νοιάζει αυτό… ο ΟΑΕΔ δεν δίνει παντού τις ίδιες επιδοτήσεις…
Οκ τι πρέπει να κάνω για να την πάρω;
Θα πρέπει να ανοίξετε εκεί το κατάστημα σας…
Ας πούμε ότι το ανοίγω εκεί, τι χρήματα θα πάρω και πως;
Θα πάρετε 9.000 ευρώ (και μαμω το χρήμα αλλά τεσπα) απλά θα το πάρετε σε 3 δώσεις όπου η πρώτη θα είναι σε 3 μήνες… από την ημέρα που θα ανοίξετε τα βιβλία σας… μα αν είχα τα χρήματα να κάνω τα πρώτα έξοδα δεν θα ερχόμουν σε εσάς… τι να τα κάνω αν είναι να τα πάρω μέσα στους επόμενους 3 μήνες…
Ναι σωστά, αλλά δεν είναι μόνο αυτό…
Αν για το όποιο λόγο κλείσετε το κατάστημα σας, μέσα σε 3 χρόνια, πρέπει να πληρώσετε όλο το χρηματικό ποσό… δηλαδή τα 9 χιλιάρικους…
Και λέω εγώ σαν μαλάκας έλληνας… μα για να κλείσω το κατάστημα, πάει να πει ότι δεν έχω χρήματα, πως θα βρω τα 9 χιλιάρικα να δώσω πίσω στο κράτος; Και επίσης αν είχα τα 9 χιλιάρικα γιατί να το κλείσω;
Δηλαδή φοβούνται μην ανοίξω κατάστημα για να φάω τα 9 χιλιάρικα από το κράτος; Αν πραγματικά αυτό το κράτος ήθελε να βοηθήσει και όχι να λέει ψέματα, θα είχε βάλει άλλες δικλίδες ασφαλείας. Τόσους σοφούς έχει και τους πληρώνει… να μην το βάλουν και αυτοί λίγο να δουλέψει;Επίσης από άλλο λογιστή, βρήκα και τις άκρες να ανοίξω κατάστημα… όπου και όπως θέλω χωρίς να έχω πρόβλημα με την εφορία… φυσικά αυτό θα στοιχίσει 1000+… δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ ελληνάρες που θα σας δώσω το χιλιαρικάκι μου για νταβατζιλίκι; Αί στο διάολο επιτέλους!
Άλλοι μιλάνε για ανεργία, άλλοι για αεργία… δεκτό…
Το κράτος τι κάνει για αυτό; Απλά τίποτα…
Εγώ που δεν θέλω να είμαι ούτε άεργος ούτε άνεργος τι μπορώ να κάνω κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις… το ίδιο το κράτος λέει ότι βοηθά τους νέους επαγγελματίες, που και πότε να πάω να με βοηθήσει και εμένα; Να πάω στον υποψήφιο δήμαρχο μπας και καταφέρω τίποτα; Όχι ρε δεν θα πάω…! Δεν θα κάνω την χάρη στον εαυτό μου να μπω κάπου με ρουσφέτι… όχι δεν θα την κάνω… θέλω να αποδείξω σε όλους τους γνωστούς μου αλλά πάνω από όλα σε εμένα ότι κάτι αξίζω…
Ότι φτάνουν πια τα λάθη του παρελθόντος…
Αλλά θέλω να κάνω κάτι που μου αρέσει επιτέλους, βαρέθηκα να είμαι από την μια δουλειά στην άλλη…
Είπα επιτέλους να κάνω κάτι δικό μου, δεν θέλω να είμαι ούτε διευθυντής, ούτε προϊστάμενος… θέλω να τρέχω όλη την ημέρα… να κουράζομαι, αλλά να ξέρω ότι δεν έχω κανένα μαλάκα πάνω από το κεφάλι μου… να κατουριέμαι επάνω μου όταν περνάει από εμπρός το μεγαλο-αφεντικό…
Θέλω να είμαι αυτόνομός, να πληρώνω τις δικιες μου και μόνο μαλακίες…Αλλά που;
Αυτό που θέλω να κάνω δεν υπάρχει στην Ελλάδα… που είναι το κράτος που βοηθά και εξελίσσει τις νέες ιδέες; Σκατά λέω εγώ…
Ώρες ώρες μου περνάει από το μυαλό, μπας και οι μεγάλοι αυτού του κράτους έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τους έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες… τι να πω…
Για αυτό… όσο είναι καιρός… να την κάνω με ελαφρά από το ελλάντα για ένα αληθινό κράτος… και ας μην έχω διασκέδαση (ούτε εδώ έχω γιατί δεν θέλω), ας έχω παραπάνω εισφορές αλλά να παίρνω πίσω κρατικές υπηρεσίες, ας μην έχω θάλασσα… να μπορώ να ζω σε ανεκτό επίπεδο… να ξέρω ότι δεν είμαι παρατημένος σαν το σκυλί…
Και αν θέλω ήλιο, θάλασσα και το αγόρι μου (όπως λέει και το τραγούδι)… τότε ένα μήνα διακοπές στο ελλάντα… μιας και έχω σπίτι, αν δεν είχα; Υπάρχουν ένα σορό μέρη στον κόσμο με τα ίδια ή καλύτερα μέρη από τα δικά μας, αλλά πολύ φθηνότερα.. πάει πέρασε ο καιρό της πολυτελείας…Αυτά.
-
την μπετονιέρα μην κατηγοράς, αυτή σου δίνει για να φας
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
την μπετονιέρα μην κατηγοράς, αυτή σου δίνει για να φαςΌταν και αν μεγαλώσεις… έλα να το ξαναπείς αυτό…
-
................. (λιμιτάρομαι σε αυτό μόνο)
-
htanso21
σωστος..
αλλα οσον αφορα το εξω, παντα υπαρχει και το 'ναι μεν αλλα'
..
και πιστεψε με, ειδικα αν φυγεις απο'δω σιχτιρισμενος για ολα τα στραβα.. και αν εχεις στο μυαλο σου οτι ισως πας σ'ενα ιδανικο παραδεισο..
θα απογοητευτεις..
και μετα.. ειναι και η μοναξια.. που'ναι πολυ βαρια.. -
Skye.
Γνωρίζω τι πάει να πει εξωτερικό, γνωρίζω ότι δεν υπάρχει πλέον ο της επι γης παράδεισος… αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν πραγματικά κράτη, όπου σέβονται τον φορολογούμενο πολίτη και ότι δεν είναι γεμάτα στην παρανομία, στα παραθυράκια και λαμόγια… όπως εδώ στο ελλάντα.
Τώρα όσο αφορά την μοναξιά.. και εδώ που είμαι τι καταφέρνω; Αλλά άστο αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν είναι επι του παρόντος…
Και εκεί να είμαι, αν θέλω να κάνω φίλους θα τους κάνω… και ας πάρει όσο καιρό χρειαστεί… δεν με πειράζει αυτό… -
χιλια δικια εχεις.. δεν αντιλεγω. ουτε μπορω να σου πω οτι τα πραγματα ειναι αλλιως, θα ημουν ψευτης, και οι δυο ξερουμε καλα τί συμβαινει.
μονο στη δευτερη παραγραφο εχω τις ενστασεις μου, που εχουν να κανουν με τη μοναξια.. και με τη διαθεση που θα εχεις οταν φυγεις..
γιατι μπορει να συναντησεις πραγματα που θα σε χαλασουν. Και αν σ'αυτα βαλεις οτι ισως αρχισουν να σου λειπουν δικα σου ατομα, καταστασεις.. μπορει να σε κανει να νιωθεις ασχημα ψυχολογικα.. -
Μπορεί φίλε μου... αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε... κάποια πράγματα πρέπει ίσως να τα θυσιάσουμε...
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Τα κακα νεα ειναι ελλειψη γυναικων (αναπληρωνεται ας πουμε απο τις χιλιαδες πορνες που πανε στο siclo bar kαι οταν λεω χιλιαδες εννοω χιλιαδες) και το δυσκολο κλιμα.
Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις οικογένεια μικρός τουλάχιστον, είναι δύσκολο αν δουλεύεις στα Εμιράτα...το έχω ακούσει κι εγώ. Και κάτι άλλο που έχω ακούσει είναι ότι οι Ευρωπαίοι ζούνε ουσιαστικά σε γκέτο και έξω από το γκέτο υπεισέρχονται στους ίδιους κανόνες με τους ντόπιους, δηλ. κοντολογίς Σαρία...
Οι Ευρωπαιοι και οι αλλες φυλες μενουν σε 'γκετο' διοτι εχουν τις σπιταρωνες τους με τις πισιναρες τους και βεβαια οι νομοι του κρατους ισχυουν για ολους και ελαφρως υπερ των κατοικων.Εσυ εισαι και θα εισαι παντα ενας ξενος.ΑΛΛΑ σου παρεχουν τα παντα με απολυτο σεβασμο.
Υπ οψιν οτι το υπηρετικο προσωπικο ειναι 3 φορες περισσοτερο απο τους ντοπιους.
Στα γιοτ clubs ας πουμε απαγορευεται να παει ο Φιλιπινεζος υπηρετης.
Ειπαμε θα εισαι σε ενα χρυσο κλουβι.Πρεπει να σεβεσε τους νομους και την θρησκεια τους.
Μαλιστα στην Σ.Αραβια καποιοα μερα την εβδομαδα εχει και καποιες δημοσιες τιμωριες οπως κοψιμο χεριου του κλεφτη.
Ασε το πορτοφολι σου καπου και πηγαινε την αλλη μερα να το παρεις -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Φίλε νταλί,
αυτό που λες πράγματι ισχύει - περί Ισπανίας, Πορτογαλίας και εσωτερικής ακρίβειας.
Και οι δύο χώρες είναι αξιέπαινες, γιατί ενώ βρισκόντουσαν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, κατάφεραν μέσα σε σχεδόν 10 χρόνια να μας ξεπεράσουν και να δημιουργήσουν υποδομές, που εμείς ακόμα ονειρευόμαστε. Ειδικά στον τουρισμό έχουν κάνει τεραστια άλματα και τώρα απολαμβάνουν τα οφέλη του. Και αν δεν ακολουθούσαν και την ηλίθια φιλοαμερικάνικη πολιτκή με τέτοιο στόμφο, θα ήταν ακόμα καλύτερα γιατί δεν θα είχαν τον κίνδυσνο της 'τρομοκρατίας'.Στη χωρα μας, εδω και 5 χρόνια που μπήκε το ευρώ - και μάλιστα από την πρώτη στιγμή, μέσα στο 2001 - 2002 - οι τιμές στα βασικά είδη , αλλά και σε πολλά άλλα, τριπλασιάστηκαν! Το 100κάκι έγινε ευρώ, κι έτσι εκεί που αγοράζαμε το μικρό μπουκαλάκι νερό 50δρχ. το αγοράζουμε 170 δρχ.!!
120δρχ. δηλ. 240% πάνω !! (και κατα τ'άλλα ο πληθωρισμός ήταν περ.4%)ΑΛΛΑ !!!!
Το μεγάλο αλλά είναι ότι , πέρα από τα λάθη, τις παραλήψεις, τα ψέματα και τις μεγάλες δηλώσεις περί 'ισχυρής οικονομίας' , ο λαός δεν έκανε τίποτα για να διαφυλάξει τα συμφεροντά του. Και έτσι, παρ'ολο που ο κόσμος πληρώνει τον κάφέ του 4.6€ συνεχίζει να πηγαίνει να τον πίνει εκεί και να γεμίζει τις καφετέριες - οι οποίες σημειωτέον, γεμίζουν από Νέους ανθρώπους σε ώρες Εργάσιμες !...Αυτά και πολλά άλλα βέβαια - που έχουμε συζητήσει και σε άλλα θέματα - συνθέτουν την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, που μας κάνει να σκεφτόμαστε 'Σε ποιά άλλη χώρα θα *θέλαμε *να ζουμε !'
Στην ουσία όμως, **όλοι μας θέλουμε **να ζήσουμε στην Ελλάδα και στο χέρι μας είναι να την αλλάξουμε και να της δώσουμε αυτό που αξίζει.Λοχια μου παλι σωστος εισαι.Αυτοι τα καταφεραν διοτι
- ΗΘΕΛΑΝ να πετυχουν
- Εχουν ΤΙΜΙΟΥΣ πολιτικους
Σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε;