-
Μικρες μπαταριες στον Γερμανο,μπαταριες αυτοκινητων κτλ τις αφηνουμε στο μαγαζι απο οπου παιρνουμε την καινουρια,αλλωστε υπαρχει ειδικο τελος (που χρεώνεται φυσικα σε εμας) για αυτη την δουλεια.
Λιγα πραγματα ειναι τοσο σιχαμερα οσο μια ανοιγμενη μπαταρια,ειναι πολυ κριμα να τις πεταμε χυμα,και μετα να αναρωτιόμαστε για την ποιότητα του νερου και των λαχανικων μας....
-
Εγω τις δινω στην κορη μου, στο σχολειο της οποιας υπαρχει σχετικο προγραμμα ανακυκλωσης.
Ελπιζω μονο να τις ανακυκλωνουν πραγματικα και να μην το κανουν για να δειξουν οικολογικη ευαισθησια... -
Mαζεύω όλες τις μπαταρίες και ειδκά από τα παιχνίδια των παιδιών που είναι αρκετές. Δεν τις έχω πάει ακόμη, αλλά μόλις γεμίσει το κουτί θα τις πάω σε κανένα Γερμανό.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Mαζεύω όλες τις μπαταρίες και ειδκά από τα παιχνίδια των παιδιών που είναι αρκετές. Δεν τις έχω πάει ακόμη, αλλά μόλις γεμίσει το κουτί θα τις πάω σε κανένα Γερμανό.Παρομοίως ...
Καλα με τις μπαταρίες ειναι μεγάλη πικρα οταν εχεις μικρά παιδια.. Οι επαναφορτιζομενες ειναι μια λυση αλλά μιλάμε για ποσότητα..
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Εγω τις δινω στην κορη μου, στο σχολειο της οποιας υπαρχει σχετικο προγραμμα ανακυκλωσης.
Ελπιζω μονο να τις ανακυκλωνουν πραγματικα και να μην το κανουν για να δειξουν οικολογικη ευαισθησια...Kαι εκει ο Γερμανος εμπλέκεται
-
Ανακύκλωση στα πάντα
Εδώ και λίγους μήνες που εγκαταστάθηκαν οι ειδικοί κάδοι στη γειτονιά, μαζεύω ό,τι ανακυκλώνεται : Χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, μεταλλικά κουτιά από εβαπορέ κλπ.
Συλλέγονται και διαχωρίζονται όλα.Μπαταρίες χρησιμοποιώ κυτίως επαναφορτιζόμενες, με ειδικούς adaptors για αλλαγή μεγέθους (από ΑΑ σε Β και C).
Τις μη επαναφορτιζόμενες στα ειδικά κουτιά (πλέον βρίσκονται σχεδόν παντού).
Θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω ότι μπορείτε να αποσύρετε τα παλιά σας κινητά τηλέφωνα, είτε στον Γερμανό είτε σε καταστήματα Cosmote και, νομίζω, Vodafone.
http://www.cosmote.gr/cosmote/cosmote.portal?locale=el_GR&_nfpb=true&_pageLabel=L65_csr_environment
Επίσης δεν έχω πρόχειρη τη διεύθυνση όπου συλλέγονται παλιά PC και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.
Νομίζω ότι όλοι οι διανομείς είναι πλέον υποχρεωμένοι να δέχονται την παλιά ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή του πελάτη, αν αυτός αγοράσει καινούρια.Ας δείξουμε μεγαλύτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι, πράγματι για το καλό μας.
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
...Επίσης δεν έχω πρόχειρη τη διεύθυνση όπου συλλέγονται παλιά PC και άλλες ηλεκτρικές συσκευές. ...Η εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα.
Από την ίδια σελίδα:
ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ... αν θέλετε να μάθετε πού πηγαίνουν και να σας δείξουμε πώς ελάτε στο OAKA 23 -26 Ιουνίου 2006 στην έκθεση Εcolife και στο περίπτερο της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
-
Τις μπαταρίες (λίγες μια και οι επαναφορτιζόμενες είναι πλέον πολύ κοινές) στον Γερμανό.
Χαρτιά, γυαλία, στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν. Να είχαν και για το πλαστικό τι καλά που θα ήταν.
Κουτάκια αλουμινίου τα δίνω σε ένα γέροντα που τα πηγαίνει σε κάποια εταιρεία που ανακυκλώνει αλουμίνιο (Στο Χαλάνδρι είναι νομίζω επί της Αμαρουσίου - Χαλανδρίου) και αυτός έχει κάποια βοήθεια και η ανακύκλωση γίνεται.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Χαρτιά, γυαλία, στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν. Να είχαν και για το πλαστικό τι καλά που θα ήταν.
Tazio poy έχει κάδους ανακύκλωσης γιατί εχώ χαρτου΄ρα και δεν θέλω να παει χαμένη να έχω ησυχή την συνειδησή μου
-
giannispolo κάδους δε ξέρω που μπορεί να έχει στη περιοχή σου.
Για κοίτα κοντά σε σχολεία. -
Ανακυκλώνω:
Μπαταρίες τών αυτοκινήτων (τίς δίνω σέ βιοτεχνία παραγωγής μπαταριών,οι οποίοι έχουνε ένα βουνό παλιές μπαταρίες)
Μπαταρίες οικιακές,στόν ΓΕΡΜΑΝΟ
Φιλμ μελάνης για το ΦΑΞ,στόν ΓΕΡΜΑΝΟ
Τα παλιά μου περιοδικά,όλα στον κάδο ανακύκλωσης
Χαρτοκούτια που περιέχουνε εμπορεύματα και που αδειάζω σε μεγάλες ποσότητες
-
έχω βολευτεί με τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες πάντως
-
Κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού στην Αν.Αττική;
-
Πάει εδώ και δύο εβδομάδες που έκανα αίτηση, μέσο net για δύο κάδους ανακύκλωσης μπαταριών. Ένα για την δουλειά που εργάζομαι και ένα για κάτι φίλους που έχουν κατάστημα μερικά μέτρα πιο κάτω.
Πάει η πρώτη εβδομάδα και δεν βλέπω φως, την Δευτέρα που μας πέρασε, πήρα τηλέφωνο να δω τι παίζει και δεν έχω νέα τους… εκεί μια κοπέλα μου είπε ότι γνωρίζει τις αιτήσεις που έκανα, μιας και τα πέρασε εκείνη στο αρχείο, μου είπε ότι το πιθανότερο μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε τους κάδους.
Το πολύ πολύ να τους έχουμε την επόμενη Δευτέρα με Τρίτη.Η εβδομάδα πέρασε, για να δούμε θα τους έχουμε Δευτέρα με Τρίτη;
-
έχουμε κάδους ανακύκλωσης για χαρτί (παλιά DRIVE με ιαπωνικά αυτοκίνητα, POWER TECHNIQUES κ.α.)?
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
έχουμε κάδους ανακύκλωσης για χαρτί (παλιά DRIVE με ιαπωνικά αυτοκίνητα, POWER TECHNIQUES κ.α.)?Περιοχη;
-
Νέα Χαλκηδόνα, βρήκα για μέταλλο,γυαλί και πλαστικό στα Α. Πατήσια αλλά όχι για χαρτί. Anybody...?
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Προφανώς και καταναλώνουμε μπαταρίες. Δυστυχώς τις πετάω μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια... Θέληση υπάρχει στη θεωρία. Στην πράξη κολλάμε, όχι επειδή βαριέμαι ή κάτι άλλο, απλά επειδή δεν είναι μία κίνηση που κάνω από συνήθεια, πρέπει να το θυμηθώ και συνήθως... το ξεχνάω! Αν είχαμε μάθει να ζούμε με αυτό, θα ήταν αλλιώς. Ας ελπίσουμε τα παιδιά μας να το αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά το θέμα.Κάποτε, για την ιστορία, μάζευα εφημερίδες κτλ και τις πήγαινα στον κάδο ανακύκλωσης της γειτονιάς. Αυτά, στο Βόλο. Τώρα, στο Ηράκλειο, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν γνωρίζω καν που έχει κάδους ανακύκλωσης, στο Δήμο που εργάζομαι κάποτε είχα κάνει μία πρόταση να συνεργαστούμε με ιδιώτη, αλλά εγκαταλείφθηκε (η απάντηση που είχα πάρει ήταν: ποιος απ' τους υπαλλήλους θα μαζεύει το χαρτί του; τρίχες...) και έτσι αποτελώ κι εγώ ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που λέγεται 'κακή διαχείριση των φυσικών πόρων'... Είμαι ένα όνειδος για την κοινωνία, όμως πραγματικά, πιστεύω ότι απ' τη στιγμή που οι πολίτες δεν έχουν κάνει κτήμα και συνήθειά τους ορισμένα πράγματα, αλλά πρέπει να τα θυμηθούν με υπενθυμίσεις στα κινητά, λαστιχάκια στα δάχτυλα κτλ, είναι δύσκολο να συμμετέχουν ενεργά στη λύση! Λυπάμαι που το λέω, μακάρι να ήμουν διαφορετικός!
Ευτυχώς ξεκινήσαμε και στο Ηράκλειο με μπροστάρη το δήμο ανακύκλωση. Γέμισαν οι γητωνιές με μπλε (όχι μοβ για να μην μπερδευόμαστε) κάδους όπου τοποθετούμε γυαλί, πλαστικό , χαρτί και μέταλλα. Ελπίζω να συνεχιστεί και να μην είναι μόνο μια αναλαμπή. Θα δούμε.
-
επαναφορτιζόμενες είναι η λύση (και όχι από τον Γερμανό που μας τις πουλάει 7 ευρώ τη μία... )
-
Μπαταριες δεν πολυχρησιμοποιω εκτος απο κανα κοντρολ της τηλεορασης..
Τα ρουχα πηγαινουν σε ενα καδο humana που υπαρχει λιγα τετραγωνα πιο κατω..
Αυτο που ανακυκλωνω και με συμφερει κιολας εχει σχεση με την δουλεια>>
Οτιδηποτε βρυση, διακοπτη, οτιδηποτε μπρουτζινο εξαρτημα ξηλωνω το μαζευω και μολις εχω σεβαστη ποσοστητα τα παω σε ενα χυτηριο Ιερα Οδο και τα παιρνει προς 1Ε/κιλο.Μπανιερες κλπ εξω απο τον καδο του σπιτιου και σε 1 ωρα το πολυ εχουν εξαφανιστει απο το τοπικο datsun της γειτονιας....
Ανακύκλωση Γενικά (Recycling)