-
Πάλιωσε το Megane και ως γνωστό το τιμόνι των Opel ... σημείο αναφοράς!
Μεταξύ μας, στο Coupe η πρόσοψη GT line επιεικώς ξενερωτη!
-
Το μόνο πραγματικό θέμα που βλέπω είναι οι υψηλοί ρύποι σε σχέση με το astra και τα φρένα.
-
οι ρυποι δεν ειναι και τοσο τραγικα πολλοι, απλα ξεπερνανε το -ελληνικο- ψυχολογικο οριο των 140 gr βασει του οποιου πεταγονται τα τελη περιπου 100 ευρω παραπανω.
ισως με τις νεες φουρνιες κινητηρων καταφερουν και τους ριξουν -αρκετα- παρακατω ακομα και κατω απο το -επισης ελληνικο- οριο των 120 gr(για βενζινη μιλαμε παντα). -
To συγκριτικό είναι με το προf/l. Στο f/l ο 1,4 Tce δείχνει 145grCO2.
Με το νεο δε 1,2 Tce είναι στα 119gr/CO2 και 104 gr με τον 1,6 dci ενώ διαθέτει και σε όλα και τις εκδόσεις ECO2 που επικεντρώνονται σαφεστατα σε χαμηλά όρια ρυπων. -
Επίσης ο νέος 1.5 με 90gr/CO2 στο facelift δεν πληρώνει τέλη στην Ελλάδα .
-
-
Ο χρήστης Vasilism έγραψε:
με 1.5dCi αλλά και τον 1.2 Tce 115 θα είναι ό,τι πρέπει νομίζω, οικονομία χωρίς να είναι αργό
-
Ε όσο γρήγορο είναι το τωρινο 1.6 είναι
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ε όσο γρήγορο είναι το τωρινο 1.6 είναιΔεκτόν, αλλά το τούρμπο θα παίξει το ρόλο του σε ρεπρίζ και γενικότερη 'αίσθηση', έτσι δεν είναι?
-
Ε τι να την κάνω την αίσθηση αν επιταχύνει το ίδιο?
Στις ρεπριζ λογικα θα είναι λιγο καλυτερα.Βέβαια θα το δούμε κι αυτο καθώς το κιβώτιο του απ' όσο έχει γραφτει θα είναι αρκετα μακρύ άρα δεν ξέρω αν όντως θα είναι πιο γρήγορο ακόμα και στις ρεπριζ -
Εδώ ήταν πιο γρήγορο με διαφορά σε όλες τις ρεπριζ ο 1.2 TCE 100 έναντι των 1.6 ατμοσφαιρικών διαφόρων εταιριών. Δεν θα είναι ο νέος με τα 115? Ευκολάκι πιστεύω, όσο μακρύ κι αν είναι το 6άρι.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Εδώ ήταν πιο γρήγορο με διαφορά σε όλες τις ρεπριζ ο 1.2 TCE 100 έναντι των 1.6 ατμοσφαιρικών διαφόρων εταιριών. Δεν θα είναι ο νέος με τα 115? Ευκολάκι πιστεύω, όσο μακρύ κι αν είναι το 6άρι.Όχι στο ίδιο αμάξι samatista
Κάπου είχε ανεβάσει ο thaliarque κάτι μετρήσεις για τον Tce 115 αλλα δεν θυμαμαι που -
μην ξεχνατε οτι συγκρινετε 1.2 με 1.6 με οτι συνεπαγεται αυτο σε εξοδα. για πολλους αυτο φτανει και περισσευει περαν των οποιων 'αισθησεων'....
-
Η ιπποδύναμη και η ροπή αυτή κάνει μια χαρά 'για να κάνεις την δουλειά σου με άνεση'. Αν κάποιος τον καλύπτει αυτό, νομίζω ότι η μηχανή αυτή έχει να δώσει πολλά, και στην Ελληνική αγορά και στην ξένη. Πάντως μεταξύ του TCe 115 και του DCi 110 θα διάλεγα σαφώς τον δεύτερο.
-
Το θεμα είναι ότι όταν υπήρχαν στην πρώτη γενιά του Megane 110 (115 αν θυμαμαι) άλογα έφτιαχναν το αυτοκίνητο πύραυλο. Τωρα ... απλώς να μπορεί να κινηθεί το αμαξι εν ολίγοις!
Μολις φτασουμε στο σημείο να κλείνουμε το a/c για να επιταχύνουμε ... τότε θα λεμε 'ωραίος ανθρωπομεταφορέας'. -
@JarnoT
Δεν παρέλαβες ακόμη;
Η παρέλαβες και το έχεις λιώσει στις ανοιξιάτικες βόλτες; -
Να κοιτάξει η Ρενο να ρίξει το βάρος στα diesel καλυτερα, γιατί στους βενζινοκινητήρες ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και μάλλον τον έχει χάσει. Στο πετρέλαιο κρατάει ενα φοβερο χαρτι. Κοίταγα τα χαρ/κα του DCi 110. Μιλαμε ειναι τέλειος για την μικρομεσαια κατηγορία. Αξιοπρεπεις επιδόσεις, καλή ροπή, χαμηλός κυβισμός και πολύ καλή κατανάλωση.
Εχει όμως κάτι απίστευτες κουλαμάρες. Στην energy dci δεν μπορείς να βάλεις ξένον, ούτε αναδιπλώμενους καθρέφτες (που τα θέλω) αλλά έχει φυμέ τζάμια εργοστασιακά (που δεν τα θέλω). Ποιός σας είπε ρε παιδιά να στέλνετε preconfigured μοντέλα στην Ελλάδα; Γιατί να μην μπορείς να παραγγείλες ενα megane όπως το θέλεις, όταν το κάνεις παραγγελία έτσι κι αλλιώς;
-
Λογικά θα αλλάξει αυτό τώρα που θα έρθει το facelift. Μάλλον θα εισαχθούν περισσότερες εκδόσεις και στα diesel.
Αυτό που λες με τις προκαθορισμένες εκδόσεις συμβαίνει μόνο με τις More και Energy στα Clio, Megane και γίνεται για να έρχονται μοντέλα πολύ καλά εξοπλισμένα αναλογικά με τη τιμή τους σε καλύτερες τιμές.Επίσης δεν βρίσκω κάποια υστέρηση στους βενζινοκινητήρες. Ο 1.2 TCE 115 είναι και τεχνολογικά σύγχρονος. Ο 1.4 TCE 130 μια χαρά ανταγωνιστικός είναι και έναντι πχ του 1.4 TSi 122 και του 1.4 Τ 140 της Opel και αρκετών άλλων.
-
Εχουν γενικά δυσκαμψία σε πολλά πράγματα. Αν θές πχ ξένον συνοδευεται κι από φυμε τζάμια, αν θες αναδιπλώμενους, πας στην privilege βενζίνης. Κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες, κοίταξα στα ξένα sites
Να σου πω τωρα με τους βενζινοκινητήρες τι γινεται. Οποιος πάει στο 1.4Τ παίρνει συνήθως αυτόν με την υψηλή ιπποδύναμη (βλ Golf, Sirocco, Giulietta κτλ). Αλλιώς πάνε στον 1.2Τ που είναι πολύ πιο οικονομικός. Τώρα μόνο η Ρενο έβγαλε 1.2Τ μπροστά απο τον ανταγωνισμό (μένει να τον δούμε). Γι' αυτό προτείνω να εστιάσει στο πετρέλαιο, γιατί με τιμή βενζίνης 1.8, κατανάλωση πόλης >8lt/100 και τέλη >250€ (1.4Τ) έχουν πάψει να ισχύουν οι παλιοί υπολογισμοι περί χρόνου απόσβεσης του diesel. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
@JarnoT
Δεν παρέλαβες ακόμη;
Η παρέλαβες και το έχεις λιώσει στις ανοιξιάτικες βόλτες;Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο από προχθές, απλά εγώ δεν έχω βρει χρόνο να πάω να το παραλάβω. Σε 10-12 μέρες που θα επιστρέψω στην πόλη μου για το Πάσχα θα το πιάσω στα χέρια μου.
Renault Megane III