-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σπάνιο όμως αυτό...Δεν ζητάς καλύτερα φωτογραφίες σε γκαραζ? Διαθεσιμότερες μπορεί να είναι!
Πλέον τα tests και οι απόψεις θα είναι σε 'στατικά' αυτοκίνητα.
... όμορφη εμφάνιση, καλή ποιοτητα και ΑΝ ήταν στον δρόμο η αναρτηση θα είχε καλή αποσβεση, ΑΝ ήταν σε στροφές θα έστριβε καλά, ΑΝ προσπερνούσε θα είχε καλή επιταχυνση εν κινήσει κλπ! -
Ο χρήστης wael έγραψε:
Ξερουμε μεχρι ποσο πεφτουν οι αντιπροσωπειες για το coupe 1.4?Το κοιταω για μεταχειριμενο,το βρισκεις πια γυρω στα 11 αλλα αν μπορω να το βρω καινουργιο στα 14 και κατι θα το σκεφτομουν σοβαρα να κανω την υπερβαση.
Υπάρχουν στο car.gr κάποια 1.4 TCE Dynamic καινούρια που είναι φουλ από εξοπλισμό κοντά στα 15.000.2 παραδείγματα:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2138748/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1717992/
Στα 15 χωρίς το μεταλλικό, αλλά και λευκό όμορφο είναι άμα θέλεις να γλιτώσεις 450 euro που έχει περίπου το μεταλλικό.
Κάτω από τα 15 Dynamic δύσκολο να βρεις. Ισως Energy όμως να βρίσκεις ακόμη και κοντά στα 14 αν έχει την ίδια έκπτωση με το Dynamic, που και αυτό δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να του λείπει από εξοπλισμό, ουσιαστικά έχει 16άρες και όχι 17άρες, δεν έχει cruise control και δεν έχει τα ημιδερμάτινα της Dynamic.Το Dynamic 11/12 έχει ελαφρά καλύτερα εξοπλισμό από τα Dynamic του 9/10 που βρίσκεις σε μεταχειρισμένα. Το Energy έχει με διαφορά πολύ περισσότερο εξοπλισμό από την Expression που αντικατέστησε. Επιπλέον έχουν και 5 χρόνια εγγύηση.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σπάνιο όμως αυτό...
Δεν ζητάς καλύτερα φωτογραφίες σε γκαραζ? Διαθεσιμότερες μπορεί να είναι!
... όμορφη εμφάνιση, καλή ποιοτητα και ΑΝ ήταν στον δρόμο η αναρτηση θα είχε καλή αποσβεση, ΑΝ ήταν σε στροφές θα έστριβε καλά, ΑΝ προσπερνούσε θα είχε καλή επιταχυνση εν κινήσει κλπ! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σπάνιο όμως αυτό...
Δεν ζητάς καλύτερα φωτογραφίες σε γκαραζ? Διαθεσιμότερες μπορεί να είναι!
Το Σάββατο ήμουν στη Renault και ενημερώθηκα για τις προσφορές συγκεκριμένων μοντέλων Megane. Μου είπαν για 2 5θυρα dynamic σε λευκό που έβγαιναν γύρω στα 15.500 τελική τιμή!! Και σήμερα έσπευσα να δεσμεύσω το ένα. Για να μου πούνε τελικά ότι το 1 που είχε περισσέψει δεν είχε δικαίωμα απόσυρσης και ότι ήταν GT-line (κι ότι δεν το ήξεραν ούτε κι εκείνοι αρχικά... τους πιστεύω, δεν υπήρχε λόγος) και θα μου έβγαινε +1500 ευρώ περίπου..... Χαιρετίσματα δηλαδή...
Υπάρχουν κάμποσα σε έκδοση Energy, με μικρότερο όφελος και τελική τιμή 16.000 για λευκό +500 για ..έγχρωμο. Δε με χαλάει το επίπεδο εξοπλισμού... αλίμονο. Αλλά αυτό το +500 με τσάκισε (ήδη ήμουν στο άνω όριο)..... Αύριο θα ξεκαθαρίσει. Έχουν περιθώριο λέτε να κάνουν λίγο ακόμα σκόντο;; Για να δούμε...
-
Για Energy 16 βγαίνει με τέλη πινακίδες, για αυτοκίνητο που δεν είναι στις ειδικές προσφορές.
Μπορείς να πιέσεις για το μεταλλικό χρώμα δώρο πιστεύω ή να ζητήσεις να βάλεις κάποια αξεσουάρ free.
Στη τελική πες τους εγώ 16 δίνω τα θέλετε; Αλλιώς πάω για άλλο αυτοκίνητο.Σε golden deals δεν έχει μείνει τίποτε άλλο σε Dynamic/Privilege? To Coupe δεν το σκέφτεσαι να κοιτάξεις και εκεί τι προσφορές υπάρχουν;
-
Μπα.. coupe δεν παίζει, δε θέλω. Και ναι, τίποτα άλλο δεν έμεινε. Εγώ πίστευα ότι και το Energy είναι σε ειδική προσφορά.. γιατί μου είπε ο πωλητής ότι υπάρχουν περί τα 20 αυτοκίνητα σε συγκεκριμένα χρώματα (γκρι, ανθρακί και λευκά).
Σίγουρα καινούρια παραγγελία Energy βγαίνει 16.000 (ή 16.500 μεταλλικό) τελική τιμή;; Χμμμ, για να ρωτήσω αύριο. Αν είναι έτσι να μη δεσμεύω τις επιλογές μου σε χρώμα... αν το αποφασίσω πλέον. Τι να πω..
Σ' ευχαριστώ. -
Για να τα έχεις ξεκάθαρα:
με τέλη/πινακίδες οι εκδόσεις 1.4 TCE έιναι:
expression: 15.600 περίπου
energy: 16.000 περίπου
dynamic: 17.000 περίπου
privilege: 17.800 περίπου
gt line: 18.000 περίπου
+μεταλλικό αν το επιλέξεις
Για αυτά που είναι σε επιπλέον προσφορά αφαιρούνται από τις παραπάνω τιμές μέχρι 2.000 euro -
ΟΚ, κατάλαβα. Για να ξέρω και τι μου γίνεται.. Ήδη -πλέον- δε δεσμεύομαι από χρώμα, κάτι είναι κι αυτό.
Θα ξαναπάω αύριο και θα επανέλθω κι εδώ. Θα προσπαθήσω να 'κερδίσω' το μεταλλικό, όπως λες. Εξτρά αξεσουάρ μου έταξε ήδη αισθητήρες και συναγερμό (τι να τον κάνω...). Τι άλλο να ζητήει κανείς, τα πάντα σχεδόν έχει. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Για να τα έχεις ξεκάθαρα:
με τέλη/πινακίδες οι εκδόσεις 1.4 TCE έιναι:
energy: 16.000 περίπου
+μεταλλικό αν το επιλέξειςΧμ, κι όμως αυτό το 'περίπου' είναι μπόλικο! Πριν λίγο μου τηλεφώνησε ο πωλητής...
18200 αρχική τιμή (energy)
+450 πινακίδες/τέλη (τόσο μου είπε)
-1500 η προσφορά
-600 από δική τους απόσυρση
=16.550
Θα μου πεις ΟΚ, +550 ευρώ, αλλά όταν η υπέρβασή μου ήταν 500 πιο κάτω, ε, ζορίζομαι για το εξτρά χιλιάρικο, πόσο μάλλον αν θα 'θελα και μεταλλικό. Το μεσημέρι που θα περάσω από 'κει θα τα βάλουμε κάτω να δω τι μπορώ και τι μπορούν, αλλά δε βλέπω πολύ φως -
Να σου βάλει ολόκληρη απόσυρση καταρχάς. Δηλαδή άλλα 360.
Βέβαια εκεί για ψιλοπράματα μπορείς να πιέσεις ακόμη γιατί αυτός την αγοράζει την απόσυρση οπότε αυτά τα 360 είναι σαν να σου κάνει extra έκπτωση και χάνει από το κέρδος του. Στη τελική ας το στρογγυλοποιήσει και ας το κάνει 400 αυτό το ποσό.
Και πιο κοντά στο ποσό που θέλεις εσύ να χαλάσεις φτάνει και θα το σκεφτείς για ένα άσπρο. Εξάλλου είναι το 2ο αυτοκίνητο που αγοράζεις από εκεί σε 1 χρόνο. Εχει το περιθώριο σίγουρα να σου κόψει αυτό το ποσό. -
Να κλείσω προσωρινά το θέμα λέγοντας ότι πέρασα ξανά από τον αντιπρόσωπο, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
α) Υπάρχουν λίγα λευκά 5θυρα Megane Energy του '11, χωρίς δικαίωμα απόσυρσης, με τελική τιμή περί τα 16.700
β) Νέα παραγγελία, ίδιου αυτοκινήτου, 16.600 λευκό, 17.100 μεταλλικό.Με άλλα λόγια, στα διαθέσιμα μοντέλα του '11 η Renault κάνει εξτρά ισοδύναμη έκπτωση αυτή της απόσυρσης (600 ευρώ πάντα από 960) για να ισοφαρίσει την τιμή νέας παραγγελίας.
Επιπλέον υπάρχουν 4 μοντέλα Estate dynamic (ανθρακί και μπλε), με μεγάλη έκπτωση 4000 ευρώ και τελική τιμή 18200
Μωρέ θα ψηνόμουν πολύ για ένα από αυτά, αν και εφόσον αν...Λίγες μέρες προσωπική σκέψη για να χωνέψω την ιδέα και να κινηθώ για ανθρακί 5θυρο Energy
Πείτε μου τη γνώμη σας.. αξίζει μήπως να περιμένω 2-3 μήνες το facelift? Εξωτερικά δεν έχω θέμα, δεν καίγομαι, στο εσωτερικό όμως πόσο μεγάλη διαφορά θα έχουν τα νέα υλικά; Τι εκτιμάτε; Ευχαριστώ ξανά. -
Θα υπαρχει ισως και καποια διαφορα στην τιμη πιστευω...Αν βγαινεις οικονομικα ψησου για το estate!
-
Αυτό ακριβώς. Θα υπάρχει διαφορά στη τιμή γιατί για κάποιους μήνες δεν θα παίξουν σίγουρα αυτές οι μεγάλες προσφορές.
Νομίζω ότι με τόσο ανεπαίσθητες αλλαγές που έχει το facelift εσωτερικά και εξωτερικά, με το κέρδος που έχεις στη τσέπη σου αξίζει να προχωρήσεις, αν βέβαια διαθέτεις αυτό το ποσό.Τώρα για την υπέρβαση για το estate εσύ ξέρεις καλύτερα.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Να κλείσω προσωρινά το θέμα λέγοντας ότι πέρασα ξανά από τον αντιπρόσωπο, τα δεδομένα έχουν ως εξής:α) Υπάρχουν λίγα λευκά 5θυρα Megane Energy του '11, χωρίς δικαίωμα απόσυρσης, με τελική τιμή περί τα 16.700
β) Νέα παραγγελία, ίδιου αυτοκινήτου, 16.600 λευκό, 17.100 μεταλλικό.Με άλλα λόγια, στα διαθέσιμα μοντέλα του '11 η Renault κάνει εξτρά ισοδύναμη έκπτωση αυτή της απόσυρσης (600 ευρώ πάντα από 960) για να ισοφαρίσει την τιμή νέας παραγγελίας.
Επιπλέον υπάρχουν 4 μοντέλα Estate dynamic (ανθρακί και μπλε), με μεγάλη έκπτωση 4000 ευρώ και τελική τιμή 18200
Μωρέ θα ψηνόμουν πολύ για ένα από αυτά, αν και εφόσον αν...Λίγες μέρες προσωπική σκέψη για να χωνέψω την ιδέα και να κινηθώ για ανθρακί 5θυρο Energy
Πείτε μου τη γνώμη σας.. αξίζει μήπως να περιμένω 2-3 μήνες το facelift? Εξωτερικά δεν έχω θέμα, δεν καίγομαι, στο εσωτερικό όμως πόσο μεγάλη διαφορά θα έχουν τα νέα υλικά; Τι εκτιμάτε; Ευχαριστώ ξανά.Προσωπικα, αντιπαθω να αγοραζω αυτοκινητο και μετα απο 1,2 μηνες να θεωρειται παλιο... Αν ομως μιλαει η τσεπη κι οχι το συναισθημα, τοτε αγορασε τωρα γιατι στανταρ, το facelift στην αρχη της καριερας του, δεν θα εχει τοσο γενναιόδωρες προσφορες....
Estate θα λεει, μονο αν εισαι οικογενειαρχης (ή σκοπευεις να γινεις.) Θα αγορασεις ογκο που δεν τον χρειαζεσαι?Οπως και να χει, καλοταξιδο να ειναι!!!
-
Αν πρόκειται να αγοράσει κανένας το megane, τον συμβουλεύω να περιμένει και κανένα νέο κινητήρα, όπως τον 1.6 diesel ή τον 1.2 Με την βενζίνη στο 1.7 Αθήνα δεν είναι και τόσο οικονομικό πια.
-
Στην περίπτωση του JarnoT ο 1.6 DCi είναι εκτός budget.
Ο 1.2 Τ θα εισαχθεί αργότερα από το λανσάρισμα του facelift και με τα λεφτά που τώρα παίρνει ένα καλά εξοπλισμένο 1.4 TCE 130 λόγω προσφορών, μετά το facelift και για κάποιους μήνες θα παίρνει ένα καλά εξοπλισμένο 1.2 ΤCE 115.
Ούτως ή άλλως οι αισθητικές αλλαγές εξωτερικά είναι ανεπαίσθητες και στο εσωτερικό μηδαμινές. Οπότε γιατί όχι αφού τον συμφέρει; -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Αν πρόκειται να αγοράσει κανένας το megane, τον συμβουλεύω να περιμένει και κανένα νέο κινητήρα, όπως τον 1.6 diesel ή τον 1.2 Με την βενζίνη στο 1.7 Αθήνα δεν είναι και τόσο οικονομικό πια.Δέλεαρ είναι ο 1.5d, που βγαίνει περί τα 1.200 ευρώ ακριβότερος από τον 1.4tce (energy πάντα). Αλλά και πάλι κάτι με αποθαρρύνει..
-
Μηπως ρωτησες και τι παιζει για τα coupe? Εχει ξεμεινει τιποτα απο τις προσφορες και αν ναι σε τι τιμες?
-
Στο car νομίζω υπάρχουν ακόμη Dynamic στα 15 και κάτι.
Ενδεικτικά μερικά coupe καινούρια:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2202710/ expression 14.000
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2180172/ dynamic 14.800
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1717992/ dynamic 15.000
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2138748/ dynamic 15.130Σε estate:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2138629/ dynamic 16.240
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2137132/ dynamic 16.715Σε 5θυρα:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2137192/ gt line 15.700
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2109807/ energy 16.190Βέβαια κάποιων αντιπροσωπειών οι τιμές μπορεί να μην περιλαμβάνουν το μεταλλικό ή/και τέλη/πινακίδες.
Επίσης κάποια μπορεί να είναι δεσμευμένα σε συγκεκριμένες αντιπροσωπείες.
Renault Megane III