-
οχι ρε JarnoT και πολο...πλακα κανω
το χω δει οτι ψαχνεσαι και προς τα κει οπως και οτι αυτα που θες να διαθεσεις το megane σου βγαινει ακριβο...Σιγουρα το πολο ειναι ενα μικρο που παρεχει καλη ποιοτητα, καλους για τη κατηγορια χωρους αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμουλα του και αυτου.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
.. ποιο ποιοτικο γερμανικο ειχε μαλακο πλαστικο στο ταμπλο απο το 1992?
ποιο '92.... πίσω στο 1979 το 'δικό' μου R7 είχε (και έχει ακόμα) μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, που μέχρι σήμερα είναι σε εξαιρετική κατάσταση (κάτω από την πούδρα σκόνης που μόνιμα το σκεπάζει...).
Και 30 χρόνια τσικ δεν έκανε (μια σταλιά είναι ούτως ή άλλως)... αλλά μέσα σε ενάμιση χρόνο στα ...'νταμάρια' της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται. Πλησιάζει η ώρα της ανάπαυσής του.αλλά το παράξενο δίλημμά μου παραμένει: Megane ή Polo?
Αφού MEGANE θα πάρεις στο τέλος τι το συζητάς...
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
περα απο την πλακα, δεν ειναι πολύ διαφορετικα μεταξυ τους?αν είναι λέει...
Το κακό με την υπόθεση, όμως, είναι ότι δεν έχω συγκεκριμένες ανάγκες (μόνη ανάγκη ένα καινούριο αυτοκίνητο να με εξυπηρετεί) οπότε 'παίζω' λίγο παντού όσον αφορά τις κατηγορίες.Το 2ο κακό είναι ότι με την τόση αναβολή που με δέρνει, συνέχεια χάνω τις ευκαιρίες αγοράς... Το Νοέμβρη που είχα και τη μεγαλύτερη ..καψούρα για το Megane, έβρισκα το dynamic με 18k τελική τιμή. Τώρα, αν δεν απορροφήσουν οι εταιρείες το +2% του ΦΠΑ, η συγκεκριμένη έκδοση θα φτάσει τα 19k, ποσό απαγορευτικό για την τσέπη μου.
Το 3ο 'κακό' είναι ότι με το συνεχές ..σφίξιμο των ημερών/μηνών/χρόνων (αυτό που οι 'ειδήσεις' λένε κρίση), είναι να μη σου μπαίνουν σκέψεις για κάτι μικρότερο, ελαφρύτερο, οικονομικότερο (και στη συντήρηση..), κι ας είναι έστω και λίγο αργότερο ή πιο μαζεμένο σε χώρους;
Γιατί μπορεί το Polo (εν προκειμένω) να έχει 25 άλογα και 30Nm μικρότερη ισχύ/ροπή, αλλά είναι και ~150kg ελαφρύτερο, 30cm μικρότερο (με μόνο ουσιαστικό handicap στο χώρο αποσκευών), 200 κυβικά μικρότερο, 2500 ευρώ φθηνότερο και δυστυχώς(!) φθηνότερο και σε συντήρηση.Και λέω δυστυχώς γιατί ενώ το θέλω μου θέλει Megane (απ' την 1η φορά που κάθισα στο τέλειο εσωτερικό του), το μυαλό μου θέλει απ' τ' άλλο. Και που να πάρει, σαν μηχανικός βιώνω ότι περισσότερες φορές πρέπει να εμπιστεύεσαι το μυαλό σου.
Συγνώμη για το εν μέρει off topic. Αν δω ότι τα πράγματα χειροτερεύουν μέσα μου, θα ανοίξω νέο topic άμεσης αντιπαράθεσης να φάω εκεί τις χυλόπιτες
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
.. ποιο ποιοτικο γερμανικο ειχε μαλακο πλαστικο στο ταμπλο απο το 1992?
ποιο '92.... πίσω στο 1979 το 'δικό' μου R7 είχε (και έχει ακόμα) μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, που μέχρι σήμερα είναι σε εξαιρετική κατάσταση (κάτω από την πούδρα σκόνης που μόνιμα το σκεπάζει...).
Και 30 χρόνια τσικ δεν έκανε (μια σταλιά είναι ούτως ή άλλως)... αλλά μέσα σε ενάμιση χρόνο στα ...'νταμάρια' της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται. Πλησιάζει η ώρα της ανάπαυσής του.αλλά το παράξενο δίλημμά μου παραμένει: Megane ή Polo?
Μη μου πεις οτι εισαι ο γιος του Αυγερινου στο ασβεστοχωρι!
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ε ναι ειναι ενα θεματακι σ αυτη τη κατηγορια οι χωροι των πισω επιβατων. Αν εισαι μονος σου και θες μικρομεσαιο αυτοκινητο μπορει να τους παραβλεψεις αν ομως σε ενδιαφερουν σιγουρα θα κοιταξεις και μοντελα που σου τους προσφερουν...Βεβαια σ αυτη τη κατηγορια μπορεις ευκολα να βρεις αυτοκινητο που εχει ισαξιους χωρους αν οχι και μικροτερους (πιο σπανια) απο αυτοκινητα μικροτερης κατηγοριας και πιο δυσκολα να βρεις ευρυχωρα...Δηλαδη οι χωροι για τους πισω ειναι χειροτεροι απο π.χ. το Bravo?
Γιατι δεν εχω μπει καθολου πισω στο καινουργιο Megane. -
Ο χρήστης Corsasport έγραψε:
Μη μου πεις οτι εισαι ο γιος του Αυγερινου στο ασβεστοχωρι!Ούτε τον αυγερινό ξέρω που λες (το αστέρι;), ούτε το ασβεστοχώρι (μια φορά έχω περάσει απ' έξω.
Δηλ. υπάρχει κι άλλο R7 στο νομό, χα,χα;;! -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ε ναι ειναι ενα θεματακι σ αυτη τη κατηγορια οι χωροι των πισω επιβατων. Αν εισαι μονος σου και θες μικρομεσαιο αυτοκινητο μπορει να τους παραβλεψεις αν ομως σε ενδιαφερουν σιγουρα θα κοιταξεις και μοντελα που σου τους προσφερουν...Βεβαια σ αυτη τη κατηγορια μπορεις ευκολα να βρεις αυτοκινητο που εχει ισαξιους χωρους αν οχι και μικροτερους (πιο σπανια) απο αυτοκινητα μικροτερης κατηγοριας και πιο δυσκολα να βρεις ευρυχωρα...
Δηλαδη οι χωροι για τους πισω ειναι χειροτεροι απο π.χ. το Bravo?
Γιατι δεν εχω μπει καθολου πισω στο καινουργιο Megane.παντως σαν κατοχος του sedan θα επρεπε να κοιταζω το fluence, αλλα για καποιο λογο αν και το βρισκω ομορφο δεν το κανω. υποσυνειδητα θα προτιμουσα κατι που δεν θα ειναι φτιαγμενο για τις αναγκες των τουρκια-βραζιλια κτλ. τι να πω!!
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ε ναι ειναι ενα θεματακι σ αυτη τη κατηγορια οι χωροι των πισω επιβατων. Αν εισαι μονος σου και θες μικρομεσαιο αυτοκινητο μπορει να τους παραβλεψεις αν ομως σε ενδιαφερουν σιγουρα θα κοιταξεις και μοντελα που σου τους προσφερουν...Βεβαια σ αυτη τη κατηγορια μπορεις ευκολα να βρεις αυτοκινητο που εχει ισαξιους χωρους αν οχι και μικροτερους (πιο σπανια) απο αυτοκινητα μικροτερης κατηγοριας και πιο δυσκολα να βρεις ευρυχωρα...
Δηλαδη οι χωροι για τους πισω ειναι χειροτεροι απο π.χ. το Bravo?
Γιατι δεν εχω μπει καθολου πισω στο καινουργιο Megane.Νομιζω οτι απ του Bravo ειναι μικρότερη, αλλα έχω την εντύπωση οτι το Bravo ειναι απ τα χειροτερα σ αυτη τη κατηγορια οσο αφορα τους χωρους για πισω...
-
Το MEGANE έχει πλεονέκτημα στο χώρο αποσκευών όπου είναι σημαντικότερος παράγοντας από τον χώρο στις πίσω θέσεις για αυτόν που θα δημιουργήσει οικογένεια οπότε τα μικρά παιδιά που θα είναι καθημερινά στο αυτοκίνητο δεν θα έχουν πρόβλημα.
Τώρα εάν καθημερινά κουβαλάει και τα Πεθερικά!! τότε .....υπάρχει πρόβλημα!
Αν είναι μόνος του δεν υπάρχει θέμα εκτός αν το θέλει για ΤΑΧΙ -
Μη το λες οι χώροι δεν είναι καλοί...για μένα δεν είναι καν του μέσου όρου.Μέτριο ανάστημα όπως είμαι εγώ και δύσκολα βολεύομαι!Βέβαια πιστεύω ότι το μόνο μειονέκτημα του είναι οι χώροι!
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Μη το λες οι χώροι δεν είναι καλοί...για μένα δεν είναι καν του μέσου όρου.Μέτριο ανάστημα όπως είμαι εγώ και δύσκολα βολεύομαι!Βέβαια πιστεύω ότι το μόνο μειονέκτημα του είναι οι χώροι!Όλα συνδυάζονται ανάλογα με τις ανάγκες πχ μια οικογένεια με μικρά παιδιά δεν θα προβληματιστούν από τον χώρο στα γόνατα ενώ ο μεγάλος χώρος αποσκευών είναι πλεονέκτημα σε τέτοιες καταστάσεις.
-
Απλα μια φορα που θα χρειαστεις να μετακινησεις και αλλα 3 ατομα, ενηλικες δηλαδη, πραγμα το οποιο ειναι αρκετα συνηθισμένο (ειδικα οσο αυξανεται η τιμη της βενζινης) θα στριμωχτουν...
Και οταν γινετε αυτο με το clio μου λεω μικρο ειναι, φυσιολογικο ειναι. Αλλα το ιδιο στριμωγμα πανω κατω εχει και στο Megane II ενος φιλου μου και εκει δεν σ αρεσει γιατι ειναι μεγαλυτερο αυτοκινητο.
οσον αφορα αυτο με το χωρο αποσκευων σιγουρα ειναι θετικο.
-
Εντάξει, όχι ότι δεν βολεύεσαι. Το 1.80 μου το βόλεψα μια χαρά, με το εμπρός κάθισμα (του οδηγού) στα μέτρα μου. Στο Bravo αισθάνθηκα περισσότερο κλειστοφοβικά, ίσως να είχε σχέση και με τα παράθυρα μικρότερου ύψους που -φαίνεται να- έχει.
Αλλά εξαρτάται και πώς κάθεται ο μπροστινός επιβάτης. Αν ρυθμίσει κανείς την πλάτη του εμπρός καθίσματος σε σωστή όρθια θέση, θα διαπιστώσει ότι προκύπτει ικανός χώρος πίσω.
Αν με χάλασε κάτι το Megane πίσω, αυτό δεν είναι ο αέρας για τα πόδια, αλλά οι θήκες που προεξέχουν προς τα πίσω από την κεντρική κονσόλα. Το αποτέλεσμα είναι η μετάβαση απ' τη μια άκρη στην άλλη στο πίσω κάθισμα να γίνεται με δυσκολία.
Ώρες-ώρες απορώ δηλαδή, για το πώς ένα κεκτημένο της αυτοκίνησης, όπως το πίσω επίπεδο πάτωμα, δεν εμφανίζεται σε όλους τους κατασκευαστές ή τουλάχιστον σ' αυτούς με αυτοκίνητα μπροστινής κίνησης.
Δεν μπορούν; Ας αντιγράψουν.
Δε θέλουν; Γιατί; -
Κι εγώ 1.87 μια χαρά έχω βολευτεί στο Megane III, απλά δεν ένιωθα την ίδια ευρυχωρία όπως στο Α3 που οδηγάω.
Edit:
Τώρα το ανακάλυψα:
18 Meganακια σε εκδόσεις 1.6 110hp και 1.5 Dci σε φοβερές τιμές!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Κι εγώ 1.87 μια χαρά έχω βολευτεί στο Megane III, απλά δεν ένιωθα την ίδια ευρυχωρία όπως στο Α3 που οδηγάω.Edit:
Τώρα το ανακάλυψα:
αααααχ αυτα τα 1.5 dci πολυ τα λιγουρευομαι. για πολλα ταξιδια με ελαχιστη καταναλωση καυσιμου που θα κοστιζει γυρω στο 1.15 και οχι 1.40....
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Κι εγώ 1.87 μια χαρά έχω βολευτεί στο Megane III, απλά δεν ένιωθα την ίδια ευρυχωρία όπως στο Α3 που οδηγάω.Edit:
Τώρα το ανακάλυψα:
Πω πω λουκουμι ειναι οι τιμες των Megane !
Χαθηκε να ειχαν σε προσφορα και κανα 1.4 tce ? -
Σημερα εκανα test drive το 1,4 tce , εχω να πω οτι το αμαξι ειναι εξαιρετικο και μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις !
Ο κινητηρας του λογω του turbo εχει πολυ καλη ροπη και τραβαει απο χαμηλα , ειναι πολυ γραμμικος και το 6αρι κιβωτιο ειναι σαφεστατο, πολυ καλο σε αισθηση και κλιμακωση, η αναρτηση του ειναι αρκετα καλα ρυθμισμενη αν και επαιρνε λιγο παραπανω κλιση απο οσο θα ηθελα, η λειτουργεια της ομως ειναι αποτελεσματικη και στον δρομο ειναι πολυ ξεκουραστο.
Το αμαξι ειναι εξαιρετικο , η τιμη του ειναι πολυ καλη για αυτα που προσφερει και φυσικα εχει και το ατου της 5ετης εγγυησης.
Σιγουρα θα το εχω στα υπ'οψιν ! -
Μάγκες, το παρήγγειλα το coupe το 1.4 είχα βάλει στο μάτι... Δεν είχε νόημα να περιμένω μιας και ούτε την τιμή έβλεπα να πέφτει (το αντίθετο όσο πέρναγε ο καιρός, όλο και κάποιος φόρος θα χρεωνόταν) και το 5-5-5 ήταν ελκυστικό... Μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, το παίρνω και στα χέρια μου μιας και ήταν ετοιμοπαράδοτο και σας δίνω το ρεπορτάζ με σχόλια και παρατηρήσεις... Στοίχισε κάτι παραπάνω, αλλά μου φαίνεται ότι τα αξίζει... Περισσότερα σύντομα...
-
Ο χρήστης pvnrt έγραψε:
Μάγκες, το παρήγγειλα το coupe το 1.4 είχα βάλει στο μάτι... Δεν είχε νόημα να περιμένω μιας και ούτε την τιμή έβλεπα να πέφτει (το αντίθετο όσο πέρναγε ο καιρός, όλο και κάποιος φόρος θα χρεωνόταν) και το 5-5-5 ήταν ελκυστικό... Μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, το παίρνω και στα χέρια μου μιας και ήταν ετοιμοπαράδοτο και σας δίνω το ρεπορτάζ με σχόλια και παρατηρήσεις... Στοίχισε κάτι παραπάνω, αλλά μου φαίνεται ότι τα αξίζει... Περισσότερα σύντομα...καλοταξιδο......να χαίρεσαι την γαλλιδα σου
-
Ο χρήστης pvnrt έγραψε:
Μάγκες, το παρήγγειλα το coupe το 1.4 είχα βάλει στο μάτι... Δεν είχε νόημα να περιμένω μιας και ούτε την τιμή έβλεπα να πέφτει (το αντίθετο όσο πέρναγε ο καιρός, όλο και κάποιος φόρος θα χρεωνόταν) και το 5-5-5 ήταν ελκυστικό... Μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, το παίρνω και στα χέρια μου μιας και ήταν ετοιμοπαράδοτο και σας δίνω το ρεπορτάζ με σχόλια και παρατηρήσεις... Στοίχισε κάτι παραπάνω, αλλά μου φαίνεται ότι τα αξίζει... Περισσότερα σύντομα...Καλοτάξιδος, you are looking good. Πες μου ότι έβαλες και σωστή ζάντα και όχι την 13αρα που πασάρουν!
Renault Megane III