-
Το drive για το fluence: http://www.drive.gr/index.php?option=co ... 3&Itemid=1
Ο χρήστης surudos έγραψε:
3000€ Έχουν έκπτωση τα Megane HATCH 1.6 Privilege(χωρίς ESP)
To Fluence ερχεται κανονικά από Ιανουάριο.
Στα Megane το 50% ΦΠΑ που υπάρχει έκπτωση είναι περίπου 1450€.Σε εταιρείες ενοικίασης η Renault δεν έχει δώσει αυτοκίνητα...εκεί μονοπωλούν FIAT,OPEL,TOYOTA,FORD,HYUNDAY,KIA
Τιμές ESTATEExpression1.4 Tce 17900
Expression1.4 Tce 18600
Dynamic 1.4 Tce 20100
Privilege 1.4Tce 20800Και ναι το confort λέγεται πλέον expression
Φίλε surudos, μιας και μου φαίνεται ότι είσαι ενημερωμένος για το θέμα των τιμών και των εκδόσεων, για το coupe έχεις ενημέρωση; Που κυμαίνονται οι τιμές; Πόσο είναι η έκπτωση; (Είναι δηλαδή 1450Ε που αναφέρεις;)
-
Ναι 1450 ειναι η έκπτωση στα coupe.
Ενοικιάσεις δεν υπάρχουν πάνω από 20 νέα megane για όλο το 2009...τώρα αν όλα πήγαν στο Ναυπλιο δεν το ξέρω. Οι μεγάλες εταιρείες ενοικίασης ταξινομούν τα αυτοκίνητα στην Αθήνα(Γιατί εδώ ειναι η εδρα τους πχ Hertz Avis Sixt etc). Οπότε αν είχαν πωληθεί πολλά νοικιάρικα η Ρενώ θα είχε μεγάλο ποσοστό στην Αθηνα. Αλλά αν δεις τα μερίδια αγοράς στην επαρχία είναι διπλάσια(μην σου πω τριπλάσια!) για την Ρενώ σε σχέση με την Αθήνα.
Πίστεψε με οι πωλήσεις της Ρενώ το 2009 ειναι κατα 99% λιανικές και είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό.*και μια διόρθωση στις τιμές του estate 17900 έχει το 1.6
-
Ενοικιάσεις δεν υπάρχουν πάνω από 20 νέα megane για όλο το 2009...τώρα αν όλα πήγαν στο Ναυπλιο δεν το ξέρω. Οι μεγάλες εταιρείες ενοικίασης ταξινομούν τα αυτοκίνητα στην Αθήνα(Γιατί εδώ ειναι η εδρα τους πχ Hertz Avis Sixt etc). Οπότε αν είχαν πωληθεί πολλά νοικιάρικα η Ρενώ θα είχε μεγάλο ποσοστό στην Αθηνα. Αλλά αν δεις τα μερίδια αγοράς στην επαρχία είναι διπλάσια(μην σου πω τριπλάσια!) για την Ρενώ σε σχέση με την Αθήνα.
Πίστεψε με οι πωλήσεις της Ρενώ το 2009 ειναι κατα 99% λιανικές και είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό.*και μια διόρθωση στις τιμές του estate 17900 έχει το 1.6
+1 φαινεται αλλωστε απο αυτα που κυκλοφορούν στο δρομο
εγω μονο ενα logan νοικιαρικο εχω δει
-
Πέτυχα σήμερα 3θ Μεγκάν, το θεωρώ πανέμορφο στην κατηγορία του
-
To CC, μάλλον το Μάρτιο στη Γενευη.
http://www.worldcarfans.com/109121123498/renault-megane-cc-spied-winter-testing
Η γραμμή της οροφής μου φαίνεται ίδια με του προηγούμενου CC! -
Αφού είσαι μέσα στα πράγματα προφανώς γνωρίζεις ότι υπάρχουν τρυκ που μια εταιρεία (κεντρική αντιπροσωπεία) μπορεί να κάνει για να αυξήσει τις ταξινομήσεις για να είναι συνεπής πρωτίστως με τους στόχους της μητρικής εταιρείας. Δηλαδή τι θέλω να πω.
Η ΜΑΒΑ ας πούμε και για πολλά χρόνια ταξινομούσε εικονικά πολλά αυτοκίνητα, για να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει προς την μητρική εταιρεία και πουλούσε τα αυτοκίνητα αυτά αργότερα έτοιμα με πινακίδες κάνοντας έκπτωση το κόστος μιας ή και παραπάνω προμηθειών που αντιστοιχούσε για το καθε αυτοκίνητο. Προφανώς λοιπόν γνωρίζεις ότι η μητρική RENAULT δεν ήθελε να συμβαίνει αυτό και δεν κάλυπτε με εγγύηση την πραγματική ζωή των αυτοκινήτων αυτών, αλλά την εικονική που προέκυπτε από την ημερομηνία της εκδόσεως της 1ης άδειας κυκλοφορίας. Και καμιά φορά η διαφορά της πραγματικής από την εικονική ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου απείχε κοντά στον χρόνο. Φυσικά η ΜΑΒΑ κάλυπτε τα παραπάνω αυτοκίνητα με εγγύηση που χρεωνόταν η ίδια.Στις ταξινομήσεις λοιπόν εμφανίζονται τα MEGANE που βγάζουν άδεια κυκλοφορίας.
Αλλά επίσης γνωρίζεις ότι MEGANE μπορεί να φέρει με παράλληλη εισαγωγή και οποιοσδήποτε άλλος έμπορος χωρίς να να παρεμβαίνει η κεντρική αντιπροσωπεία.
Και πιθανόν ξέρεις ότι τουλάχιστον την εποχή της ΜΑΒΑ τουλάχιστον ένας μεγάλος αντιπρόσωπος της Αθήνας και ένας από τους πιο μεγάλους και παλιούς της επαρχίας που ήταν στο επίσημο δίκτυο της ΜΑΒΑ τότε και της PGA τώρα, έφερναν αυτοκίνητα με δικής τους εισαγωγή κυρίως από την Ιταλία, φυσικά δεν υπήρχε τίποτε παράνομο στην όλη αυτή κατάσταση και η ΜΑΒΑ κάλυπτε απόλυτα τα αυτοκίνητα αυτά.
Φυσικά δεν ξέρω αν συμβαίνουν τώρα τέτοια γεγονότα, αλλά θέλω να πω ότι και οι λιανικές πωλήσεις πολλές φορές «φτιάχνονται» και τελικά σημασία έχει πόσα αυτοκίνητα είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο πουλιούνται.
Και μακάρι να είναι πολλά -
Ταξινομημένα αυτοκίνητα δεν πουλά το δικτυο της Ρενώ. Αλλά ακόμα και αυτά που υπήρχαν επί ΜΑΒΑ εντάσονταν στις εταιρικές πωλήσεις στα στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου (ΣΕΑΑ). Ακόμα πχ και τα Test Drive των εμπόρων εμφανίζονται στις fleet πωλήσεις γιατί πολύ απλά ταξινομούνται σε ΑΦΜ εταιρείας.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Τώρα θέλω ένα test drive... τι ζητάω ο χριστιανός!!
Τελικά το κατάφερα το test drive... εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στον καινούριο αντιπρόσωπο.
Βέβαια, με 15 λεπτά οδήγησης δεν προκύπτουν και πολλά, αλλά έστω κι αυτή η ιδέα ήταν αρκετή για να αντιληφθώ:- την πολύ καλή ηχομόνωση του αυτοκινήτου
- το πώς γεμίζει με κάθε σχέση, ήρεμα, χωρίς αγριάδες, ακόμα και με τις κοντές σχέσεις. (Αυτό το αντιπαραβάλλω με το Bravo Τ-jet 120 που μου είχε φανεί λιγότερο ομαλό).
- ότι πατάει νορμάλ. Μου φάνηκε σαν να το οδηγούσα από καιρό.
- ότι η ορατότητα πίσω είναι ...για τα πανηγύρια! (απ' τον κεντρικό καθρέφτη)
- ότι πάει και τελείωσε, στα σημερινά αυτοκίνητα τα βασικά χειριστήρια είναι φτιαγμένα για ...γυναίκες: για τα πετάλ αρκεί η δύναμη του μικρού δακτύλου, ενώ ο επιλογέας κινείται με το ...φύσημα!
(όταν έγραφαν οι 4Τ για τον επιλογέα του οικογενειακού μας Avensis II και τον χαρακτήριζαν 'απλά εξαιρετικό' σε αίσθηση, έλεγα, 'ε, καλά τώρα...'. Τώρα πλέον αρχίζω και καταλαβαίνω ότι είναι ...απλά εξαιρετικός!!). Να σημειώσω, δε, ότι και η θέση του (κ αυτή του χειρόφρενου) δεν μου έκατσε καλά. Ψιλά πράγματα. - το τιμόνι πάντως είναι όσο βαρύ πρέπει. Το πόσο ακριβές ή γρήγορο δεν το αξιολόγησα.
- δεν ξέρω αν συνήθισα με τον γιαπωνέζο και το στροφόμετρο κεντρο-δεξιά, αλλά εκεί τέρμα αριστερά που το έχει το Megane ούτε που πήγαινε το μάτι μου.
- το εσωτερικό (ταμπλό-σχεδίαση-λιτότητα-χαμηλά τοποθετημένα χειριστήρια-κλπ) είναι ό,τι πιο αρμονικό υπάρχει (για τα γούστα μου) στην κατηγορία τουλάχιστον. Αυτό το είχα σημειώσει κ στο στατικό μοντέλο. Εν κινήσει επιβεβαίωσα αυτό που ήθελα: ότι τίποτα δεν σε αποσπά από το δρόμο. (δείτε σε αντίθεση πχ Auris, Bravo)
Αυτά. Η τιμή αλμυρή. Όχι για το αυτοκίνητο (αυτό φαίνεται να τα αξίζει). Για μένα.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Τώρα θέλω ένα test drive... τι ζητάω ο χριστιανός!!
Τελικά το κατάφερα το test drive... εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στον καινούριο αντιπρόσωπο.
Βέβαια, με 15 λεπτά οδήγησης δεν προκύπτουν και πολλά, αλλά έστω κι αυτή η ιδέα ήταν αρκετή για να αντιληφθώ:- την πολύ καλή ηχομόνωση του αυτοκινήτου
- το πώς γεμίζει με κάθε σχέση, ήρεμα, χωρίς αγριάδες, ακόμα και με τις κοντές σχέσεις. (Αυτό το αντιπαραβάλλω με το Bravo Τ-jet 120 που μου είχε φανεί λιγότερο ομαλό).
- ότι πατάει νορμάλ. Μου φάνηκε σαν να το οδηγούσα από καιρό.
- ότι η ορατότητα πίσω είναι ...για τα πανηγύρια! (απ' τον κεντρικό καθρέφτη)
- ότι πάει και τελείωσε, στα σημερινά αυτοκίνητα τα βασικά χειριστήρια είναι φτιαγμένα για ...γυναίκες: για τα πετάλ αρκεί η δύναμη του μικρού δακτύλου, ενώ ο επιλογέας κινείται με το ...φύσημα!
(όταν έγραφαν οι 4Τ για τον επιλογέα του οικογενειακού μας Avensis II και τον χαρακτήριζαν 'απλά εξαιρετικό' σε αίσθηση, έλεγα, 'ε, καλά τώρα...'. Τώρα πλέον αρχίζω και καταλαβαίνω ότι είναι ...απλά εξαιρετικός!!). Να σημειώσω, δε, ότι και η θέση του (κ αυτή του χειρόφρενου) δεν μου έκατσε καλά. Ψιλά πράγματα. - το τιμόνι πάντως είναι όσο βαρύ πρέπει. Το πόσο ακριβές ή γρήγορο δεν το αξιολόγησα.
- δεν ξέρω αν συνήθισα με τον γιαπωνέζο και το στροφόμετρο κεντρο-δεξιά, αλλά εκεί τέρμα αριστερά που το έχει το Megane ούτε που πήγαινε το μάτι μου.
- το εσωτερικό (ταμπλό-σχεδίαση-λιτότητα-χαμηλά τοποθετημένα χειριστήρια-κλπ) είναι ό,τι πιο αρμονικό υπάρχει (για τα γούστα μου) στην κατηγορία τουλάχιστον. Αυτό το είχα σημειώσει κ στο στατικό μοντέλο. Εν κινήσει επιβεβαίωσα αυτό που ήθελα: ότι τίποτα δεν σε αποσπά από το δρόμο. (δείτε σε αντίθεση πχ Auris, Bravo)
Αυτά. Η τιμή αλμυρή. Όχι για το αυτοκίνητο (αυτό φαίνεται να τα αξίζει). Για μένα.
αρκετα καλο αυτο που γραφεις για την ηχομονωση γιατι δεν το ειχαμε τσεκαρει απο κοινο χρηστη. Κανενας δεν ειχε μιλησει γι αυτο...
οσο αφορα τη συνηθεια του ματιου για τα οργανα ειναι πολυ σημαντικη. οταν οδηγηγσα ενα bravo που χε στροφομετρο και ταχυμετρο αναποδα απ το κλιο μου νομιζα οτι ολη την ωρα εβλεπα το στροφομετρο.
η τιμη ειναι αλμυρη και για το αυτοκινητο αλλα φροντιζουν συνεχως με προσφορες να την κρατανε σ ενα πιο φυσιολογικο επιπεδο.Δηλαδη εμεινες ευχαριστημενος μετα το test drive ε?
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
η τιμη ειναι αλμυρη και για το αυτοκινητο αλλα φροντιζουν συνεχως με προσφορες να την κρατανε σ ενα πιο φυσιολογικο επιπεδο.
Δηλαδη εμεινες ευχαριστημενος μετα το test drive ε?
Το κρίσιμο για μένα είναι να μη με 'χαλάσει' ένα αυτοκίνητο που θα δοκιμάσω. Έγινε και αυτό με κάποια συγκεκριμένα, που από ...στατικός έρωτας πήραν δρόμο... χε,χε!
Δεν περιμένω να ενθουσιαστώ από τίποτα. Να ευχαριστηθώ ναι. Και το Megane ήτανε μια χαρά.
Όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αίσθηση είναι δευτερεύοντα πράγματα. Τα συνηθίζει κανείς. Με τον καιρό θα εκτιμήσει κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες που ούτε φανταζόταν στην αρχή ή που του φαινόταν αρχικά στριφνές και άβολες (πχ η κάρτα εκκίνησης με ξενέρωσε... αλλά δεν μένω σ' αυτό, θα το συνηθίσω αν και εφόσον).Αν κάτι με καθυστερεί να το αποφασίσω αυτό είναι α) η τιμή του (είχα θέσει προσωπικό ταβάνι τα 17k), β) το μέγεθός του (δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα πρέπει να κάνω το βήμα γι αυτή την κατηγορία κ όχι τη μικρότερη.
Ας πούμε ότι το α) λύνεται με κάποια παραχώρηση. Εκτιμώ ότι το β) θα μου φάει περισσότερο χρόνο.[Α, και πολύ καλή εξυπηρέτηση κ attitude του υπευθύνου. Να τα λέμε αυτά]
-
Απλα ενα αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας μπορει να σου προσφερει μεγαλυτερη ανεση και πιο ξεκουραστες διαδρομες καθως και καποιους χωρους παραπανω...(εκτος και αν μιλαμε για το coupe που κατεληξε οτι ειναι αρκετα κλειστοφοβικο, αν και ακομα δεν το χω απορριψει γιατι ειναι πολυ πιο ομορφο απ το hatch)..Νομιζω οτι πλεον εχουν αναβαθμιστει τα supermini και εχουν και πολυ καλυτερο πατημα στο δρομο..τλχ σε σχεση με τα παλιοτερα που νομιζεις οτι θα σε παρει ο αερας καμια φορα..
Παντως και γω που το χω ψαξει λιγο το meganακι εχει γινει καλο αυτοκινητο και εχει γινει αρκετα καλη δουλεια...Δυστυχως δεν ειναι αυτο που σε τρελαινει η σ ενθουσιαζει αλλα αποτελει μια καλη λυση.
-
Εγώ πάντως που το ξαναείδα για 4η φορά παρατήρησα κάποιες μικρές ατέλειες στη συναρμογή ενώ παρατήρησα(και μάλλον δεν τα είχα δει λόγω ενθουσιασμού)ότι οι ποτηροθήκες του δεν είναι ότι καλύτερο ενώ οι χώροι πίσω είναι το αδύνατο του σημείο.Κατά τα άλλα και πάλι η συνολική εντύπωση που μου έδωσε είναι πολύ καλή και τώρα που ήρθα στην Αθήνα θα το πάω επιτέλους να το κάνω και test drive να δω πως είναι.
-
και γω το χω δει καμποσες φορες...και απο τοτε που κανα test drive to 1.6 ομως (και ουτε καν test drive μπορεις να το πεις μαλλον μια πολυ μικρη βολτα του 4λεπτου ηταν) κατι μ εχει χαλασει στη εικονα του εσωτερικου αλλα δεν μπορω να βρω τι...και ηταν και η privilege...ισως απλα να ηταν η βρωμα του, ισως γιατι φαινοταν ταλαιπωρημενο λογω χρησης δεν ξερω τι... (αν μου περισσευανε μαλλον θα πηγαινα για golf )..η αν ηταν πιο ευρυχωρο το coupe δεν θα υπηρχε θεμα..Αλλα μεχρι να παρω κατι θα τα χω δει πολλες φορες ολα...
-
Και εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι και τα κοιτάω όλα.Το Golf είναι πάρα πολύ καλό αλλά κάποια έξτρα είναι παράλογα ακριβά όπως π.χ τα Xenon που έμαθα ότι κοστίζουν 1295 ευρώ
Ενώ στο Megane κοστίζουν μόλις 750 ευρώ. -
ναι ειδικα αμα θες τετοιο εξοπλισμο πας πολυ ψηλα..εγω κοιτουσα το highline και μετα εμαθα οτι θελει και 500 για το parktronic και αλλα 300 για το rcd510...για να ρθει οικονομικο πρεπει να το προτιμησεις 3πορτο και λευκο...Anyway η αγορα εχει παγωσει μεχρι το καλοκαιρι οποτε μεχρι τοτε βλεπουμε
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Εγώ πάντως που το ξαναείδα για 4η φορά παρατήρησα κάποιες μικρές ατέλειες στη συναρμογή ενώ παρατήρησα(και μάλλον δεν τα είχα δει λόγω ενθουσιασμού)ότι οι ποτηροθήκες του δεν είναι ότι καλύτερο ενώ οι χώροι πίσω είναι το αδύνατο του σημείο.Είναι αλήθεια ότι οι χώροι πίσω δεν είναι στα επίπεδα που περιμένεις από ένα 5πορτο των 4,3m, αλλά ούτε στα επίπεδα που έχει πετύχει ο ανταγωνισμός (όταν ένα Honda Jazz με 3,9m έχει εφάμιλλους χώρους με τη μικρομεσαία κατηγορία, σε κάνει να απορείς για την ικανότητα των ευρωπαίων σχεδιαστών).
Αλλά...
έκανα κ στο Megane το συνηθισμένο test. Βόλεψα τα 180cm μου μπροστά, ρύθμισα καλά το κάθισμα (ύψος και πλάτη) και μετά μπαίνοντας πίσω είδα αρκετά ικανοποιητικό χώρο και αέρα για τα πόδια μου. Όσοι αρέσκονται σε ...ξαπλωτές θέσεις οδήγησης, πέρα από θέματα ασφάλειας, τρώνε και πολύτιμο χώρο από τους πίσω.[Όσο για τις ποτηροθήκες, το παρατήρησα κι εγώ είναι η αλήθεια, σαν χώροι γενικά για μικροπράγματα. Τους ψιλο-ψάχνεις είναι η αλήθεια. Ενώ για τους πίσω επιβάτες, έχει εκείνη τη μεγαλούτσικη θήκη χαμηλά μεταξύ των μπροστινών θέσεων, που μου την 'έσπασε' χθες γιατί κάνει άβολο το πέρασμα απ' τη μία στην άλλη στις πίσω θέσεις. Επίσης δεν έχει υποβραχιόνιο πίσω... παράξενο (εκτός κι αν εγώ δεν το βρήκα)]
-
οι μικροθεσεις εν τω μεταξυ ειναι κατι που τις παρατηρεις στη καθημερινη χρηση του αυτοκινητου..Εγω προσωπικα δεν μπορω να κρινω αν ειναι επαρκης η οχι οταν παω να το δω το αυτοκινητο...απλα βλεπεις τις χτυπητες και νομιζω οτι δεν εχει τοσες πολλες οντως το megane...anyway χτυπα το JarnoT να μας πεις τις εντυπωσεις σου γιατι δεν εχει βρεθει κανενας νε μας κανει μια ολοκληρωμενη παρουσιαση του αυτοκινητου...να γραψει ενα κειμενο να ψηθουμε κ μεις οι υπολοιποι
-
Πάντως όπως ακούω το 1.4 είναι απίστευτα πιο ήσυχο από το 1.6.Γιατί ο θόρυβος που έκανε το 1.6 δεν παλευότανε!!
-
Πληροφοριακά το Fluence θα εισχθεί Ιανουάριο και το Megane CC το Μάρτιο.
-
Ρε παιδιά είχα διαβάσει το καλοκαίρι ότι η Renault ετοίμαζε ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το megane, το οποίο θα τοποθετούσε στην αρχή του 2010 στο diesel και κατά την άνοιξη στον TCE.
Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω;
Renault Megane III