-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ο στρατηγος μοντγκομερυ ανελαβε το 1942 τη διοικηση της 8ης στρατιας στο αφρικανικο μετωπο...
ξερει κανεις γιατι εγινε αυτο?
Γιατι ο προκατοχος του σκοτωθηκε σε αεροπορικο ατυχημα πετωντας προς το Κα'ι'ρο
ξερεις λεπτομερειες? δε σκοτωθηκε σε αεροπορικο...
Kι ομως ναι.
Στις 7/8/1942. -
Tις απαντησεις πρεπει να τις ξερουμε ηδη η μπορουμε να 'κλεψουμε'?
Εδιτ
κοιταξε αριστερα και απαντησε 'εσυ βραξ κανε οτι θες' -
ο στρατηγος μοντγκομερυ ανελαβε το 1942 τη διοικηση της 8ης στρατιας στο αφρικανικο μετωπο...
ξερει κανεις γιατι εγινε αυτο?
Γιατι ο προκατοχος του σκοτωθηκε σε αεροπορικο ατυχημα πετωντας προς το Κα'ι'ρο
ξερεις λεπτομερειες? δε σκοτωθηκε σε αεροπορικο...
Ο William Gott (γνωστός και ως Strafer) προήχθη σε Διοικητής της 8ης Στρατιάς, αλλά δεν πρόλαβε να αναλάβει τα καθηκοντά του. Σκοτώθηκε (όντως) σε αεροπορικό δυστήχημα πετώντας προς το Κάιρο.
Μήπως είχες υπ' όψιν τον Auchinleck, adis;
-
το ατομο ειναι το σωστο οπως και το περιστατικο που λετε..υπαρχει μια λεπτομερεια στο θεμα...παντως νεκρος απο αεροπορικο δυστυχημα δεν ηταν...
εγινε και κατι αλλο...και μετα αποχαιρετησε τον ματαιο κοσμο..
-
οτι βρηκα στο δικτυο παντως αναφερει οτι καταρριψανε το αεροπλανο του γερμανικα ΜΕ 109 και στη συνεχεια καηκε ζωντανος
-
το ατομο ειναι το σωστο οπως και το περιστατικο που λετε..υπαρχει μια λεπτομερεια στο θεμα...παντως νεκρος απο αεροπορικο δυστυχημα δεν ηταν...εγινε και κατι αλλο...και μετα αποχαιρετησε τον ματαιο κοσμο..
Το αεροπλανο καταφερε να προσγειωθει αλλα νομιζω οτι δεν ανοιξε η πισω πορτα και καηκαν ζωντανοι
-
πω πω χαμος!!!
ποσες θεωριες υπαρχουν???????
εγω ξερω οτι αυτος επιβιωσε της καταρριψης, πηγε να σωσει και αλλους συνεπιβατες και πολυβοληθηκε απο τα καταδιωκτικα που γυρισαν να καθαρισουν τη περιοχη..
ετσι και αλλιως μεγαλη γκαντεμια!
-
Cairo: German fighters descended on an RAF transport aircraft over the desert today, killing Lt-Gen William 'Strafer' Gott just 24 hours after Winston Churchill had appointed him commander of the Eighth Army.
The humanitarian Gott, one of the most popular generals in the Middle East, had commanded XIII Corps under Auchinleck. But many saw his leadership at El Alamein last month as fumbling and tired. Bernard Montgomery, a relatively unknown general, is flying in to fill the vacancy.Squadron Leader (then Sgt. Pilot) H.G. James. James, only 18 years of age but with 410 hours in his log book was flying a Bristol Bombay as part of a shuttle service between Helipolis and the front. On the afternoon of 7 Aug 42 he was detailed to pick up 14 wounded soldiers from Burg-el-Arab. Gott was also to be a passenger. At 4:45 P.M. the aircraft took off and flying only 50 feet off the ground so as not to attract the attention of Luftwaffe aircraft headed back to Heliopolis.
After only a few minutes a flight of six ME 109 Fs jumped the Bombay and set afire two engines. James ordered the rear door lifted off its hinges and placed in the back of the Bombay and landed the burning plane safely on a sand plateau. It's brakes were shot and she ran on for about eight miles.
The Germans attacked the Bombay as she ran along the sand. James ordered his passengers to bail out the open door even before the aircraft came to a stop. He and some other crew and one wounded soldier were able to get out through the cockpit floor hatch. Once on the ground they found that the rear door had not been lifted off its hinges and had closed. The aircraft was burning and there was no way to get at Gott and the others in the aircraft. (William Jay Stone)
-
πω πω χαμος!!!ποσες θεωριες υπαρχουν???????
εγω ξερω οτι αυτος επιβιωσε της καταρριψης, πηγε να σωσει και αλλους συνεπιβατες και πολυβοληθηκε απο τα καταδιωκτικα που γυρισαν να καθαρισουν τη περιοχη..
ετσι και αλλιως μεγαλη γκαντεμια!
οσο το αεροπλανο ηταν σε κινηση καποιοι κατορθωσαν να βγουν απο την καταπακτη του πιλοτηριου, με οντως τα γερμανικα αεροπλανα να τους πυροβολουν, αλλα μολις ακινητοποιηθηκε οι υπολοιποι ειχαν παγιδευτει στις φλογες γιατι δεν ανοιξε η πισω πορτα. (ελαφρως διαφορετικη εκδοχη)
εδιτ , με προλαβαν
-
οκ βρηκαμε μια λυση...
-
Θα μου επιτρεψετε να κανω μια ερωτηση μονο για τον koutsan!!!!!!!
Ποσο φορο πληρωσα στην εφορια φετος ?
Αμαn πια -
DAP
Θες να πεις για βοήθεια το ΑΦΜ σου ή θα το βρει μονος του;
-
Ολο βαλατε,ας βαλω και γω μια.
Πουλι της Ευρασιας και της Β. Αφρικης.Τρεφεται συνηθως με βελανιδια.Εχει κιτρινωπη κοιλια και μαυρο μουστακι.(Μαλιστα, μουστακι)Εχει μηκος περιπου 34 εκ.και μεταναστευει προς ανατολη η νοτο.Προς σκακιστη:Επειδη ξερω οτι θα δυσκολευτεις να το βρεις σε βοηθω λεγοντας σου.Ροσσινι.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ολο βαλατε,ας βαλω και γω μια.
Πουλι της Ευρασιας και της Β. Αφρικης.Τρεφεται συνηθως με βελανιδια.Εχει κιτρινωπη κοιλια και μαυρο μουστακι.(Μαλιστα, μουστακι)Εχει μηκος περιπου 34 εκ.και μεταναστευει προς ανατολη η νοτο.Προς σκακιστη:Επειδη ξερω οτι θα δυσκολευτεις να το βρεις σε βοηθω λεγοντας σου.Ροσσινι.
Λοιπόν το πουλί σου νομίζω ότι δεν μπορώ να το βρω
'Οταν έγραψες Rossini το μυαλό μου πήγε φυσικά στην όπερα 'Κλέφτρα κίσσα'(La Gazza Ladra ) αλλά η περιγραφή δεν ταιριάζει σε κίσσα (ίσως κάποιο συγγενικό είδος ή 'ποικιλλία ' κίσσας?)...Άλλη σχέση δεν μπορώ να βρω εκτός από το γεγονός ότι στο Rossini άρεσε το foie gras, εξ ου και το περίφημο Tournedos Rossini (αλλά ούτε χήνα μπορεί να είναι)...Συνεχίζοντας τις σκέψεις μου το μυαλό μου πήγε στο rossignol (αηδόνι στα γαλλικά) και όπερα του Στραβίνσκι (του οποίου είναι και 'το πουλί της φωτιάς' ) αλλά εκτός από μια ηχητιική ομοιότηα τίποτα άλλο...
Κοινώς τζίφος και ενώ έχω άπειρη δουλειά εγώ
Πρόσεξε μη βάλεις τίποτα άλλο γιατί θα είσαι υπεύθυνος για το διεθνές μου ρεζίλεμα... -
Και ομως για τη κισσα προκειται.
Φαινεται οτι το καιρο που τυπωθηκε η εγκυκλοπαιδεια απο οπου αλιευσα την περιγραφη η κισσα ηταν ετσι.Μεσολαβησαν τοσα ,ως και ο κατακλυσμος του Νωε,οποτε και το πουλι μεταλαχτηκε.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και ομως για τη κισσα προκειται.Φαινεται οτι το καιρο που τυπωθηκε η εγκυκλοπαιδεια απο οπου αλιευσα την περιγραφη η κισσα ηταν ετσι.Μεσολαβησαν τοσα ,ως και ο κατακλυσμος του Νωε,οποτε και το πουλι μεταλαχτηκε.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και ομως για τη κισσα προκειται.Φαινεται οτι το καιρο που τυπωθηκε η εγκυκλοπαιδεια απο οπου αλιευσα την περιγραφη η κισσα ηταν ετσι.Μεσολαβησαν τοσα ,ως και ο κατακλυσμος του Νωε,οποτε και το πουλι μεταλαχτηκε.
ΑΑΑΑΑ
Με σκότωσες τώρα...Αυτό μου ήρθε στο μυαλό σε δευτερόλεπτα και μετά έψαξα 1 ώρα ακόμα....
Πάντως η περιγραφή είναι μάλλον ατυχής...Επίσης υπάρχουν και είδη κίσσας που ζουν στην Β. Αμερική αλλά ακόμα και η ευρωπαική :The European Magpie is 40-51cm in length. Its head, neck and breast are glossy black with a metallic green and violet sheen; the belly and scapulars are pure white;No animal food comes amiss to the Magpie; young birds and eggs, small mammals and insects are devoured, but acorns, grain and other vegetable substances are not despised.
Μουστάκι δε, δεν βλέπω πουθενά...
Εσύ charmak μη γελάς Πω πω τι πάθαμε....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εσύ charmak μη γελάς Πω πω τι πάθαμε....
Άσε μας ρε koutsan! Εδώ δεν βρήκες ακόμα πόσο φόρο πλήρωσε ο Πατέρας φέτος και μιλάς κι από πάνω!
Πόσες εγκυκλοπαίδειες έχεις μάθει απ' έξω;
-
Λοιπόν, για να ρωτάει έτσι, είτε θα πλήρωσε ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό, είτε ένα υπερβολικά μικρό....
Χμμμμμ
Επειδή, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα οικονομικά του πατέρα, οπότε αν πλήρωσε ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό, δεν θα μπορούσα να το γνωρίζω, θα έλεγα ότι δεν πλήρωσε τίποτα!
Τα σέβη μου πατέρα!!!!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λοιπόν, για να ρωτάει έτσι, είτε θα πλήρωσε ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό, είτε ένα υπερβολικά μικρό....Χμμμμμ
Επειδή, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα οικονομικά του πατέρα, οπότε αν πλήρωσε ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό, δεν θα μπορούσα να το γνωρίζω, θα έλεγα ότι δεν πλήρωσε τίποτα!
Τα σέβη μου πατέρα!!!!!
Τα μεν σεβη σου δεκτα ,η δε γνωμη σου λανθασμενη.Πληρωσα,πληρωσα, ουκ ολιγα.
Quiz γενικών γνώσεων