-
Αμ καλα το ελεγα εγω!!
Μια ευκολη τωρα αλλα χωρις τη βοηθεια του google.
Τι σχεση εχει η Κυρια με τις καμελιες και η Τραβιατα.
-
Η τραβιάτα είναι έργο του Βέρντι... Την κυρία με τις καμέλιες δυστυχώς δεν την ξέρω ούτε εγώ ούτε αυτή..
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αμ καλα το ελεγα εγω!!Μια ευκολη τωρα αλλα χωρις τη βοηθεια του google.
Τι σχεση εχει η Κυρια με τις καμελιες και η Τραβιατα.
Πράγματι εύκολη
Η Κυρία με τις καμέλιες (La Dame aux camelias) είναι έργο του Αλέξανδρου Δουμά υιού την οποία ενεπνεύσθη από τον έρωτα του για την περίφημη ερωμένη του Marie Duplessis . Στο μυθιστόρημα πρωταγωνιστές είναι ο γνωστός Αρμάνδος Ντυβάλ (Armand Duval) και η ακόμα πιο γνωστή Μαργαρίτα Γκωτιέ (Marguerite Gautier). Ο ίδιος ο Δουμάς μετέφερε το έργο του και στο θέατρο (ομώνυμο ) ενώ ο Βέρντι ενεπνεύσθη από αυτό και το έκανε όπερα : 'La Traviata'.
Δεν γράφω άλλα αν θέλει κανείς περαιτέρω εδώ είμαστε...(έχω μια μικρή ειδικότητα στον Dumas αλλά στον πατέρα όμως) -
Αμ το περιμενα ,μεσα μου το'λεγα οτι αργεις .
Εχω τη γνωμη οτι το αστυνομικο μυθιστορημα αρχιζει να ανθει και στην Ελλαδα και να το 'κουφο'
Πριν χρονια ο Γιαννης Μαρης ειχε πλασει τον αστυνομο Μπεκα.Τωρα ο Πετρος Μαρκαρης εφτιαξε τον αστυνομο.......
Δεν μου φτανει που θελω το ονομα του μπατσου,θελω να μου πειτε και τι μαρκας αυτοκινητο οδηγει. -
ρεγγα?????????
-
Γκεκα;;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αμ το περιμενα ,μεσα μου το'λεγα οτι αργεις .Εχω τη γνωμη οτι το αστυνομικο μυθιστορημα αρχιζει να ανθει και στην Ελλαδα και να το 'κουφο'
Πριν χρονια ο Γιαννης Μαρης ειχε πλασει τον αστυνομο Μπεκα.Τωρα ο Πετρος Μαρκαρης εφτιαξε τον αστυνομο.......
Δεν μου φτανει που θελω το ονομα του μπατσου,θελω να μου πειτε και τι μαρκας αυτοκινητο οδηγει.Κώστας Χαρίτος...Νομίζω ένα Fiat 131 Mirafiori....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αμ το περιμενα ,μεσα μου το'λεγα οτι αργεις .
Εχω τη γνωμη οτι το αστυνομικο μυθιστορημα αρχιζει να ανθει και στην Ελλαδα και να το 'κουφο'
Δεν μου φτανει που θελω το ονομα του μπατσου,θελω να μου πειτε και τι μαρκας αυτοκινητο οδηγει.Κώστας Χαρίτος...Νομίζω ένα Fiat 131 Mirafiori....
Και τεζα ο δικος σου. Οταν συνελθω ,θα επανελθω.
-
-
αψογος...υπαρχουν πολλα αστυνομικα μυθιστορηματα με αυτον?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αψογος...υπαρχουν πολλα αστυνομικα μυθιστορηματα με αυτον?Εγώ ξέρω 4 :
Νυχτερινό δελτίο 1995
Άμυνα Ζώνης 1998
Ο Τσε Αυτοκτόνησε 2003
Βασικός Μέτοχος 2006Όλα στις εκδόσεις «Γαβριηλίδης...Αυτά πρέπει να είναι...Μυθιστορήματα τουλάχιστον, ίσως να υπάρχει και κάνα διήγημα-ιστοριούλα με πρωταγωνιστή το Χαρίτο...Κάπου σα να το χει πάρει το μάτι μου...
-
αψογος...υπαρχουν πολλα αστυνομικα μυθιστορηματα με αυτον?
Εγώ ξέρω 4 :
Νυχτερινό δελτίο 1995
Άμυνα Ζώνης 1998
Ο Τσε Αυτοκτόνησε 2003
Βασικός Μέτοχος 2006Όλα στις εκδόσεις «Γαβριηλίδης...Αυτά πρέπει να είναι...Μυθιστορήματα τουλάχιστον, ίσως να υπάρχει και κάνα διήγημα-ιστοριούλα με πρωταγωνιστή το Χαρίτο...Κάπου σα να το χει πάρει το μάτι μου...
Ειναι οτι πρεπει για το καλοκαιρι.Δεν πονοκεφαλιαζεις,ευκολα σταματας και ξαναρχιζεις,και ειναι πολυ ανθρωπινος.( Η οικογενεια Χαριτου'συμμετεχει' στο στορυ,προπαντος στο τελευταιο βιβλιο του....που δεν μου αρεσε και τοσο.)
-
γερμανος αξιωματικος που τιμηθηκε με το 'pour le merite' στον Α παγκοσμιο πολεμο οταν αιχμαλωτισε με τη μοναδα του 9000 στρατιωτες μεσα σε 48 ωρες στο ιταλικο μετωπο...τη συγκεκριμενη στιγμη ηταν υπολοχαγος, αν δε κανω λαθος...
-
Το στυλ του Χαρίτου φέρνει προς Σιμενόν (Μαιγκρέ) που είναι (ήταν γιατί έχω χρόνια να διαβάσω αλλά έχω στο ενεργητικό μου πάνω από 15) από τους σχετικά αγαπημένους μου...
-
γερμανος αξιωματικος που τιμηθηκε με το 'pour le merite' στον Α παγκοσμιο πολεμο οταν αιχμαλωτισε με τη μοναδα του 9000 στρατιωτες μεσα σε 48 ωρες στο ιταλικο μετωπο...τη συγκεκριμενη στιγμη ηταν υπολοχαγος, αν δε κανω λαθος...Erwin Rommel
Αυτό που περιγράφεις τον προήγαγε σε λοχαγό (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 1917)
Το pour le merite το πήρε για την κατάληψη του χωριού Longarone στην περίφημη μάχη του Caporetto το Νοέμβριο του 1917... -
γερμανος αξιωματικος που τιμηθηκε με το 'pour le merite' στον Α παγκοσμιο πολεμο οταν αιχμαλωτισε με τη μοναδα του 9000 στρατιωτες μεσα σε 48 ωρες στο ιταλικο μετωπο...τη συγκεκριμενη στιγμη ηταν υπολοχαγος, αν δε κανω λαθος...
Erwin Rommel
Αυτό που περιγράφεις τον προήγαγε σε λοχαγό (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 1917)
Το pour le merite το πήρε για την κατάληψη του χωριού Longarone στην περίφημη μάχη του Caporetto το Νοέμβριο του 1917...good job lad...δε περιμενα να κολλουσες σε αυτο!
-
ο στρατηγος μοντγκομερυ ανελαβε το 1942 τη διοικηση της 8ης στρατιας στο αφρικανικο μετωπο...
ξερει κανεις γιατι εγινε αυτο?
-
Γιατί προτάθηκε για διοικητής της 8ης Στρατιάς στον Chuchill από τον Alan Brooke (στρατιωτικός σύμβουλός του).
Αυτό;
Ναι ρε, έκλεψα!
-
ο στρατηγος μοντγκομερυ ανελαβε το 1942 τη διοικηση της 8ης στρατιας στο αφρικανικο μετωπο...ξερει κανεις γιατι εγινε αυτο?
Γιατι ο προκατοχος του σκοτωθηκε σε αεροπορικο ατυχημα πετωντας προς το Κα'ι'ρο
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
ο στρατηγος μοντγκομερυ ανελαβε το 1942 τη διοικηση της 8ης στρατιας στο αφρικανικο μετωπο...
ξερει κανεις γιατι εγινε αυτο?
Γιατι ο προκατοχος του σκοτωθηκε σε αεροπορικο ατυχημα πετωντας προς το Κα'ι'ρο
ξερεις λεπτομερειες? δε σκοτωθηκε σε αεροπορικο...
Quiz γενικών γνώσεων