-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Να βάλω και εγώ μία:Μπορεί, έστω και άτυπα να θεωρηθεί ως το πρώτο σοβιέτ* στην Ελλάδα.
Που και πότε?
(*τουλάχιστον έτσι το παρουσίαζε ένα κείμενο που διάβασα πρόσφατα σχετικά με την ιστορία της περιοχής)
Κοκκινο-Κιλκις - Μικρη Μοσχα -Μυτιληνη
Μικρο σοβιετ - Πιτσα Κορινθιας /?????????????????
Αμπελακια ???????
Δεν θυμαμαι κατι αλλο .
Γιατι θεωρηθηκε σοβιετ ???????
Καρδιτσα -βαμβ/γοι τρακτερ της Βιοκαρπετ -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ο Ταμάριξ περιλαμβάνει περίπου 54 διαφορετικά είδη θαμνων και χαμηλών δέντρων...Είμαι ενώπιον μιας Πάπυρος Λαρούς αν θέλεις κάτι άλλο και μπορώ ρώταΕυχαριστώ το link σου με την φωτογραφία δεν αφήνει αμφιβολίες.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ερώτηση: τι είναι οι ταμάρικες; (ο ταμάρικος)
Για να σας προλάβω ρωτάω γιατί δεν ξέρω. Το συνάντησα στο 'Λαβύρινθο' του Καρνέζη και το μόνο που βρήκα από το google είναι ότι είναι θάμνος με λουλούδια που 1) υπάρχει σε αφθονία στον Αδάμαντα της Μήλου 2) υπάρχει κάποια αναφορά του στην βίβλο.
Έχει κάποια πιο κοινή ονομασία; υπάρχει κάποια φωτογραφία του ( στο google δεν έχει) για να καταλάβω ποιό είναι;Νομιζω οτι ειναι η κουνουπιτσα , κανει λευκα η μωβ λουλουδια .
Δεν ειμαι ομως σιγουρος .
Εαν το ειδες κανε μας μια περιγραφη . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Για να σας προλάβω ρωτάω γιατί δεν ξέρω. Το συνάντησα στο 'Λαβύρινθο' του Καρνέζη και το μόνο που βρήκα από το google είναι ότι είναι θάμνος με λουλούδια που 1) υπάρχει σε αφθονία στον Αδάμαντα της Μήλου 2) υπάρχει κάποια αναφορά του στην βίβλο.
Έχει κάποια πιο κοινή ονομασία; υπάρχει κάποια φωτογραφία του ( στο google δεν έχει) για να καταλάβω ποιό είναι;Νομιζω οτι ειναι η κουνουπιτσα , κανει λευκα η μωβ λουλουδια .
Εαν το ειδες κανε μας μια περιγραφη .Αν και η απάντηση του koutsan δεν χωράει αμφισβήτηση, τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως ο Καρνέζης στο βιβλίο του να εννοεί κάτι άλλο γιατί τα αρμυρίκια στο link που έβαλε ο Koutsan λέει ότι ανθίζουν από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, ενώ ο Καρνέζης μιλά για αρχή φθινοπώρου με τα πεσμένα λουλούδια να είναι τόσα πολλά που να κάνουν στρώμα πάνω στο χώμα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εαν το ειδες κανε μας μια περιγραφη .Αν και η απάντηση του koutsan δεν χωράει αμφισβήτηση, τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως ο Καρνέζης στο βιβλίο του να εννοεί κάτι άλλο γιατί τα αρμυρίκια στο link που έβαλε ο Koutsan λέει ότι ανθίζουν από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, ενώ ο Καρνέζης μιλά για αρχή φθινοπώρου με τα πεσμένα λουλούδια να είναι τόσα πολλά που να κάνουν στρώμα πάνω στο χώμα.
Μη σε απασχολεί αυτό :υπάρχουν πολλά είδη...
The pink to white flowers appear in dense masses on 5-10 cm long spikes at branch tips from March to September, though some species (e.g. T. aphylla) tend to flower during the winter. -
The pink to white flowers appear in dense masses on 5-10 cm long spikes at branch tips from March to September, though some species (e.g. T. aphylla) tend to flower during the winter.Πάντα έχεις έτοιμη την απάντηση! Σωστά, έπρεπε να το είχα προσέξει στην wikipedia......
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
The pink to white flowers appear in dense masses on 5-10 cm long spikes at branch tips from March to September, though some species (e.g. T. aphylla) tend to flower during the winter.Πάντα έχεις έτοιμη την απάντηση! Σωστά, έπρεπε να το είχα προσέξει στην wikipedia......
Μιλαμε για το ιδιο πραγμα , αλμυρικια ειναι αυτα που φυτρωνουν στην παραλια , κουνουπιτσες κ αλμυρες τα συνανταμε και στο εσωτερικο . Παντα ομως σε υγρα μερη κ σε εδαφη με μεγαλη αλατοτητα .Με την ευκαιρια .
Στις Αλμυρες οδηγουσαν οι κτηνοτροφοι τα ζωα τους γιατι ?????? -
The pink to white flowers appear in dense masses on 5-10 cm long spikes at branch tips from March to September, though some species (e.g. T. aphylla) tend to flower during the winter.Σιγουρα ειναι η Κουνουπιτσα . Αυτο προκυπτει απο την περιγραφη .
-
Για να γίνονται πιο νόστιμα
-
Μιλαμε για το ιδιο πραγμα , αλμυρικια ειναι αυτα που φυτρωνουν στην παραλια , κουνουπιτσες κ αλμυρες τα συνανταμε και στο εσωτερικο . Παντα ομως σε υγρα μερη κ σε εδαφη με μεγαλη αλατοτητα .Με την ευκαιρια .
Στις Αλμυρες οδηγουσαν οι κτηνοτροφοι τα ζωα τους γιατι ??????Κουνουπίτσα (καναπίτσα) είναι η λυγαριά...
Η αλμυρή τι είναι? -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Για να γίνονται πιο νόστιμαΔεν ειναι λαθος η απαντηση !
Υπαρχει ομως κ αλλος λογος . -
Να βάλω και εγώ μία:
Μπορεί, έστω και άτυπα να θεωρηθεί ως το πρώτο σοβιέτ* στην Ελλάδα.
Που και πότε?
(*τουλάχιστον έτσι το παρουσίαζε ένα κείμενο που διάβασα πρόσφατα σχετικά με την ιστορία της περιοχής)
Αμπελακια ???????
Δεν θυμαμαι κατι αλλο .
Καρδιτσα -βαμβ/γοι τρακτερ της ΒιοκαρπετΔεν είναι κάποιο από αυτά.
Με βάση τον ορισμό του 'σοβιέτ' θα μπορούσε να θεωρηθεί ως τέτοιο.
Το διάβασα σε κείμενο σχετικά με την ιστορία της περιοχής και το παρουσίαζε έτσι ακριβώς (και μάλιστα αυτός ήταν και ο τίτλος 'Το πρώτο σοβιέτ στην Ελλάδα') Ασχετο: το κείμενο δεν πολιτικολογούσε αλλά παρουσίαζε την ιστορία της περιοχής.Βοήθεια: Αναφέρεται στο 1ο τέταρτο του 20ου αιώνα.
-
Στις Αλμυρες οδηγουσαν οι κτηνοτροφοι τα ζωα τους γιατι ??????Αλμυρες η Αλμυρικια , ειναι θαμνος στο σχημα της καναπιτσας με φυλλα στο ιδιο σχημα , αλλα σε χλωμο πρασινο .
Δεν εχει ανθη πλουσια κ φυτρωνει σε εδαφη με μεγαλη σκληροτητα
σε αλατι .Κουνουπίτσα (καναπίτσα) είναι η λυγαριά...
Η αλμυρή τι είναι? -
Στις Αλμυρες οδηγουσαν οι κτηνοτροφοι τα ζωα τους γιατι ??????
Επειδή κάνουν σκιά τα αρμυρίκια, τα χόρτα που βοσκάνε τα ζώα παραμένουν πιο πράσινα σε σχέση με τις μη σκιαζόμενες περιοχές...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Porto Empedocle Vigata
Προσυπογράφω! Greo έχεις φάει κόλλημα με τον Montalbano; Κι εγώ!
Nαι ειδικα τωρα καλοκαιρι ρουφιεται σα φραπες
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Nαι ειδικα τωρα καλοκαιρι ρουφιεται σα φραπεςκαι όλη η σειρά των ταινιών του είναι πολύ απολαυστική!
-
Επειδή κάνουν σκιά τα αρμυρίκια, τα χόρτα που βοσκάνε τα ζώα παραμένουν πιο πράσινα σε σχέση με τις μη σκιαζόμενες περιοχές...
πολυ καλη σκεψη , αλλα οχι .
πανευκολο ειναι ! Μαλιστα ειναι και ο μηνας Αυγουστος . -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Να βάλω και εγώ μία:
Μπορεί, έστω και άτυπα να θεωρηθεί ως το πρώτο σοβιέτ* στην Ελλάδα.
Που και πότε?
Αμπελακια ???????
Δεν θυμαμαι κατι αλλο .
Καρδιτσα -βαμβ/γοι τρακτερ της ΒιοκαρπετΔεν είναι κάποιο από αυτά.
Με βάση τον ορισμό του 'σοβιέτ' θα μπορούσε να θεωρηθεί ως τέτοιο.
Το διάβασα σε κείμενο σχετικά με την ιστορία της περιοχής και το παρουσίαζε έτσι ακριβώς (και μάλιστα αυτός ήταν και ο τίτλος 'Το πρώτο σοβιέτ στην Ελλάδα') Ασχετο: το κείμενο δεν πολιτικολογούσε αλλά παρουσίαζε την ιστορία της περιοχής.Βοήθεια: Αναφέρεται στο 1ο τέταρτο του 20ου αιώνα.
Συρος ναυπηγεια -ταρσαναδες
Αν το μαθει το κομα θα με διαγραψει :lol: -
πολυ καλη σκεψη , αλλα οχι .
πανευκολο ειναι ! Μαλιστα ειναι και ο μηνας Αυγουστος .Επειδή τα μηρυκαστικά πρέπει να τρώνε αλάτι (αρρωσταίνουν χωρίς), τον Αύγουστο έχει ΤΖΑΜΠΑ αλάτι
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Να βάλω και εγώ μία:Μπορεί, έστω και άτυπα να θεωρηθεί ως το πρώτο σοβιέτ* στην Ελλάδα.
Που και πότε?
Φυσικά θα εννοείς το Ραντζακλί Κεφαλληνίας γύρω στο 1800 όταν οι κάτοικοι του εξεγέρθηκαν εναντίον των Άγγλων!!!
Quiz γενικών γνώσεων