-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Άντε να βάλω και εγώ ένα:
Τι σημαίνει 'Ζαβαρακατρανέμια'Τίποτα ...Προς αποφυγή λογοκρισίας της χούντας νομίζω είχε τιτλοφορηθεί έτσι...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Άντε να βάλω και εγώ ένα:
Τι σημαίνει 'Ζαβαρακατρανέμια'Τίποτα ...Προς αποφυγή λογοκρισίας της χούντας νομίζω είχε τιτλοφορηθεί έτσι...
Σωστός!!!
-
Ποιός ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας;
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Ποιός ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας;Jimmu (ο 1ος μεν, μυθικό πρόσωπο δε )
Ōjin (ο πρώτος ιστορικά 'αποδεδειγμένος' )
-
Jimmu (ο 1ος μεν, μυθικό πρόσωπο δε )
Αυτό είναι το ονομα του. Το επίθετο του;
Και να τά γράψεις είς τα Ελληνικά και όχι είς τα βαρβαρικά... -
Jimmu (ο 1ος μεν, μυθικό πρόσωπο δε )Αυτό είναι το ονομα του. Το επίθετο του;
神武天皇 Jimmu Tennō
-
Τέλος πάντων... Αν και τα έγραψες είς τα βαρβαρικά...
-
Jimmu (ο 1ος μεν, μυθικό πρόσωπο δε )Αυτό είναι το ονομα του. Το επίθετο του;
Και να τά γράψεις είς τα Ελληνικά και όχι είς τα βαρβαρικά...Α αυτό δε γίνεται, είμαι γνωστός ανθέλλην στο forum
-
Γίμμου Τέννο και εστέφθη αυτοκράτορας το 660 π.Χ.
-
Ποιος γνωστός επιχειρηματίας και κάτοχος τίτλου κατηγορείται από πολλούς ως ο υπαίτιος για την πτώση του 'γίγαντα με τα πύλινα πόδια'-της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας- 25 χρόνια πριν;
-
Μηπως ο Sir Donald Stokes ?
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Μηπως ο Sir Donald Stokes ?Αυτός... μόνο που είναι και Λόρδος!
Bravo!
-
Strokes; Γιατί μου ακούγεται λίγο σαν λόρδος Μαλάκας; Διορθώστε με αν κάνω λάθος....
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εύκολο....
Επίσης εύκολο:
Αυτόματο τριτάχυτο αυτοκίνητο στο wrc; Υπήρχε κάποιο;3 ή 4 ταχύτητες?
4τάχυτο ήταν το 307WRC
3! και αυτόματο αυτόματο (1-2-D-N-R-P), όχι σειριακό και τα ρέστα!
Δεν είχε το κλασσικό 4τάχυτο της ZF? Αυτά που έχουν όλες οι mercedes (μάλιστα με 2 αντλίες, μια όπως συνήθως που παίρνει κίνηση από το κινητήρα και μια που παίρνει κίνηση από τον κεντρικό άξονα - από τα λίγα αυτόματα αυτοκίνητα που μπορείς να τα βάλεις μπρος με σπρώξιμο - αν σπρώχνεις με 30χαω )
Αν ήταν 3τάχυτο θα έβαλαν κάποιο αμερικάνικο σαζμάν (chrysler 727 ή GM 350, 400) που σίγουρα έχει καλύτερη αξιοπιστία.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εύκολο....
Επίσης εύκολο:
Αυτόματο τριτάχυτο αυτοκίνητο στο wrc; Υπήρχε κάποιο;3 ή 4 ταχύτητες?
4τάχυτο ήταν το 307WRC
3! και αυτόματο αυτόματο (1-2-D-N-R-P), όχι σειριακό και τα ρέστα!
Δεν είχε το κλασσικό 4τάχυτο της ZF? Αυτά που έχουν όλες οι mercedes (μάλιστα με 2 αντλίες, μια όπως συνήθως που παίρνει κίνηση από το κινητήρα και μια που παίρνει κίνηση από τον κεντρικό άξονα - από τα λίγα αυτόματα αυτοκίνητα που μπορείς να τα βάλεις μπρος με σπρώξιμο - αν σπρώχνεις με 30χαω )
Αν ήταν 3τάχυτο θα έβαλαν κάποιο αμερικάνικο σαζμάν (chrysler 727 ή GM 350, 400) που σίγουρα έχει καλύτερη αξιοπιστία.
To 307 wrc με 5-τάχυτο της hewland ήταν.
-
Και ολα αυτα τωρα ειναι 'γενικες' γνωσεις;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είχε το κλασσικό 4τάχυτο της ZF? Αυτά που έχουν όλες οι mercedes (μάλιστα με 2 αντλίες, μια όπως συνήθως που παίρνει κίνηση από το κινητήρα και μια που παίρνει κίνηση από τον κεντρικό άξονα - από τα λίγα αυτόματα αυτοκίνητα που μπορείς να τα βάλεις μπρος με σπρώξιμο - αν σπρώχνεις με 30χαω )Αν ήταν 3τάχυτο θα έβαλαν κάποιο αμερικάνικο σαζμάν (chrysler 727 ή GM 350, 400) που σίγουρα έχει καλύτερη αξιοπιστία.
Ωραία παρατήρηση...
Τα 107 είχαν ανέκαθεν 3τάχυτο ΜΒ κιβώτιο (type 722.0), αυτό που φορούσε το 350sl 4.5 (πριν το 450).
Τα 450slc 5.0 που έτρεξαν είναι από τα πρώτα και αν και έχουν τους ίδιους αριθμούς κινητήρα με τα 500slc (που είναι 4τάχυτα) στην πραγματικότητα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερους κινητήρες (5025cc αντί για 4975). Αυτό που γνωρίζω είναι ότι φοβήθηκαν πως τα 4τάχυτα δε θα άντεχαν την ισχύ και τις δοκιμασίες ενός ράλυ και επέλεξαν τα 3τάχυτα.
Παντού αναφέρεται σαν DaimlerChrysler κιβώτιο αλλά νομίζω ότι δεν έχει σχέση με το 727 και τις παραλλαγές του.
Το ίδιο κιβώτιο φοράει μόνο το porsche 928 της πρώτης γενιάς (4.5l).Το gm400 είναι αυτό που φορούσαν τα RR, σωστά;
edit:
Τώρα που το ψάχνω.... και το δικό μας, το αυτόματο είναι πράγματι ZF; Όλοι ZF το ξέρουμε αλλά δεν έχω δει κάπου επίσημα να αναφέρεται ως ZF... -
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Και ολα αυτα τωρα ειναι 'γενικες' γνωσεις;Κάνε πως δεν τα βλέπεις... απλά έτυχε να βρεθούμε εδώ!
Συγγνώμη, πάντως, για τη φασαρία! -
Συνεχιστε, εγω τα διαβαζω κι ας μη ξερω τι ειναι το καθενα.
-
Quiz γενικών γνώσεων