-
Διαπρεπης Ελληνας θεατρανθρωπος και κορυφαιος σκηνοθετης.Διετελεσε διευθυντης του Εθνικου Θεατρου,ιδρυτης της Ελληνικης Σκηνης και του Πειραματικου Θεατρου.
Ποιος ειναι ? -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Διαπρεπης Ελληνας θεατρανθρωπος και κορυφαιος σκηνοθετης.Διετελεσε διευθυντης του Εθνικου Θεατρου,ιδρυτης της Ελληνικης Σκηνης και του Πειραματικου Θεατρου.
Ποιος ειναι ?ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Οχι.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Οχι.
Για την ίδρυση του πειραματικού, ήμουν σίγουρος
Αλέξης Δαμιανός?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Οχι.
Για την ίδρυση του πειραματικού, ήμουν σίγουρος
Αλέξης Δαμιανός?
Δεν θυμαμαι τον συγχωρεμενο να συγκεντρωνει και τις τρεις ιδιοτητες.
-
Ο Δαμιανός είναι ιδρυτής του 'Πειραματικού Θεάτρου ' αλλά δεν έχει διατελέσει διευθυντής του Εθνικού...Έχω όλους τους διευθυντές του Εθνικού αλλά δεν μου ταιριάζει κανείς...Είσαι βέβαιος?
-
Κι εγώ δυσκολεύομαι να συνδυάσω τις ιδιότητες. Ίσως κάποιος από τους Μινωτή, Ροντήρη, Σολομό να είναι η απάντηση.
Κάτι πιο λαϊκό. Παλιός Ελληνικός κινηματογράφος
-
Από πού κατάγεται ο μπακαλόγατος «Ζήκος» στην ταινία «Της Κακομοίρας»;
-
Στην ταινία «Ο Ζηλιαρόγατος» (Λογοθετίδης στο ρόλο του «Πότη», Λιβυκού ως «Λέλα»), από πού είναι η ξαδέρφη της «Λέλας» (Σμάρω Στεφανίδου) που φτάνει στην Αθήνα;
Jacob
-
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Κάτι πιο λαϊκό. Παλιός Ελληνικός κινηματογράφος
1) Από πού κατάγεται ο μπακαλόγατος «Ζήκος» στην ταινία «Της Κακομοίρας»;
Jacob
Καρπενησιωτάκι που λέει κι ο κυρ-Παντελής!Τρελό γέλιο η ταινία! Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Α ! ! !
-
Ναι, Καρπενησιωτάκι, φοβερός Χατζηχρήστος. Στην άλλη ταινία ο Λογοθετίδης χαρακτηρίζει κλπατρινιά την ξαδέρφη της γυναίκας του...
Jacob
-
ερωτηση...
-
Ποιοι δύο παίχτες έχουν τα περισσότερα Μουντιάλ;;
-
O ένας είναι ο Ματέους (οχι αυτός από την Αγκόλα, ο άλλος, ο κοντός) '82-'86-'90-'94-'98 και άλλος είναι οοοο.... (εμπρος λοιπόν καλό μου google)....
Antonio Carbajal Μέχικο '50-'54-'58-'62-'66
Σε ποιό Αστεριξ εμφανίζεται ο 'Σων Κόνερι';
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Κι εγώ δυσκολεύομαι να συνδυάσω τις ιδιότητες. Ίσως κάποιος από τους Μινωτή, Ροντήρη, Σολομό να είναι η απάντηση.Δημητρης Ροντηρης (1899-1981).
Και ενα συμπυκνομενο βιογραφικο.
Σπουδασε νομικα και φιλοσοφια στην Αθηνα,υποκριτικη και σκηνοθεσια στη Βιεννη και το Βερολινο και ιστορια τεχνης στη Βιεννη.
Διευθυντης στο Εθνικο Θεατρο το 1946-50 και 1953- 55.
Στη περιοδο 1950-53 ιδρυσε και διηυθηνε την 'Ελληνικη Σκηνη' και το 1957 ιδρυσε το 'Πειραματικο Θεατρο'.
Διετελεσε καθηγητης στη Δραματικη Σχολη του Εθνικου Θεατρου,στο Ωδειο Αθηνων και στο Εθνικο Ωδειο. -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
O ένας είναι ο Ματέους (οχι αυτός από την Αγκόλα, ο άλλος, ο κοντός) '82-'86-'90-'94-'98 και άλλος είναι οοοο.... (εμπρος λοιπόν καλό μου google)....Antonio Carbajal Μέχικο '50-'54-'58-'62-'66
Σωστά
-
Προχθες περνωντας απο τη Κοκκινια (Νικαια για τους πιτσι),ειδα μια οδο ** 7ης Μαρτη 1944.**
Ξερει κανεις τιποτα γι'αυτη την ημερομηνια ?
Υ.Γ. Επειδη εψαξα και βρηκα δεν θελω αοριστιες. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Προχθες περνωντας απο τη Κοκκινια (Νικαια για τους πιτσι),ειδα μια οδο ** 7ης Μαρτη 1944.**
Υ.Γ. Επειδη εψαξα και βρηκα δεν θελω αοριστιες.Η μάχη της Κοκκινιάς.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εχεις τιποτα λεπτομεριες η να βαλω εγω ?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η σφαγή της Οσίας Ξένης. Την γιορτάζουν ακόμα στην Κοκκινιά.
Οι Γερμανοί για αντίποινα εκτέλεσαν πολύ κόσμο εξω από την Οσία Ξένη. -
Τον Φεβρουαριο του 1998 δημοσιευτηκε σε συνεχειες μια αφηγηματικη σκυταλοδρομια με τιτλο 'Το παιχνιδι των τεσσαρων'.Συγγραφεις ηταν οι Κωστας Μουρσελας,Γιωργος Σκουρτης,Αντωνης Σουρουνης και Πετρος Τατσοπουλος.
Ηταν μια επαναληψη ενος αναλογου εγχειρηματος που εγινε πριν καμια πενηνταρια χρονια με ξεχωρη επιτυχια.
Θελω τιτλο και συγγραφεις. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τον Φεβρουαριο του 1998 δημοσιευτηκε σε συνεχειες μια αφηγηματικη σκυταλοδρομια με τιτλο 'Το παιχνιδι των τεσσαρων'.Συγγραφεις ηταν οι Κωστας Μουρσελας,Γιωργος Σκουρτης,Αντωνης Σουρουνης και Πετρος Τατσοπουλος.
Ηταν μια επαναληψη ενος αναλογου εγχειρηματος που εγινε πριν καμια πενηνταρια χρονια με ξεχωρη επιτυχια.
Θελω τιτλο και συγγραφεις.Μυθιστόρημα των Τεσσάρων (Ηλίας Βενέζης, Μ. Καραγάτσης, Στρατής Μυριβήλης, ‘Αγγελος Τερζάκης, 1958)
Quiz γενικών γνώσεων