-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ θα ρώταγα αν είναι Χίτσκοκ?
Εϊσαι άπαιχτος. Από ποιά ταινία;
Μήπως 'To catch a thief'?
Εκείνη ήταν έγχρωμη...
'Ρεβέκκα' ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εκείνη ήταν έγχρωμη...
'Ρεβέκκα' ?
OXI αλλά πλησιάζεις στην εποχή. Τα πλάνα αυτά ήταν σημαντικά για την κορύφωση της αγωνίας!
-
Ψυχώ;
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Οκ..μαλλον δεν χρειαζεται επιβεβαιωση...το ειπε ο koutsanΣειρα μου....
*''Γιατι η μια βαλβιδα της καρδιας λεγεται μιτροειδης?''*και ποιος ο ''μυθος'' που την ακολουθει?
(μπορει να ειναι κι ευκολο δεν ξερω...Koutsan μην απαντησεις αμεσως )
Kύριε, κύριε το ξέρω! (για τον μύθο δεν παίρνω όρκο)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οκ..μαλλον δεν χρειαζεται επιβεβαιωση...το ειπε ο koutsan
Σειρα μου....
*''Γιατι η μια βαλβιδα της καρδιας λεγεται μιτροειδης?''*και ποιος ο ''μυθος'' που την ακολουθει?
Kύριε, κύριε το ξέρω! (για τον μύθο δεν παίρνω όρκο)
Κοφτο!
πρεπει να απαντησει μη-γιατρος!
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Ψυχώ;ΟΧΙ
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εκείνη ήταν έγχρωμη...
'Ρεβέκκα' ?
OXI αλλά πλησιάζεις στην εποχή. Τα πλάνα αυτά ήταν σημαντικά για την κορύφωση της αγωνίας!
Suspicion ?
Το είχα δει πριν πολλά πολλά χρόνια και δεν το θυμάμαι γμτ
-
Suspicion
Joan Fontaine, Cary Grant
-
Σωστά, το Suspicion είναι!
-
koutsan τι βλεπω..? εχεις χασει τη φορμα σου..με τη 2η?
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σωστά, το Suspicion είναι!Αφού το είδα για 5η φορά πριν 1 μήνα ο μ@λ@κ@ς...Ό,τι να 'ναι, σα σουρωτήρι έχει γίνει το κεφάλι μου...
-
Οκ..μαλλον δεν χρειαζεται επιβεβαιωση...το ειπε ο koutsanΣειρα μου....
Η μιτροειδής βαλβίδα βρίσκεται μεταξύ αριστερού κόλπου και αριστεράς κοιλιάς. Στην συστολή της καρδιάς κλείνει και στην διαστολή ανοίγει. Έτσι αποτρέπει την επιστροφή του αίματος από την κοιλία στον κόλπο.
Έχει σχήμα μίτρας (της επισκοπικής που φοράνε οι καθολικοί ιερείς, όχι μήτρας )
Περί Ντα Βίντσι εννοείς?
-
Οκ..μαλλον δεν χρειαζεται επιβεβαιωση...το ειπε ο koutsan
Σειρα μου....
Η μιτροειδής βαλβίδα βρίσκεται μεταξύ αριστερού κόλπου και αριστεράς κοιλιάς. Στην συστολή της καρδιάς κλείνει και στην διαστολή ανοίγει. Έτσι αποτρέπει την επιστροφή του αίματος από την κοιλία στον κόλπο.
Έχει σχήμα μίτρας (της επισκοπικής που φοράνε οι καθολικοί ιερείς, όχι μήτρας )
Ωραια! Αυτο ειναι...
Περί Ντα Βίντσι εννοείς?
Το θεμα ειναι οτι για να καταληξουν σε αυτο το συμπερασμα(δηλαδη οτι μοιαζει με μιτρα) οι ανατομοι/γιατροι της εποχης...επρεπε να παρατηρησουν την καρδια κατω απο ''ιδιαιτερες''( ) συνθηκες!
Βοηθησα?
-
Εννοείς ότι έχει σχήμα ανεστραμμένης μίτρας?
-
Εννοείς ότι έχει σχήμα ανεστραμμένης μίτρας?Οχι...σχημα κανονικης μιτρας εχει..απλα για να παρατηρηθει αυτο το σχημα στην μιτροειδη βλαβιδα, η καρδια πρεπει να.............??............??
(μυθος ειπαμε ε? )
-
Οχι...σχημα κανονικης μιτρας εχει..απλα για να παρατηρηθει αυτο το σχημα στην μιτροειδη βλαβιδα, η καρδια πρεπει να.............??............??
(μυθος ειπαμε ε? )
Δουλεύει?
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
Οχι...σχημα κανονικης μιτρας εχει..απλα για να παρατηρηθει αυτο το σχημα στην μιτροειδη βλαβιδα, η καρδια πρεπει να.............??............??
(μυθος ειπαμε ε? )
Δουλεύει?
Ναι...Μπραβο!
Λεγεται μαλιστα οτι μεγαλη προοδος εγινε στην Ανατομια κατα τη διαρκεια του Μεσαιωνα..οπου γινονταν διαφορα ''ωραια'' στην Ιερα Εξεταση!
Αρα για να βρει το συμπερασμα οτι η μιτροειδης βαλβιδα μοιοαζει με μιτρα..επρεπε να το εχουν δει σε καποιον που ''ανοιξαν'' κι εμεινε(εστω για λιγη ωρα) ζωντανος με την καρδια να λειτουργει! -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Αφού δεν βάζει κανείς να βάλω ένα ευκολάκι:Πόσες ψήφοι κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν καταμετρήθηκαν στην σχετική ψηφοφορία του Κογκρέσσου (Congress) των ΗΠΑ και πόσες στην Γερουσία (Senate);
Έχω ξεψαχνίσει όλες τις ψηφοφορίες του Κογκρέσσου και δεν βρίσκω τίποτε
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Αφού δεν βάζει κανείς να βάλω ένα ευκολάκι:
Πόσες ψήφοι κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν καταμετρήθηκαν στην σχετική ψηφοφορία του Κογκρέσσου (Congress) των ΗΠΑ και πόσες στην Γερουσία (Senate);
Να το πάρει το ποτάμι λοιπόν (είναι δύσκολο να βρω κάποιο hint που να βοηθάει)
Οι ψήφοι ήταν 1 κατά στο Κογκρέσσο και 0 στην Γερουσία (420-1, 98-0).
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Αφού δεν βάζει κανείς να βάλω ένα ευκολάκι:
Πόσες ψήφοι κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν καταμετρήθηκαν στην σχετική ψηφοφορία του Κογκρέσσου (Congress) των ΗΠΑ και πόσες στην Γερουσία (Senate);
The Authorization for Use of Military Force ('AUMF') (Public law 107-40) was a joint resolution passed by the United States Congress on September 18, 2001, authorizing the use of United States Armed Forces against those responsible for the attacks on September 11, 2001. The authorization granted the President the authority to use all 'necessary and appropriate force' against those whom he determined 'planned, authorized, committed, or aided' the September 11th attacks, or who harbored said persons or groups. The AUMF was signed by President George W. Bush on September 18, 2001.
The AUMF was unsuccessfully cited by the George W. Bush administration in Hamdan v. Rumsfeld, in which the U.S. Supreme Court ruled that the administration's military commissions at Guantanamo Bay were not competent tribunals as constituted and thus illegal.
The AUMF has also been cited by the administration as authority for engaging in electronic surveillance in some cases without obtaining a warrant of the special Court as required by the Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) of 1978
**On September 14, 2001 this bill passed in the House. The totals in the House of Representatives were: 420 Ayes, 1 Nay and 10 Not Voting. (the Nay was Barbara Lee - D-CA). **
**On September 14, 2001 this bill passed in the Senate by roll call vote. The totals in the Senate were: 98 Ayes, 0 Nays, 2 Present/Not Voting. (Senators Larry Craig - R and Jesse Helms - R).
**
Quiz γενικών γνώσεων