-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Αφού δεν βάζει κανείς να βάλω ένα ευκολάκι:
Πόσες ψήφοι κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν καταμετρήθηκαν στην σχετική ψηφοφορία του Κογκρέσσου (Congress) των ΗΠΑ και πόσες στην Γερουσία (Senate);
Έχω ξεψαχνίσει όλες τις ψηφοφορίες του Κογκρέσσου και δεν βρίσκω τίποτε
Να το πάρει το ποτάμι λοιπόν (είναι δύσκολο να βρω κάποιο hint που να βοηθάει)
Οι ψήφοι ήταν 1 κατά στο Κογκρέσσο και 0 στην Γερουσία (420-1, 98-0).
Κάτι τέτοιο φαντάστηκα κι έκανα search στο site του Κογκρέσσου με βάση τον αριθμό ψήφων, αλλά την πάτησα γιατί σ'αυτές τις ψηφοφορίες φαίνεται ότι δεν ψήφισαν όλοι (100 γερουσιαστές και 433 βουλευτές)
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Αφού δεν βάζει κανείς να βάλω ένα ευκολάκι:
Πόσες ψήφοι κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν καταμετρήθηκαν στην σχετική ψηφοφορία του Κογκρέσσου (Congress) των ΗΠΑ και πόσες στην Γερουσία (Senate);
Έχω ξεψαχνίσει όλες τις ψηφοφορίες του Κογκρέσσου και δεν βρίσκω τίποτε
Να το πάρει το ποτάμι λοιπόν (είναι δύσκολο να βρω κάποιο hint που να βοηθάει)
Οι ψήφοι ήταν 1 κατά στο Κογκρέσσο και 0 στην Γερουσία (420-1, 98-0).
Θα μου επιτρέψεις εκ νέου να πω ότι δεν ήταν πολύ σωστά διατυπωμένη η ερώτηση γιατί κατά το αμερικανικό συνταγματικό δίκαιο δεν υπήρχε κήρυξη πολέμου στο Αφγανιστάν, ούτε αναφέρεται στην AUMF πουθενά το Αφγανιστάν...
Ήταν μια γενική 'εξουσιοδότηση' εναντίον των υπευθύνων της 11ης Σεπτεμβρίου... -
Το ήξερα ότι θα το βρεί (ο koutsan) αλλά δεν περίμενα να αργήσει τόσο (μάλλον επειδή έψαχνε τα άλλα...)
Όπως και να έχει η Barbara Lee δέχθηκε άπειρα τηλεφωνήματα στο πολιτικό της γραφείο πολλά έκ των οποίων ήταν απειλητικά. Βέβαια, η συγκεκριμμένη είχε και προϊστορία σε αρνητικές ψήφους:
http://www.motherjones.com/news/feature ... 9/lee.html
edit: @ koutsan: Για τον τίτλο της ψηφοφορίας (δεν ήταν ξεκάθαρη ψηφοφορία για πόλεμο κατά του Αφγανιστάν, αλλά για ''πόλεμο'' κατά της τρομοκρατίας, όπως εξελίχθηκε και όπως έμεινε γνωστός στην ιστορία - και συνεχίζεται) έχεις δίκιο, αλλά ουσιαστικά η εισβολή του Αφγανιστάν έιναι πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και βασίστηκε σε αυτό το ψήφισμα.
Οπότε, ναι η διατύπωση δεν είναι ξεκάθαρη (πχ: ''Πόσοι ψηφίσανε 'κατά' στον Τάδε Νόμο?''), αλλά η ουσία είναι ξεκάθαρη.
-
Τελικά ο παλιός (Koutsan) είναι αλλιώς. Είχα ψάξει τις ψηφοφορίες του 2001 ακόμη και με βάση τη λέξη Military που περιλαμβάνεται στον τίτλο του νόμου και δεν έβγαλε τίποτε
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Όπως και να έχει η Barbara Lee δέχθηκε άπειρα τηλεφωνήματα στο πολιτικό της γραφείο πολλά έκ των οποίων ήταν απειλητικά. Βέβαια, η συγκεκριμμένη είχε και προϊστορία σε αρνητικές ψήφους:Κι όμως στις τελευταίες εκλογές πήρε 86%....
-
Το σημαντικό για την συγκεκριμμένη πολιτικό είναι ότι, σε μια τέτοια περίοδο με τέτοια ένταση και συναισθηματική φόρτιση και περίοδο του 'όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας', ψήφισε κατά και μάλιστα αποδείχθηκε εκ των υστέρων βέβαια ότι καλά έκανε αφού οι ΗΠΑ μπλέχτηκαν σε ένα ατελείωτο πόλεμο που έχει φθείρει την κυβέρνηση Μπους σε μεγάλο ποσοστό.
Άρα οι ψηφοφόροι των δημοκρατικών λογικά της έδωσαν αυτό το ποσοστό επικροτόντας την στάση της και καταψηφίζοντας την πολιτική των ρεπουμπλικάνων. -
Εύκολη: Τι αυτοκίνητο οδηγούσε ο Παναγούλης όταν σκοτώθηκε και (λιγότερο εύκολο) που βρίσκεται αυτό σήμερα?
-
Fiat Mirafiori;
-
'Ενα πράσινο Φίατ με αριθμό κυκλοφορίας ΕΤ5708 (τι μοντελο?) και μέχρι το 2004 βρισκότανε στο Αργυράκειο Εθνολογικό Πολεμικό Μουσείο στην Επισκοπή Ηρακλείου
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Fiat Mirafiori;Ναι ένα πράσινο FIAT 131...Σαν να είχα δει στην τηλεόραση ότι ήταν στα χέρια κάποιου ιδιώτη, άγνωστου...
-
διπλο ποστ....
(καλά, η σύνδεσή μου με έχει σκίσει....προσπαθώ 20 λεπτά να κάνω εδιτ τα 2πλα-3πλα ποστ και κολάει συνέχεια...) -
Σωστοί και οι 2!
-
Όλοι έχουμε ακούσει - διαβάσει - δει ταινίες για το Τρίτο Ράιχ.
Ποιος ήταν ο πρώτος Καγκελάριος του Δεύτερου Ράιχ;
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Όλοι έχουμε ακούσει - διαβάσει - δει ταινίες για το Τρίτο Ράιχ.Ποιος ήταν ο πρώτος Καγκελάριος του Δεύτερου Ράιχ;
Bismarck ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Όλοι έχουμε ακούσει - διαβάσει - δει ταινίες για το Τρίτο Ράιχ.
Ποιος ήταν ο πρώτος Καγκελάριος του Δεύτερου Ράιχ;
Bismarck ?
Ευκολο ε?
-
Μιας και ο λόγος περι Μπίσμαρκ, ποιος ξέρει τι είδους τροχοφόρα έφτιαχνε εταιρεία με αυτό το όνομα?
-
PODHLATO
-
Σωστός! Βρήκες κάτι στο google? Έχω ένα του 1950 περίπου και έψαχνα αλλά δε βρήκα κάτι.
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
Σωστός! Βρήκες κάτι στο google? Έχω ένα του 1950 περίπου και έψαχνα αλλά δε βρήκα κάτι.Θα σε απογοητευσω δεν ψαχνω στο google για να απαντησω .
Ο θειος μου εχει ενα ακομα στην αυλη του . -
Θέλω να το επισκευάσω και γι' αυτό σε ρώτησα, μήπως ήξερες τίποτα περαιτέρω πληροφορίες! Το δικό μου πάντως (του παππού μου ήταν) έχει και αριθμό κυκλοφορίας Σόρρυ για το off-topic!
Quiz γενικών γνώσεων