-
Ε πες το τοτε να φυγει απο πανω μου η ενοια
-
ανακάλυψε οτι δεν εκλανε και γι'αυτο είναι κόκκινο.
το google χρειαζόσουν για να το μάθεις?? -
Την κανω μεχρι αυριο, ελπιζω να τη δημοσιευσει καποιος την απαντηση, εστω και ο κουτσαν
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν ειπες, αλλα εγω εκεινο το χιντ εκρινα οτι πρεπει να δωσωΨαρι
Με ρήμαξες...Μου βγήκε η ψυχή ...Δεν το έβρισκα με τίποτα
Miss Marjorie Courtenay-Latimer
Tο Δεκέμβρη του 1938 ο καπετάνιος ενός αλιευτικού σκάφους που ψάρευε στα βαθιά νερά ανοιχτά του ποταμού Chalumna, στη Nοτια Aφρική, βρήκε ένα πολύ παράξενο ψάρι στο αλίευμα. Όταν το πήγε στη Marjorie Courtnay-Latimer, μια νεαρή επιμελήτρια του τοπικού μουσείου, αυτή αναγνώρισε το ψάρι ως κάτι το εξαιρετικό. Έστειλε ένα σκίτσο του δείγματος, που είχε μήκος 1,5m στον Dr. J.LB. Smith, στο κοντινό πανεπιστήμιο Rhodes και έτσι γράφτηκε η ιστορία.
Tο ψάρι ήταν πραγματικά μεγάλο εύρημα. Ήταν ένας κοιλάκανθος, ένας τύπος ψαριού που πιστευόταν ότι είχε εξαφανιστεί πριν απο 60.000.000 χρόνια. Oι κοιλάκανθοι ήταν γνωστοί μόνο από απολιθώματα, ορισμένα από τα οποία είχαν ηλικία που έφτανε τα 400.000.000 χρόνια. Aνήκουν στην υπέρταξη Crossopterygii και πιστεύεται ότι από τα ψάρια αυτά εξελίχθηκαν τα πρώτα σπονδυλωτά της ξηράς Πριν από 350.000.000 χρόνια περίπου ένας κροσσοπτερύγιος με οστέινα πτερύγια που μοιάζαν με κουπιά, βγήκε έρποντας έξω από το νερό και η ζωή στη γη άλλαξε για πάντα.O Dr. Smith περιέγραψε επίσημα το ψάρι και το ονόμασε Latimeria Chalumnae προς τιμή αυτής που το ανακάλυψε και του ποταμού όπου πιάστηκε.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Την κανω μεχρι αυριο, ελπιζω να τη δημοσιευσει καποιος την απαντηση, εστω και ο κουτσανΑφου καταφερες και εβγαλες την ψυχη του Koutsan, greo, ΠΡΕΠΕΙ να μπεις στο HALL OF FAME του παρόντος τοπικ!!!!
-
Oι πληροφοριες που εχω απο τον πατερα μου (Ιχθυολογος) ειναι οτι δεν ετυχε να παει το ψαρι στη Λατιμερ, αλλα η ιδια η Λατιμερ ειχε 'επικηρυξει' οτι περιεργο πιασουν οι ψαραδες απο τα πολλα που ακουγοντουσαν οτι βρισκοντουσαν στα βαθη των ωκεανων. Πλεον ειναι σχεδον σιγουρο οτι ψαραδες στα Κομορος, Μαδαγασκαρη μεχρι Ινδονησια γνωριζαν την υπαρξη του ψαριου, πλην ομως το πετουσαν πισω στη θαλασσα εφ'οσον δεν τρωγεται.
Ενδεικτικα μονο να αναφερω οτι ετσι και βρεθει ζωντανο μαμουθ θα ειναι πολυ μικροτερης σημασιας ευρημα. Η ανακαλυψη του μπορει να συγκριθει μονο με ανακαλυψη ζωντανου αμμωνιτη, τριλοβιτη ή μεγαλου δεινοσαυρου.
Αλλη μια στο ιδιο θεμα:
**
Ποιο ειναι το πρωτο ζωο του οποιου η εξαφανιση προκαλεσε παγκοσμια συγκινηση σε σημειο να βγουν μεχρι και εκφρασεις γι'αυτο;** -
Εχει σχεση με Τανζανια ???/
-
Oχι αλλα δεν εισαι και μακρια
-
Guinea pigs?
-
Τασμανια ηθελα να γραψω .
-
Υποψιάζομαι ότι ο Γιώργος εννοούσε την Τασμανία στην Αυστραλία και όχι την Τανζανία στην Αφρική...Μάλλον σκέφτηκε το λεγόμενο 'τίγρη της Τασμανίας'...
-
Oχι. Αυτο που λεω και ειναι 'η πρωτη εξαφανιση που...' ειναι πολυ παλιοτερα
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Guinea pigs?Από πότε εξαφανίστηκαν?
-
Τοτε ειναι ενα ορνιθοειδες , αλλα δεν θυμαμαι το ονομα του
-
-
Αυτο ενοουσα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ντόντο;Αυτό είναι
as dead as a dodo... -
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Guinea pigs?
Από πότε εξαφανίστηκαν?
Α δεν ξέρω!
-
Δηλ μετά απο ένα εκατομύριο χρόνια,ο μητσοτάκης έτσι θα είναι?
Quiz γενικών γνώσεων