-
Δ.Χαριτόπουλος, Άρης ο αρχηγός των Ατάκτων, 2003.
Δυστυχώς δεν έχω μπροστά μου το βιβλίο και δεν θυμάμαι σελίδα και βιβλιογραφική παραπομπή.
Αν θυμάμαι καλά, πάντως, το περιγραφόμενο γεγονός δεν αποτελούσε προϊόν αφηγήσεως κάποιου από τους αντάρτες, από τους οποίους πήρε συνέντευξη, αλλά παρουσιαζόταν ως επίσημα καταγεγραμμένο ('η πρώτη μεταμόσχευση στην Ελλάδα').
Μόλις πάρω πίσω το βιβλίο, θα το ξανακοιτάξω για επιβεβαίωση.
-
δες και πες αλλα το βλεπω απιθανα δυσκολο να ειναι αληθεια..
-
παμε ενα αλλο...
ο βασιλιας αυτος ειχε υπηρετησει ως φρουρος τον βυζαντινο αυτοκρατορα καπου στα μεσα της ιστοριας της αυτοκρατοριας..
μετα απο μερικα χρονια εφυγε απο τη κωνσταντινουπολη για να αναλαβει το θρονο του βασιλειου του..γενικα, ειναι απο τους διασημους βασιλεις της ιστοριας αυτου του κρατους, αγνωστος βεβαια σε μας..
ποιος?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αγνωστος βεβαια σε μας....οπως το ειπες!
-
παμε ενα αλλο...ο βασιλιας αυτος ειχε υπηρετησει ως φρουρος τον βυζαντινο αυτοκρατορα καπου στα μεσα της ιστοριας της αυτοκρατοριας..
μετα απο μερικα χρονια εφυγε απο τη κωνσταντινουπολη για να αναλαβει το θρονο του βασιλειου του..γενικα, ειναι απο τους διασημους βασιλεις της ιστοριας αυτου του κρατους, αγνωστος βεβαια σε μας..
ποιος?
Δωσε αιώνα ρε Γιάννη.
Γρηγορα , πριν το δει ο koutsan
-
παμε ενα αλλο...ο βασιλιας αυτος ειχε υπηρετησει ως φρουρος τον βυζαντινο αυτοκρατορα καπου στα μεσα της ιστοριας της αυτοκρατοριας..
ποιος?
Harald Sigurdsson -> Χάραλντ Γ' της Νορβηγίας. Για τις μεθόδους του έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο Hardrade, δηλ. αδίστακτος βασιλιάς. Το 1035 στρατολογήθηκε από τους βυζαντινούς στο Τάγμα των Βαραγγίων (Βαραγγική Φρουρά). Υπηρέτησε κατά σειρά τέσσερις αυτοκράτορες, τους Μιχαήλ Δ' τον Παφλαγόνα, Μιχαήλ Ε' τον Καλαφάτη, Ζωή την Πορφυρογέννητη και Κωνσταντίνο Θ' το Μονομάχο.
Αυτός?
-
Να κανω μια ερωτηση?
Ρε συ koutsan αυτα τωρα τα θυμοσουνα ας πουμε γενικοτερα?
Τι διαολο γινεται εδωπερα?
Γινεται μια random ερωτηση και την απαντας μονομιας!!!Απο που τα μαθαινετε ρε σεις αυτα να τα μαθω κι εγω?
Υ.Γ.Αν το γκουγκλισες εισαι ζαβολιαρης!
-
αυτος ειναι...σκοτωθηκε στη μαχη του σταμφορντ μπριτζ (καμια σχεση με τη τσελσι και τις μαχες του τσαμπιονς λιγκ)..
ειναι απο τους σημαντικοτερους βασιλεις της νορβηγιας..
-
Δηλαδη τωρα που το βρηκε ο koutsan θα βαλει αυτος ερωτηση στο Quiz?
Κακο που μας βρηκε!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Δηλαδη τωρα που το βρηκε ο koutsan θα βαλει αυτος ερωτηση στο Quiz?Κακο που μας βρηκε!
-
Αμα βαλει ερωτηση ο koutsan μπορειτε να το κλειδωσετε..!
-
ξερει κανεις πως δεν εγιναν οι εκκλησιες της Πολης τζαμια τον 16ο αιωνα παρολο που αυτο ηθελαν οι τουρκοι?
-
Αμα βαλει ερωτηση ο koutsan μπορειτε να το κλειδωσετε..!+1000000000000
Μου εχει δημιουργήσει τεράστιο κόμπλεξ ο άνθρωπος!!!
-
Να κανω μια ερωτηση?
Ρε συ koutsan αυτα τωρα τα θυμοσουνα ας πουμε γενικοτερα?
Τι διαολο γινεται εδωπερα?
Γινεται μια random ερωτηση και την απαντας μονομιας!!!**Απο που τα μαθαινετε ρε σεις **αυτα να τα μαθω κι εγω?
Υ.Γ.Αν το γκουγκλισες εισαι ζαβολιαρης!
Επειδή σα χόμπι μου αρέσει αυτή η περίοδος ο Χάραλντ των Βαράγγων είναι σχετικά γνωστός αλλά η εποχή που έδωσε ο Γιάννης ήταν ψιλο-λάθος.
Εχει μάθει τον Βασίλιεφ απ' έξω αυτός. Από κει τα διαβάζει (θυμάται)
1 στο μυριο τέτοιες περιπτώσεις, δεν 'παλεύεται' η κατάσταση
Πολλά respect
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
1943, αντάρτης του ΕΛΑΣ μεταφέρεται στο νοσοκομείο του ΕΑΜ με βαρύ τραύμα στους όρχεις. Οι γιατροί ύστερα από σύντομο ιατρικό συμβούλιο αποφαίνονται: 'πήρε τα @@ του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα'.
Οι όρχεις δεν σώζονται και συγχρόνως η αιμορραγία είναι ακατάσχετη.
Τότε, λήφθηκε η απόφαση για μεταμόσχευση. Για το ποιός θα στερείτο τους όρχεις του δεν υπήρχε συζήτηση. Με συνοπτικές διαδικασίες επέλεξαν έναν Γερμανό αιχμάλωτο, ο οποίος μπήκε αμέσως στο χειρουργείο.Στα ιστορικά αρχεία καταγράφηκε η πρώτη μεταμόσχευση οργάνων στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα αποδείχθηκε και επιτυχής (υπήρχαν ανοσοκατασταλτικά τότε; ), υπό την έννοια ότι ο ασθενής επέζησε (άγνωστο για τι διάστημα), αν και ποτέ δεν έγινε γνωστό αν τα νέα όργανα ήταν λειτουργικά...
Για δώσε πηγή Άγγελε γιατί δε μου μοιάζει πολύ πιστευτή η ιστορία
Κατά 99% μουφέξ. Άντε και την έκαναν τη μεταμόσχευση. Το να πέτυχε, σχεδόν το αποκλείω!
Συγγνώμη που είμαι απόλυτος.
Ο κουτσαν είναι γνωστή ειδική περίπτωση!
Και ο adis4gr δεν λέγεται Γιάννης.
-
τον κουτσαν εννοουσε?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
1943, αντάρτης του ΕΛΑΣ μεταφέρεται στο νοσοκομείο του ΕΑΜ με βαρύ τραύμα στους όρχεις. Οι γιατροί ύστερα από σύντομο ιατρικό συμβούλιο αποφαίνονται: 'πήρε τα @@ του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα'.
Οι όρχεις δεν σώζονται και συγχρόνως η αιμορραγία είναι ακατάσχετη.
Τότε, λήφθηκε η απόφαση για μεταμόσχευση. Για το ποιός θα στερείτο τους όρχεις του δεν υπήρχε συζήτηση. Με συνοπτικές διαδικασίες επέλεξαν έναν Γερμανό αιχμάλωτο, ο οποίος μπήκε αμέσως στο χειρουργείο.Στα ιστορικά αρχεία καταγράφηκε η πρώτη μεταμόσχευση οργάνων στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα αποδείχθηκε και επιτυχής (υπήρχαν ανοσοκατασταλτικά τότε; ), υπό την έννοια ότι ο ασθενής επέζησε (άγνωστο για τι διάστημα), αν και ποτέ δεν έγινε γνωστό αν τα νέα όργανα ήταν λειτουργικά...
Για δώσε πηγή Άγγελε γιατί δε μου μοιάζει πολύ πιστευτή η ιστορία
Κατά 99% μουφέξ. Άντε και την έκαναν τη μεταμόσχευση. Το να πέτυχε, σχεδόν το αποκλείω!
Η πηγή αναφέρθηκε, (αν και δεν έχω βρει την πρωτογενή πηγή), οπότε αν είναι ανεκδοτικής υφής βαραίνει τον συγγραφέα, που το παρουσίασε ως πραγματικό γεγονός...
Αν δεν υπάρχει βιβλιογραφική παραπομπή στο βιβλίο του, θα του στείλω μέηλ και θα περιμένω απάντηση.
Πάντως, στο νετ, σε διάφορα κείμενα με σταθμούς στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό.
-
τον κουτσαν εννοουσε?esένα εννοούσα, συγγνώμη που σου ...άλλαξα το όνομα.
-
Ωραιο θεμα αυτο
Δεν το ειχα παρει πρεφα τοσο καιρο -
Αναφέρατε τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία του Β' Π.Π. Γερμανίας, Ιαπωνίας, Βρετανίας και ΗΠΑ.
(πάντως δεν είμαι 100% σίγουρος ότι τα ξέρω όλα σωστά )
Quiz γενικών γνώσεων