-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
+30 σε 1.400αρι ατμοσφαιρικό; Μια ω-ραίιιια πεταλούδα... Ή μάλλον 4.
Εκτός αν θα κάνεις τόσο καλή δουλειά με εκκεντροφόρους και εξαγωγή.Έχω φέρει ένα electric turbo charger από Αμερική...απλά ψάχνω τον γάτο που θα φτιάξει τον εγκέφαλο με κάποιο πρόγραμμα ώστε να μην τρελαθεί από την υπερπλήρωση...
Αυτός είναι ο λόγος που δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα...Αν δουλέψει αυτό - λέω αν - φοβάμαι ότι θα πρέπει να βρω και ένα τρόπο εξαγωγής (βλέπε χταπόδι?) -
Λες να έχει υπερπλήρωση και πάνω από το ρελαντί;
-
Είπα να μην πω τπτ...
-
Χωρίς να είμαι πολύ σχετικός με μηχανολογικά όπου έχω ακούσει electric turbo και δε συμμαζεύεται δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Για μένα άνοιξε όσο μπορείς την εξαγωγή μαζί με κάποιο πρόγραμμα (και φυσικά φίλτρο) και όταν δεις πώς δουλεύει αυτό το πρώτο στάδιο δοκίμασε εκκεντροφόρους. -
κοίτα από ότι είδα απο το manual που είναι βέβαια για bravo & seicento ή σύνδεση γίνεται με δύο τρόπους 1) με ρεοστάτη προσαρμοσμένο στο συρματόσχοινο του γκαζιού (το panda έχει ηλ. γκάζι) 2) με kick down διακόπτη στο τέρμα της διαδρομής του...
Άν έννοείς ότι δεν θα είναι ικανό να υπερπληρώσει αρκετά...δεν ξέρω και εγώ το φοβάμαι... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χωρίς να είμαι πολύ σχετικός με μηχανολογικά όπου έχω ακούσει electric turbo και δε συμμαζεύεται δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Για μένα άνοιξε όσο μπορείς την εξαγωγή μαζί με κάποιο πρόγραμμα (και φυσικά φίλτρο) και όταν δεις πώς δουλεύει αυτό το πρώτο στάδιο δοκίμασε εκκεντροφόρους.Κοίτα αυτό 60 € το πλήρωσα + μεταφορικά...αν δουλέψει δούλεψε...αν όχι...σιγά τα αυγά
Έτσι και αλλοιώς σε κανένα χρόνο από τώρα δεν θα βρώ κανένα 500 abarth να το ρίξω επάνω? Εκκεντροφόρους κλπ δεν θέλω να σκαλίζω...από την μία παίρνεις και απο την άλλη χάνεις... -
Υπάρχουν ηλεκτρικά τούρμπο και δουλεύουν μια χαρά. Τα μοτέρ τους είναι ΜΕΡΙΚΑ kW και συνήθως τοποθετούνται μαζί με κανονικά τούρμπο (εξάτμισης). Δουλεύουν για λίγο χρόνο ώστε να μην εμφανίζει λαγκ το κανονικό τούρμπο επειδή τα ηλεκτρικά ανεβάζουν στροφές αστραπιαία. Αυτό που πήρες μάλλον δεν έχει σχέση με ηλεκτρικό τούρμπο (εκτός από το όνομα) και καλό θα ήταν να μη το βάλεις γιατί θα ΚΟΒΕΙ αέρα στο τέρμα γκάζι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχουν ηλεκτρικά τούρμπο και δουλεύουν μια χαρά. Τα μοτέρ τους είναι ΜΕΡΙΚΑ kW και συνήθως τοποθετούνται μαζί με κανονικά τούρμπο (εξάτμισης). Δουλεύουν για λίγο χρόνο ώστε να μην εμφανίζει λαγκ το κανονικό τούρμπο επειδή τα ηλεκτρικά ανεβάζουν στροφές αστραπιαία. Αυτό που πήρες μάλλον δεν έχει σχέση με ηλεκτρικό τούρμπο (εκτός από το όνομα) και καλό θα ήταν να μη το βάλεις γιατί θα ΚΟΒΕΙ αέρα στο τέρμα γκάζι.Ναι είναι και αυτή μιά σωστή παράμετρος, δεδομένου ότι το μοτέρ του δεν είναι κάτι το ιδιέταιρο, πόσο μάλλον να μιλήσουμε για KW, Και στο τέρμα γκάζι αν δεν βοηθήσει η κατάργηση του παπά και η τοποθέτηση ελεύθερου φίλτρου, όντως θα κόβει αέρα...
Αυτό που με έκανε να προβληματιστώ είναι ότι το δίνουν για seicento και bravo και υπόσχονται 30% επιπλέον ιπποδύναμη... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eίχα ρωτησει προ καιρού στον εσκιάδη στην όλγας με τον κορσαίρ, αλλά πήρα τα @@ μου, δεν είχαν λέει τόσο ειδικά μοντέλα.Kαι την προηγουμενη εβδομαδα που ρωτησα, παλι τα @@ μου πηρα...
Αν ηθελα βεβαια μπορουσα να οδηγησω το 'απλο'...Σαν να του ελεγα εγω
'Για σας, ενδιαφερομαι για το Panda 100, μπορω να κανω ενα τεστ ντραιβ το Doblo? ' -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ούτε έχει και κανένα εσωτερικό της προκοπής.Τι δε σου αρέσει στο εσωτερικό του;
-
Η κεντρική κονσόλα.
Όπως και να 'χει, δεν κατάλαβες μάλλον επακριβώς το σχόλιό μου... Δεν είπα ότι δεν μου αρέσει (=γεμάτος άρνηση), απλά δεν είναι κάτι το φοβερό το εσωτερικό του. -
Κατασκευάστηκε/συναρμολογήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε (19/09/2008)
(απ'ό,τι μου είπε ο πωλητής που συνεννοούμαι)..._
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Κατασκευάστηκε/συναρμολογήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε (19/09/2008)
(απ'ό,τι μου είπε ο πωλητής που συνεννοούμαι)..._
ωραία γλύτωσες την δευτέρα (Monday car)...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ωραία γλύτωσες την δευτέρα (Monday car)...Εκτός αν οι Πολωνοί τις Παρασκευές δε βλέπουν την ώρα να φύγουν από το εργοστάσιο και κάνουν προχειροδουλειές...
(πάντως είναι αλήθεια, το πρώτο που σκέφτηκα είναι 'ευτυχώς δε θα είναι Monday Car -- τουλάχιστον κυριολεκτικά -- , φτου φτου φτου')...
_
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eίχα ρωτησει προ καιρού στον εσκιάδη στην όλγας με τον κορσαίρ, αλλά πήρα τα @@ μου, δεν είχαν λέει τόσο ειδικά μοντέλα. Κατά τα άλλα, ψήνομαι ναι.
(εφόσον είσαι εδώ, πάρε τον άλλον τον βαρεμένο τον ροκσταρ και τον τρελό με το move και πάμε για φωτό)Παρών
και δεν είμαι οφτόπικ -
ΤΙΤΛΟΣ: Στραβή μέρα
Σήμερα το πρωί φεύγω από το μαγαζί και πάω στην shell (Ηλιούπολη) να γεμίσω βενζίνη. Εκεί που καθόμουν στην ουρά, το έσβησα μήπως μέχρι να φτασει η σειρά μου, μας πουν τελείωσε και λέω μην την κάψω στην αναμονή. Κάθισα κανένα τέταρτο και άκουγα ραδιόφωνο...προχωράει η ουρά και πάω να βάλω εμπρός .....τιποτα...φωτορυθμικό στο ταμπλό...engine off, air bag off...όλα off
Φωνάζω την οδική βοήθεια αφού τους έκανα την διάγνωση από τηλεφώνου, έρχεται με μπαταρία, το βάζουμε μπροστά...ρετάριζε και δεν ανέβαινε τις 3000 σαλ και το λαμπάκι του inj.αναμμένο.
Ρωτάω πιο είναι το πιο κοντινό εξουσιοδοτημένο και μου δίνουν την spicar στην Αλίμου (το έχω με χρονομίσθωση και έτσι πρέπει να πάει σε εξουσιοδοτημένο)
Λέω δεν πάω να βάλω πρώτα βενζίνη και μετά να πάω, αφού δουλεύει, έστω και έτσι?
Μόλις, μετά από άλλο ένα τέταρτο, ήρθε η σειρά μου και αφού καθυστερούσε μιά κατσίκα μπροστά μου, πέφτει ο υποσταθμός της ΔΕΗ και κλείνει το βενζινάδικο...
Φεύγω λοιπόν να πάω στην spicar, στο μεταξύ η λειτουργία επανήλθε , ανέβαζε στροφές και ψιλορετάριζε στο ρελαντί μόνο...το λαμπάκι αναμμένο...
Το κοιτάει ο ειδήμων και μου λέει, αφήστε το γιατί, εντάξει η μπαταρία θα την αλλάξουμε, αλλά το injection δεν δουλεύει καλά.Λέω ρε παιδιά, είμαι στην Ηλιούπολη αφού ξέρουμε ότι θέλει σετάρισμα ο εγκέφαλος, μηχανικός είμαι και εγώ, γιατί δεν το κοιτάμε, λίγη ώρα θα πάρει, να φύγω και εγώ? Απάντηση : Οχι Οχι θα σας πάρουμε τηλέφωνο...
Όλα αυτά έγιναν περίπου στις 10 η ώρα. Με παίρνουν τηλέφωνο στις 14:30 να μου πουν ότι δεν προλαβαίνουν και ότι το αυτοκίνητο θα μείνει μέσα, δεν ξέρουν για πόσο και ότι θα με ενημερώσουν αύριο.
Πέρα από την στραβή μέρα (άλλωστε αγόρασα λαχείο), στα συνεργεία της fiat που μέχρι πρότεινος πήγαινα (Lamda, Τόλιας, Top Techician) ποτέ δεν με έχουν ταλαιπωρήσει έτσι για τόσο απλή δουλειά. Έχω αλλάξει 29 αυτοκίνητα όλα Alfa ,Fiat, Lancia (και μερικά από τα άλλα), Τους μηχανικούς των βορείων περιοχών και του κέντρου τους έχω ζήσει...αυτό δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά...εντάξει με το γράμμα του νόμου πήγαν, έχουν άλλοθι, αλλά με αυτήν την μισή ώρα (και ούτε) που δεν μου διέθεσαν:
1ον) αυριο που θα το πάρω (αν το πάρω) είναι πιθανό να μην βρω βενζίνη και να χάσω ένα σημαντικό ταξίδι για δουλειά
2ον) έδωσα 18 € για να μετακινηθώ με ταξί και άλλα 18 αύριο (άρα, tips οχι, τα πήραν οι ταξιτζήδες)
3ον) επειδή είναι η δουλειά μου στην Ηλιούπολη θα με βόλευε να το πηγαίνω εκεί για σέρβις (Never again)
Έτσι για ενημέρωση των Νοτίων... -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Eίχα ρωτησει προ καιρού στον εσκιάδη στην όλγας με τον κορσαίρ, αλλά πήρα τα @@ μου, δεν είχαν λέει τόσο ειδικά μοντέλα. Κατά τα άλλα, ψήνομαι ναι.
(εφόσον είσαι εδώ, πάρε τον άλλον τον βαρεμένο τον ροκσταρ και τον τρελό με το move και πάμε για φωτό)Παρών
και δεν είμαι οφτόπικΦωτο ρε νιμου....
-
Είναι πολύ μα πολύ αλήτικο αυτό το αμάξι. ΉΧΟΣ; Γκάζι που έχει αίσθηση και τράβηγμα ντιζας; Για το τιμόνι έχω μία ενσταση επειδή σε χαμηλές ταχύτητες δίνει την αίσθηση του ψεύτικου βάρους, αλλά μετά δεν είχα πρόβλημα. Καλά λεβιές θείλα, όπως λέει ο χάντερ, είσαι έτοιμος να πυροβολάς
Για να πω την αλήθεια το αμαξάκι είναι τόσο αλήτικο στην βροχή, που δεν ξέρω αν μου κάνει, έχω τις αμιβολίες μου. Xθες που έβρεχε όλη μέρα και οι δρόμοι ήταν σαπούνια, δεν κρύβω ότι με κούρασε, ήθελε να είμαι εκεί. Άσε που με πονούσε η μέση σαν να ήμουν καμιά διακόσια χρονών (όχι από τις λακούβες, αλλά από την περίεργη θέση οδήγησης) έλεος.
Θέλω ακόμη μία βόλτα στο στεγνό για να δω αν μου κάνει γμτ. -
Ρεεεεεεεεεε, θέλω βόλτα. Άντε, γρήγορα, κανόνισε.
-
Λογικό δεν είναι στη βροχή να θέλει μεγαλύτερη προσοχή όντας σκληρό;
( ή μήπως κάνω λάθος; )
_
Fiat Panda 100