-
Καλησπέρα σε όλους,
Σχεδιάζω ένα ταξίδι για αυτόν τον Αύγουστο. Τα αεροπορικά εισιτήρια για Μόναχο και πίσω έχουν ήδη κλειστεί
καθώς και ένα VW Caravel για τη διαδρομή από το αεροδρόμιο του Μονάχου και πίσω. Η διαδρομή
συμπεριλαμβάνει Μόναχο - Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη - Γκρατζ - Σάλζμπουργκ - Ίνσμπουργκ - Μόναχο.Η παρέα αποτελείται από 6 άτομα και τις δύο κόρες μου (1,5 χρόνων). Δυστυχώς (από μια άποψη) και μετά
από δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκε ότι το ταξίδι θα γίνει με τον παραπάνω τρόπο και όχι εξολοκλήρου
οδικώς από Αθήνα μέσω Ιταλίας.Θα εκτιμούσα αφάνταστα όσους από εσάς έμπαιναν στον κόπο να μου δώσουν συμβουλές / προτάσεις για τα παρακάτω:
- Την ίδια την διαδρομή (κομμμάτια να προτιμήσω ή να αποφύγω)
- Ξενοδοχεία στα οποία θα μπορούσαμε να μείνουμε
- Αξιοθέατα στις παραπάνω πόλεις
- Τοπικές σπεσιαλιτέ που αξίζει να δοκιμαστούν (γιατί όχι και μέρη στα οποία θα μπορούσαν να 'καταναλωθούν')
- Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί
- Τυχόν θέματα που πρέπει να προσέξουμε σχετικά με τις μικρές
Θερμή παράκληση, για προτάσεις από όσους έχουν εμπειρία από την διαδρομή ή από το συγκεκριμένο
αυτοκίνητο ή από τέτοιου είδους ταξίδια με τέτοιας ηλικίας παιδιά.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και υπόσχομαι τουλάχιστον να επιστρέψω με πολλές
και ενδιαφέρουσες φώτο από τη διαδρομή -
Καλησπέρα σε όλους,
Σχεδιάζω ένα ταξίδι για αυτόν τον Αύγουστο. Τα αεροπορικά εισιτήρια για Μόναχο και πίσω έχουν ήδη κλειστεί
καθώς και ένα VW Caravel για τη διαδρομή από το αεροδρόμιο του Μονάχου και πίσω. Η διαδρομή
συμπεριλαμβάνει Μόναχο - Πράγα - Βιέννη - Βουδαπέστη - Γκρατζ - Σάλζμπουργκ - Ίνσμπουργκ - Μόναχο.Η παρέα αποτελείται από 6 άτομα και τις δύο κόρες μου (1,5 χρόνων). Δυστυχώς (από μια άποψη) και μετά
από δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκε ότι το ταξίδι θα γίνει με τον παραπάνω τρόπο και όχι εξολοκλήρου
οδικώς από Αθήνα μέσω Ιταλίας.Θα εκτιμούσα αφάνταστα όσους από εσάς έμπαιναν στον κόπο να μου δώσουν συμβουλές / προτάσεις για τα παρακάτω:
- Τοπικές σπεσιαλιτέ που αξίζει να δοκιμαστούν (γιατί όχι και μέρη στα οποία θα μπορούσαν να 'καταναλωθούν')
Θερμή παράκληση, για προτάσεις από όσους έχουν εμπειρία από την διαδρομή ή από το συγκεκριμένο
αυτοκίνητο ή από τέτοιου είδους ταξίδια με τέτοιας ηλικίας παιδιά.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και υπόσχομαι τουλάχιστον να επιστρέψω με πολλές
Καλησπέρα σε όλους,
Λοιποn φιλε μου ,τη διαδρομη Μοναχο Πραγα Βιεννη την εκανα αρκετα συχνα.Ο δρομος Μοναχο Πραγα ειναι πολυ καλος,ισως βρεις λιγη κινηση στα συνορα(ROZVADOV).Προκειται για αυτοκινητοδρομο σχεδον σε ολο του το μηκος εκτος απο μερικα χιλιομετρα ,λογω παρακαμψης του Πιλσεν στη Τσεχια.Απο Mοναχο ακολουθεις πινακιδες για REGENSBURG(επισης ωραια πολη) και μετα βγαζει για Πραγα.Απο Πραγα για Βιεννη ακολουθεις πινακιδες ακομα και απο το κεντρο της πολης,..Ο δρομος ειναι αυτοκινητοδρομος για 70χμ αλλα μετα τον εγκαταλειπεις για εναν επαρχιακο ο οποιος περναει μεσα απο χωρια .Δεν ειναι και οτι καλυτερο οποτε χρειαζεται λιγη προσοχη.Τωρα η Βουδαπεστη μου φαινεται αρκετα μακρια οποτε δε θα την προτιμουσα.Απο Πραγα ειναι 500χμ ,αν και δεν ειμαι σιγουρος.Το Salzburg απεχει 138χμ απο το Μοναχο με φανταστικο αυτοκινητοδρομο.Σε 1 ωρα το πολυ εισαι εκει.Αυτο που αξιζει να δειτε ειναι μια τεραστια λιμνη μεσα στη Γερμανια (60 χμ απο μοναχο)Ειναι πανω στην autobahn.Bγες προς Chiemsee .Σε μια διαδρομη 30 χμ απο την autobanh εχει πολλα μικρα παραλιακα χωριουδακια .Ειναι απιστευτης φυσικης ομορφιας μερος που αξιζει να το δειτε.
Για αξιοθεατα στο μοναχο οπωσδηποτε στο Deutsches museum Α! και κρατα φωτογραφικη στη maximillian st. EΓω τον προηγουμενο μηνα ειδα carrera GT!.H Πραγα ειναι σχεδον ολη ενα μουσειο οποτε...Πραγματικα πανεμορφη πολη.Γυρω απο τη Πραγα εχει αρκετα μεσαιωνικα καστρα απιστευτης ομορφιας.Επισης στη Τσεχια αξιζει να δειτε το Cesky Krumlov.Μεσαιωνικο χωριο ΝΔ της Πραγας.
Προσοχη σε Τσεχια και Αυστρια μολις μπεις στα συνορα αγοραζεις αυτοκολλητο για το παρ-μπριζ ,αντι για διοδια.Ειναι υποχρεωτικο και υπαρχει και για μια βδομαδα.Επισης και στις δυο χωρες τα φωτα πρεπει να ειναι ανοιχτα ολη τη μερα.Στη Πραγα προσεξε τα τραμ ,πριν κανεις στροφη και περασεις τις ραγες.Εχουν παντα προτεραιοτητα!Επισης ενας καλος χαρτης παντα βοηθαει ,αν δεν εχεις GPS .Εγω εχω της Michelin.Αυτα για αρχη!Οτι αλλη ερωτηση εχεις πολυ ευχαριστως!Αν σκεφτω και αλλες πληροφοριες θα γραψω αλλα τωρα πρεπει να φυγω... -
Γειά σας,
Κατ΄ αρχήν καλό ταξίδι και καλά να περάσετε.
Το να οδηγείς στην κεντρική Ευρώπη δεν έχει καμμία σχέση με το να οδηγείς στην Ελλάδα, είναι δύο τελείως άσχετα πράγματα.
Ωραίοι δρόμοι, σωστή σήμανση και πληροφόρηση, καθώς και ωραία τοπία.
Άν μπορείτε να αποφεύγεται τις μεγάλες μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα γιατί υπάρχουν αρκετά μποτιλιαρίσματα.
Το ότι υπάρχουν μικρά παιδιά, σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείτε με τους ρυθμούς τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Στο Μόναχο να πάτε σε κάποια μπυραρία και μάλιστα στην παλιά πόλη, το Schwabing, σίγουρα και στο Ντόϊτσε Μιουζίεμ (πού έγραψε και ο Kostis20).
Θα πρότεινα τον ζωολογικό κήπο και το Ολυμπιακό πάρκο του Μονάχου για τις μικρές.
Έξω από το Μόναχο, στο Antechs, υπάρχει ένα Μοναστήρι, που έχω πιεί την καλύτερη (βαρελίσια) μπύρα !! Θέλει όμως προσοχή γιατί οι Γερμανοί δεν αστειεύονται με τα αλκοτέστ!
Στην περιοχή του Salzburg οπωσδήποτε μια βόλτα στις γύρω λίμνες, Fuschl, Wolfgang, Mondsee, Attersee, κλπ. Ωραία διαδρομή είναι και προς την λίμνη Konigssee (ανήκει στην Γερμανία).
Η Βιέννη είναι Βιέννη !, όλα της είναι ωραία ..! Ανάκτορα του Schonbrunn, περιοχή Grinzing, Ζωολογικός κήπος, Πράτερ ...
Το Innsbruck, είναι πιό γραφικό (Άλπεις), βόλτα στον πεζόδρομο και στο χωριό Igls (έχει φοβερή θέα).
Για διαμονή θα πρότεινα Gasthof (γραφικά πανδοχεία), είναι μικρά, παραδοσιακά και πιό οικονομικά.Αυτά για την ώρα και βλέπουμε.
Αλήθεια, για πόση διάρκεια ταξιδιού μιλάμε ;Φιλικά
Μάξιμος
Υ.Γ. Όσα γράφω είναι επιπλέον από αυτά του 'Kostis20'
-
Σας ευχαριστώ πολύ.
Όντως ξέχασα να πώ το σημαντικότερο, το ταξίδι είναι διάρκειας 12
ημερών οπότε σίγουρα δεν θα προλάβουμς να δούμε όλα αυτά τα μέρη.
Όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες όμωςGPS θα υπάρχει μαζί μας αλλά δεν γνωρίζω ποίο.
Στην Πράγα έχω ξαναπάει αλλά μας άρεσε τόσο πολύ που την βάλαμε
και αυτή στη διαδρομή.Ευχαριστώ και πάλι ....
-
UnHackAble
Εχεις pm.! -
Παιδιά από μια πρώτη ματιά που έριξα στο viamichelin η λίμνη Chiemsee μπορεί να μπεί στη διαδρομή καθώς γυρνάμε από Σαλζμπουργκ για Ινσμπουργκ
Το Cesky Krumlov μπορεί πάλι να μπεί σαν εναλλακτική διαδρομή από
Πράγα για Βιέννη.Μόναχο θα κάτσουμε μόνο μια ημέρα οπότε μάλλον δεν προλαβένουμε να
τα δούμε όλαkostis20 δεν βρίσκω κάτι ....
-
UnHackAble
Ελεγξε τωρα... -
Κανείς άλλος δεν έχει πάει από εκείνα τα μέρη ρε παιδιά ?!?
-
Μα κανείς ?!?
-
Ρε φιλε μου ρωτα μας εμας που σου απαντησαμε ηδη ,πιο συγκεκριμενα και θα προσπαθησουμε να σε βοηθησουμε περισσοτερο...
-
Γειά σας,
Συμφωνώ με τον φίλο 'kostis20'.
Κατ΄αρχήν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, πάνω στο οποίο θα κινηθείτε ; ή ότι ...σας βγεί ; άν και νομίζω ότι το πρόγραμμα θα το καθορίσουν οι αντοχές των μικρών.
Υπάρχουν σχετικές εμπειρίες από κάποιο ταξίδι ;
Οι περιοχές που έχετε επιλέξει, είναι σίγουρα πολύ καλές (αισθητική περιβάλλοντος κλπ), κουράγιο και αντοχές θέλουν για να τις χαρείτε.
Καπου πρέπει να υπολογισθεί και ο παράγων καρός, (π.χ. τοπικές, παροδικές βροχές), οπότε περιορίζονται οι υπαίθριες βόλτες.
Υπάρχουν προτάσεις (εκτός από Πράγα - δεν έχω πάει ακόμα), γίνε πιό συγκεκριμένος (πρόγραμμα, διανυκτερεύσεις κλπ).
Γνώμη μου, καλύτερα να δείτε λιγότερα μέρη, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σ΄αυτά, για να τα χορτάσετε (τρόπος του λέγειν), αντί να δείτε πολλά (μέρη) και να μείνετε με την αίσθηση του ανικανοποίητου, προγραμματίζοντας για μια άλλη φορά.Φιλικά
Μάξιμος
-
maximos
+1!!
Καλα τα λεει ο Μaximos!Oπως ειπα και στη πρωτη μου δημοσιευση π.χ.στη Βουδαπεστη θα μπορουσατε να μην πατε.Και μακρυα ειναι και αφου θα εχετε δει τη Πραγα θα σας φανει 'λιγη'...(Αυτο ηταν προσωπικη αποψη!!)Τωρα για τον καιρο .Θα πρεπει σιγουρα να ειστε προετοιμασμενοι και για βροχες και για κρυο!!Ειδικοτερα να προσεχετε τα μικρα!Αυτα προς το παρων . -
Παιδιά ευχαριστώ.
Το πρόγραμμα είναι όπως το είπα στην αρχή. Δεν το οργανώνω μόνος μου
οπότε και δεν είναι μόνο δική μου απόφαση. Αν ήταν, θα το έκανα άλλωστε
όλο οδικώς ξεκινώντας από Αθήνα.Προηγούμενο παρόμοιο ταξίδι ήταν Ιταλία - Νότια Γαλλία - Ελβετία.
5000 χιλιόμετρα σε 12 μέρες αλλά γενικά πολύ καλή εκδρομή. Η διαφορά
ήταν ότι έγινε με κανονικό αμάξι και χωρίς τις κόρες.Όσον αφορά το 'ανικανοποίητο', δεν φεύγουν τα μέρη από εκεί ρε παιδιά,
σίγουρα θα ξαναπάω, να έχουν μεγαλώσει και οι κόρες να τα καταλάβουν ... -
Αν επιτέπεται, πόσο καιρό σχεδιάζεις να μείνεις Βουδαπέστη;;
-
Γειά σας,
...και στην Βιέννη και στο Σάλτσμπουργκ και στο Ινσμπρουκ..!
Αν το πρόγραμμα λέει ...μία μέρα, δεν αξίζει τον κόπο, κάνε μιά βόλτα με το αυτοκίνητο και συνέχισε στον επόμενο προορισμό.
Παίζει ρόλο και το πως εννοεί ο καθένας μας το '... θέλω να ΄δώ', άν τον καλύπτει μιά απλή περιήγηση μόνο, άν θέλει να περπατήσει στους πεζόδρομους, να κάτσει σε κάποιο από τα 'καφέ', να μπεί σε Μουσεία, να επισκεφθεί συγκεκριμένα αναγνωρίσημα σημεία της περιοχής, να βολτάρει σε κάποιο εμπορικό κέντρο.... και άλλα πολλά.
Όλα αυτά έχουν αντίστοιχη βαρύτητα στις όποιες προτάσεις.Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός ή να δίνω την εντύπωση ...γκρινιάρη.
Φιλικά
Μάξιμος
-
Βουδαπέστη θα μείνουμε 2 ημέρες.
Το 'θέλω να δω' για εμάς θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των μικρών, αλλά
ούτως ή άλλως το ταξίδι γίνεται για το ταξίδι και όχι για τα μουσεία και
όλα τα άλλα άπειρα πράγματα που θα μπορούσαμε να δούμε σε τέτοιες
πόλεις. Μακαρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος και χρήμα αλλά από τα
ολότελα ...Τίποτε από όλα όσα δούμε 'για λίγο' δεν φεύγει ρε παιδιά από τη θέση
του, θα ξαναπάμε άλλωστε. Γι αυτό και ζήτησα συμβουλές έτσι ώστε
επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος, να δούμε τα καλύτερα από κάθε
πόλη -
Εμένα αυτό που είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στην Βιέννη και στο Σάλτσμπουργκ είναι ότι οι πινακίδες που δείχνουν πορείες προς μέρη ήταν τοποθετημένες αμέσως μετά το σημείο που έπρεπε να στρίψεις. Θέλει εξοικείωση.
Στην Βιέννη πρέπει να είστε στην σωστή λωρίδα (κάθε λωρίδα οδηγεί αλλού), γιατί σφήνες , κόρνες, φώτα , μούτζες κλπ 'παραδοσιακά έθιμα'ξεχάστε τα. Να σταματάτε στις διαβάσεις πεζών!
Γενικά, πολύ χαλαρή οδήγηση. Η εθνική οδός της Αυστρίας από Βιέννη μέχρι τα σύνορα με την Ουγγαρία θυμίζει... Ελλάδα (=οχι σπουδαία πράγματα).
Αντίθετα, με το που μπεις Ουγγαρία εντυπωσιάζεσαι με την ποιότητα της ασφάλτου. (Αυτά ίσχυαν το 2001).
Στην Αυστρία, ακόμα και μέσα στην Βιέννη, μην διανοηθείτε να υπερβείτε τα όρια. Οι καρφωτές πάνε σύννεφο.
Στην Βιέννη θυμάμαι που αστυνομικός με ραντάρ ήταν κρυμμένος πίσω απο σκουπιδοτενεκέ σε 'στενό' με όριο 30 και μας έγραψε επειδη πηγαίναμε με 37! (σσ είχαμε και διπλωματικές πινακίδες)
Οσο για στάθμευση η Αυστρία είναι γεμάτη υπόγεια πάρκινγκ. Στην Ουγγαρία, προτιμήστε το υπόγειο πάρκινγκ μεγάλων-γνωστών ξενοδοχείων! αλλιώς μπορεί και να πάρετε τρένο για την επιστροφή...
Γνωστού του είχαν σηκώσει Ε200 μέρα μεσημέρι σε κεντρική πλατεία γεμάτη Πρεσβείες και φύλακεςΚαλό ταξίδι!
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Βουδαπέστη θα μείνουμε 2 ημέρες.Δηλαδή ένα βράδυ μάλλον
Η γνώμη μου είναι να κάνεις το εξής (νομίζω είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις με τόσο περιορισμένο χρόνο):
Να ζητήσεις από τη ρεσεψιόν του ξενοδεοχείου σου να πάρεις την ξενάγηση μισής μέρας στην πολη.
Ολοκληρη αφού έχεις παιδιά δε θα στο συνιστούσα, θα κουραστούν.
Θα σε πάει σε όλα τα μέρη της πολης για να πάρεις ...μια τζούρα.Κοινοβούλιο, Πλατεία Ηρώων (είναι σε αντριάδες όλη η ιστορία της Ουγγαρίας), λόφους και κάστρο της Βούδα, Fisherman's Bastion (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο) , στην πλατεία Janos Kossuth *(εθνικός ήρωας της Ουγγαρίας) *, στον καθεδρικό Mathias Temlpon στη Βούδα.
Αφού είναι καλοκαίρι μπορείτε να πάρετε και ανοιχτό λεωφορείο. Αρκεί μόνο να ειδοποιήσεις έγκαιρα τη ρεσεψιόν.
Η βόλτα με βαποράκι στο Δούναβη ακούγεται καλή σαν ιδέα αλλά δε θα δεις τόσα πολλά όσα στην ξενάγηση πολης.Οι ξεναγήσεις γίνονται στη γερμανική και αγγλική γλώσσα. Διαλέγεις γκουπ ανάλογα με τι γλώσσα προτιμάς. Πάντως σα δεύτερη γλώσσα τους είναι τα γερμανικά.Τις υπόλοιπες ώρες σου μπορείς να περιπλανηθείς στο πεζόδρομο Vaci (Βάτσι) και στην πλατεία Vorosmarty (Βερεσμάρτυ - πάνω στο πεζόδρομο) όπου υπάρχει κι ένα καταπληκτικό ζαχαροπλαστείο/καφετέρια.
Είναι δίπλα στο Δούναβη και πάνω στη βόλτα θα δεις και τη Liberty Bridge (είναι η μοναδική μεταλλική. Θα την ξεχωρίσεις από το πράσινο χρώμα) για καμια φωτό.Μπορείς να πάρεις την 'κίτρινη γραμμή' του μετρό 'Μ' , που είναι μικρή και σταματάει στην πλατεία Βερεσμάρτυ (Vorosmarty Ter) και είσαι κατευθείαν στη Vaci. Είναι μια διαφορετική προσέγγιση για να φτάσεις εκεί.
Η ίδια γραμμή (η κίτρινη) συνεχίζει στην οδό Αντράσυ , έναν κεντρικο και πολύ όμορφο δρόμο με τρεις λωρίδες και διαχωριστικό στη μέση και με ανεξάρτητους ποδηλατόδρομους που χωρίζονται από το οδόστρωμα με παρτερια.
Εκεί είναι το κτίριο της Οπερας που είναι πολύ ωραίο, μοιάζει με το Λα ΦενίτσεΕνα καλό ξενοδοχείο (προσωπικά μου άρεσε πολύ) με τεράστια δωμάτια που θα σας βολέψουν μια και έχετε παιδιά είναι αυτό http://www.ramadabudapest.com .
Το μεγάλο του 'προσόν' εκτός από αυτό που έγραψα πριν, είναι ότι έχει σε πολύ κοντινή απόσταση απ' όλα τα αξιοθέατα της πόλης.
Είναι και πολύ κοντά στο μετρό, περίπου στα 100 μέτρα είναι η στάση 'Ferenc Kόrut' (Φερντς Κερούτ) και επίσης πολύ κοντά η πλατεία των Καλβινιστών που επίσης έχει στάση (Kalvin Ter).
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Ferencvaros (δε φαντάζομαι να είσαι γαύρος γιατί μπορεί να ξυπνήσουν...τίποτα μνήμες ) νότια του ποταμού στην πλευρά της Πέστης.Αν πιέσεις πολύ το πρόγραμμα σου μπορείς να πας στο Σετεντρε, ένα καταπληκτικής ομορφιάς χωριό σε πολύ κοντινή απόσταση. Αν θυμάμαι καλά δεν πρέπει να είναι 10 χμ από την πόλη. Είναι σαν πίνακας ζωγραφικής το άτιμο. Αφού είσαι με δικό σου μεταφορικό μέσο, στη ρεσεψιόν θα σου πουν πώς να πας.
Τωρα το να φας 'γκουλας' (καλοκαιριάτικα) δε λέει. Γενικα εγώ με το φαγητό ζορίστηκα πολύ αλλά κάθισα κάμποσο. Εσυ δε νομίζω να δεινοπαθήσεις. Με μια τρατορία είσαι μια χαρά (έχει αρκετές στη Βάτσι)
Αν καπνίζεις ξέχασέ το Οι θέσεις καπνιζόντων σε εστιατόρια και καφετέριες θυμίζουν κάτεργα.Να μην τη βγάλεις από το πρόγραμμά σου τη Βουδαπέστη. Είναι πάρα πολύ όμορφη και -κυρίως-ανθρώπινη πόλη. Προσωπικα μου άρεσε πολύ περισσότερο από τη βαριά μπαρόκ και ψιλοανιαρή Βιέννη.
Περί ορέξεως βέβαια...
Καλά να περάσεις.
Προτάσεις για ταξίδι