Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Βουδαπέστη θα μείνουμε 2 ημέρες.
Δηλαδή ένα βράδυ μάλλον
Η γνώμη μου είναι να κάνεις το εξής (νομίζω είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις με τόσο περιορισμένο χρόνο):
Να ζητήσεις από τη ρεσεψιόν του ξενοδεοχείου σου να πάρεις την ξενάγηση μισής μέρας στην πολη.
Ολοκληρη αφού έχεις παιδιά δε θα στο συνιστούσα, θα κουραστούν.
Θα σε πάει σε όλα τα μέρη της πολης για να πάρεις ...μια τζούρα.
Κοινοβούλιο, Πλατεία Ηρώων (είναι σε αντριάδες όλη η ιστορία της Ουγγαρίας), λόφους και κάστρο της Βούδα, Fisherman's Bastion (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο) , στην πλατεία Janos Kossuth *(εθνικός ήρωας της Ουγγαρίας) *, στον καθεδρικό Mathias Temlpon στη Βούδα.
Αφού είναι καλοκαίρι μπορείτε να πάρετε και ανοιχτό λεωφορείο. Αρκεί μόνο να ειδοποιήσεις έγκαιρα τη ρεσεψιόν.
Η βόλτα με βαποράκι στο Δούναβη ακούγεται καλή σαν ιδέα αλλά δε θα δεις τόσα πολλά όσα στην ξενάγηση πολης.Οι ξεναγήσεις γίνονται στη γερμανική και αγγλική γλώσσα. Διαλέγεις γκουπ ανάλογα με τι γλώσσα προτιμάς. Πάντως σα δεύτερη γλώσσα τους είναι τα γερμανικά.
Τις υπόλοιπες ώρες σου μπορείς να περιπλανηθείς στο πεζόδρομο Vaci (Βάτσι) και στην πλατεία Vorosmarty (Βερεσμάρτυ - πάνω στο πεζόδρομο) όπου υπάρχει κι ένα καταπληκτικό ζαχαροπλαστείο/καφετέρια.
Είναι δίπλα στο Δούναβη και πάνω στη βόλτα θα δεις και τη Liberty Bridge (είναι η μοναδική μεταλλική. Θα την ξεχωρίσεις από το πράσινο χρώμα) για καμια φωτό.
Μπορείς να πάρεις την 'κίτρινη γραμμή' του μετρό 'Μ' , που είναι μικρή και σταματάει στην πλατεία Βερεσμάρτυ (Vorosmarty Ter) και είσαι κατευθείαν στη Vaci. Είναι μια διαφορετική προσέγγιση για να φτάσεις εκεί.
Η ίδια γραμμή (η κίτρινη) συνεχίζει στην οδό Αντράσυ , έναν κεντρικο και πολύ όμορφο δρόμο με τρεις λωρίδες και διαχωριστικό στη μέση και με ανεξάρτητους ποδηλατόδρομους που χωρίζονται από το οδόστρωμα με παρτερια.
Εκεί είναι το κτίριο της Οπερας που είναι πολύ ωραίο, μοιάζει με το Λα Φενίτσε
Ενα καλό ξενοδοχείο (προσωπικά μου άρεσε πολύ) με τεράστια δωμάτια που θα σας βολέψουν μια και έχετε παιδιά είναι αυτό http://www.ramadabudapest.com .
Το μεγάλο του 'προσόν' εκτός από αυτό που έγραψα πριν, είναι ότι έχει σε πολύ κοντινή απόσταση απ' όλα τα αξιοθέατα της πόλης.
Είναι και πολύ κοντά στο μετρό, περίπου στα 100 μέτρα είναι η στάση 'Ferenc Kόrut' (Φερντς Κερούτ) και επίσης πολύ κοντά η πλατεία των Καλβινιστών που επίσης έχει στάση (Kalvin Ter).
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Ferencvaros (δε φαντάζομαι να είσαι γαύρος γιατί μπορεί να ξυπνήσουν...τίποτα μνήμες ) νότια του ποταμού στην πλευρά της Πέστης.
Αν πιέσεις πολύ το πρόγραμμα σου μπορείς να πας στο Σετεντρε, ένα καταπληκτικής ομορφιάς χωριό σε πολύ κοντινή απόσταση. Αν θυμάμαι καλά δεν πρέπει να είναι 10 χμ από την πόλη. Είναι σαν πίνακας ζωγραφικής το άτιμο. Αφού είσαι με δικό σου μεταφορικό μέσο, στη ρεσεψιόν θα σου πουν πώς να πας.
Τωρα το να φας 'γκουλας' (καλοκαιριάτικα) δε λέει. Γενικα εγώ με το φαγητό ζορίστηκα πολύ αλλά κάθισα κάμποσο. Εσυ δε νομίζω να δεινοπαθήσεις. Με μια τρατορία είσαι μια χαρά (έχει αρκετές στη Βάτσι)
Αν καπνίζεις ξέχασέ το Οι θέσεις καπνιζόντων σε εστιατόρια και καφετέριες θυμίζουν κάτεργα.
Να μην τη βγάλεις από το πρόγραμμά σου τη Βουδαπέστη. Είναι πάρα πολύ όμορφη και -κυρίως-ανθρώπινη πόλη. Προσωπικα μου άρεσε πολύ περισσότερο από τη βαριά μπαρόκ και ψιλοανιαρή Βιέννη.
Περί ορέξεως βέβαια...
Καλά να περάσεις.